NiKoSmile Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, theopan είπε Όσοι δεν είμαστε υπόχρεοι σε ταμειακή δεν μας αφορά το θέμα φίλε. Όπως δουλεύαμε συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Έχω στείλει ερώτημα στην ΑΑΔΕ τι κάνουμε εμείς που δεν έχουμε ταμειακή αλλά έχουμε ένδειξη POS "προς αναβάθμιση". Ερώτημα: Καλησπέρα σας. Έχω στην επιχείρησή μου POS από το 2017. Στα στοιχεία Τερματικών EFT-POS της ΑΑΔΕ γράφει προς Αναβάθμιση. Στην επιχείρησή μου δεν έχω ταμειακή. Χρησιμοποιώ αποκλειστικά εμπορικό πρόγραμμα τιμολόγησης και η πληρωμή με POS γίνεται πάντα στο χώρο του πελάτη. Υποχρεούμαι και εγώ να προχωρήσω σε αναβάθμιση του POS από τη στιγμή που δεν έχω ταμειακή; Επίσης το POS που έχω(2017) δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την αναβάθμιση. Στα στοιχεία Τερματικών δηλαδή θα φαίνεται πάντα μη αναβαθμισμένο. Είναι δυνατόν στην περίπτωσή μας να μας έρθει πρόστιμο ενώ δεν έχουμε ταμειακή άρα δεν χρειαζόμαστε και αυτή την αναβάθμιση του POS; Το ρωτάω γιατί ακούω για πρόστιμο 1500€ για μη αναβαθμισμένο POS Ρώτησα την εταιρία του POS (Cardlink) για αυτή την κατάσταση και δεν γνώριζαν να μου απαντήσουν. Μου είπαν να αποστείλω το ερώτημα σε εσάς, για το αν θα μείνω με το παλιό POS ή αν θα πρέπει να πάρω νεότερο μοντέλο (που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται γιατί δεν έχω ταμειακή). Σας ευχαριστώ και αναμένω την απάντησή σας! Απάντηση της ΑΑΔΕ Σας ενημερώνουμε ότι, ακολουθώντας την εξής διαδικτυακή διαδρομή: https://www.aade.gr/ Ψηφιακές υπηρεσίες/ myAADE/ Διασύνδεση POS - Ταμειακών Συστημάτων/επιλέγοντας το πεδίο "Οδηγοί αναβάθμισης / διασύνδεσης", έχουν αναρτηθεί οδηγοί αναβάθμισης και διασύνδεσης ανά μοντέλο POS, καθώς και Οδηγοί Ρύθμισης ROUTER. Επίσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να ελέγξουν την ετοιμότητα διασύνδεσης μεταξύ του POS τους και του ταμειακού τους συστήματος. Πάντα στη διάθεσή σας Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων Την απάντηση την έστειλαν την επόμενη μέρα, δεν ήταν δηλαδή αυτοματοποιημένη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας! Επεξ/σία 7 Μαρτίου από NiKoSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Imasous Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου Στις 24/2/2024 στις 2:18 ΜΜ, theMando είπε Είμαι κάτοχος του A80, έγινε η αναβάθμιση και στην σύνδεση με ECR έχει μια παύλα στο terminal IP και port:4000. Καμμια ιδέα τι μπορεί να φταίει; Εχω ακριβως το ίδιο θεμα a80 cardlink ενω βγαζει επιτυχης διασυνδεση ααδε..στο Terminal ip εχει παυλα οταν πας να δωσεις ποσο -τμημα καρτα -μετρητα ...γυριζει το κυκλακι στιγμαια στο pos και επανέρχεται ξαμα δοκιμαστε συναλλαγη από το ταμειακο συστημα.. Καμια ιδέα τι φταει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pamarakos Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου Καλησπερα Softpos της viva φαινονται ολα κομπλε αλλα δεν συνδεεται Η ταμειακη ειναι της plastronic aq smart φυσικα εχει γινει αναβαθμιση, παραθετω φωτο μπας κ μπορει να βοηθησει καποιος κ λειπει καποια παραμετρος απο τις ρυθμισεις του pos που δινει η ταμειακη Master key μεσα στο integrations της εφαρμογης δεν εμφανιζεται, αρα δεν επικοινωνει προφανως Ευχαριστω πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kax54638 Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2 hours ago, NiKoSmile said: Έχω στείλει ερώτημα στην ΑΑΔΕ τι κάνουμε εμείς που δεν έχουμε ταμειακή αλλά έχουμε ένδειξη POS "προς αναβάθμιση". Ερώτημα: Καλησπέρα σας. Έχω στην επιχείρησή μου POS από το 2017. Στα στοιχεία Τερματικών EFT-POS της ΑΑΔΕ γράφει προς Αναβάθμιση. Στην επιχείρησή μου δεν έχω ταμειακή. Χρησιμοποιώ αποκλειστικά εμπορικό πρόγραμμα τιμολόγησης και η πληρωμή με POS γίνεται πάντα στο χώρο του πελάτη. Υποχρεούμαι και εγώ να προχωρήσω σε αναβάθμιση του POS από τη στιγμή που δεν έχω ταμειακή; Επίσης το POS που έχω(2017) δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την αναβάθμιση. Στα στοιχεία Τερματικών δηλαδή θα φαίνεται πάντα μη αναβαθμισμένο. Είναι δυνατόν στην περίπτωσή μας να μας έρθει πρόστιμο ενώ δεν έχουμε ταμειακή άρα δεν χρειαζόμαστε και αυτή την αναβάθμιση του POS; Το ρωτάω γιατί ακούω για πρόστιμο 1500€ για μη αναβαθμισμένο POS Ρώτησα την εταιρία του POS (Cardlink) για αυτή την κατάσταση και δεν γνώριζαν να μου απαντήσουν. Μου είπαν να αποστείλω το ερώτημα σε εσάς, για το αν θα μείνω με το παλιό POS ή αν θα πρέπει να πάρω νεότερο μοντέλο (που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται γιατί δεν έχω ταμειακή). Σας ευχαριστώ και αναμένω την απάντησή σας! Απάντηση της ΑΑΔΕ Σας ενημερώνουμε ότι, ακολουθώντας την εξής διαδικτυακή διαδρομή: https://www.aade.gr/ Ψηφιακές υπηρεσίες/ myAADE/ Διασύνδεση POS - Ταμειακών Συστημάτων/επιλέγοντας το πεδίο "Οδηγοί αναβάθμισης / διασύνδεσης", έχουν αναρτηθεί οδηγοί αναβάθμισης και διασύνδεσης ανά μοντέλο POS, καθώς και Οδηγοί Ρύθμισης ROUTER. Επίσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να ελέγξουν την ετοιμότητα διασύνδεσης μεταξύ του POS τους και του ταμειακού τους συστήματος. Πάντα στη διάθεσή σας Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων Την απάντηση την έστειλαν την επόμενη μέρα, δεν ήταν δηλαδή αυτοματοποιημένη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας! Επειδή και εγώ δεν έχω ταμειακή και ρώτησα 3 διαφορετικούς λογιστές μου είπαν ότι δεν μας αφορά ΑΛΛΑ τα POS πρέπει να φαίνονται αναβαθμισμένα. Σε γνωστή μου χωρίς ταμειακή που είχε παλιό που δεν αναβαθμιζόταν, της το αντικατέστησαν με νεότερο από nexi. Τα δικά μου αναβαθμίστηκαν και τα 2 αυτόματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 57 minutes ago, Imasous said: Εχω ακριβως το ίδιο θεμα a80 cardlink ενω βγαζει επιτυχης διασυνδεση ααδε..στο Terminal ip εχει παυλα οταν πας να δωσεις ποσο -τμημα καρτα -μετρητα ...γυριζει το κυκλακι στιγμαια στο pos και επανέρχεται ξαμα δοκιμαστε συναλλαγη από το ταμειακο συστημα.. Καμια ιδέα τι φταει Το ίδιο θέμα και εδώ, τους πήρα τηλέφωνο είπε να περιμένουμε απο αυτούς 3 hours ago, NiKoSmile said: Όσοι έχουμε POS αλλά δεν έχουμε ταμειακές πρέπει να κάνουμε κάτι; Στα στοιχεία Τερματικών EFT-POS της ΑΑΔΕ γράφει προς Αναβάθμιση. Εγώ τώρα τι να την κάνω την αναβάθμιση; Άσε που μου είπαν από την Cardlink ότι το συγκεκριμένο (Ingenico IWL220) δεν αναβαθμίζεται. Το ίδιο όμως η mellon το έχει αναβαθμίσει 😀 Αυτή την στιγμή η υποχρέωση έχει να κάνει με αυτούς που έχουν ταμειακή και Pos, το πρωτόκολλο για ERP/εμπορικά θα έρθει αργότερα, περιμένουμε και τα νέα για τους φορολογικούς μηχανισμούς πλέον ΦΗΜΑΣ 1 hour ago, pamarakos said: Καλησπερα Softpos της viva φαινονται ολα κομπλε αλλα δεν συνδεεται Η ταμειακη ειναι της plastronic aq smart φυσικα εχει γινει αναβαθμιση, παραθετω φωτο μπας κ μπορει να βοηθησει καποιος κ λειπει καποια παραμετρος απο τις ρυθμισεις του pos που δινει η ταμειακη Master key μεσα στο integrations της εφαρμογης δεν εμφανιζεται, αρα δεν επικοινωνει προφανως Ευχαριστω πολυ Εκεί που λέει tdes πρέπει να τα σβήσεις όλα ώστε να τα πάρει με την πρώτη επικοινωνία 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου Τι γνώμη έχετε για το Α920 της Πειραιώς που το παρουσιάζει 2 σε 1: ταμειακή με pos . Το έχει πάρει κανείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pamarakos Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, sdikr είπε Το ίδιο θέμα και εδώ, τους πήρα τηλέφωνο είπε να περιμένουμε απο αυτούς Αυτή την στιγμή η υποχρέωση έχει να κάνει με αυτούς που έχουν ταμειακή και Pos, το πρωτόκολλο για ERP/εμπορικά θα έρθει αργότερα, περιμένουμε και τα νέα για τους φορολογικούς μηχανισμούς πλέον ΦΗΜΑΣ Εκεί που λέει tdes πρέπει να τα σβήσεις όλα ώστε να τα πάρει με την πρώτη επικοινωνία Ευχαριστω πολυ, νομιζω η μιση δουλεια εγινε Οντως τα πηρε τα 2 κλειδια pos id κ tdes μετα απο κανα 2 επανεκκινησεις, τωρα γραφει ομως παλι καμια συνδεση στο pos, κατι ακομα; Και αν βοηθαει στο κινητο δεβ εμφανιζεται master κλειδι κ κλειδι συνεδριας Επεξ/σία 7 Μαρτίου από pamarakos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tomtsir Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου Σε ερώτηση μου προς το live chat της Viva Wallet για το e terminal pos που φαίνεται ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ στην ΑΑΔΕ , μου απάντησαν ότι αν φαίνεται έτσι αυτοί από την μεριά τους έχουν στείλει ότι χρειάζεται και μένει να το αναβαθμίσουν/επιβεβαιώσουν αυτοί από ΑΑΔΕ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blasphemus Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 4 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Όσοι έχουμε POS αλλά δεν έχουμε ταμειακές πρέπει να κάνουμε κάτι; Στα στοιχεία Τερματικών EFT-POS της ΑΑΔΕ γράφει προς Αναβάθμιση. Εγώ τώρα τι να την κάνω την αναβάθμιση; Άσε που μου είπαν από την Cardlink ότι το συγκεκριμένο (Ingenico IWL220) δεν αναβαθμίζεται. Το ίδιο όμως η mellon το έχει αναβαθμίσει 😀 φίλε μου εχω το iWL220 της ingenico με ΕΘΝΙΚΗ αλλά μέχρι σήμερα δεν κατάφερε ο τεχνικός να το συνδέσει με την ταμειακή...και τα 2 είναι αναβαθμισμένα!ΕΝΑ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 59 minutes ago, pamarakos said: Ευχαριστω πολυ, νομιζω η μιση δουλεια εγινε Οντως τα πηρε τα 2 κλειδια pos id κ tdes μετα απο κανα 2 επανεκκινησεις, τωρα γραφει ομως παλι καμια συνδεση στο pos, κατι ακομα; Και αν βοηθαει στο κινητο δεβ εμφανιζεται master κλειδι κ κλειδι συνεδριας Μπορεί να έχει αλλάξει ip, Μπορεί να θέλει να πατάς κάθε φορά σύνδεση απο το pos πριν κόψεις απόδειξη, δοκίμασε και με 2η ip που δίνει που είναι ο server της viva Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, blasphemus είπε φίλε μου εχω το iWL220 της ingenico με ΕΘΝΙΚΗ αλλά μέχρι σήμερα δεν κατάφερε ο τεχνικός να το συνδέσει με την ταμειακή...και τα 2 είναι αναβαθμισμένα!ΕΝΑ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ! Στο Μενού Εμπόρου έχει μπει η επιλογή ΦΗΜ; Επίσης πως προσπαθεί να το συνδέσει; Με το gprs της sim που έχει μέσα ή μήπως το δικό σου έχει και wifi; Δες το παρακάτω pdf (είναι από την εταιρία MELLON). https://www.aade.gr/sites/default/files/2024-02/AADE ECR-POS Gprs & WiFi ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ BRIDGE_0.pdf Επεξ/σία 7 Μαρτίου από NiKoSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blasphemus Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, NiKoSmile είπε Στο Μενού Εμπόρου έχει μπει η επιλογή ΦΗΜ; Επίσης πως προσπαθεί να το συνδέσει; Με το gprs της sim που έχει μέσα ή μήπως το δικό σου έχει και wifi; Δες το παρακάτω pdf! https://www.aade.gr/sites/default/files/2024-02/AADE ECR-POS Gprs & WiFi ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ BRIDGE_0.pdf οχι εχω το μοντελο μονο με gprs... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, blasphemus είπε οχι εχω το μοντελο μονο με gprs... Το ίδιο έχουμε! Δες την απάντηση που πήρα από την Ingenico! Σχετικά με το μηχάνημα που έχετε, το τερματικό σας δλδ, δεν επιδέχεται αναβάθμιση και για να είναι συμβατό με τη διασύνδεση σε περίπτωση που αποκτήσετε ταμειακή, θα πρέπει να αντικατασταθεί. Άντε τώρα να βγάλουμε άκρη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
4saken Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 1 hour ago, GREGORYMO said: Τι γνώμη έχετε για το Α920 της Πειραιώς που το παρουσιάζει 2 σε 1: ταμειακή με pos . Το έχει πάρει κανείς? Tης cardlink δεν ειναι?Μπορει καποιος να το αγορασει ανεξαρτητα με ποια τραπεζα συνεργαζεται? 33 minutes ago, NiKoSmile said: Το ίδιο έχουμε! Δες την απάντηση που πήρα από την Ingenico! Σχετικά με το μηχάνημα που έχετε, το τερματικό σας δλδ, δεν επιδέχεται αναβάθμιση και για να είναι συμβατό με τη διασύνδεση σε περίπτωση που αποκτήσετε ταμειακή, θα πρέπει να αντικατασταθεί. Άντε τώρα να βγάλουμε άκρη! Και γω αυτο εχω εμενα μου ειπανε οταν πηγα στον μαστορα ταμειακη και pos να τα συνδεσει οτι προς το παρον δεν γινεται... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 7 Μαρτίου Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 23 λεπτά πριν, 4saken είπε Tης cardlink δεν ειναι?Μπορει καποιος να το αγορασει ανεξαρτητα με ποια τραπεζα συνεργαζεται? Και γω αυτο εχω εμενα μου ειπανε οταν πηγα στον μαστορα ταμειακη και pos να τα συνδεσει οτι προς το παρον δεν γινεται... Υπάρχει voucher 150€ "Προμήθεια νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου EFT/POS" Έτσι όπως πάει θα πρέπει να σκάσουμε το 400ρι για να είμαστε future-proof! A920 Pro Ασύρματο Android POS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα