Προς το περιεχόμενο

Πολυμηχάνημα για μηχανογράφηση γραφείου με ταυτόχρονη ασύρματη σύνδεση σε Windows και Mac

bill_viper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την παρέα, είμαι σε αναζήτηση πολυμηχανήματος γραφείου που θα εκτυπώνει από τη μηχανογράφηση της εταιρίας. 

Χρήση: ~4.000 σελίδες Α4/έτος, να έχει scanner A4. 

Θέλω όμως να πληροί κάποιες ιδιαιτερότητες. 

- Να συνδέεται ασύρματα ταυτόχρονα σε Windows και Mac.
- Να εκτυπώνει εμπρός-πίσω σελίδα αυτόματα.
- Να εκτυπώνει ασύρματα από iOS χωρίς χρήση εφαρμογής του κατασκευαστή.
- Να έχει οικονομικά αναλώσιμα.
- Να έχει feeder για το χαρτί από μπροστά και όχι από πίσω και πάνω.

Αυτά τα χρόνια χρησιμοποιώ ένα έγχρωμο laser πολυμηχάνημα, το HP LaserJet Pro MFP M277dw https://www.skroutz.gr/s/6587446/HP-LaserJet-Pro-MFP-M277dw.html#specs

Πλέον όμως λόγω του διπλού setup στο γραφείο (Windows & Mac) ο χώρος μου είναι περιορισμένος και θα ήθελα κάτι πιο συμμαζεμένο. Επίσης, ο συγκεκριμένος έχει ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ toners (100-150€/toner και παίρνει 4) και αν τελειώσει ένα χρώμα δεν εκτυπώνει μόνο μαύρο. Έχω χρησιμοποιήσει και 3rd party toners αλλά όλα μα όλα στον μήνα πάνω αρχίζουν κι εκτυπώνουν κάθετες γραμμές μέσα στη σελίδα.

Από inkjet δεν έχω ιδέα γιατί έχω να χρησιμοποιήσω πολλά χρόνια. 

Τι μου προτείνετε;

Επεξ/σία από bill_viper
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε με πειράζει γιατί θα μπει στα έξοδα της εταιρίας. Προφανώς όχι στο 500αρικο. Και από ότι έψαξα λίγο χθες μάλλον με βλέπω να καταλήγω σ' ένα από τα δύο:

- HP SmartTank 675 https://www.plaisio.gr/hp-smarttank-675-polimixanima-wifi-duplex-printing-28c12a_3800539?qId=e6af54047143f51e14e9c8790abfba4d&qIx=products

- HP SmartTank 725 https://www.plaisio.gr/hp-smarttank-725-polimixanima-wifi-duplex-printing-28b51a_3800547?qId=e6af54047143f51e14e9c8790abfba4d&qIx=products

Η διαφορά τους είναι αποκλειστικά στη ταχύτητα. Τώρα αν θα κάνω downgrade από το υπάρχων πολυμηχάνημα δε ξέρω. Είναι δυσβάστακτο το κόστος όμως των 4 έγχρωμων laser toners και έχοντας αγοράσει πάνω από 20 διαφορετικά third party κανένα δε λειτουργεί σωστά πάνω από 1 μήνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/2/2023 στις 10:19 ΠΜ, bill_viper είπε

Δε με πειράζει γιατί θα μπει στα έξοδα της εταιρίας. Προφανώς όχι στο 500αρικο. Και από ότι έψαξα λίγο χθες μάλλον με βλέπω να καταλήγω σ' ένα από τα δύο:

- HP SmartTank 675 https://www.plaisio.gr/hp-smarttank-675-polimixanima-wifi-duplex-printing-28c12a_3800539?qId=e6af54047143f51e14e9c8790abfba4d&qIx=products

- HP SmartTank 725 https://www.plaisio.gr/hp-smarttank-725-polimixanima-wifi-duplex-printing-28b51a_3800547?qId=e6af54047143f51e14e9c8790abfba4d&qIx=products

Η διαφορά τους είναι αποκλειστικά στη ταχύτητα. Τώρα αν θα κάνω downgrade από το υπάρχων πολυμηχάνημα δε ξέρω. Είναι δυσβάστακτο το κόστος όμως των 4 έγχρωμων laser toners και έχοντας αγοράσει πάνω από 20 διαφορετικά third party κανένα δε λειτουργεί σωστά πάνω από 1 μήνα.

Τη λέξη-κλειδί την είπες μόνος σου: downgrade. Η μετάβαση σε ink tank είναι μια ΠΟΛΥ μεγάλη ιστορία, την οποία μόνο εσύ πρέπει/μπορείς να αποφασίσεις. Πηγαίνοντας σε ink tank αποχαιρετάς την ποιότητα/στιβαρότητα κατασκευής, την ταχύτητα εκτύπωσης, τη διπλή όψη (για να τα πάρεις αυτά πρέπει να ανεβείς δυσανάλογα στο κόστος, αλλά και να τα πάρεις η εκτύπωση διπλής όψης ΑΡΓΕΙ ΠΟΛΥ σε σχέση με αυτά που έχεις συνηθίσει ως τώρα). Επίσης είναι απαραίτητη και η συχνή εκτύπωση, οι καθαρισμοί κλπ κλπ. Από την άλλη, παύουν να σε απασχολούν τα μελάνια και το κόστος τους.

Επεξ/σία από georgeole

Ευχαριστώ πολύ και για την εδώ απάντηση Γιώργο. :)

Ink tank δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου. Ούτε έχει τύχει να δω από κοντά σε κάποιο κατάστημα όντας στην επαρχία και η δουλειά δει σε χωριό.

Ακόμη και αυτά τα μοντέλα SmartTank της HP με κόστος 300+€ δεν έχουν καλή ποιότητα κατασκευής;

Διπλή εκτύπωση τη θέλω να υπάρχει, δε τη χρησιμοποιώ συχνά αλλά γενικά είναι ευκολία. 

Συχνή εκτύπωση θα γίνεται, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα θα λειτουργεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/2/2023 στις 10:54 ΠΜ, bill_viper είπε

Ink tank δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου. Ούτε έχει τύχει να δω από κοντά σε κάποιο κατάστημα όντας στην επαρχία και η δουλειά δει σε χωριό.

Ακόμη και αυτά τα μοντέλα SmartTank της HP με κόστος 300+€ δεν έχουν καλή ποιότητα κατασκευής;

Διπλή εκτύπωση τη θέλω να υπάρχει, δε τη χρησιμοποιώ συχνά αλλά γενικά είναι ευκολία. 

Οι ink tank επί της ουσίας είναι απλοί inkjet με προσθήκη του συστήματος με τα μπουκάλια. Απλή πλαστική κατασκευή, δηλαδή. Για να το καταλάβεις καλύτερα, θα σου το πω με παράδειγμα: Αν πετάξεις στο κεφάλι ενός περαστικού (σαν τον Ορέστη Μακρή τα κανάτια😂) έναν laser, θα ανοίξει το κεφάλι του περαστικού. Αν πετάξεις τον ink tank, το θύμα θα είναι ο εκτυπωτής!!!😅

ΥΓ Σε κάθε περίπτωση, είναι αμφίβολο αν θα εξασφαλίσεις και γαμπρό για τα ανύπαντρα κορίτσια του σπιτιού!!🤣😂

Επεξ/σία από georgeole

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, bill_viper είπε

Καλησπέρα. 
Υπαρχουν ink tank όλων των κατηγοριών. Αυτοί που πaραθέτεις είναι όπως σου είπε και ο Γιώργος οι απλοί inkjet των 60-80 ευρώ, αλλά αντί να αλλάζεις μελάνια, έχει το σύστημα ροης σε tank.

Παρόλα αυτά όμως τα υπόλοιπα συστηματα τους είναι εφάμιλλά της κατηγορίας κάτω των 100 ευρώ εκτυπωτών.

Αν θες να αντικαταστήσεις έναν laser των 500 ευρώ, θα πας περίπου εκεί και σε ink tank. Οσο πιο κάτω κατεβαίνεις τόσο πέφτει η ποιότητα. Επειδή σου πουλάνε στην ουσία την δυνατότητα να μην ξαναπληρώσεις ακριβά το μελάνι, κόβουν απο χαρακτηριστικά, αλλά και απο ποιότητα κατασκευής. Επίσης πάνω στην πενταετία το πολύ, όλοι αυτοί των 200-300 ευρώ ink tank βγάζουν προβλήματα που δεν διορθώνονται (μιας και είναι φιξαρισμένοι και χωρίς ανταλλακτικά στην αγορά)

Θα λύσεις το πρόβλημα του κόστους μελανιών, αλλά θα προσθέσεις άλλα κόστη. Ίσως το κόστος αγοράς νέου ink tank κάθε 3-4 χρόνια, χωρίς να προλάβει να κάνει απόσβεση.

Η γνώμη μου:

-Αν όντως βγάζεις 5000+ σελίδες τον χρόνο να πάρεις inkjet ink tank. Θα σου κάνει απόσβεση σε τρία χρόνια σε σχέση με τον laser που θέλει παραπάνω καιρό (αλλά αντέχει και παραπάνω)
-Αν χρειάζεσαι όντως έγχρωμα, να πάρεις ink tank. Αν όχι, τότε καλύτερα έναν μονόχρωμο laser. Εκεί θα κάνεις σοβαρή οικονομία, γρήγορη απόσβεση και θα παίζουν σωστά και σχεδόν όλα τα συμβατά (σε σχέση με έγχρωμους laser που παίζουν σωστά μόνο ακριβότερες σειρές συμβατών)

-Αν πάρεις ink tank, καλύτερα όχι HP. Προτίμησε Epson ή την σειρά G της Canon. 

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, highpriest είπε

Επίσης πάνω στην πενταετία το πολύ, όλοι αυτοί των 200-300 ευρώ ink tank βγάζουν προβλήματα που δεν διορθώνονται (μιας και είναι φιξαρισμένοι και χωρίς ανταλλακτικά στην αγορά)

Θα λύσεις το πρόβλημα του κόστους μελανιών, αλλά θα προσθέσεις άλλα κόστη. Ίσως το κόστος αγοράς νέου ink tank κάθε 3-4 χρόνια, χωρίς να προλάβει να κάνει απόσβεση.

Ήθελα να το αναφέρω κι αυτό και, όπως συνήθως, το ξέχασα. Δεν ξέρω αν για 4.000 σελίδες το χρόνο με ink tank θα προλάβει να κάνει απόσβεση. Αν ήταν πχ 9.000 ή 10.000 σελίδες το χρόνο, δεν θα το συζητούσαμε. Για τα υπόλοιπα, δεν τίθεται θέμα: Ως highpriest, ευαγγέλιο τα λόγια σου...😄

Επεξ/σία από georgeole
  • Like 1

Στις 11/2/2023 στις 1:59 ΜΜ, highpriest είπε

Καλησπέρα. 
Υπαρχουν ink tank όλων των κατηγοριών. Αυτοί που πaραθέτεις είναι όπως σου είπε και ο Γιώργος οι απλοί inkjet των 60-80 ευρώ, αλλά αντί να αλλάζεις μελάνια, έχει το σύστημα ροης σε tank.

Παρόλα αυτά όμως τα υπόλοιπα συστηματα τους είναι εφάμιλλά της κατηγορίας κάτω των 100 ευρώ εκτυπωτών.

Αν θες να αντικαταστήσεις έναν laser των 500 ευρώ, θα πας περίπου εκεί και σε ink tank. Οσο πιο κάτω κατεβαίνεις τόσο πέφτει η ποιότητα. Επειδή σου πουλάνε στην ουσία την δυνατότητα να μην ξαναπληρώσεις ακριβά το μελάνι, κόβουν απο χαρακτηριστικά, αλλά και απο ποιότητα κατασκευής. Επίσης πάνω στην πενταετία το πολύ, όλοι αυτοί των 200-300 ευρώ ink tank βγάζουν προβλήματα που δεν διορθώνονται (μιας και είναι φιξαρισμένοι και χωρίς ανταλλακτικά στην αγορά)

Η γνώμη μου:

-Αν όντως βγάζεις 5000+ σελίδες τον χρόνο να πάρεις inkjet ink tank. Θα σου κάνει απόσβεση σε τρία χρόνια σε σχέση με τον laser που θέλει παραπάνω καιρό (αλλά αντέχει και παραπάνω)
-Αν χρειάζεσαι όντως έγχρωμα, να πάρεις ink tank. Αν όχι, τότε καλύτερα έναν μονόχρωμο laser. Εκεί θα κάνεις σοβαρή οικονομία, γρήγορη απόσβεση και θα παίζουν σωστά και σχεδόν όλα τα συμβατά (σε σχέση με έγχρωμους laser που παίζουν σωστά μόνο ακριβότερες σειρές συμβατών)

-Αν πάρεις ink tank, καλύτερα όχι HP. Προτίμησε Epson ή την σειρά G της Canon. 

Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Ωστόσο, οι δύο ΗΡ που παρέθεσα είναι της τάξης των 300€ και όχι 60-80€.

Προς στιγμή θα δοκιμάσω κάποια διαφορετικά συμβατά toner που μου πρότεινε ο φίλος @georgeole μήπως κι έχω καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που παραθέτω στις φώτος.

Είπα για ΗΡ γιατί όσο τα έψαξα ήταν η μοναδική εταιρία που ικανοποιούσε όλες μου τις απαιτήσεις που έχω γράψει στο πρώτο μου post.

Στις 11/2/2023 στις 3:38 ΜΜ, georgeole είπε

Ήθελα να το αναφέρω κι αυτό και, όπως συνήθως, το ξέχασα. Δεν ξέρω αν για 4.000 σελίδες το χρόνο με ink tank θα προλάβει να κάνει απόσβεση. Αν ήταν πχ 9.000 ή 10.000 σελίδες το χρόνο, δεν θα το συζητούσαμε. Για τα υπόλοιπα, δεν τίθεται θέμα: Ως highpriest, ευαγγέλιο τα λόγια σου...😄

Γιώργο περιμένω να βάλει σε στοκ τα toner που μου πρότεινες και βλέπουμε. ;) 

Στις 13/2/2023 στις 2:22 ΠΜ, lector είπε

L6290.

Αν και αρκετά ακριβός, ευχαριστώ για την πρόταση. Θα το έχω στα υπόψιν.

IMG_4960.jpeg

IMG_4959.jpeg

Αυτο αργα η γρηγορα συμβαινει στα συμβατα (και στα γνησια αλλα πιο σπανια) οταν πλησιαζουν το οριο ζωης τους. Βγαλε ενα supplies status και τσεκαρε ποσες σελιδες εχει τυπωσει αυτο το τονερ.

4 ώρες πριν, bill_viper είπε

Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Ωστόσο, οι δύο ΗΡ που παρέθεσα είναι της τάξης των 300€ και όχι 60-80€.

Αν θέλεις μπορείς να ξαναδιαβάσεις τι έγραψα και ίσως να λυθεί η παρανόηση

Στις 11/2/2023 στις 1:59 ΜΜ, highpriest είπε

Καλησπέρα. 

Σε περίπτωση που δεν ήταν σαφές επεξηγώ λοιπόν.

Οι εκτυπωτές που έβαλες κάνουν μεν 300 ευρώ, αλλά είναι εκτυπωτές τεχνολογίας των 60-80 ευρώ, που απλά αντί για μελανοδοχεία, έχουν σύστημα ροής μελανιών.

Σε όλα τα άλλα είναι φτηνιάρικοι εκτυπωτές που θα σου μαγκώνουν χαρτί, θα τραβάνε διπλα φύλλα, θα χαλάει το σκάνερ γρήγορα και ....όλα όσα παθαίνουν σύντομα οι εκτυπωτές των 60 -80 ευρώ

για να στο κάνω και χειροπιαστό το παράδειγμα:

Αυτός στα 35-40 ευρώ:

https://www.skroutz.gr/s/30355769/HP-Deskjet-2710e-All-in-One-Έγχρωμο-Πολυμηχάνημα-Inkjet-με-WiFi-και-Mobile-Print.html

και αυτός στα 160-200:

https://www.skroutz.gr/s/14273948/HP-Ink-Tank-Wireless-415-Έγχρωμο-Πολυμηχάνημα-Inkjet-με-WiFi-και-Mobile-Print.html

είναι ο ίδιος εκτυπωτής.

Απλά ο ένας παίρνει δύο μελανοκεφάλές τις οποίες αλλάζεις κάθε φορά που τελειώνουν (ή τις ξαναγεμίζεις) και ο άλλος έχει τις ίδιες δύο μελανοκεφαλές στις οποίες μπαίνει ένα σωληνάκι που τροφοδοτεί υγρό και πρακτικά επαναγεμίζει καθώς αδειάζει. 

Πληρώνεις 4 φορές πάνω την αξία του εκτυπωτή για το σύστημα ροής, αλλά πρακτικά έχεις έναν εκτυπωτή με ευτελή υλικά σε όλα τα υπόλοιπα.

Το ίδιο και αυτοί που έβαλες πιο πάνω. Κουβαλάνε συνολική τεχνολογία εκτυπωτών ενός τρίτου της τιμής ή και λιγότερο. Θα πρέπει να ψάξω να βρω σε ποιο μοντέλο βασίστηκαν, αλλα είμαι σίγουρος πως είναι απο κάποιο κάτω των 100 ευρώ.

Ελπίζω με την επεξήγηση να ήμουν περισσότερο σαφής.

• Like 2

Εάν η εταιρία σου έχει κάνει το ΑΦΜ της διεθνές και μπορεί να αγοράζει

από εξωτερικό χωρίς φπα σου έχω καλή πρόταση

22 ώρες πριν, lector είπε

Αυτο αργα η γρηγορα συμβαινει στα συμβατα (και στα γνησια αλλα πιο σπανια) οταν πλησιαζουν το οριο ζωης τους. Βγαλε ενα supplies status και τσεκαρε ποσες σελιδες εχει τυπωσει αυτο το τονερ.

Επισυνάπτω screenshot. Τώρα δείχνει ότι έχει το 60% απομείνει του toner, και το ξεκίνησε να το κάνει όταν είχε υπόλοιπο 70%, ουσιαστικά σε πολύ υψηλό ποσοστό.

18 ώρες πριν, highpriest είπε

Αν θέλεις μπορείς να ξαναδιαβάσεις τι έγραψα και ίσως να λυθεί η παρανόηση

Σε περίπτωση που δεν ήταν σαφές επεξηγώ λοιπόν.

Οι εκτυπωτές που έβαλες κάνουν μεν 300 ευρώ, αλλά είναι εκτυπωτές τεχνολογίας των 60-80 ευρώ, που απλά αντί για μελανοδοχεία, έχουν σύστημα ροής μελανιών.

Σε όλα τα άλλα είναι φτηνιάρικοι εκτυπωτές που θα σου μαγκώνουν χαρτί, θα τραβάνε διπλα φύλλα, θα χαλάει το σκάνερ γρήγορα και ....όλα όσα παθαίνουν σύντομα οι εκτυπωτές των 60 -80 ευρώ

για να στο κάνω και χειροπιαστό το παράδειγμα:

Αυτός στα 35-40 ευρώ:

https://www.skroutz.gr/s/30355769/HP-Deskjet-2710e-All-in-One-Έγχρωμο-Πολυμηχάνημα-Inkjet-με-WiFi-και-Mobile-Print.html

και αυτός στα 160-200:

https://www.skroutz.gr/s/14273948/HP-Ink-Tank-Wireless-415-Έγχρωμο-Πολυμηχάνημα-Inkjet-με-WiFi-και-Mobile-Print.html

είναι ο ίδιος εκτυπωτής.

Απλά ο ένας παίρνει δύο μελανοκεφάλές τις οποίες αλλάζεις κάθε φορά που τελειώνουν (ή τις ξαναγεμίζεις) και ο άλλος έχει τις ίδιες δύο μελανοκεφαλές στις οποίες μπαίνει ένα σωληνάκι που τροφοδοτεί υγρό και πρακτικά επαναγεμίζει καθώς αδειάζει. 

Πληρώνεις 4 φορές πάνω την αξία του εκτυπωτή για το σύστημα ροής, αλλά πρακτικά έχεις έναν εκτυπωτή με ευτελή υλικά σε όλα τα υπόλοιπα.

Το ίδιο και αυτοί που έβαλες πιο πάνω. Κουβαλάνε συνολική τεχνολογία εκτυπωτών ενός τρίτου της τιμής ή και λιγότερο. Θα πρέπει να ψάξω να βρω σε ποιο μοντέλο βασίστηκαν, αλλα είμαι σίγουρος πως είναι απο κάποιο κάτω των 100 ευρώ.

Ελπίζω με την επεξήγηση να ήμουν περισσότερο σαφής.

Ευχαριστώ πολύ για την επεξήγηση. Το κακό είναι ότι δε μπορώ να βρω κάποιο μοντέλο σε άλλες εταιρίες που να έχει ότι ζητάω στο πρώτο post.

15 ώρες πριν, gatos74 είπε

Εάν η εταιρία σου έχει κάνει το ΑΦΜ της διεθνές και μπορεί να αγοράζει

από εξωτερικό χωρίς φπα σου έχω καλή πρόταση

Ναι, είναι εξαγωγική η εταιρία μου οπότε είμαστε πολλά χρόνια στο VIES για ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Screenshot 2023-02-17 at 10.16.31.png

1 ώρα πριν, bill_viper είπε

Επισυνάπτω screenshot. Τώρα δείχνει ότι έχει το 60% απομείνει του toner, και το ξεκίνησε να το κάνει όταν είχε υπόλοιπο 70%, ουσιαστικά σε πολύ υψηλό ποσοστό.

Screenshot 2023-02-17 at 10.16.31.png

Το 60% συχνα ειναι πλασματικο, δεν ανταποκρινεται παντα στην πραγματικοτητα. Για να πλησιαζε πραγματικοτητα, με βαση τα στατιστικα (1100 σελιδες εχει βγαλει και λεει οτι απομενουν 1700) θα σημαινε οτι το τονερ ειναι για 2800, το οποιο δεν ισχυει σε αυτον τον κωδικο, κανονικα το μεγαλο τονερ (αν ειναι αυτο μεσα) ειναι για 2300 και το μικρο για 1400 (ή και 1300 μπορει αν ειναι universal συμβατο). Μιας που λοιπον δεν γνωριζω ακριβως την κατασκευη του, με επιφυλαξη μαντευω οτι παει προς τη ληξη του οποτε δεν ειναι και παραλογο να εχει αυτη τη φθορα.

Στη θεση σου, αν το μηχανημα γενικα λειτουργει κανονικα και δεν εχει αλλο προβλημα εκτος απο αυτο, θα δοκιμαζα αλλο brand συμβατων. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...