Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 hours ago, Hacker?pcs said:

Γιατί να μπλέξεις με VM, passthrough κτλ για το input/output ενός controller που τρέχει μόνο DOS/9x; Λογικό είναι και σίγουρα πιο φθηνό από το αλλάξει όλο το σύστημα

το θεμα ειναι οτι πολλες φορες ανταλλακτικα αμα βρειςτα πληρωνεις ακριβα και επισης οσα και αν εχεις καποια στιγμη θα τελειωσουν. ακομα 2 προβληματα ειναι οτι αν χρειαστει να αναβαθμισεις κατι για τον χ ψ λογο οτι δεν θα γινεται όπως και οτι προβλημα προκυψει δεν θα το αναλαβει ο κατασκευαστης αφου ειναι eol και eos. θα φερω ενα χαζο παραδειγμα.

πελατης πληρωνει χωρο σε rack σε collocation center. εχει καμια 15 αρια servers αρα πληρωνει για 15u. οι servers οι μισοι μην πω ολοι ειναι για πεταμα.αν τους αλλαζε ολους παιζει να εβαζε απλα 2 καινουριους στην θεση των 15. θα πληρωνε για 2 u.μακροπροθεσμα θα ειχε κερδος.αλλα κανεις δεν κοιταει μακρυα.ολοι θα δουν οτι που να δινουμε πχ 30000 για 2 servers.ας δινουμε 1000 ευρω πχ παραπανω καθε μηνα για collocation.τυχαιο το παραδειγμα. τα παραπανω προβληματα ειναι παραπανω εργατοωρες που τις πληρωνεις και παει λεγοντας. οποτε πιο φτηνο τωρα αλλα αμα κατσει βλακεια θα τρεχει μετα να φτιαξει νεο συστημα σε χρονο ρεκορ με τις αναλογες χρεωσεις.

13 hours ago, kotronas said:

Ετοιμάσου το 2025 θα βγει ssd 500 TB με τρελές ταχύτητες και θα είναι με μαγνητική ταινία, μέτα θα σε δώ τι θα λές.

retro φαση :P

• Thanks 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το οτι υπάρχουν vintage λειτουργικά συστήματα και μονάδες εισαγωγής δεδομένων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αρχαίοι ιοι να τα καταστρέψουν,φαντάσου να φάει κάνα αρχαίο ιό τύπου cookie το σύστημα και να είσαι υποχρεωμένος να γράφεις cookie όταν το ζητάει ο ιός για να τρέξει η εφαρμογή,το είχα πάθει το 90 πρώτη λυκείου όταν είχε μολυνθεί το εργαστήριο  Υ/Η και έπρεπε να το κάνω κάθε φορά που έτρεχα κάτι στα αρχαία 8088 μέχρι να αξιωθεί ο καθηγητής να το φτιάξει. Και αυτός ήταν ο λιγότερο καταστροφικός ιός που είχα δει.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Cre3p είπε

χαχαχαχα

και εγώ νόμιζα οτι μόνο το Ελληνικό δημόσιο τρέχει ακόμα windows 95! 😂😂

το ελληνικό δημόσιο τρέχει win11 σε υπολογιστές για win95 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Φαξ κύριοι. ΦΑΞ!

ΤΕΛΕΞ !!!

wmwokxbiymxlmbhc9epb&f=1&nofb=1&ipt=b83d

ΥΓ. Το είχα αυτό... ά ρε πατέρα το πέταξες όταν ήμουν 10, ενώ τώρα θα μπορούσα να το πουλήσω στο πεντάγωνο :-(

Επεξ/σία από Cre3p
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Nera1 είπε

Αν δεν χαλασει,μη το πειράζεις.

Οκ, τότε να μείνουμε όλοι με άμαξες. Ούτε αυτές χαλάνε. Και αν χαλάσουν φτιάχνονται εύκολα 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Nera1 είπε

το χιούμορ ειναι σαν τα βυζιά,δεν το πιάννουν όλοι.

Σύμφωνα με έρευνες,είναι οι ίδιοι ανθρωποι.:cool:

Το "πιάνουν" γιατί το γράφεις με 2 "ν"; Ένα για το κάθε βυζί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και που να πιστέψεις πως τα Boeing 747 παίρνουν ενημερώσεις για Navigation σε floppy 3.5".

Πηγή.

Και γίνεται ακόμα καλύτερο. Η COBOL πίσω από κρίσιμα Αμερικανικά συστήματα.

Πηγή.

Το πρόβλημα που εγώ εντοπίζω, είναι η χρήση proprietary βάσεων δεδομένων και software. Ξαφνικά βρίσκεσαι με εκατομύρια εγγραφές στην βάση σου, που δεν υποστηρίζεται από κανένα άλλο σύστημα. Οι μηχανικοι που το σχεδίασαν ή έχουν πεθάνει ή τους έδιωξες γιατί έληξε η H1B βίζα τους και τώρα είσαι σε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο. Oops...

Επεξ/σία από The_Mentor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς τα συστήματα αυτά έχουν κριθεί αξιόπιστα τόσα χρόνια. Αν μιλήσουμε τώρα για ελληνικό δημόσιο έχει ακόμα αρχαίο hardware που λειτουργεί. Στο σχολείο που εργάζομαι έχει στη βιβλιοθήκη pc με celeron και μηχανικό δίσκο τα οποία αναβαθμίσαμε φέτος από 1gb ddr2 ram σε 2 gb και τα βάλαμε lubuntu με libre office. Τα μηχανήματα βλέπουν κανονικά απομακρυσμένο φωτοτυπικό για να εκτυπώνουν οι συνάδελφοι και πολλοί ετοιμάζουν εκεί διαγωνίσματα και τεστ. Στο εργαστήριο πληροφορικής μέχρι τον Οκτώβρη του 18 είχαμε pc με Pentium 4 , 512 mb ram, windows xp και CRT monitors.  Ένα 775 pc στο γραφείο καθηγητών με 4πυρηνο cpu και 4 gb ram αποτελεί τη ναυαρχίδα των κοινόχρηστων pc.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, savakis είπε

commercial επανεγράψιμες δισκέτες με χωρητικότητα μια 100gb  - 1 TB και λογικό κόστος για μένα θα έιχαν τρελή επιτυχία.

και ας ήταν sequential γραφή τελείως μόνο για μεταφορά δεδομένων άντε κάνα video playback.

Υπάρχουν μόνο για ανάγκες επιχειρίσεων με υψηλά κόστη και καθόλου διασπορά στον everyday user

Υπάρχουν κασέτες. Για εταιρικά αντίγραφα ασφαλείας σε τέτοιες χωρητικότητες. Μόνο μην δεις τιμές :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πού είναι το περίεργο; Εδώ ακόμα κάποιες ΔΟΥ ζητάνε αρχεία σε δισκέτες.

Επεξ/σία από CyberCr33p
Δημοσ.
Στις 10/2/2023 στις 9:36 ΠΜ, Ntinaras είπε

Αν ηταν ετσι ακομα με αλογα θα ημασταν.

Τα άλογα δεν πίνουν diesel. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Αν γίνονταν όλα για την εξέλιξη και όχι για τα συμφέροντα, δεν θα ήμασταν ακόμα με αυτοκίνητα που καίνε βενζίνη και πετρέλαιο.

Δημοσ.
Στις 9/2/2023 στις 10:16 ΜΜ, Cre3p είπε

χαχαχαχα

και εγώ νόμιζα οτι μόνο το Ελληνικό δημόσιο τρέχει ακόμα windows 95! 😂😂

Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας χρησιμοποιεί Windows 10 και στο στρατό σε συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως η δική μου και raspberry os.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, deadsoul είπε

Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας χρησιμοποιεί Windows 10 και στο στρατό σε συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως η δική μου και raspberry os.

Α, εσείς είστε προχώ γιατί στην μονάδα που πήγα εγώ, το υλικό πολέμου είχε βάση δεδομένων τα χέρια μου και άπειρες καρτέλες σε ντουλάπια αλλά το HQL (Hand Query Language) κράτησε μόνο μια βδομαδούλα ευτυχώς, μετά το γυρίσαμε σε μη-ψηφιακές ασχολίες, γόπινγκ κτλ. 🤪

Μονάδα με μονάδα διαφέρει!

Επεξ/σία από Cre3p
Δημοσ.
15 ώρες πριν, deadsoul είπε

το 2009 που ημουν στο πενταγωνο, τρεχαν win xp, και τοτε ηταν που αποφασισαν να βαλουν το sp1 ενω ειχε ηδη βγει καιρο το sp3.

16 ώρες πριν, VanJ είπε

Τα άλογα δεν πίνουν diesel. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Αν γίνονταν όλα για την εξέλιξη και όχι για τα συμφέροντα, δεν θα ήμασταν ακόμα με αυτοκίνητα που καίνε βενζίνη και πετρέλαιο.

Τα αλογα εχουν πολυ μεγαλυτερο κοστος συντηρησης απο τα οχηματα.

Βεβαια οταν πρωτοβγηκαν τα πρωτα αυτοκινητα ισχυε το αντιστροφο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...