Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια ψάχνω για εντοιχισμενο φούρνο άνω πάγκου και έχω απορία για τις αυτόματες μεθόδους καθαρισμού.

άλλοι γράφουν πυρολυση άλλοι υδρολυση κι άλλοι τίποτα. 

μου είπαν συνάδελφοι ότι αν πάρω φούρνο πυρολυσης απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις καθαριστικά κι ότι επιπλέον η πυρολυση με τον καιρό βγάζει προβλήματα.

ισχύει?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Ρε παιδια ψάχνω για εντοιχισμενο φούρνο άνω πάγκου και έχω απορία για τις αυτόματες μεθόδους καθαρισμού.

μου είπαν συνάδελφοι ότι αν πάρω φούρνο πυρολυσης απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις καθαριστικά κι ότι επιπλέον η πυρολυση με τον καιρό βγάζει προβλήματα.

ισχύει?

Η πυρολυση απο ιδια αποψη σε βαθος χρονου δημιουργει προβληματα.Σε καποιους φουρνους υπαρχουν 2 βαθμιδες.Η πιο ελαφρια και η πιο δυνατη.Εγω εκανα μια φορα το εξαμηνο την δυνατη και ειχα θεμα με την αντισταση που κραμασε.Οταν ηρθαν απο την εταιρια μου ειπαν να κανω μονο την ελαφρια 1 φορα τον χρονο, απλα 1 φορα την βδομαδα  τον καθαριζω  με ενα ηπιο  καθαριστικο.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, margaritagr είπε

ισχύει?

Την πυρόλυση την κάνεις το πολύ μία φορά τον χρόνο!

Σε κανέναν φούρνο δεν πρέπει να βάζουμε δυνατά καθαριστικά και κυρίως να μην τρίβουμε με σύρματα διότι σχηματίζουν μικρές ρωγμές στην επίστρωση με αποτέλεσμα όταν πας να κάνεις πυρόλυση σε εκείνα τα σημεία να έχεις προβλήματα όπως εμφάνηση σκουριάς κ.τ.λ

Και όπως είπε ο παραπάνω φίλος υπάρχουν 2 σκάλες πυρόλυσης 👍

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, margaritagr είπε

ισχύει?

Ούτε πυρόλυση ούτε υδρόλυση

• Thanks 1
Δημοσ.

Μόνο από άποψη καταναλώσεις ενέργειας να το πάρεις δεν αξίζει. Κάθε βδομάδα ήπιο καθάρισμα και θα είναι σαν καινούρια, αν την αφήσεις κάθε χρόνο να περιμένεις την πυρόλυση άστα να πάνε. Θεωρητικά μία κουζίνα με πυρόλυση θα έπρεπε να είχε πιο δυνατά μέταλλα κάτι που από την εμπειρία μου δεν έχω δει αφού τρυπάνε όλες εκτός φυσικά από αυτές που κάνουν 2,500+  ευρώ και τις παίρνουν ελάχιστοι.

Δημοσ.

έκανα και γω πυρόλυση και στο 5 χρόνια έπεσαν οι αντιστάσεις από πάνω, κρέμασαν.

το άφησα έτσι και μέσα σε ένα ψήσιμο ρολού κοτόπουλου, έριξε γενικό. Πλέον την έχω μόνο για τις εστίες. κουζίνα 1000+ ευρώ το 2008

Δημοσ.

Άρα δεν ισχύει οτι στις κουζίνες που έχουν λειτουργία πυρόλυσης δεν πρέπει να χρησιμοποιεις καθαριστικά! 
Μπορω να παρω φούρνο με πυρόλυση κι απλά να μη τη χρησιμοποιήσω και ποτέ ακόμα αυτή τη λειτουργια

Για την υδρολυση ομως δε βρίσκω feedback 

εχω δει δυο μοντέλα Bosch πανομοιότυπα, με τη διαφορά αυτή. Το ενα έχει πυρόλυση και το αλλο υδρολυση 

Δημοσ.

Άμα η σωστή χρήση της πυρόλυσης είναι να την λειτουργείς μια φορά τον χρόνο τότε δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχει.

Άμα λερωθεί ο φούρνος αυτή την εβδομάδα θα τον κρατήσεις λερωμένο για 11 μήνες ακόμα? Αστεία πράγματα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Άμα η σωστή χρήση της πυρόλυσης είναι να την λειτουργείς μια φορά τον χρόνο τότε δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχει.

Άμα λερωθεί ο φούρνος αυτή την εβδομάδα θα τον κρατήσεις λερωμένο για 11 μήνες ακόμα? Αστεία πράγματα

Έχει νόημα, marketing το λένε

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε Neff πάντως 12 χρόνια (τουλάχιστον) δεν έχει καταλάβει κάτι μέχρι στιγμής.

Δημοσ.

Στην πυρόλυση ο φούρνος θερμαίνεται σε μια πολύ μεγάλη θερμοκρασία, 300-350°C νομίζω και τα λίπη καίγονται, "πυρολύονται", μετά τα σκουπίζεις με ένα πανί και καθάρισες. Απλά αφενός η ενέργεια που δαπανάται είναι πολύ μεγάλη και έπειτα αυτή η θερμοκρασία με τον καιρό δημιουργεί προβλήματα, αυτό που λένε κρέμασε η αντίσταση παραπάνω κτλ.

Στην υδρόλυση, αν έχω καταλάβει σωστά (δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα), ο φούρνος έχει μια εσοχή στον πυθμένα που βάζεις νερό και γίνεται σα λιμνούλα, θερμαίνεται και το νερό εξατμίζεται οπότε τα λίπη μαλακώνουν και είναι πιο εύκολο να τα σκουπίσεις με ένα πανί. Απλά το παράξενο είναι ότι γενικά η υγρασία στους φούρνους κάνει κακό διότι μέταλο+θερμοκρασία+νερό= σκουριά- λένε πάντα πχ να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή μετά το ψήσιμο για να αερίζεται καλά καλά- άρα δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι στην πάροδο των ετών.

Δημοσ.
8 hours ago, Thresh said:

Σε Neff πάντως 12 χρόνια (τουλάχιστον) δεν έχει καταλάβει κάτι μέχρι στιγμής.

Πόσο συχνή χρήση πυρόλυσης; Μία φορά ετησίως;

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, DrFreeman said:

Πόσο συχνή χρήση πυρόλυσης; Μία φορά ετησίως;

3-4 συνήθως.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Thresh said:

3-4 συνήθως.

Ενδιαφέρον. Ο δικός μας είναι εντοιχισμένος φούρνος του 1000άρικου, Samsung. Εχει και μια επιλογή για καθαρισμό με ατμό που τη χρησιμοποιήσαμε μία φορά. Καθαρίζει σχετικά εύκολα. Πυρόλυση δεν χρησιμοποιήσαμε ακόμη.

• Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, janus5555 said:

Στην πυρόλυση ο φούρνος θερμαίνεται σε μια πολύ μεγάλη θερμοκρασία, 300-350°C νομίζω και τα λίπη καίγονται, "πυρολύονται

500.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...