spyros73 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Για σας θέλω αν γίνετε να βάλω στο αυτοκίνητο μου ήχο χωρίς ενισχυτή , το ξέρω οτι γινετε αλλα θα ηθελα να μπορώ να ακουω δυνατα και καθαρα οχι οπος ακουγετε με ενισχυτη , ξερω οτι ειναι αδύνατο να γίνει αλλα οσο πιο δυνατά και καθαρα γίνετε χωρίς αυτόν ,τωρα εχω ενα pioneer mvh-330ab εμπρος ηχεια herzz με tweeter τι ηχεια να παρω για πίσω ? η πως αλιος να το διαχειρηστω ? Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από spyros73
geomrk Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 νομιζω οτι υπαρχουν αυτο ενισχυομενα ηχεια,δεν ειναι παντα απαραιτητος ο ενισχυτης. απο κει και περα κοιτας μεγεθος ηχειου να δεις αν ταιριαζει νομιζω, δεν γνωριζω κατι παραπανω
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, spyros73 είπε Για σας θέλω αν γίνετε να βάλω στο αυτοκίνητο μου ήχο χωρίς ενισχυτή , το ξέρω οτι γινετε αλλα θα ηθελα να μπορώ να ακουω δυνατα και καθαρα οχι οπος ακουγετε με ενισχυτη , ξερω οτι ειναι αδύνατο να γίνει αλλα οσο πιο δυνατά και καθαρα γίνετε χωρίς αυτόν ,τωρα εχω ενα pioneer mvh-330ab εμπρος ηχεια herzz με tweeter τι ηχεια να παρω για πίσω ? η πως αλιος να το διαχειρηστω ? Τωρα δεν έχεις πηγή και ηχεία;Σε καλύπτουν;
spyros73 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τωρα δεν έχεις πηγή και ηχεία;Σε καλύπτουν; τωρα εχω πηγη pioneer mvh330 ab εμπρος ηχεια herzz με ξεχωριστα tweeter και πισω ηχεια pioneer οβαλ τα tweeter μου τα καιει και τα πισω ηχεια μετα απο δυο τρια χρονια αρχηζουν να τριζουν
andreaspA Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Λεφτα εχεις να διαθεσεις? με πορδες δεν βαφονται αυγα! Για να ακουσεις ηχο σε αμαξι, πρεπει να χωσεις χρημα.
azuli Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) αν χρησιμοποιεις το εργοστασιακο radio cd του αυτοκινητου αυτα εχουν ενισχυτη μεσα,basic βεβαια,ισα να τρεχει τα ηχεια που ειχε το αυτοκινητο οταν το πουλουσαν.Αυτα θα ειναι της ταξης (χονδρικα) των 30w,αρκετα αν δεν ακους πολυ δυνατα μουσικη. Αν εχεις after market radio cd τοτε βλεπεις ποσα watt βγαζει και κρινεις αν σε καλυπτουν. Χονδρικα παλι,θες απο 30w και πανω για σχετικα ικανοποιητικο ηχο χωρις παραμορφωσεις λογω αδυναμου ενισχυτη. Και φυσικα πρεπει να αντιστοιχεις τα watt που θελουν τα ηχεια με τα watt που δινει ο ενισχυτης.Τα ηχεια πρεπει να ειναι περισσοτερα watt απο τον ενισχυτή. Απο αυτα που εγραψες κρινω οτι εχεις πολυ πιο δυνατο ενισχυτη απ οτι αντεχουν τα ηχεια σου γι αυτο και εχεις προβληματα. Η λυση ειναι η να βαλεις πιο δυνατα σε watt ηχεια,η πιο αδυναμο ενισχυτη,η να μην δυναμωνεις πολυ την ενταση αυτου που εχεις. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2023 από azuli
Haldol Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Ο λόγος που μπαίνουν ξεχωριστοί ενισχυτές, και μάλιστα μεγάλης ισχύος, είναι ότι λόγω της λογαριθμικής φύσης των dB, κάθε φορά που διπλασιάζεις την ηχητική ένταση, η απαιτούμενη ισχύς (σε ρεύμα) δεκαπλασιάζεται. Με άλλα λόγια, αν από τα 30W πας στα 60W, δε θα ακούσεις διπλάσια ένταση ήχου, αλλά λίγο παραπάνω από ότι πριν. Και φυσικά, όταν ένας ενισχυτής δουλεύει ψηλά σε ισχύ, αυξάνεται τρομερά η παραμόρφωση στον ήχο. Οπότε καταλαβαίνεις ότι αν θες ένταση και ποιότητα, θες ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΧΥ. Αν λοιπόν έχεις την "τρέλα" με τον ήχο και σκοπεύεις να τα στάξεις, κάντο. Αλλά με "μικρο-αλλαγές", πρακτικά δε θα δεις καμία διαφορά με πριν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα