Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχει συνδέσει κάποιος το Ingenico Move2500 (Πειραιώς, GPRS) η κάποιο GPRS γενικότερα? Εδώ https://aade.gr/sites/default/files/2024-02/Οδηγός αναβάθμισης Ingenico Move2500_updated_5.pdf έχουν οδηγό αλλά δεν ξέρω, πώς μπορεί να γίνει επικοινωνία LAN με GPRS? Στο μενού της ααδε το δείχνει προς αναβάθμιση.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, sdikr είπε

Μπορεί να έχει αλλάξει ip, Μπορεί να θέλει να πατάς κάθε φορά σύνδεση απο το pos πριν κόψεις απόδειξη,  δοκίμασε και με 2η ip που δίνει που είναι ο server της viva

Μπα γιατι ενεργοποιω απενεργοποιω τo ααδε απ το integrations και βγαζει την ιδια ip ακριβως...δηλαδη 1 φορα μιλησαν πβρε τις τιμες κ μετα γραφει το αδυνατη....ρε τον μπελα μ μεσα...σ ευχαριστω παντως...οποιαδηποτε αλλη ιδεα δεκτη φυσικα...

1 hour ago, pamarakos said:

Μπα γιατι ενεργοποιω απενεργοποιω τo ααδε απ το integrations και βγαζει την ιδια ip ακριβως...δηλαδη 1 φορα μιλησαν πβρε τις τιμες κ μετα γραφει το αδυνατη....ρε τον μπελα μ μεσα...σ ευχαριστω παντως...οποιαδηποτε αλλη ιδεα δεκτη φυσικα...

Θα δοκίμαζα να κάνω μια εκκαθάριση δεδομένων στην εφαρμογή  ή ακόμα και να την ξαναπεράσω

1 hour ago, alexx said:

Καλησπέρα, έχει συνδέσει κάποιος το Ingenico Move2500 (Πειραιώς, GPRS) η κάποιο GPRS γενικότερα? Εδώ https://aade.gr/sites/default/files/2024-02/Οδηγός αναβάθμισης Ingenico Move2500_updated_5.pdf έχουν οδηγό αλλά δεν ξέρω, πώς μπορεί να γίνει επικοινωνία LAN με GPRS? Στο μενού της ααδε το δείχνει προς αναβάθμιση.

Συνήθως δεν γίνεται τοπικά, αλλά μέσω εξωτερικής Ip

7 ώρες πριν, alexx είπε

Έχω συνδέσει. Γίνεται μέσω middleware. Δουλεύει μεν αλλά με πολλές αποσυνδέσεις απο την πλευρά του pos

35 λεπτά πριν, gmoman είπε

Έχω συνδέσει. Γίνεται μέσω middleware. Δουλεύει μεν αλλά με πολλές αποσυνδέσεις απο την πλευρά του pos

καλά κρασά δηλαδή...άρα τι κάνουμε?Αγοραζουμε νεο pos ή απλά περιμένουμε...και το θεμα ειναι μέχρι πότε...αν δεν βγει κάποιος υπεύθυνα να μας πεί...εμενα πάντως στην ΑΑΔΕ γραφει οτι το pos ειναι αναβαθμισμένο και συμφωνα με τα αρχεια που διατηρεί η ααδε ολα τα ταμειακά συστήματα μαι τα pos της επιχείρησης οτι ειναι συμβατά για διασύνδεση...και φυσικα δεν εχει γινει κατι...αντε βγαλε ακρη τωρα με κανα αιφνίδιο έλεγχο

Για τις επιχειρήσεις που δουλεύουν σεζόν υπάρχει κάποια άλλη προθεσμία ;;  Ο τεχνικός που του πήρα την ταμειακή μου είπε ότι μπορώ να κάνω την αναβάθμιση λίγο πριν ανοίξω αλλά ο λογιστής δεν μου ανέφερε κάτι τέτοιο επίσης και για το pos ισχύει κάτι παρόμοιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, για τις εποχικές πρέπει από την πρώτη μέρα που θα ανοίξουν να λειτουργεί η διασύνδεση. 

https://www.google.com/amp/s/www.insider.gr/tax-labour/311399/diasyndesi-tameiakon-mihanon-me-pos-pros-mikri-paratasi-den-tha-epiblithoyn%3famp

Επεξ/σία από alexx
  • Thanks 1

@sdikr

Δε μπορεσα να βρω που διάολο ειχα το switch για να κάνω δοκιμή... αλλά χτες βράδυ μόλις έκανα Ζ, η ταμειακή έκανε μόνη της αναβάθμιση firmware... Το αστείο είναι ότι δεν υπήρχε κάποια σαφής ένδειξη στην οθονη...νόμιζα ότι κόλλησε, πάλι καλά που δε την έβγαλα απ'τη πρίζα.😅

Σκέψου πόσες ταμειακές θα brickαριστούν κατά λάθος από ανυπόμονους χειριστές.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Imasous είπε

Εχω ακριβως το ίδιο θεμα a80 cardlink ενω βγαζει επιτυχης διασυνδεση ααδε..στο Terminal ip εχει παυλα

οταν πας να δωσεις ποσο -τμημα καρτα -μετρητα ...γυριζει το κυκλακι στιγμαια στο pos και επανέρχεται ξαμα δοκιμαστε συναλλαγη από το ταμειακο συστημα..

Καμια ιδέα τι φταει

Βγες απο το menu POS και πηγαινε στο menu android στις ρυθμισεις.

Εκει εαν ζητησει κωδικο ειναι 9876 και βαλε καρφωτη την  ip που εχεις δηλωσει στην ταμειακη οτι βρισκεται το POS .

Επεξ/σία από k_w_t

2 hours ago, k_w_t said:

Βγες απο το menu POS και πηγαινε στο menu android στις ρυθμισεις.

Εκει εαν ζητησει κωδικο ειναι 9876 και βαλε καρφωτη την  ip που εχεις δηλωσει στην ταμειακη οτι βρισκεται το POS .

Και στατικ να έχεις βάλει εκει έχει παύλα,  ο κωδικός είναι άλλος στις νέες εκδόσεις

• Thanks 1

7 hours ago, gmoman said:

σου εμφανίζει βάση manual πατώντας το κίτρινο κουμπί το μήνυμα 'ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ MIDDLEWARE’  ;;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, sdikr είπε

Και στατικ να έχεις βάλει εκει έχει παύλα,  ο κωδικός είναι άλλος στις νέες εκδόσεις

pax9876@@ ειναι στις πιο παλιες εκδοσεις..

Εμενα μια χαρα ip δειχνει...

image.jpeg

Επεξ/σία από k_w_t

13 minutes ago, k_w_t said:

pax9876@@ ειναι στις πιο παλιες εκδοσεις..

Εμενα μια χαρα ip δειχνει...

image.jpeg

Άλλο μενού είναι αυτό που βλέπεις,  η παύλα είναι στο μενού ecr,  στις νεες είναι το pax

4 ώρες πριν, alexx είπε

Καλημέρα, για τις εποχικές πρέπει από την πρώτη μέρα που θα ανοίξουν να λειτουργεί η διασύνδεση. 

https://www.google.com/amp/s/www.insider.gr/tax-labour/311399/diasyndesi-tameiakon-mihanon-me-pos-pros-mikri-paratasi-den-tha-epiblithoyn%3famp

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

• Like 1

1 ώρα πριν, sdikr είπε

Άλλο μενού είναι αυτό που βλέπεις,  η παύλα είναι στο μενού ecr,  στις νεες είναι το pax

Ισχυει στο ecr μενου οτι και να βαλεις παυλα δείχνει, οποτε περιμενουμε λογικα απο αυτούς,,

Ερωτηση το pos όμως αυτην την στιγμή ειναι κλειδωμένο υπαρχει τροπος να το ξεκλειδώσουμε? .. παταω ecr -> δηλωση Βλάβης> επιβεβαίωση για δηλώση> αποτυχια δεν δηλωνετε τπτ (ταμειακη micro2)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...