Barbara93 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Στις 10/2/2023 στις 2:09 ΜΜ, velociraptoras είπε Aν έχεις μέσον διάβαινε... κριμα γι αυτους που θα βρεθουν στο δρόμο σου και θα καταστρεψεις ζωες κατ εντολή του μέσου... Τωρα εσυ θες απλά κάτι να πεις. Στις 11/2/2023 στις 9:50 ΠΜ, Ukforthemoment είπε Το μέσο να υποθέσω είναι παπάς;Και μονο που λες ότι θες μέσο για να γίνεις εισαγγελέας έχεις αποτύχει.Κρίμα σε αυτούς που θα πάρεις στον λαιμό σου. Δεν είναι διατεθημένη να δώσω 4.000€ για να κάνω δυο χρονιές φροντιστήρια σε περίπτωση που αποτύχω. Όλοι μου λένε και άριστα βα γράψεις αν δεν έχεις μέσον δεν περνάς. Ε προφανώς και θα το αξιοποιήσω. Και σίγουρα αν είχες ή αν έχεις και εσύ θα το αξιοποιήσεις κατάλληλα! Στις 13/2/2023 στις 7:53 ΜΜ, Starflower11 είπε Εγώ είχα δώσει κατακτηριες 2 φορές στην νομική Θεσσαλονίκης με φροντιστήριο και δυστυχώς πέρυσι είχαν άλλα μαθήματα και φέτος ήταν η πρώτη φορά που άλλαξαν εντελώς την ύλη. Δεν είναι δύσκολα αυτά που διαβάζεις απλώς εγώ ήμουν άτυχη. Και τις δύο φορές ήμουν 2 θέσεις πιο κάτω. Πήραν 44 και ήμουν 46η. Άμα αποφασίσεις να δώσεις στην Θεσσαλονίκη, μπορώ να σου δώσω τις σημειώσεις μου... Μην νιώθεις ότι είναι αμφίβολο, πολλά παιδιά που ήξερα πέρασαν, απλώς εγώ ήμουν λίγο άτυχη. Έκανες κάποιο φροντιστήριο; Μέχρι στιγμής ένα έχω βρει στη Θεσσαλονικη που μ έχει καλύψει από την πρώτη κιόλας συζήτηση . Στις 11/2/2023 στις 7:40 ΠΜ, Gingerbread είπε γράφει με κεφαλαία και πιστεύει ότι θα γίνει εισαγγελέας ενώ δεν έχει μπει καν νομική και αν είναι του 93 είναι 30 χρονών. Οπότε.. Ας απολογηθώ για το ότι το κινητό μου δεν τα έβγαζε σε μικρά αλλά σε κεφαλαία. Η ηλικία τι ρόλο παίζει θύμισε μου;! Απλά ένας ακόμα κομπλεξικός που πρεπει να σχολιάσει κάτι.
Gingerbread Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 7 ώρες πριν, Barbara93 είπε Απλά ένας ακόμα κομπλεξικός που πρεπει να σχολιάσει κάτ Ότι για να γινεις εισαγγελέας θέλει πολλά χρόνια, δεν είναι απλά τα 4 χρόνια της νομικής. Αλλά εφόσον έχεις μέσο όπως αναίσχυντα μας δήλωσες, μη φοβού καλά το πας. Εισαγγελέας στα πίσω πίσω δεν γίνεσαι, ειδικά με αυτό το σκεπτικό. 1 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχετε ένα κόλημμα με την ηλικία. Όμως δεν ξέρετε σε τι κατάσταση είναι ο ενδιαφερόμενος. Μπορεί να έχει το οικονομικό του πρόβλημα λυμένο και απλώς να θέλει σπουδάσει για να κάνει το κέφι του. Μπορεί να έχει παραμερίσει ή να μην τον ενδιαφέρει μια τετριμμένη κοινωνική ή επαγγελματική πορεία (να βρει μια δουλειά, να κάνει οικογένεια κλπ) και να έχει θέσει ως πρωταρχικό του στόχο τα βιωματικά του ενδιαφέροντα. Μην κρίνετε από τον εαυτό σας και από τα κοινωνικά και επαγγελματικά στερεότυπα που ακολουθείτε εσείς, υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις. Κάποια πράγματα όντως πρέπει να γίνουν στην ώρα τους αλλιώς δεν θα αποδόσει η προσπάθεια, αλλά τα περισσότερα μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε ηλικία αν έχεις το κουράγιο να τα κάνεις, έστω και με παραμέριση άλλων κοινότοπων προτεραιοτήτων. Τι θα πει "θέλει πολλά χρόνια να γίνει εισαγγελέας" ; Αν ξεκινήσει στα 35 θα έχει γίνει ως τα 50 (εκτός αν υπάρχει ηλικιακό κριτήριο). Ε, λοιπόν; ρωτάει κανείς τον εισαγγελέα πόσων ετών είναι ή πότε έγινε; Επί ποσωπικού, δεν έλαβα ποτέ υπόψη μου καμιά παρότρυνση ή συμβουλή τέτοιου είδους από "πιο έμπειρους" όταν έπαιρνα τέτοιες αποφάσεις, ούτε επηρεάστηκα από την κοινωνική κι επαγγελματική πορεία άλλων. Οι άλλοι είναι άλλοι, κι εγώ είμαι εγώ, διαφορετικός από τους άλλους, με άλλες προτεραιότητες και βιωματικούς στόχους. Όλοι γύρω μου λέγανε "πού θα πας να ξαναρχίζεις τώρα;", "δεν βαρέθηκες;", "θα κουραστείς", "δεν θες να βγάλεις λεφτά;", "δεν έχεις χρόνια μπροστά σου", "μπες γρήγορα στην αγορά εργασίας" κλπ κλπ, σαν αυτά που εν πολλοίς λένε κάποιοι έχοντας αναχθεί σε συμβούλους καριέρας κι επαγγελματικούς κήνσορες. Τους αγνόησα τελείως κι έκανα το δικό μου. Όποιος ακούει τέτοιες φωνές το πιθανότερο είναι να παραμείνει στη μετριότητα.... - Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2023 από V.I.Smirnov 2 2
zenwalk23 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Επί ποσωπικού, δεν έλαβα ποτέ υπόψη μου καμιά παρότρυνση ή συμβουλή τέτοιου είδους από "πιο έμπειρους" όταν έπαιρνα τέτοιες αποφάσεις, ούτε επηρεάστηκα από την κοινωνική κι επαγγελματική πορεία άλλων. Μεγαλη αληθεια. Τετοιου ειδους συμβουλες συνηθως ερχονται απο ατομα που ειτε δεν προσπαθησαν, ειτε προσπαθησαν και δεν τα καταφεραν και θελουν καπως να απαλυνουν τον πονο τους. Φαινεται και απο τον τροπο που γραφουν εν τω μεταξυ.
Sibyl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 11 ώρες πριν, Barbara93 είπε Όλοι μου λένε και άριστα να γράψεις αν δεν έχεις μέσον δεν περνάς. Εγώ δεν θα σχολιάσω τίποτα. Ο καθένας πορεύεται όπως μπορεί. ΄Ομως την παραπάνω πρόταση, ούτε να την πιστεύεις ούτε να την λες. Δεν θα περάσουν αυτοί που νομίζουν ότι έγραψαν άριστα. Είναι σίγουρο ότι θα περάσουν αυτοί που πραγματικά έγραψαν άριστα. ΄Οπως αποθαρρύνθηκες εσύ όταν το άκουσες, έτσι θ΄ αποθαρρυνθούν και άλλοι και είναι κρίμα. Μία συνειδητή, σωστή και ολοκληρωμένη προσπάθεια, πίστεψέ με, θα βρει τον στόχο της. Καλή επιτυχία σου εύχομαι στην πορεία που επέλεξες. 1
Barbara93 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Στις 22/2/2023 στις 12:26 ΜΜ, Sibyl είπε Εγώ δεν θα σχολιάσω τίποτα. Ο καθένας πορεύεται όπως μπορεί. ΄Ομως την παραπάνω πρόταση, ούτε να την πιστεύεις ούτε να την λες. Δεν θα περάσουν αυτοί που νομίζουν ότι έγραψαν άριστα. Είναι σίγουρο ότι θα περάσουν αυτοί που πραγματικά έγραψαν άριστα. ΄Οπως αποθαρρύνθηκες εσύ όταν το άκουσες, έτσι θ΄ αποθαρρυνθούν και άλλοι και είναι κρίμα. Μία συνειδητή, σωστή και ολοκληρωμένη προσπάθεια, πίστεψέ με, θα βρει τον στόχο της. Καλή επιτυχία σου εύχομαι στην πορεία που επέλεξες. Προφανώς και θα αποθαρρυνθεί οποιοσδήποτε και αν το ακούσει. Σας ευχαριστώ πολύ. Στις 22/2/2023 στις 8:08 ΠΜ, Gingerbread είπε Ότι για να γινεις εισαγγελέας θέλει πολλά χρόνια, δεν είναι απλά τα 4 χρόνια της νομικής. Αλλά εφόσον έχεις μέσο όπως αναίσχυντα μας δήλωσες, μη φοβού καλά το πας. Εισαγγελέας στα πίσω πίσω δεν γίνεσαι, ειδικά με αυτό το σκεπτικό. Εφόσον έχω μέσο όπως αναίσχυντα σας δήλωσα, καθώς και εμένα από φροντιστήρια μου το δήλωσαν, θα γίνω εισαγγελέας. Φιλακια 2 1
Starflower11 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Στις 22/2/2023 στις 12:47 ΠΜ, Barbara93 είπε Έκανες κάποιο φροντιστήριο; Μέχρι στιγμής ένα έχω βρει στη Θεσσαλονικη που μ έχει καλύψει από την πρώτη κιόλας συζήτηση . Ναι, εγώ ήμουν στο Θεμις, που κάνει και διαδικτυακα. Είναι πολύ αξιόλογο. Αν αποφασίσεις, πες μου να σου στείλω τις σημειώσεις, τις οποίες κρατούσα κατά την διάρκεια των παραδόσεων και σε συνδυασμό με την μελέτη μου στο σπίτι. Είναι αρκετά καλές και συμπυκνωμένες και μπορείς να πάρεις μια πολύ καλή ιδέα. Απλώς δεν θυμάμαι αν έκανα σημειώσεις στα δύο μαθήματα ή και στα 3. Πάντως θα βοηθήσουν στο διάβασμα και θα ήθελα να βοηθήσω όπως μπορώ και αν αποφασίσεις να πας φροντιστήριο θα μπορείς να παρακολουθείς τις διαλέξεις πολύ πιο άνετα γνωρίζοντας τι περίπου θα πουν.
Okakiasmenos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Ξερω να σου πω για Νομικη Αθηνων, αλλα νομιζω ισχυουν και στις αλλες δυο. Κατατακτηριες δινεις σε αστικο,ποινικο,συνταγματικο.Ειναι απο τα πιο δυσκολα μαθηματα της νομικης με υλη πανω απο 500 σελ εκαστο.Εδω δεν αρκει να εχεις μια εστω καλη ιδεα και με λιγη σαλτσα να γραψεις καλα.Πρεπει να γνωριζεις σε βαθος την υλη,τους νομους ,τα αρθρα,τις παραγραφους και υποπαραγραφους.Σου δινουν μια περιπτωση ,συνηθως παγιδα,και απαντας με βαση συγκεκριμενα αρθρα με ακριβεια,ξερα,και απολυτα και οχι στο περιπου.Στο συνταγματικο μαλλιστα υπαρχουν αρκετες ερμηνειες αναλογα τον καθηγητη.(Βενιζελος,Χρυσογονος κλπ) Ο ανταγωνισμος την χρονια που γνωριζω ηταν 660 υποψηφιοι για 40 θεσεις και οι περισσοτεροι ειχαν δωσει πανω απο μια φορα. Μεσα στην σχολη εχεις 8 εως 10 μαθηματα κατ ετος με εξισου μεγαλη υλη (500 εως 800 σελ καθε μαθημα)φυσικα και στα μαθηματα αυτα ισχυουν τα ιδια ως προς την αναγκη απομνημονευσης . Μετα την σχολη εχεις υποχρεωτικα 18μηνη ασκηση και κατοπιν παλι εξετασεις για αδεια ασκησεως επαγγελματος.Αφου παρεις την αδεια πεντε χρονια υποχρεωτικα εργασια σαν νομικος και κατοπιν παλι εξετασεις(δυσκολες)για την μονοετη σχολη δικαστωνΑνοησιες του τυπου <εχω μεσον> ειναι αναξιες σχολιασμου . Σαν δουλεια μια χαρα ειναι παρολο που υπαρχει μεγαλος αριθμος δικηγορων.Οι περισσοτεροι δουλευουν καλα.Επιπλεον μπορει κανεις να γινει συμβολαιογραφος,δικαστικος,νομικος συμβουλος η ακομα και υπαλληλος οπου εχει το πλεονεκτημα να ειναι και δικηγορος (μετραει για μια επιχειρηση). Τελος το φροντιστηριο δεν προφθαινει να διδαξει παρα ενα μερος της υλης που θεωρει ΣΟΣ.Απο εκει και περα μονος του καθε υποψηφιος βγαζει οσο πιο πολλες φορες μπορει την υλη για να θυμηθει οσο το δυνατον περισσοτερα απο ενα δυσνοητο κειμενο. που δυστυχως δεν αρκει να το κατανοησεις αλλα πρεπει και να το απομνημονευσεις Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν χωραει μεσον,απλα πολλοι υποψηφιοι θεωρουν οτι εχουν γραψει αριστα η πολυ καλα γιατι προερχονται απο σχολες που απαντας σε ενα ερωτημα με σχετικη ελευθερια εκφρασης δικαιολογημενης αποψης.Εδω η απαντηση ειναι βασισμενη αποκλειστικα και μονο βασει νομων και σε πολλες περιπτωσεις με συγκεκριμενο λεκτικο.Εν πασει περιπτωσει οποιοσδηποτε μπορει να λεει οτι θελει και αφου φαει πορτα να γκρινιαζει οτι τον εφαγαν τα κυκλωματα.Εγω προσωπικα οσους ξερω που περασαν κατατακτηριες νομικης ειχαν πρωτο πτυχιο σχετικο (δημοσια διοικηση,πολιτικο) με καποια εμπειρια με νομικα μαθηματα η καθησαν και εκαναν πολυ καλο διαβασμα. καλη σου επιτυχια οτι αποφασισεις Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2023 από Okakiasmenos 1
johnick Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 22 ώρες πριν, Okakiasmenos είπε Σαν δουλεια μια χαρα ειναι παρολο που υπαρχει μεγαλος αριθμος δικηγορων.Οι περισσοτεροι δουλευουν καλα.Επιπλεον μπορει κανεις να γινει συμβολαιογραφος,δικαστικος,νομικος συμβουλος η ακομα και υπαλληλος οπου εχει το πλεονεκτημα να ειναι και δικηγορος (μετραει για μια επιχειρηση). Προσωπικά, πάντως διαφωνώ με αυτό που λένε μερικοί " αν δεν έχεις συγγενικό σου πρόσωπο δικηγόρο, δεν μπορείς να ασχοληθείς με το επάγγελμα". Αυτά μας έφαγαν στην Ελλάδα. Η δήθεν οικογενειοκρατία και άλλα πολλά, τα οποία έφεραν μια μιζέρια. Η μόνη αλήθεια είναι ότι στο επάγγελμα έπεσαν οι μισθοί, για το κύρος που κουβαλάει η νομική. Αναγκαστικά αρκετοί είτε έφυγαν στο Εξωτερικό ( δυστυχώς στις περισσότερες χώρες το δίκαιο αλλάζει) είτε έγιναν νομικοί σύμβουλοι σε εταιρείες αλλα με ενα αστερίσκο. Να είσαι νομικός σύμβουλος σε εταιρεία από μόνος σου και όχι μέσω δικηγορικής εταιρείας, γιατί εκεί ο μισθός δεν είναι καλός. Γενικά είναι ένας τομέας, όπου ανοίγει πάρα πολλούς διεξόδους. Μπορείς να απασχοληθείς στο διπλωματικό σώμα, στη δημοσιογραφία κλπ
Gingerbread Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, johnick είπε Η δήθεν οικογενειοκρατία Η οικογενειοκρατία στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου δήθεν, είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Δεν είναι αδύνατο να πετύχεις αν δεν είσαι από οικογένεια στο επάγγελμα, απλά όλα θα είναι εναντίον σου και θα χρειαστεί πολλαπλάσιος κόπος. 2
johnick Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 10 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Η οικογενειοκρατία στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου δήθεν, είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Δεν είναι αδύνατο να πετύχεις αν δεν είσαι από οικογένεια στο επάγγελμα, απλά όλα θα είναι εναντίον σου και θα χρειαστεί πολλαπλάσιος κόπος. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, πόσο δε σε ένα επάγγελμα όπως η νομική που είναι γεμάτο ταλέντο, μεράκι και αγάπη. Το ότι θα πάρει κάποιος ένα έτοιμο χαρτοφυλάκιο δεν τον καθιστά επιτυχημένο. Ήξερα άτομα δικηγόρους και λογιστές που κουβαλούσαν το όνομα των γονιών τους και απέτυχαν παταγωδώς. Όλοι από κάπου ξεκινάνε. Το ότι η Ελλάδα δεν προσφέρει αυτά τα εφόδια, είναι διαφορετική ιστορία. Άλλωστε αυτά που μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς είναι αυτό που είπες. Όλα εναντιόν σου και κάθε φορά να σηκώνεσαι 3
Okakiasmenos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Κάθε επαγγελματίας μέ κάποια επιχείρηση επιθυμεί όταν αποσυρθεί νά τήν αφήσει σέ κάποιο δικό του πρόσωπο είτε είναι γιατρός είτε δικηγόρος ειτε ζαχαροπλάστης.Αυτό δέν είναι κακό,ιδιωτική επιχείρηση είναι,μαγαζί, πού φυσικά θέλω να το συνεχίσει τό παιδί μου.Γία ποιόν λόγο οταν βλέπω ενα γαλακτοπωλειο στην γειτονια μου που τοχε ο παππους και ο πατερας του σημερινου ιδιοκτητη δεν με ενοχλει αλλα αντιθετα το θεωρω σημαδι εμπειριας και τεχνογνωσίας?Το ιδιο ειναι και το δικηγορικο γραφείιο η το ιατρειο.Ο γόνος ξεκινάει εχοντας έτοιμη μαγια πελατων αλλα εαν δεν ειναι ικανος γρήγορα θα την χασει ,ασε δε που σχεδόν πάντα οι πελατες τον συγκρίνουν ,με τον παλιο με το χαργακτηριστικο < ε δεν ειναι σαν τον πατερα του>Η μεταβίβαση εμπειρίας είναι σαν τον σπόρο σε ενα χωράφι,δεν αρκεί όμως μόνο ο σπόρος αλλα πρεπει και το χωράφι ναναι γόνιμο. Εκεινο που με εξοργίζει είναι οι μετριότητες που με χρηση γνωριμιων καταλαμβανουν μια θέση αλλα και καμαρωνουν γιαυτό.Δεν καταλαβαίνουν ότι το να παρεις μια θεση χωρις να το αξιζεις ειναι ανηθικο,το να το καμαρωνεις κιόλας είναι ομολογια της ανικανοτητας σου να διεκδικησεις κάτι μέ την αξία σου.. Πετυχημένος χειρουργός γίνεσαι μέ τις σωτήριες επεμβάσεις σου.Εαν οι ασθενεις σου πεθαινουν σαν τις κοτες δε μπα νατανε καθηγητης ο πατέρας σου η ο ιδιος ο αγιος Λουκας(γιατρος ητανε) θα το κλείσεις το μαγαζι.Το ιδιο και με τους δικηγορους.Αμα εισαι χασοδικης δεν σε σωζει το ονομα του πατρος. Εκεινο που μας ενοχλει δεν ειναι η κληρονομια μιας επιχειρησης αλλα η με το ετσι θέλω βυσματικη τοποθέτηση σε καποιοα υπαλληλικη σχέση καποιου σε βαρος ενος άλλου.. Επι του προκειμενου τωρα Το ατομο που ξεκινησε το θέμα δεν κανει για δικαστης για 3 λογους α)πιστευει οτι με μεσον θα γινεις δικαστης.Οχι.! Αλλο πραγμα να εχεις καθηγητη γνωστο και να σε περασει σε ενα μαθημα η να γνωριζεις καποιον βουλευτη και να σε διορισει υπαλληλο και αλλο να σε κανει δικαστη.Αυτο ειναι εξαιρετικα δυσκολο εως αδυνατο.Αρα αγνοια πραγματικων γεγονοτων β)ελλειψη ηθικου υποβαθρου.Το να καμαρωνεις για το μεσον σου,λέμε τώρα, δέιχνει παραδοχη ελλειψης προσωπικής ικανοτητας γ)ελλειψη κριτικης σκεψης.Το να υπηρετεις την δικαιοσυνη ενω κανεις χρηση ανεντιμων μεθοδων δεν ειναι σπανιο.Το να το διαλαλεις ομως ειναι ανοητο οπως το να βαλει ο Αλ Καπονε εξω απο το σπιτι του ταμπελα που να λεει εδω ο καλος γκανκστερ,η πινακιδα εξω απο ιατρειο με την φραση 3 μπαινουν 4 πεθαινουν. την καλημερα μου παιδια 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα