Arkin Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Πω πω τι πάθαμε. Η Google έχει ατελείωτα projects που έχει χάσει πολλά δις από αυτά δεν είναι κάτι νέο. Έχουν τη δυνατότητα να χάνουν πολλά δις κάθε χρόνο όπως το Facebook με το metaverse και να μην τους καιγετε καρφάκι μιας και βγάζουν τα 100πλασια από τα υπόλοιπα.
Conan2046 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Neural_handshake είπε κ το σημαντικοτερο δεν εχει το βαριδι της google με το διαφημιστικο της μοντελο επιχειρηματικοτητας που πρεπει να διατηρησει παση θυσια οποτε θα μπορει (κ το κανει ηδη) να σου φερει πραγματικα οργανικα αποτελεσματα Αν κι εγώ ο ίδιος "θάβω" το google search για τα αποτελέσματα που δίνει σκέπτομαι ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Ψάχνω π.χ. πληροφορίες για τα είδη μόνωσης που υπάρχουν και μου βγάζει αποτελέσματα με τις εταιρείες που φτιάχνουν μονώσεις αντί για απάντηση στο πραγματικό μου ερώτημα. Όμως η αλήθεια είναι ότι και το περισσότερο υλικό που υπάρχει στο ίντερνετ για τις μονώσεις είναι αυτού του είδους, είναι όλη αυτή η φιλοσοφία με τους "creators" που έχει αλλάξει το ίντερνετ, δεν κάθεται κάποιος να γράψει κάτι, να δημιουργήσει blog, ιστοσελίδες για το κέφι του πια, τα φόρουμ αργοπεθαίνουν, το βίντεο κυριαρχεί. Και αν πάω κι εγώ να φτιάξω ένα blog που να ασχολείται με τις μονώσεις (άσχετος είμαι αλλά λέω τώρα), ή ακόμα καλύτερα ένα blog που θα ασχολείται με ένα θέμα που δεν υπάρχει καν στο ίντερνετ, (όπως πως να φτιάχνω πλεκτά με ιστό που συλλέγω από αράχνες) δεν θα έχει νόημα, γιατί όσο μοναδικό θέμα και να είναι και όσο ποιοτικό και να είναι αν δεν κοιτάζω να ενημερώνω συνεχώς την σελίδα μου, να αναρτώ νέο περιεχόμενο, να αλληλεπιδρώ στα social και μετά τα αποτελέσματα δεν θα το δείξουν ποτέ ακόμα και αν οι όροι της αναζήτησης συμφωνούν απόλυτα. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από Conan2046 6
lbit Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Ή Google .. " ChatGPT, please make me a AI tool " ..few moments later... Google: We're pleased to introduce .."Bard"
Neural_handshake Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Αν κι εγώ ο ίδιος "θάβω" το google search για τα αποτελέσματα που δίνει σκέπτομαι ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Ψάχνω π.χ. πληροφορίες για τα είδη μόνωσης που υπάρχουν και μου βγάζει αποτελέσματα με τις εταιρείες που φτιάχνουν μονώσεις αντί για απάντηση στο πραγματικό μου ερώτημα. Όμως η αλήθεια είναι ότι και το περισσότερο υλικό που υπάρχει στο ίντερνετ για τις μονώσεις είναι αυτού του είδους, είναι όλη αυτή η φιλοσοφία με τους "creators" που έχει αλλάξει το ίντερνετ, δεν κάθεται κάποιος να γράψει κάτι, να δημιουργήσει blog, ιστοσελίδες για το κέφι του πια, τα φόρουμ αργοπεθαίνουν, το βίντεο κυριαρχεί. Και αν πάω κι εγώ να φτιάξω ένα blog που να ασχολείται με τις μονώσεις (άσχετος είμαι αλλά λέω τώρα), ή ακόμα καλύτερα ένα blog που θα ασχολείται με ένα θέμα που δεν υπάρχει καν στο ίντερνετ, (όπως πως να φτιάχνω πλεκτά με ιστό που συλλέγω από αράχνες) δεν θα έχει νόημα, γιατί όσο μοναδικό θέμα και να είναι και όσο ποιοτικό και να είναι αν δεν κοιτάζω να ενημερώνω συνεχώς την σελίδα μου, να αναρτώ νέο περιεχόμενο, να αλληλεπιδρώ στα social και μετά τα αποτελέσματα δεν θα το δείξουν ποτέ ακόμα και αν οι όροι της αναζήτησης συμφωνούν απόλυτα. λες δλδ οτι φθινει η ποιοτητα του περιεχομενου κ αυτο αντικατοπτριζεται στα αποτελεσματα της google αν καταλαβα καλα; εγω αυτο που ελεγα ειναι οτι η google προωθει στα αποτελεσματα περιεχομενο στο οποιο εχει διαφημιστικη παρουσια κανε ενα search στο bing k μετα με το ιδιο ακριβως λεκτικο στην google ,νομιζω στο bing παιρνεις πιο οργανικο σχετικο περιεχομενο για αυτο που εψαχνες 45 λεπτά πριν, MikeKata είπε Πρέπει σίγουρα να δημιουργηθεί νομικό πλαίσιο που θα αφορά την αναζήτηση. Γιατί τώρα θα περάσουμε από το στάδιο της αξιολόγησης της απάντησης από το χρήστη με βάση την πηγή (την οποία την έχουμε μπροστά μας), στο στάδιο που θα πρέπει να στηριζόμαστε στο αν το AI είναι σωστό. Το ιδανικό είναι π.χ αυτό που κάνει το Perplexity (και αν δεν απατώμαι θα κάνει και το καινούριο Bing) που σου παρέχει και τις πηγές μέσα στο κείμενο (και στο τέλος αναλυτικά) σα reference, όπως στα επιστημονικά papers. Ώστε να μπορείς να τις αξιολογήσεις. Η ανακοίνωση του Bard (τουλάχιστον οι εικόνες που έδειξαν στο blog) δεν είχε κάτι τέτοιο. Και είναι μεγάλο ζήτημα γιατί αν πριν υπήρχε μια φορά κίνδυνος biased πληροφοριών, τώρα θα δεκαπλασιαστεί. το bing θα το κανει ,ειδα συνεντευξη του νατελα που το επισημανε τοσο ως τροπο ελεγχου την εγκυροτητας αλλα και περαιτερω εμβαθυνσης στο ερωτημα οσο κ ως την λυση στο να μην μειωθει η επισκεψιμοτητα απο τις σελιδες που παρεχουν το περιεχομενο των απαντησεων της ai Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από Neural_handshake 1
Conan2046 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε λες δλδ οτι φθινει η ποιοτητα του περιεχομενου κ αυτο αντικατοπτριζεται στα αποτελεσματα της google αν καταλαβα καλα; εγω αυτο που ελεγα ειναι οτι η google προωθει στα αποτελεσματα περιεχομενο στο οποιο εχει διαφημιστικη παρουσια κανε ενα search στο bing k μετα με το ιδιο ακριβως λεκτικο στην google ,νομιζω στο bing παιρνεις πιο οργανικο σχετικο περιεχομενο για αυτο που εψαχνες Σωστά λέω ότι φθίνει και το περιεχόμενο που βγαίνει και αυτό αντικατοπτρίζεται εν μέρει στα αποτελέσματα αλλά και η google προωθεί στα αποτελέσματα ότι έχει η ίδια κέρδος αγνοώντας μέχρι και τα ίδια τα ερωτήματα ή τους όρους τους. Επιπλέον σάιτ με λίγο περιεχόμενο που δεν ανανεώνεται δεν έχουν καμία ελπίδα να βρεθούν στις αναζητήσεις (όχι μόνο της google) ακομα και αν το περιεχόμενο τους είναι αυτό που ζητάμε και είναι μοναδικό. Να ξεφύγω λίγο και από την google, δεν ξέρω πόσοι μπαίνεται στο quora, πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις τις απαντήσεις στις ερωτήσεις αφού είναι κρυμμένες ανάμεσα στις "related questions". 2
Neural_handshake Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Conan2046 είπε Σωστά λέω ότι φθίνει και το περιεχόμενο που βγαίνει και αυτό αντικατοπτρίζεται εν μέρει στα αποτελέσματα αλλά και η google προωθεί στα αποτελέσματα ότι έχει η ίδια κέρδος αγνοώντας μέχρι και τα ίδια τα ερωτήματα ή τους όρους τους. Επιπλέον σάιτ με λίγο περιεχόμενο που δεν ανανεώνεται δεν έχουν καμία ελπίδα να βρεθούν στις αναζητήσεις (όχι μόνο της google) ακομα και αν το περιεχόμενο τους είναι αυτό που ζητάμε και είναι μοναδικό. Να ξεφύγω λίγο και από την google, δεν ξέρω πόσοι μπαίνεται στο quora, πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις τις απαντήσεις στις ερωτήσεις αφού είναι κρυμμένες ανάμεσα στις "related questions". στο quora εχω βρεθει πολλες φορες ψαχνοντας απαντησεις σχετικα με linux ,πολυ σπανια να βρηκα κατι που να με βοηθησε 1
Conan2046 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Neural_handshake είπε στο quora εχω βρεθει πολλες φορες ψαχνοντας απαντησεις σχετικα με linux ,πολυ σπανια να βρηκα κατι που να με βοηθησε Ναι, αλλά έως πρόσφατα έμπαινες στις ερωτήσεις που ήθελες και διάβαζες τις απαντήσεις που είχαν δώσει οι άλλοι χρήστες άσχετα αν σε βοηθούσαν ή όχι. Τώρα το να βρεις τις απαντήσεις καθ' αυτές εκεί που είναι χωμένες μεταξύ διαφημίσεων και related question είναι από κουραστικό έως απογοητευτικό. 1
gadgetseek Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μικροπράγματα... Εδώ στο πολυχρονεμένο Google search ολοένα και συχνότερα πρέπει να φτάσω στον πάτο της σελίδας (ή και στη δεύτερη) για να πάρω απάντηση σε αυτό που ρώτησα. Τις τελευταίες μέρες που χρησιμοποιώ Perplexity & Bing (& ChatGPT) σίγουρα βρίσκω πιο γρήγορα αυτό που ψάχνω. Όσο για το πόσο ακριβείς είναι οι πληροφορίες από ΑΙ engines, αυτό είναι ένα άλλο θέμα (που αφορά σε όλο το διαδίκτυο...) 1
rodosf1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 το απόλυτο test για μηχανή AI είναι η ερώτηση: "Has the cure for bald men been found in 21st century Greece? " AI vs.... 😉
MikeKata Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε το bing θα το κανει ,ειδα συνεντευξη του νατελα που το επισημανε τοσο ως τροπο ελεγχου την εγκυροτητας αλλα και περαιτερω εμβαθυνσης στο ερωτημα οσο κ ως την λυση στο να μην μειωθει η επισκεψιμοτητα απο τις σελιδες που παρεχουν το περιεχομενο των απαντησεων της ai Κοίτα να δεις που θα στηριζόμαστε στην MS για σωστή εφαρμογή των AI chatbots στις αναζητήσεις. Προσωπικά πάντως αναμένω τη δημιουργία open source search engines (ένα πράγμα σαν το SearX) που ενσωματώνουν AI chatbots και (ίσως) φιλτράρουν τα αποτελέσματα για να παρουσιάσουν σωστό περιεχόμενο. Το φιλτράρισμα το αναφέρω γιατί, λογικά τα ισχυρότερα chatbots που θα δημιουργηθούν, θα είναι proprietary από εταιρείες που έχουν τους πόρους και την τεράστια υπολογιστική ισχύ που απαιτείται για training (επομένως θα προωθούν δικά τους συμφέροντα). 1
immortalx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 52 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Αν κι εγώ ο ίδιος "θάβω" το google search για τα αποτελέσματα που δίνει σκέπτομαι ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Ψάχνω π.χ. πληροφορίες για τα είδη μόνωσης που υπάρχουν και μου βγάζει αποτελέσματα με τις εταιρείες που φτιάχνουν μονώσεις αντί για απάντηση στο πραγματικό μου ερώτημα. Όμως η αλήθεια είναι ότι και το περισσότερο υλικό που υπάρχει στο ίντερνετ για τις μονώσεις είναι αυτού του είδους, είναι όλη αυτή η φιλοσοφία με τους "creators" που έχει αλλάξει το ίντερνετ, δεν κάθεται κάποιος να γράψει κάτι, να δημιουργήσει blog, ιστοσελίδες για το κέφι του πια, τα φόρουμ αργοπεθαίνουν, το βίντεο κυριαρχεί. Και αν πάω κι εγώ να φτιάξω ένα blog που να ασχολείται με τις μονώσεις (άσχετος είμαι αλλά λέω τώρα), ή ακόμα καλύτερα ένα blog που θα ασχολείται με ένα θέμα που δεν υπάρχει καν στο ίντερνετ, (όπως πως να φτιάχνω πλεκτά με ιστό που συλλέγω από αράχνες) δεν θα έχει νόημα, γιατί όσο μοναδικό θέμα και να είναι και όσο ποιοτικό και να είναι αν δεν κοιτάζω να ενημερώνω συνεχώς την σελίδα μου, να αναρτώ νέο περιεχόμενο, να αλληλεπιδρώ στα social και μετά τα αποτελέσματα δεν θα το δείξουν ποτέ ακόμα και αν οι όροι της αναζήτησης συμφωνούν απόλυτα. Αψογος, δεν θα αλλαζα ουτε λεξη. Πιανω και εγω τον εαυτο μου να βλεπει απειρα videos στο YouTube για DIY και συναφη, παρολο που το χρησιμο περιεγχομενο στα τυπικα 30 λεπτα ενος video ζητημα να ειναι 5 λεπτα, γιατι οντως τα forum απ'οπου μαθαιναμε παραδοσιακα μας χαιρετουν σιγα-σιγα. Να προσθεσω οτι τα chat clients (Discord, Slack, κτλ) γινανε forum-wannabes, με threads/topics, αλλα τι να το κανεις που δεν ειναι reachable απο search engines. Δυστυχως τα πρωτα αποτελεσματα ενος google-search για τετοια θεματα ειναι πλεον κακιστης ποιοτητας, και συνηθως ειναι αχρηστες λιστες τυπου "10 ways to..." που μοιαζουν να εχουν γραφτει απο bots. 1
kurkosdr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αυτό που εσείς τα παιδαρέλια λέτε "AI" εμείς το λέμε pre-trained pattern matching και ξέρουμε από παλιά τα χάλια του (ότι δηλαδή μπορεί να σου δώσει εντελώς λανθασμένες απαντήσεις ή εντελώς λανθασμένο match με τρομερή αυτοπεποίθηση, και δεν υπάρχει τρόπος να το καταλάβεις απλά κοιτώντας το αποτέλεσμα). Τώρα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το AI και στη συμπίεση βίντεο και ήχου, αλλά λέει μπορεί να κάνει hallucinate λεπτομέρειες που δεν υπήρχαν καν στο πρωτότυπο. Τουλάχιστον το MPEG artifact είναι πάντα αναγνωρίσιμο ως MPEG artifact και άρα ξέρεις να το ξεχωρίζεις. Τελικά η χρησιμότητα της AI μάλλον θα περιοριστεί στο κομμάτι της τέχνης, όπου δεν υπάρχει "σωστή" και "λάθος" απάντηση. Και να φανταστείς ότι οι καλλιτέχνες νόμιζαν ότι θα ήταν οι μόνοι που θα γλίτωναν από το αντικατασταθούν από ΑΙ bots γιατί λέει δεν μπορείς να έχεις τέχνη χωρίς τον ανθρώπινο ψυχισμό. Αχ αυτή η πραγματικότητα πως σε προσγειώνει απότομα... Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από kurkosdr
Piterakos83 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 5 ώρες πριν, bigballon είπε τι είπε ο ένας για τον άλλο και πως σχολιάστηκε κάτι για κάποιον. και αυτό τώρα είναι θέμα προς σχολιασμό; έλεος. Ο ορισμός των πρωϊνάδικων/μεσημεριανάδικων τηλεοπτικών εκπομπών!
MikeKata Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, kurkosdr είπε Αυτό που εσείς τα παιδαρέλια λέτε "AI" εμείς το λέμε pre-trained pattern matching και ξέρουμε από παλιά τα χάλια του 3 ώρες πριν, kurkosdr είπε Τελικά η χρησιμότητα της AI μάλλον θα περιοριστεί στο κομμάτι της τέχνης, όπου δεν υπάρχει "σωστή" και "λάθος" απάντηση. Και να φανταστείς ότι οι καλλιτέχνες νόμιζαν ότι θα ήταν οι μόνοι που θα γλίτωναν από το αντικατασταθούν από ΑΙ bots γιατί λέει δεν μπορείς να έχεις τέχνη χωρίς τον ανθρώπινο ψυχισμό. Αχ αυτή η πραγματικότητα πως σε προσγειώνει απότομα... Εμείς τα "παιδαρέλια" έχουμε διαφορετική άποψη για τους κόσμους που ανοίγει. Π.χ, κάτι που είχα στο κεφάλι μου να κάνω, ήδη εφαρμόστηκε στο αντικείμενό μου (και σκοπεύω του χρόνου να το κυνηγήσω ερευνητικά): https://www.esa.int/Applications/Observing_the_Earth/Copernicus/Sentinel-1/Sentinel-1_and_AI_uncover_glacier_crevasses https://www.nature.com/articles/s41561-022-01097-9 Άλλο: https://www.nasa.gov/press-release/artificial-intelligence-nasa-data-used-to-discover-eighth-planet-circling-distant-star Και όχι, δεν είναι απλό "pattern matching" το AI. https://www.analyticsvidhya.com/blog/2020/12/an-overview-of-neural-approach-on-pattern-recognition/ Αχ αυτή η "παλιά γενιά" που τα ξέρει όλα πώς προσγειώνει απότομα τα "παιδαρέλια"...
Neural_handshake Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 50αρης δεν νομίζω να είμαι πια παιδαρελι κ όχι η ai δεν είναι απλά pattern matching , διαβάστε λίγο πως λειτουργει κ πως αυτοδιορθωνεται κάνοντας ολοένα καλύτερες προβλέψεις γιατί αυτό που βλέπετε είναι το νηπιακο σταδιο 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα