Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μολις έστησα για φίλο ένα pc με 10400f stock cooler και ένα απλό μικρό κουτί των 20€ , και βαράει 85αρια σε 100% usage. Μπορώ κάπως να κάνω ένα undervolt ή να περιορίσω το boost του; Όχι ότι υπάρχει θέμα ή ότι θα πιάσει ποτέ 100% αλλά να είμαι safe σε βάθος χρόνου που θα βαράει 100% , να μην έχει ξαφνικό throttle και frame drops. Το να κλείσω τελείως το boost δεν παίζει μιας και πάει στα 2.9 που σε σχέση με τα 4.0 all core είναι μεγάλη διαφορά. Μπορώ να βάλω κάπως συγκεκριμένο boost clock για ένα core και για all core ? Η μητρική είναι μια h510 asrock

Επεξ/σία από Nik1239
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Καλησπέρα, μολις έστησα για φίλο ένα pc με 10400f stock cooler και ένα απλό μικρό κουτί των 20€ , και βαράει 85αρια σε 100% usage. Μπορώ κάπως να κάνω ένα undervolt ή να περιορίσω το boost του; Όχι ότι υπάρχει θέμα ή ότι θα πιάσει ποτέ 100% αλλά να είμαι safe σε βάθος χρόνου που θα βαράει 100% , να μην έχει ξαφνικό throttle και frame drops. Το να κλείσω τελείως το boost δεν παίζει μιας και πάει στα 2.9 που σε σχέση με τα 4.0 all core είναι μεγάλη διαφορά. Μπορώ να βάλω κάπως συγκεκριμένο boost clock για ένα core και για all core ? Η μητρική είναι μια h510 asrock

Να βάλεις aftermarket ψήκτρα αν θες καλύτερα αποτελέσματα , η stock ψήκτρα αυτό μπορεί αυτό κάνει.

• Like 4
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Να βάλεις aftermarket ψήκτρα αν θες καλύτερα αποτελέσματα , η stock ψήκτρα αυτό μπορεί αυτό κάνει.

Αν δω ότι χειροτερεύει θα προτείνω αλλαγή γιατί τώρα budget δεν υπάρχει και οι επιλογές που χωράνε αρχίζουν από 35€ και πάνω 

Επίσης δεν φοράει το τελευταίο bios , αξίζει να περάσω το τελευταίο ή ισχυει το "αν δεν χαλάσει μην το φτιάξεις";

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nik1239 είπε

Αν δω ότι χειροτερεύει θα προτείνω αλλαγή γιατί τώρα budget δεν υπάρχει και οι επιλογές που χωράνε αρχίζουν από 35€ και πάνω 

Επίσης δεν φοράει το τελευταίο bios , αξίζει να περάσω το τελευταίο ή ισχυει το "αν δεν χαλάσει μην το φτιάξεις";

Άστο οι Η510 δεν είχαν "θεματάκια".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι κουτί είναι αν επιτρέπεται;

Δεν παίρνει "βοήθεια" με κανά φαν;

Γενικά το στοκ cooler δεν είναι για συνεχόμενα load, αν ο σκοπός του build ήταν αυτός, μάλλον έγινε λάθος σχεδιασμός και με το h510.

Αν σκοπός είναι το gaming είναι πιθανό να μη φτάνει αυτές τις θερμοκρασίες αλλά και πάλι το καλοκαίρι θα έχει θέματα

Υπομονή μέχρι να βρεθεί κάποιο cooler να βοηθήσει λίγο την κατάσταση, μπορείς να κοιτάς τα μεταχειρισμένα και να ρίχνεις ματιές σε stock house

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, nickol-us είπε

Τι κουτί είναι αν επιτρέπεται;

Δεν παίρνει "βοήθεια" με κανά φαν;

Γενικά το στοκ cooler δεν είναι για συνεχόμενα load, αν ο σκοπός του build ήταν αυτός, μάλλον έγινε λάθος σχεδιασμός και με το h510.

Αν σκοπός είναι το gaming είναι πιθανό να μη φτάνει αυτές τις θερμοκρασίες αλλά και πάλι το καλοκαίρι θα έχει θέματα

Υπομονή μέχρι να βρεθεί κάποιο cooler να βοηθήσει λίγο την κατάσταση, μπορείς να κοιτάς τα μεταχειρισμένα και να ρίχνεις ματιές σε stock house

https://www.skroutz.gr/s/21580471/Supercase-CH25M-Mini-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-Μαύρο.html

Αυτό είναι

Για gaming είναι στημένο και λόγο περιορισμένου budget και χώρου μπήκε το συγκεκριμένο

Έχω βάλει φαν στο πλάι να βγάζει+ το πίσω που είχε , να βάλω το πλαϊνό να βάζει; Μπροστά δεν έχει αν και όπως είναι τα καλώδια εκεί μέσα δεν νομίζω να έχει και νόημα να βάλω. 

Γενικά δεν έχει κανένα θέμα , μόνο ο επεξεργαστής πάει πάνω από 70 σε gaming βαρύ, η gpu είναι μια χαρά 

5 ώρες πριν, triplex1 είπε

Έχω την εντύπωση πως δεν χωράει όταν την είχα δει διότι έχω βάλει fan στο πλάι 

7 ώρες πριν, bonorov είπε

https://www.bestprice.gr/item/2156610930/be-quiet-pure-rock-slim-2.html

Χωράει παντου και κάνει δουλειά. 

Άλλη λυση δεν υπάρχει. 

Όταν υπάρξουν τα 25€ πες του φιλου σου να την αγοράσει. 

Θα την κοιτάξω ευχαριστώ 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Nik1239 είπε

Έχω ακριβώς στο ίδιο κουτί σύστημα με 5600g και cooler gammaxx 200t. Κανένα πρόβλημα με θερμοκρασίες. 

Μπορεί να μπει ψύκτρα μέχρι 140mm οπότε δώσε προσοχή σε αυτό.

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα,

το πλαινό ανεμιστηράκι να εισάγει αέρα και το πίσω να βγάζει.

Βάλε κι ένα μπροστά με ροή αέρα από δεξιά προς αριστερά.

Θεωρώ ότι έχει πατήσει καλά η ψύκτρα κι έχει μπει πάστα...

Υπάρχει εύκαιρη φωτό;

Χαιρετώ.

• Like 3
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, aris73 είπε

Καλημέρα,

το πλαινό ανεμιστηράκι να εισάγει αέρα και το πίσω να βγάζει.

Βάλε κι ένα μπροστά με ροή αέρα από δεξιά προς αριστερά.

Θεωρώ ότι έχει πατήσει καλά η ψύκτρα κι έχει μπει πάστα...

Υπάρχει εύκαιρη φωτό;

Χαιρετώ.

Το δοκίμασα χτες αυτό και είχε καλύτερα αποτελέσματα οπότε το άφησα έτσι , πάνω από 80° δεν έφτασε σε 10λεπτα stress test σε σχέση με τους 87° με το πλαϊνό να βγάζει 

Πάστα έβγαλα την στοκ της ιντελ και έβαλα μια mx2 με 5 dot pattern

Έβαλα τα φαν στο 60-85% ανάλογα την θερμοκρασία και είναι μια χαρά. 

Χτες το έδωσα οπότε δεν πρόλαβα να βγάλω φωτό 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...