Προς το περιεχόμενο

Custom rom σε xiaomi redmi note 9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 hours ago, Ronnie1985 said:

Άλλο ένα σημαντικό για να αποφύγει πιθανό brickarisma σε περίπτωση που επιλέξει τη ρομ που δίνεις στο λινκ, θα πρέπει να είναι με android 11. Έχω την εντύπωση ότι μετά την αλλαγή σε miui 13 αναβαθμίστηκε και το android σε 12. Αξίζει να διαβάσει το παρακάτω προτού αποφασίσει.

IMG_20230210_230824.jpg.5009bbe14431a6c919cb258f550a7a18.jpg

μιλας για oss h xiaomi firmware. Δεν μπρικαρεις τπτ ετσι. Οταν γινει κατι και δεν μπαινεις στο ρεκοβερι εχει το θεμα. Αλλα μην τον μπερδευεις το τι πρεπει να βαλει πριν φλασαρει την ρομ ειναι θεμα τουθ καθερ ρομ. Αλλα πχ εχουν το firware μονα τους.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, mp44christos είπε

μιλας για oss h xiaomi firmware. Δεν μπρικαρεις τπτ ετσι. Οταν γινει κατι και δεν μπαινεις στο ρεκοβερι εχει το θεμα. Αλλα μην τον μπερδευεις το τι πρεπει να βαλει πριν φλασαρει την ρομ ειναι θεμα τουθ καθερ ρομ. Αλλα πχ εχουν το firware μονα τους.

Για το lineageOS που του λέει το άλλο παιδί. Απλά το τσεκαρα και είπα να επισημάνω τα warnings που δίνει. Πρέπει να είναι με android 11 προτού προχωρήσει στην τον τη συγκεκριμένη, και νομίζω πως αυτή τη στιγμή είναι με android 12. Και το recovery που δίνει δε ξέρω τι φάση είναι δε το έχω δοκιμάσει ποτέ και ούτε θα πήγαινα εκεί εγώ προσωπικά. Brickarisma σίγουρα για κάποιον που γνωρίζει είναι εύκολο να το σώσει είτε από twrp recovery που ανέφερες ειτε από fastboot. Αλλά για κάποιον αρχάριο θα είναι λίγο παιδεμα και θέλουμε να το αποφύγουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 minutes ago, Ronnie1985 said:

Για το lineageOS που του λέει το άλλο παιδί. Απλά το τσεκαρα και είπα να επισημάνω τα warnings που δίνει. Πρέπει να είναι με android 11 προτού προχωρήσει στην τον τη συγκεκριμένη, και νομίζω πως αυτή τη στιγμή είναι με android 12. Και το recovery που δίνει δε ξέρω τι φάση είναι δε το έχω δοκιμάσει ποτέ και ούτε θα πήγαινα εκεί εγώ προσωπικά. Brickarisma σίγουρα για κάποιον που γνωρίζει είναι εύκολο να το σώσει είτε από twrp recovery που ανέφερες ειτε από fastboot. Αλλά για κάποιον αρχάριο θα είναι λίγο παιδεμα και θέλουμε να το αποφύγουμε.

ναι εννοεί οτι θελει το firmware της xiaomi. And δεις τις οδηγιες πρωτα φαλσαρεις miui12 μετα το lineage.

Δεν ξερω βεβαια αν ειναι το lineage η καλυτερη επιλογη  καθος ειναι unoficial . θελει ψαξιμο. Να ρωτησει στο reddit xda telegram.

Καταρχας αν και ειναι με mediatek υπαρχουν ρομς αλλα απ οτι ειδα ειναι λιγο περισοτερος μπελας απο αλλες συσκευες.

Επεξ/σία από mp44christos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mp44christos είπε

ναι εννοεί οτι θελει το firmware της xiaomi. And δεις τις οδηγιες πρωτα φαλσαρεις miui12 μετα το lineage.

Δεν ξερω βεβαια αν ειναι το lineage η καλυτερη επιλογη  καθος ειναι unoficial . θελει ψαξιμο. Να ρωτησει στο reddit xda telegram.

Αυτό λέω και εγώ , δε θα βάζα κάτι unoficial, και αν είχα και στο κινητό κωδικούς τραπεζών κλπ, ούτε για πλάκα. Οπότε αφού θα βάλει που θα βάλει πρώτα ξανά τη miui 12, μπορεί να το αφήσει έτσι να δεις πως θα πάει αφού είναι πιο ελαφριά ρομ και δεν είχε πρόβλημα από ότι κατάλαβα απ' το πρώτο ποστ του θέματος.

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Αυτό λέω και εγώ , δε θα βάζα κάτι unoficial, και αν είχα και στο κινητό κωδικούς τραπεζών κλπ, ούτε για πλάκα. Οπότε αφού θα βάλει που θα βάλει πρώτα ξανά τη miui 12, μπορεί να το αφήσει έτσι να δεις πως θα πάει αφού είναι πιο ελαφριά ρομ και δεν είχε πρόβλημα από ότι κατάλαβα απ' το πρώτο ποστ του θέματος.

Αυτό πάντα είναι ένα ρίσκο με τις διάφορες rom.

Εάν ομως μπεις στην διαδικασία θεωρώ την lineage από τις πιο σοβαρές.

Υ.γ Όταν λέτε official, εννοείτε απλά να κάνει "downgrade" στο miui 12?

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Επεσα στην συζήτηση ψάχνοντας κάτι για το ίδιο κινητό στο xda. Είχα και εγώ παρόμοια προβλήματα στη  χρήση του miui και περασα ενα καστομ ρομ pixel experience 12.1 official build. Δεδομένο του ότι του κάνω χρήση απο τον Νοέμβρη του 22 το κινητό σε γενικές γραμμές πετάει (συγκριτικά με το miui πάντα, μην φανταστείς τίποτα τρελό). Παραπάνω features και δυνατότητα ένταξης τρίτων features μέσω module στο magisk, καθόλου bloatware, καλύτερη χρηση του αποθηκευτικού χώρου του κινητού και πολλά άλλα είναι μερικές ριζικές αλλαγές που παρατήρησα. Όλα τα features λειτουργουν κανονικα οπως και στο miui. Τα bugs του miui τα αντιμετωπίζω και στο καστομ ρομ αλλα πιο σπάνια. Το μονο αρνητικο ειναι ισως ότι υστερεί λίγο απ την αυτονομία του miui, λογω οτι το kernel του ειναι optimized να τρεχει με το miui. Υστερεί γυρω στις 2 ωρες χρησης (δηλαδη εκει που με το miui εβγαζα γυρω στις 9 ωρες χρησης με μια καινούρια μπαταρια τωρα το κινητο τρέχει με φουλ χρηση γυρω στις 7 ωρες). Πιστεύω η αλλαγη σε καστομ ρομ αξιζει μονο εφοσον σκοπευεις να κρατησεις το κινητο για μεγαλυτερο διαστημα και δεν σκοπευεις να αναβαθμισεις. Ειναι γενικα μανουρα η ολη διαδικασια του rooting και αμα τυχει να περασεις ενα καστομ ρομ θα δεις πως θα πρεπει να ασχοληθεις λιγο παραπανω σε πραγματα που το miui τα κανει αυτοματως (λογω του οτι εχεις rootαρει μια συσκευη) οπως πχ θα πρεπει να κρυψεις το root που έχεις κανείς στην συσκευη μεσω magisk απο τα google play services σε ενα banking app, messenger, fb ή να περάσεις module ταχειας φορτισης αν θες το κινητο σου να φορτιζει γρηγορα. Αμα αποφασίσεις να κανεις το βημα προς τις καστομ ρομ προτείνω κατι σε lineage οπως εστειλε ενας αλλος χρηστης.

Αυτα απο μενα!

Επεξ/σία από plgn115

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...