Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ.
θα ήθελα την γνώμη σας, σε ένα πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε εδώ και μία βδομάδα .
H εφαρμογή torrent ,γεμίζει στο μέγιστο το upload της γραμμής ( 130-160 Κβ/s) , ενώ έχω όριο πολύ χαμηλό στο upload της εφαρμογής (5 Κβ/s) .
Το έχω ελέγξει με δύο εφαρμογές tixati ,qbitorrent ,και γίνεται το ίδιο .Το αποτέλεσμα να μου μικραίνει το download της γραμμής και να κατεβάζω στο 1ΜΒ/s περίπου και βέβαια ο,τι πας να ανοίξεις (browser...) να αργεί.
Χωρίς τις εφαρμογές πιάνω download γραμμής 2ΜΒ/s και δεν υπάρχει πρόβλημα στον browser.
Όπως καταλαβαίνω το (τα) τόρρεντ χρησιμοποιείται με κάποιο τρόπο σαν ενδιάμεσο μέσο μεταφοράς μέσω της γραμμής μου ώστε να μεταφέρονται κάποια δεδομένα από άλλους σε άλλους μέσω εμού .
Ευχαριστώ

Δημοσ.

Περιορισε τις συνδεσεις που μπορει να κανει ο torrent client που εχεις σε κατι λογικο, πχ 50, και βαλε του οριο στο ποσο bw θα καταναλωνει για upload και download, πχ 1,5Mb/s down και 75kb/s up αν υποθεσουμε οτι συγχρονιζει η γραμμη σου στα 20/1Mbps (down/up).

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις δεξί κλικ σε ένα torrent που υπερβαίνει το όριο και να το προσαρμόσεις μόνο για το συγκεκριμένο να δεις αν έτσι περιοριστεί.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, micos000 είπε

Δοκίμασε να κάνεις δεξί κλικ σε ένα torrent που υπερβαίνει το όριο και να το προσαρμόσεις μόνο για το συγκεκριμένο να δεις αν έτσι περιοριστεί.

τα τορρεντ έχουν μηδενικό σχεδόν upload αλλά της γραμμής είναι σχεδόν στο μεγιστο

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-02-09 213007.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-02-09 213128.png

όλα ε΄χουν

τα τορρεντ έχουν μηδενικό σχεδόν upload αλλά της γραμμής είναι σχεδόν στο μεγιστο

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-02-09 213128.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-02-09 213007.png

Δημοσ.

Κάτσε γιατί έχω μπερδευτεί.

Δηλαδή δεν κατεβάζει ο torrent client με μεγάλη ταχύτητα, αλλά όταν τρέχει βλέπεις να "γεμίζει" το upload σου. Εγώ κατάλαβα ότι ο client αγνοεί τα όρια που του έβαλες.

Άνοιξε και την εποπτεία πόρων στο δίκτυο. Εκεί επέκτεινε την δραστηριότητα και τις συνδέσεις tcp. Κάντο με κλειστό client και μετά άνοιξε το για να δεις πως και γιατί ανεβαίνει. Ίσως έτσι βγάλεις μια άκρη.

18 ώρες πριν, TOM42 είπε

Όπως καταλαβαίνω το (τα) τόρρεντ χρησιμοποιείται με κάποιο τρόπο σαν ενδιάμεσο μέσο μεταφοράς μέσω της γραμμής μου ώστε να μεταφέρονται κάποια δεδομένα από άλλους σε άλλους μέσω εμού .

Αν συμβαίνει αυτό τότε έχεις μολυνθεί. Δεν είναι σωστή συμπεριφορά αυτή για torrent client.

Πριν όμως αρχίσουμε το κυνήγι δαιμόνων δες μήπως έχεις κάποιο firewall το οποίο σου μπλοκάρει το traffic και "μπουκώνει" η γραμμή σου. Το είχα δει το έργο παλαιότερα με το znone alarm και το utorrent.

Γενικώς, αν έχεις third party firewall απενεργοποίησε το προσωρινά ή απεγκατέστησε το να δεις αν στρώσει.

Δημοσ.

Οπως είπες ο client αγνοεί τα όρια και σωστά έχεις καταλάβει για  κυνήγι δαιμόνων.

Κάποιο firewall το οποίο μπλοκάρει το traffic και "μπουκώνει" η γραμμή....δεν υπάρχει και το έλεγξα και χωρίς firewall, που έτσι και αλλιώς είναι το ίδιο πολύ καιρό. Στην εποπτεία πόρων επιβεβαιώνεται αυτό που λέω, ότι αυτό ( "γεμίζει" το upload )γίνεται .... από το...... όποιο client (4 έχω αλλάξει)  χρησιμοποιώ και ανεξαρτήτως ρύθμισης upload εώς και σχεδόν μηδενικού.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, τοm78 είπε

Οπως είπες ο client αγνοεί τα όρια

Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Λες ότι αγνοεί τα όρια αλλά στα screens που έδειξες πριν δείχνει ότι έχεις όριο U: 5K και από δίπλα γράφει ότι κατεβάζει με 1.2KB/s. Αυτό σημαίνει ότι σέβεται το όριο, τουλάχιστον όσον αφορά τον client.

Το άλλο όμως που λέει 110KB/s στο Up τι είναι; Το tixati;

Για να μην μιλάμε όμως για 4 client και μπερδευόμαστε, σβήστα όλα και άσε μόνο έναν client, π.χ. το utorrent για να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Μάλιστα βάλε την 2.2.1 έκδοση (αυτήν χρησιμοποιώ χρόνια τώρα) γιατί από εκεί και πέρα το ut εξαγοράστηκε από την bittorrent και κατέντησε bloatware. Λίγο προσοχή στην εγκατάσταση για να ξετσεκάρεις τα... offers. Μετά πάτα στα αριστερά που λέει Torrents (όχι στο Ενεργό) για να βλέπεις όλα τα torrents και βάλε να κατεβάζει κάτι με καλό seeding και μεγάλο leeching να δούμε πως θα συμπεριφερθεί.

Ανέβασε και ένα screen από την εποπτεία πόρων στο δίκτυο όταν ανέβει το upload ψηλά να το δω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...