Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα,  δουλευει κανεις stripe στο eshop του; το εχει δηλωσει στην ααδε σαν e-commerce pos;

μου εχει στειλει καποια δεδομενα η stripe για να το περασω αλλα δεν ξερω τι παιζει και αν ειναι υποχρεωτικο για την ωρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/3/2024 στις 7:19 ΠΜ, Highlander είπε

Επιπλέον πρέπει να βάλεις τα κόστη φύλαξης data μετά την 5ετία ή όποια άλλη αύξηση τους έρθει ή την κανονική τιμή μόλις σταματήσει η προσφορά.
Όλα αυτά για το φθηνό πακέτο, δεν μιλάμε για κάτι παραπάνω.

απλά για την κουβέντα, η νομοθεσία σε καλύπτει να μην έχεις αρχείο μετά την 5ετία εφόσον έχεις αποκλειστικό πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Επεξ/σία από james01gr

8 ώρες πριν, Feigen είπε

ingenico gprs pos μπoρει να διασυνδεθει με ταμειακη?

Ο τεχνικος της ταμειακης λεει οχι επειδη ειναι gprs...

Καλημέρα, έχω συνδέσει το move2500 της epay με ταμειακή norma. Επειδή δεν το χρησιμοποιώ τώρα σαν βασικό δεν ξέρω τι γίνεται με τυχόν αποσυνδέσεις. Πάντως όταν το σύνδεσα έκοψα 3-4 αποδείξεις χωρίς πρόβλημα.

• Like 1

Μπορεί κάποιος να μου επαληθεύσει το εξής:

Μπαίνοντας στο esend πατώντας επιχειρήσεις παρατήρησα ότι όσο δεν είχε γίνει η διαδικασία της διασύνδεσης με τη ταμειακή στο μενού EFTPOS συσκευές δεν εμφάνιζε τίποτα. Όταν έκανα την μισή διασύνδεση (δεν έπαιρνε τον 2ο κωδικό της ΑΑΔΕ το POS) αλλά είχε επικοινωνήσει η ταμειακή με το POS, στο ίδιο μενού είχε εμφανιστεί το POS αλλά δεν εμφανιζόταν ο "Κατασκευαστής". Μόλις ολοκλήρωσα τη διασύνδεση πλέον εμφανίζει και τον κατασκευαστή.

Ισχύει ότι μέσα από αυτό το μενού μπορούμε να δούμε ότι όντως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της διασύνδεσης ή ήταν ένα τυχαίο γεγονός; Ευχαριστώ

35 λεπτά πριν, Andreass14 είπε

Καλησπέρα έχω μια incotex 777 και pos pax a80 και ο τεχνικός μου λέει δεν συνδέεται 

σε ποιον πάροχο έχεις το α80; δε νομίζω να μην συνδέεται πάντως...

30 λεπτά πριν, Andreass14 είπε

Καλησπέρα έχω μια incotex 777 και pos pax a80 και ο τεχνικός μου λέει δεν συνδέεται 

Καλημέρα, έχω την ίδια ταμειακή και pos VX520 της epay (που φυσικά δεν συνδέεται). Πήρα τον αντιπρόσωπο (Admate) και μου ειπε η Incotex 777 συνδέεται με ict220 Ingenico και PAX A80. Τώρα γιατί σου είπε έτσι ο τεχνικός δεν καταλαβαίνω! Επίσης υπάρχει μέλος που σύνδεσε με PAX A80!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Andreass14 είπε

Τα σύνδεσα πριν 3 μέρες, υπόθεση 5 λεπτών και λειτουργεί άψογα. Να πεις του τεχνικού σου ότι δεν ισχύει. 

3 ώρες πριν, kolossos είπε

Καλημέρα, 

500.000? Εχει ανακοινωθει καπου αυτο?

Spoiler

Αν και είμαστε εκτός θέματος, προφανώς για να καίγονται για τη διασύνδεση, ξέρουν ότι γίνεται κατα κόρον. Και ο λόγος που γίνεται είναι γιατί δεν έχουν δυνατότητα να το εντοπίσουν. Για να ελέγξουν τραπ. λογ/σμο πρέπει είτε να γίνει καταγγελία, είτε να σε ελέγχουν για άλλο λόγο ή να έχεις κινήσεις πάνω από 100 χιλιάδες το χρόνο. Κατά καιρούς, έχουμε διαβάσει πολλές ειδήσεις που έπιασαν σε επιτόπιο έλεγχο να γίνεται και μετά έψαξαν και τα πιο πίσω χρόνια. Στη δημοσιότητα προφανώς βγαίνουν οι τρανταχτές υποθέσεις φοροδιαφυγής γιατί τα μικρομάγαζα με μικρο-συναλλαγές δεν τα εντοπίζουν. Το ότι εσύ δεν το έκανες, δεν σημαίνει κάτι. Επίσης για αυτό που λες ότι στα εμπορικά το ποσοστό καρτών είναι 85%. Καταρχήν είναι πολύ μικρότερο (το 23 ήταν 38%), κατά δεύτερον είναι λογικό να φαίνεται ανεβασμένο γιατί πλέον έχει γίνει συνήθεια να κόβουν σε αποδείξεις μόνο τις κάρτες και όχι τα μετρητά. Άρα, τα μετρητά δεν φαίνονται ως συναλλαγές σε όποιον φοροδιαφεύγει (όλοι οι μικροί δλδ πλην εταιριών).

Επεξ/σία από 1comment
  • Sad 1

11 minutes ago, 1comment said:

Τα σύνδεσα πριν 3 μέρες, υπόθεση 5 λεπτών και λειτουργεί άψογα. Να πεις του τεχνικού σου ότι δεν ισχύει. 

Hide contents

Αν και είμαστε εκτός θέματος, προφανώς για να καίγονται για τη διασύνδεση, έχουν εντοπίσει ότι γίνεται κατα κόρον. Και ο λόγος που γίνεται είναι γιατί δεν έχουν δυνατότητα να το εντοπίσουν. Για να ελέγξουν τραπ. λογ/σμο πρέπει είτε να γίνει καταγγελία, είτε να σε ελέγχουν για άλλο λόγο ή να έχεις κινήσεις πάνω από 100 χιλιάδες το χρόνο. Κατά καιρούς, έχουμε διαβάσει πολλές ειδήσεις που έπιασαν σε επιτόπιο έλεγχο να γίνεται και μετά έψαξαν και τα πιο πίσω χρόνια. Στη δημοσιότητα προφανώς βγαίνουν οι τρανταχτές υποθέσεις φοροδιαφυγής γιατί τα μικρομάγαζα με μικρο-συναλλαγές δεν τα εντοπίζουν όσα χρόνια και να έκαναν το "κόλπο". Το ότι εσύ δεν το έκανες, δεν σημαίνει κάτι. Επίσης για αυτό που λες ότι στα εμπορικά το ποσοστό καρτών είναι 85%. Καταρχήν είναι πολύ μικρότερο (το 23 ήταν 38%), κατά δεύτερον είναι λογικό να φαίνεται ανεβασμένο γιατί πλέον έχει γίνει συνήθεια να κόβουν σε αποδείξεις μόνο τις κάρτες και όχι τα μετρητά. Άρα, τα μετρητά δεν φαίνονται ως συναλλαγές σε όποιον φοροδιαφεύγει (όλοι οι μικροί δλδ πλην εταιριών).

Ελπίζω να μην είναι ο τεχνικός του σαν τον δικό σου και του πεί ποιος σου το είπε αυτό και αν του απαντήσει σε ένα φόρουμ,  να τρελαθεί  😋

1 λεπτό πριν, sdikr είπε

Ελπίζω να μην είναι ο τεχνικός του σαν τον δικό σου και του πεί ποιος σου το είπε αυτό και αν του απαντήσει σε ένα φόρουμ,  να τρελαθεί  😋

Ναι κοίτα, ο τεχνικός μου είχε δίκιο όμως σε ό,τι μου είπε για τη "νέα" αναβάθμιση γιατί τα ίδια είπε και η admate. 😛

Στις 17/3/2024 στις 12:28 ΜΜ, ekoufonikou είπε

Καλημέρα κατάφερες να κάνεις την διανυσνδεση της ταμειακης με το pos s800 της vivawallet? Το έχει καταφέρει κάποιος έως τώρα? Ο τεχνικός της ταμειακης μου λέει φταίει το  μηχανάκι pos κ ότι πρέπει να το αλλάξω παρόλο που έτυχε να βγάλει στις πολλές δοκιμές 2 αποδείξεις με ολοκληρωμένη διαδικασία διασυνδεσης. Έκτοτε μου βγάζει error 200 σαν μνμ στην ταμειακη. Ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει? Μέσα από το chat που είχα χθες με την viva περιμένω ενημέρωση από τεχνικό τους.

Τελικά τέλος καλά, όλα καλά. Μίλησα μέσω chat ξανά με την viva κ με ενημέρωσαν να κάνω χειροκίνητα την αναβάθμιση του pos. Έκανα αναβάθμιση, επανεκκίνηση ταμειακη κ pos κ έκτοτε όλα καλά. Μέχρι στιγμης κανενα προβλημα δουλεύει αψογα.Καλή επιτυχία στους υπόλοιπους. Εμείς γλυτώσαμε την αγορά νέου pos. Αν κ δυσκολευτηκαμε πολύ μέχρι να βγάλουμε ακρη με τον τεχνικό της ταμειακης που σήκωνε τα χέρια ψηλά μη θελοντας να αναλάβει την διασυνδεση κ ρίχνοντας ευθυνες στο κρατος. Τελικα απευθυνθηκαμε σε τεχνικο υπολογιστων που παρεχει κ υπηρεσιες ταμειακων μηχανων, τακαταφαραμε  κ επειτα με το chat της viva το ολοκληρώσαμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ χθές κατάφερα να πείσω τον τεχνικό να με γράψει (?) για ραντεβού Απριλίου. Μου ζήτησε ΑΦΜ και αριθμό μητρώου ταμειακής, δεν έχω ιδέα αν θα το κάνει. Επειδή κοντεύω να κάψω φλάτζα με το θέμα της διασύνδεσης (όπως όλοι) πλέον απλά παραιτούμαι. Έκανα τα αδύνατα δυνατά, αναβάθμισα ταμειακή μέσα Φλεβάρη, έχω κάνει άπειρα τηλέφωνα στον τεχνικό, αντιπρόσωπο κλπ. Προσπάθησα μόνος μου, κατάφερα η ταμειακή να δεί το TID του POS αλλά κλειδιά δεν δίνει το VX520 με τίποτα! Πήγα Πειραιώς και έκανα αίτηση για αντικατάσταση POS (όπως με προέτρεψε ο αντιπρόσωπος της ταμειακής γιατί το VX520 είναι μεγάλο μ******ο) με δικά μου έξοδα φυσικά, δεν με έχει κανείς ενημερώσει αν προχωράει. Αμα φάω πρόστιμο θα κάνω ένσταση. Απλά δεν αξίζει να έχει κανείς μαγαζί, πολύ άγχος για το τίποτα.

Επεξ/σία από spapas83

17 λεπτά πριν, spapas83 είπε

Εγώ χθές κατάφερα να πείσω τον τεχνικό να με γράψει (?) για ραντεβού Απριλίου. Μου ζήτησε ΑΦΜ και αριθμό μητρώου ταμειακής, δεν έχω ιδέα αν θα το κάνει. Επειδή κοντεύω να κάψω φλάτζα με το θέμα της διασύνδεσης (όπως όλοι) πλέον απλά παραιτούμαι. Έκανα τα αδύνατα δυνατά, αναβάθμισα ταμειακή μέσα Φλεβάρη, έχω κάνει άπειρα τηλέφωνα στον τεχνικό, αντιπρόσωπο κλπ. Προσπάθησα μόνος μου, κατάφερα η ταμειακή να δεί το TID του POS αλλά κλειδιά δεν δίνει το VX520 με τίποτα! Πήγα Πειραιώς και έκανα αίτηση για αντικατάσταση POS (όπως με προέτρεψε ο αντιπρόσωπος της ταμειακής γιατί το VX520 είναι μεγάλο μ******ο) με δικά μου έξοδα φυσικά, δεν με έχει κανείς ενημερώσει αν προχωράει. Αμα φάω πρόστιμο θα κάνω ένσταση. Απλά δεν αξίζει να έχει κανείς μαγαζί, πολύ άγχος για το τίποτα.

Χωρίς να γνωρίζω, φαντάζομαι για να "βλέπει" η ταμειακή το POS σου έχει γίνει η μισή δουλειά (δηλαδή πήρε τον ένα κωδικό). Είχα αντίστοιχο πρόβλημα με το VX520 και ταμειακή της RBS. Δεν ξέρω πώς να κάνω πολλαπλή παράθεση και για να μην το κάνω αντιγραφή επικόλληση ξανά, αν πας 2-3 σελίδες πίσω θα δεις τι έκανα και πως μου δούλεψε εμένα (σε περίπτωση που έχεις το αντίστοιχο πρόβλημα με αυτό που είχα). Ελπίζω να βοηθήσει

• Like 1

Εμενα ο τεχνικος μου πε οτι δεν λειτουργει ακομα η πλατφορμα, δεν μπορει να με δηλωσει για συγκεκριμενη μερα και ωρα και οτι θα δωθει παραταση παλι...Απο το πρωι καλω δυο επιχειρησεις στην Θεσσαλονικη για all in one δεν μπορω να βγαλω γραμμη...κουρασε η φαση...

1 λεπτό πριν, Ee21 είπε

Χωρίς να γνωρίζω, φαντάζομαι για να "βλέπει" η ταμειακή το POS σου έχει γίνει η μισή δουλειά (δηλαδή πήρε τον ένα κωδικό). Είχα αντίστοιχο πρόβλημα με το VX520 και ταμειακή της RBS. Δεν ξέρω πώς να κάνω πολλαπλή παράθεση και για να μην το κάνω αντιγραφή επικόλληση ξανά, αν πας 2-3 σελίδες πίσω θα δεις τι έκανα και πως μου δούλεψε εμένα (σε περίπτωση που έχεις το αντίστοιχο πρόβλημα με αυτό που είχα). Ελπίζω να βοηθήσει

Πρέπει να πάρει το πρώτο κλειδί νομίζω και μετά το master key αλλά δεν προχωράει. Σκέψου βλέπω την οθόνη του pos να κάνει ένα τρεμόπαιγμα, όταν βάζω το port του pos στην ταμειακή και το ψάχνει. Είδα το post αλλά σε εμένα δε δούλεψε η μέθοδος δυστυχώς!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...