ThanosR92 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα. Τα τελευταία χρόνια (πάνω απο 2), έχω στην κατοχή μου το Motospeed K87S. Το τελευταίο διάστημα, έχουν αρχίσει 4-5 keys να μην κάνουν απόκριση και να χρειάζεται 4-5 φορές πάτημα. Τώρα, εχω μπει σε δίλημμα για το αν ξανά πάρω πάλι κάποιο της Motospeed η να πάω στο μηχανικό MX Master Logitech MX Mechanical Mini. Φυσικά μιλάμε για τεράστια οικονομική διαφορά. Παιχνίδια δεν παίζω και τις περισσότερες ώρες κάνω δουλειά γραφείου. Αξίζει το παραπάνω ποσό; Θα δω ουσιαστική διαφορά; Η παίρνω το Budget και κάνω την δουλειά μου και όταν τα ξανά παίξει το ξανά αλλάζω;
bonorov Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Την 2η επιλογή. Δεν σου εγγυάται κανεις ότι το logitech θα αντέξει για μια ζωή. 1
ThanosR92 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, bonorov είπε Την 2η επιλογή. Δεν σου εγγυάται κανεις ότι το logitech θα αντέξει για μια ζωή. Δεν ανάφερα κάπου ότι το Logitech θα αντέξει μια ζωή. Όμως, θελω να πιστεύω ότι θα αντέξει αρκετά χρόνια παραπάνω. Για παράδειγμα σε ποντίκι τα τελευταία 6 χρόνια εχω τα MX Master. Έπος. Δεν το αλλάζω με τίποτα. Αξίζουν κάθε ευρώ. Οπότε, αναρωτιέμαι αν και το πληκτρολόγιο θα είναι της ίδιας ποιότητας / κατηγορίας με το ποντίκι.
bonorov Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε Δεν ανάφερα κάπου ότι το Logitech θα αντέξει μια ζωή. Όμως, θελω να πιστεύω ότι θα αντέξει αρκετά χρόνια παραπάνω. Για παράδειγμα σε ποντίκι τα τελευταία 6 χρόνια εχω τα MX Master. Έπος. Δεν το αλλάζω με τίποτα. Αξίζουν κάθε ευρώ. Οπότε, αναρωτιέμαι αν και το πληκτρολόγιο θα είναι της ίδιας ποιότητας / κατηγορίας με το ποντίκι. Θεωρητικά το κινέζικο θα αντέξει λιγότερο. Στην πραξη δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανένας τίποτα.
tasvar Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Ο γιός μου έχει το logitech g413. Από τους 9 μήνες χρήσης, άρχισαν μερικά πλήκτρα να την ακούνε, ( διπλό πάτημα, δεν άκουγαν αμέσως μερικά),με αποκρύφωμα τον 13ο μήνα έφυγε το space από την πλακέτα. Ξεκόλλησε δηλαδή όλος ο διακόπτης. Τώρα είναι στο κατάστημα αγοράς για επισκευή ή αντικατάσταση...🤔
ThanosR92 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, tasvar είπε Ο γιός μου έχει το logitech g413. Από τους 9 μήνες χρήσης, άρχισαν μερικά πλήκτρα να την ακούνε, ( διπλό πάτημα, δεν άκουγαν αμέσως μερικά),με αποκρύφωμα τον 13ο μήνα έφυγε το space από την πλακέτα. Ξεκόλλησε δηλαδή όλος ο διακόπτης. Τώρα είναι στο κατάστημα αγοράς για επισκευή ή αντικατάσταση...🤔 Τα ίδια κάνει και εμένα τώρα. Βέβαια, όπως είπα εμένα είναι οικονομικό. Δεν θέλω να φανταστώ ότι παρόμοια γίνονται και σε ακριβά προϊόντα.. Κάπου διάβασα, πως με ένα ειδικό σπρέι φτιάχνει το πρόβλημα. Είναι η λεγόμενη συντήρηση.
tasvar Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Νομίζω το πιο safe είναι τα πληκτρολόγια με hot swap διακόπτες. Χάλασε; τον βγάζεις εφόσον υπάρχουν ανταλλακτικοι και τον αλλάζεις.
clampro Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Αν έχεις ισοπροπυλική αλκοόλη, δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις να ρίξεις μια δυο σταγόνες μέσα στο διακόπτη που έχει πρόβλημα και να δεις αν θα διορθωθεί. Διαβάζω στο reddit ότι κάποιοι έφτιαξαν έτσι διακόπτες που πατιόνταν δυο φορές ή που δεν αποκρίνονταν με την πρώτη. Φρόντισε μόνο να το αφήσεις να στεγνώσει καλά πριν το δοκιμάσεις. Το σπρέι που λες λέγεται σπρέι επαφών, αλλά δεν θα το δοκίμαζα, εκτός αν πάρεις κάποιο χωρίς λάδι.
miner_2000 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Corsair k70 όλα τα άλλα είναι για πέταμα... Το δικό μ του έχω λιώσει από Ιανουάριο του 14 και λειτουργεί άψογα.
tasvar Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Στις 9/2/2023 στις 11:29 ΜΜ, tasvar είπε Ο γιός μου έχει το logitech g413. Από τους 9 μήνες χρήσης, άρχισαν μερικά πλήκτρα να την ακούνε, ( διπλό πάτημα, δεν άκουγαν αμέσως μερικά),με αποκρύφωμα τον 13ο μήνα έφυγε το space από την πλακέτα. Ξεκόλλησε δηλαδή όλος ο διακόπτης. Τώρα είναι στο κατάστημα αγοράς για επισκευή ή αντικατάσταση...🤔 Του ήρθε ειδοποίηση για αντικατάσταση με ίδιο καινούριο.
jodact Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω το Mx Mechanical Mini. Το χρησιμοποιώ με 2 υπολογιστές ταυτόχρονα και αλλάζει από τον έναν στον άλλο με ένα πλήκτρο σε ένα δευτερόλεπτο. Ο ήχος πληκτρολόγησης (καφέ διακόπτες) είναι πάρα πολύ καλός, ειδικά για "έτοιμο" και όχι custom πληκτρολόγιο. Είναι ελαφρώς μπάσος και όχι πολύ δυνατός. Ένα αρνητικό που βρίσκω είναι ότι αν θες να αλλάξεις keycaps το space έχει proprietary απόσταση για τα stems του stabiliser οπότε αν βάλεις aftermarket keycaps, το space δε μπορείς να το αλλάξεις. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι άλλο. Είναι άψογο και πολύ ευχάριστο στη χρήση. Oι διακόπτες είναι Kailh Low Profile, δεν είναι οι Romer-G που έβαζε (ή βάζει) σε άλλα μοντέλα. (Το 413 που αναφερεται πιο πάνω έχει romer-g που αν δε κανω λάθος δεν εχουν και την καλύτερη φήμη) Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2023 από jodact 1 1
cthulhucarbide Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 10/2/2023 στις 10:24 ΠΜ, clampro είπε Αν έχεις ισοπροπυλική αλκοόλη, δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις να ρίξεις μια δυο σταγόνες μέσα στο διακόπτη που έχει πρόβλημα και να δεις αν θα διορθωθεί. Διαβάζω στο reddit ότι κάποιοι έφτιαξαν έτσι διακόπτες που πατιόνταν δυο φορές ή που δεν αποκρίνονταν με την πρώτη. Φρόντισε μόνο να το αφήσεις να στεγνώσει καλά πριν το δοκιμάσεις. Το σπρέι που λες λέγεται σπρέι επαφών, αλλά δεν θα το δοκίμαζα, εκτός αν πάρεις κάποιο χωρίς λάδι. Έχω ένα ποντίκι G100s και μετά από κάμποσα χρόνια χρήσης η ροδέλα τα έχει παίξει στο πάτημα. Όταν την κλικάρω ή που δεν ακούει καθόλου, ή κάνει διπλά-τριπλά κλικ. Λες αυτό το κόλπο να δουλέψει και στο ποντίκι? Αν παίζει ισχυρά η πιθανότητα τότε μήπως το ανοίξω και να ρίξω στον διακόπτη της ροδέλας
clampro Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε Λες αυτό το κόλπο να δουλέψει και στο ποντίκι? Αν παίζει ισχυρά η πιθανότητα τότε μήπως το ανοίξω και να ρίξω στον διακόπτη της ροδέλας Ο διακόπτης της ροδέλας, όπως και οι υπόλοιποι του mouse είναι micro switches. Θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο να περάσει η ισοπροπυλική μέσα, πόσο μάλλον να καθαρίσει ό,τι είναι να καθαρίσει, αλλά δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις. Α, ξέχασα να το γράψω πριν, αλλά ευκαιρίας δωθήσης, η ισοπροπυλική που θα πάρεις να είναι 99% καθαρότητας. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το ποντίκι αυτό έχει θέμα άμα δεν το δουλεύεις για κάποιο καιρό. Μετά από 2-3 φορές που δεν το είχα δουλέψει για κανα μήνα, τα κουμπιά άρχιζαν να χαλάνε. Πρώτα έγινε έτσι το αριστερό κλικ (έπιανε είτε καθόλου είτε έκανε 2-3 απανωτά). Τα ξεκόλλησα με το κολλητήρι και άλλαξα το αριστερό με το δεξί και βρήκα την υγεία μου Αυτοί είναι οι διακόπτες που έχει μέσα (φωτογραφία από το ίντερνετ) Με κόκκινο είναι της ροδέλας αν θυμάμαι καλά. Αλλά βλέπω τώρα ότι έχει και έναν 4ο που είναι ο επιλογέας της ευαισθησίας, που δεν χρησιμοποιείται συχνά. Χμμ αν άλλαζα αυτά τα δύο ίσως γινόταν δουλειά γιατί λογικά ο τελευταίος έχει πολύ μικρότερη χρήση και φθορά από τους άλλους. Ισοπροπυλική που βρίσκουμε, σε μαγαζιά με ηλεκτρονικά? Καλή φάση θα ήταν επίσης αν μπορούσαν να βρεθούν ίδιοι διακόπτες καινούριοι ώστε να τους αλλάξω όλους και να είναι το ποντίκι σαν καινούριο Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από cthulhucarbide
vaggos231 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Γιατι να πας σε μηχανικο πληκτρολογιο, εφοσον δεν παιζεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα