Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, sdikr είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω που βλέπεις το απλό,  ακόμα δεν ε΄χουν δοκιμάσει τίποτα,  έτσι ήταν και τα Pos που τα κάνανε τελευταία στιγμή και δεν δουλεύει τίποτα.

ΥΓ οδηγίες δώσανε και για τα pos

Προσπαθούν να συνδέσουν την ατμομηχανή (ταμειακή) με 500 πράγματα εκεί γίνεται το μπάχαλο. Επίσης πολλά pos είναι αρχαία, πολλά routers είναι προβληματικά. Όσο λιγότερα πράγματα στην εξίσωση τόσο καλύτερα. Ελπίζω να ξυπνήσουν εκεί στο υπουργείο και να σταματήσουν να τυραννάν τις επιχειρήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Είσαι σίγουρος ότι εκδίδουν τιμολόγιο σε κλειδιά των 5-10€; Ας είναι και 20€ δεν μας χαλάει. Σου έχουν κόψει τιμολόγιο; Ρωτάω γιατί που το ψάξαμε παλιότερα δεν κόβουν τιμολόγιο σε τέτοια κλειδάκια. Ξέρεις κάποιο κλειδάδικο  που το κάνει αυτό;

Δες στη Τεκμποξ κοβουν κανονικα Ελληνικο Τιμολογιο.

• Like 2

7 ώρες πριν, 4saken είπε

Ποια ειναι η διαφορα των δυο αιτησεων?Το πρωτο ειναι για POS το δευτερο για ταμειακη?στην περιπτωση ταμειακης ισχυει το voucher και για  ταμειακη cloud?

1.Προμηθεια νεου η αντικατασταση EFT POS

5.Αντικαταταση ΕΑΦΔΣΣ

Το δεύτερο είναι ο φορολογικός μηχανισμός. Συνδέεται με την AAΔΕ και τα Ηλεκτρονικά Βιβλία της πλατφόρμας myData της ΓΓΠΣ... Μη μπλέξεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, NiKoSmile said:

Προσπαθούν να συνδέσουν την ατμομηχανή (ταμειακή) με 500 πράγματα εκεί γίνεται το μπάχαλο. Επίσης πολλά pos είναι αρχαία, πολλά routers είναι προβληματικά. Όσο λιγότερα πράγματα στην εξίσωση τόσο καλύτερα. Ελπίζω να ξυπνήσουν εκεί στο υπουργείο και να σταματήσουν να τυραννάν τις επιχειρήσεις.

Μα το ίδιο πράγμα θα έχεις και με το πρόγραμμα και την διασύνδεση με τα υπόλοιπα,  Pos, router κλπ

3 minutes ago, NiKoSmile said:

Το δεύτερο είναι ο φορολογικός μηχανισμός. Συνδέεται με την AAΔΕ και τα Ηλεκτρονικά Βιβλία της πλατφόρμας myData της ΓΓΠΣ... Μη μπλέξεις!

Μα πρέπει να μπλέξει,  οι παλιοί πλέον δεν θα δουλεύουν, θέλεις ΦΗΜΑΣ  ή πάροχο τιμολόγησης

Δεν έχει επιλογή αν θα μπλέξει ή όχι

Επεξ/σία από sdikr

1 λεπτό πριν, sdikr είπε

Μα το ίδιο πράγμα θα έχεις και με το πρόγραμμα και την διασύνδεση με τα υπόλοιπα,  Pos, router κλπ

Μα πρέπει να μπλέξει,  οι παλιοί πλέον δεν δουλεύουν, θέλεις ΦΗΜΑΣ  ή πάροχο τιμολόγησης

Δεν έχει επιλογή αν θα μπλέξει ή όχι

Δεν ήξερε τι είναι. Αν δεν ξέρει τι είναι προφανώς δεν το χρειάζεται. Αν το χρειάζεται το έχει ήδη δεν χρειάζεται ακόμα ένα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά να κάνω εγώ μια ερώτηση μήπως ξέρει κάποιος να απαντήσει. Έχω φτιάξει custom erp για να  καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησης μου, το έχω συνδέσει κανονικά με mydata api παίρνει mark,  qrcode όλα κανονικά. 

Άντε πες ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχει γίνει κομπλέ η διασύνδεση της ταμειακής μου με το pos. Τότε λοιπόν δεν θα μπορώ να κάνω εισπράξεις με το pos για το ποσό του τιμολογίου γιατί θα είναι κλειδωμένο το pos.

Διάβασα τη φοβερή εγκύκλιο που λέει για απόδειξη λιανικής - πιστωτικό λιανικής -τιμολογιο αλλά προφανώς αυτή δεν είναι σοβαρή λύση. Επομένως θα πρέπει να επικοινωνήσει το erp μου με το pos. Έχω βρει ήδη πως θα γίνει η επικοινωνία με το pos μου, αλλά βάση ΦΕΚ στα δεδομένα που περνάω στο pos θέλει υποχρεωτικά provider signature η ecr token. Για να πάρω provider signature έχω επικοινωνήσει με τους ~10 παρόχους και μόνο ενας-δύο μου έχουν πει ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω το api τους αλλά με κόστος 40 λεπτά το τιμολόγιο για το μικρό πακέτο, γιατί στην ουσία πρέπει να ανεβάσω ολα τα στοιχεία του παραστατικού σε αυτούς αντί για το mydata api που τα στέλνω τώρα, και θα μου επιστρέφεται το τιμολόγιο με το signature έτοιμο.

Και ρωτάω τώρα, είναι δυνατόν να πρέπει όλα να περνάνε μέσω αυτών των παρόχων? Τότε για ποιο λόγο είχαν δύο public api, ένα για τους παρόχους και ένα για απλά erp? Αν πάω σε πάροχο τζάμπα κόπο έχω κάνει τόσο καιρό για να συνδεθώ με το mydata api

Υπάρχει δυνατότητα να παίρνω ecr token από την ταμειακή και να μην μπλέξω με πάροχο?

Και κάτι άλλο, ο κόσμος που χρησιμοποιεί το timologio πως θα εισπράττει μέσω pos? Τι έχουν προβλέψει οι φωστήρες για αυτούς?

Επεξ/σία από friggs

30 λεπτά πριν, friggs είπε

Ρε παιδιά να κάνω εγώ μια ερώτηση μήπως ξέρει κάποιος να απαντήσει. Έχω φτιάξει custom erp για να  καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησης μου, το έχω συνδέσει κανονικά με mydata api παίρνει mark,  qrcode όλα κανονικά. 

Άντε πες ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχει γίνει κομπλέ η διασύνδεση της ταμειακής μου με το pos. Τότε λοιπόν δεν θα μπορώ να κάνω εισπράξεις με το pos για το ποσό του τιμολογίου γιατί θα είναι κλειδωμένο το pos.

Διάβασα τη φοβερή εγκύκλιο που λέει για απόδειξη λιανικής - πιστωτικό λιανικής -τιμολογιο αλλά προφανώς αυτή δεν είναι σοβαρή λύση. Επομένως θα πρέπει να επικοινωνήσει το erp μου με το pos. Έχω βρει ήδη πως θα γίνει η επικοινωνία με το pos μου, αλλά βάση ΦΕΚ στα δεδομένα που περνάω στο pos θέλει υποχρεωτικά provider signature η ecr token. Για να πάρω provider signature έχω επικοινωνήσει με τους ~10 παρόχους και μόνο ενας-δύο μου έχουν πει ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω το api τους αλλά με κόστος 40 λεπτά το τιμολόγιο για το μικρό πακέτο, γιατί στην ουσία πρέπει να ανεβάσω ολα τα στοιχεία του παραστατικού σε αυτούς αντί για το mydata api που τα στέλνω τώρα, και θα μου επιστρέφεται το τιμολόγιο με το signature έτοιμο.

Και ρωτάω τώρα, είναι δυνατόν να πρέπει όλα να περνάνε μέσω αυτών των παρόχων? Τότε για ποιο λόγο είχαν δύο public api, ένα για τους παρόχους και ένα για απλά erp? Αν πάω σε πάροχο τζάμπα κόπο έχω κάνει τόσο καιρό για να συνδεθώ με το mydata api

Υπάρχει δυνατότητα να παίρνω ecr token από την ταμειακή και να μην μπλέξω με πάροχο?

Και κάτι άλλο, ο κόσμος που χρησιμοποιεί το timologio πως θα εισπράττει μέσω pos? Τι έχουν προβλέψει οι φωστήρες για αυτούς?

υπαρχει σε πολλες ταμειακες πλεον η επιλογη "τιμολογιο" για να ξεκλειδωνει το pos

5 λεπτά πριν, saltofx_v είπε

υπαρχει σε πολλες ταμειακες πλεον η επιλογη "τιμολογιο" για να ξεκλειδωνει το pos

Το είχα δει και αυτό, αλλά από εκεί που πήρα τις ταμειακές και είναι και καινούριες (norma), ρώτησα πριν κάνα μήνα και μου είπαν ότι δεν γίνεται. Θα ξαναρωτήσω μήπως άλλαξε κάτι.

Βέβαια έτσι μάλλον θα αποκλείονται τα παραστατικά για προμήθεια του δημοσίου γιατί είναι υποχρεωτικά μέσω παρόχου αν θυμάμαι καλα

2 hours ago, friggs said:

Ίσως να μπορούσες με νέο φορολογικό μηχανισμό, ΦΗΜΑΣ,  αλλά αν έχεις συναλλαγές με δημόσιο πάλι θα πρέπει να δεις για πάροχο.

Κάποιες ταμιακές δίνουν πρόγραμμα σύνδεσης με την εφαρμογή,  στην ουσία απλά του στέλνεις εσύ τα δεδομένα και κόβει μια απόδειξη αντί να το πληκτρολογείς, αλλά αν η ταμειακή δεν προβλέπει  διαδικασία για τιμολόγια, επιστροφές κλπ πάλι θα είσαι στο ίδιο στάδιο.

Το timologio δεν είναι για να κόβει παραστατικά λιανικής,  είναι για τις απαιτήσεις των Mydata και μόνο, κάποιος που το δουλεύει για λιανική οφείλει να περνάει τα παραστατικά απο ΕΑΦΔΣΣ ή ΦΗΜΑΣ

Αρχικα, για να κανουμε αιτηση στην κατηγορια 4, επρεπε η επιχειρηση να ειναι παλιοτερη των 2 ετων? Ετσι μας ειχαν πει. Αν οχι, μπορω να κανω αιτηση τωρα? Αν και ελεγε μεχρι 12 Μαρτιου, βλεπω ειναι ακομα προσβασιμο

image.png.3f7ecc3e464f602fff051f622068b630.png

Με την λογικη οτι εχουμε κανει και την παρακατω αιτηση (δεν θυμαμαι/γνωριζω αν χρησιμοποιησαμε το voucher, μπορω να το επιβεβαιωσω καπως?), παρακατω δεν συμπληρωνω τιποτα σε περιπτωση μη χρησης?

image.png.28f30fd658c941668f42276bc7d9b8da.png

20 ώρες πριν, sdikr είπε

Σήμερα βγάλανε νέο λογισμικό για incotex

δίνει και κάποια pax, κάνε του ενα τηλέφωνο

Νέο λογισμικό; Άρα θα μου πει να την ξαναπάω για αναβάθμιση;

3 minutes ago, 1comment said:

Νέο λογισμικό; Άρα θα μου πει να την ξαναπάω για αναβάθμιση;

Ναι δεν κατεβαίνει αυτόματα στην ταμειακή

4 λεπτά πριν, sdikr είπε

Ναι δεν κατεβαίνει αυτόματα στην ταμειακή

Πήρα τον τεχνικό, του το είπα και φώναζε "ποιός μου το είπε και να κλείνω την ταμειακή το βράδυ για να παίρνει μόνη της τα update" κτλ. Δεν είναι και πολύ συνεννοήσιμος. Ειδικά όταν του είπα ότι το διάβασα σε ένα φορουμ, έγινε τούρκος... Τεσπα, τον ρώτησα αν έχει συνδέσει ίδιες ταμειακές με pax a80, μου είπε ναι κάποιες έχουν προβλήματα, κάποιες όχι. Κανόνισα να έρθει Τρίτη. Θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να τον αναγκάσω να ξανακάνει αναβάθμιση λογισμικού; Πιστεύεις είναι απαραίτητο να γίνει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...