Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 hour ago, aguero88 said:

Μπορείς να εξηγήσεις πιο αναλυτικά; Δηλαδή αν το gprs pos έχει Vodafone και η ταμειακή συνδεδεμένη σε cosmote router πως γίνεται η σύνδεση;

Σου δίνει ο παρόχος (του Pos) εξωτερική Public ip που θα μιλήσει η ταμειακή για να κάνει την συναλλαγή. φτάνει και τα δυο να έχουν πρόσβαση στο Internet

43 minutes ago, saltofx_v said:

εχουν να πληρωθουν voucher απο οκτωβριο και δεν υπαρχει ρευστο να αγορασοουν νεες αδειες..ξερετε ποιος φταιει για το μπαχαλο?το κρατος!

ναι εχει νοημα καποιος ανθρωπος θα ασχοληθει και θα φαει χρονο....καπως πρεπει να πληρωθει και ναι φταιμε ολοι μας για τπμπαχαλο, αλλιως θα ειχαμε αλλο κρατος, αλλα δεν θελουμε!

Για αυτό τον λόγο δηλαδή εκβιάζουν πως αν θέλεις τώρα στα γρήγορα μόνο cash, αλλά αν θέλεις για αργότερα δεχόμαστε και το voucher;

Δεν φταίει για όλα το κράτος,  απο την αρχή όποιος κάνει συναλλαγές ξέρει πως υπάρχει μια καθυστέρηση στις πληρωμές, ή δεν δέχεσαι καθόλου (που είναι δικαίωμα σου) ή  δέχεσαι χωρίς να εκβιάζεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 3/3/2024 στις 3:12 ΜΜ, 1comment είπε

Για incotex 777 ξέρει κάποιος αν έχει βγει νέα αναβάθμιση; Γενικά ασχολείται κάποιος με αυτή τη μάρκα; 

μόλις αναβάθμισα την δική μου,και μου είπε ο τεχνικός (αντιπρόσωπος στον πειραια) οτι αυριο-μεθαυριο θα πάρει update OTA και να την απενεργοποιώ το βράδυ ώστε το πρωί να ψάχνει για το update

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, babisgr είπε

μόλις αναβάθμισα την δική μου,και μου είπε ο τεχνικός (αντιπρόσωπος στον πειραια) οτι αυριο-μεθαυριο θα πάρει update OTA και να την απενεργοποιώ το βράδυ ώστε το πρωί να ψάχνει για το update

Σύνδεση με πος έκανες; Τι μοντέλο πος εχεις;

Αυτό με το κλείσιμο το βράδυ εμένα δεν μου το είπε και δεν την έχω κλείσει ποτέ. Τώρα τον πήρα τηλ και μου το είπε. Για το pax a80 μου είπε ότι έχουν πρόβλημα κι αν θέλω να έρθει να το συνδέσει αλλά δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι δεν θα έχω θέμα επικοινωνίας πος-ταμειακής. Μπλέξαμε κοινώς.

Επεξ/σία από 1comment

Στο μητρώο POS της ΑΑΔΕ λέει οτι η περίδος δήλωσης POS έχει λήξει και δεν επιτρέπει να προσθέσεις νέο.Υπάρχει κανένας τρόπος άλλος,έχω νέο POS απο τις 19/2 και δεν είναι δηλωμένο εκεί ακόμη (έχει μόνο το παλιό που μάλλον δεν συνδέετε) .Υπάρχει τρόπος ή πρέπει να περιμένω τον πάροχο πότε θα το κάνει? 

4 λεπτά πριν, 1comment είπε

Σύνδεση με πος έκανες; Τι μοντέλο πος εχεις;

Οχι ακόμη.Mypos έχω και τυχαία πριν πάω να πάρω την μηχανή αναβαθμισμένη μου είπαν τα παιδιά οτι πήγε κάποιος απο εκέι με τον ίδιο συνδιασμό και προς έκπληξη του (?) λειτούργησε

2 λεπτά πριν, babisgr είπε

Στο μητρώο POS της ΑΑΔΕ λέει οτι η περίδος δήλωσης POS έχει λήξει και δεν επιτρέπει να προσθέσεις νέο.Υπάρχει κανένας τρόπος άλλος,έχω νέο POS απο τις 19/2 και δεν είναι δηλωμένο εκεί ακόμη (έχει μόνο το παλιό που μάλλον δεν συνδέετε) .Υπάρχει τρόπος ή πρέπει να περιμένω τον πάροχο πότε θα το κάνει? 

Εγώ άλλαξα πος πριν λίγες μέρες. Ο πάροχος το δηλώνει και θα δηλώσει το άλλο ως απενεργοποιημένο. Τώρα στην ααδε δείχνει την εικόνα πος Ιανουαρίου (το γράφει). Άρα, πάει ένα μήνα πίσω.

2 hours ago, saltofx_v said:

εχουν να πληρωθουν voucher απο οκτωβριο και δεν υπαρχει ρευστο να αγορασοουν νεες αδειες..ξερετε ποιος φταιει για το μπαχαλο?το κρατος!

Να αποφύγουμε οποιαδήποτε κουβέντα αφορά πολιτικά, γιατί πριν μερικές κλειδώθηκε το topic για παρόμοια σχόλια.

---

Επανέρχομαι στο θεματάκι που έχω σε μερικές συναλλαγές... όπου το pos τραβάει τα λεφτά και μετά δεν απαντάει στην ταμειακή ότι εγκρίθηκε η συναλλαγή και η ταμειακή πετάει error...

On 01/03/2024 at 14:00, sdikr said:

Δεν έχει να κάνει με το router κάτι τέτοιο, η επικοινωνία αυτή είναι εσωτερική,   εγώ θα  κοιτούσα σε switch και καλώδια

Άλλαξα και το καλώδιο της ταμειακής και το καλώδιο του pos... έβαλα cat6e, μου κάνει πάλι τα ίδια.

Δοκίμασα και διαφορετικές LAN... από LAN1(ταμειακή) και LAN2(POS)... τα μετακίνησα σε LAN2(ταμειακή) και LAN3(POS).

Έχεις καμιά άλλη ιδέα; Αλλιώς μετά ίσως φταίει το firmware της ταμειακής; ⬇️

On 01/03/2024 at 12:39, thanosoik said:

Καλημέρα. Είχα πρόβλημα με το vx 520 πειραιώς. Ενώ γινόταν οι σύνδεση με την ταμειακή καρίνα net 2 infopos έχανε επικοινωνία. Τρεις μέρες στο ίδιο πρόβλημα. Όταν το κανε διαγραφή από την ταμειακή και το ξανά έκανε εγκατάσταση δούλευε μετά από λίγη ώρα έκλεινε επικοινωνία και γινότανε ο χαμός. Τελικά χθες το βράδυ με πήρε τηλέφωνο αυτός με τις ταμειακές να περάσουν καινούργια αναβάθμιση στην ταμειακή. Μετά από αυτό δουλεύουν όλα άψογα. 

Bέβαια τρέμω στην ιδέα να αναβαθμίσω firmware και μετά να γίνει κάνα τρελό και να μη δουλεύει καθόλου. Τουλάχιστον τώρα στις αποδείξεις που πετάνε error κλείνω με μετρητά και τελειώνει η ιστορία... πληρώνομαι κανονικά τις εισπράξεις του POS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, sdikr είπε

Σου δίνει ο παρόχος (του Pos) εξωτερική Public ip που θα μιλήσει η ταμειακή για να κάνει την συναλλαγή. φτάνει και τα δυο να έχουν πρόσβαση στο Internet

Για αυτό τον λόγο δηλαδή εκβιάζουν πως αν θέλεις τώρα στα γρήγορα μόνο cash, αλλά αν θέλεις για αργότερα δεχόμαστε και το voucher;

Δεν φταίει για όλα το κράτος,  απο την αρχή όποιος κάνει συναλλαγές ξέρει πως υπάρχει μια καθυστέρηση στις πληρωμές, ή δεν δέχεσαι καθόλου (που είναι δικαίωμα σου) ή  δέχεσαι χωρίς να εκβιάζεις

κανεις λαθος..το προγραμμα ελεγε οτι καθε 2-3μηνες θα υπαρχει πληρωμη.οι προμηθευτες δεν δινουν δωρεαν αδειες..θελουν λεφτα..δεν ειναι εκβιασμος.αν θελεις πας σε αλλο τεχνικο που δεχεται voucher.ή ακομα καλυτερα παιρνεις τον προμηθευτη και ζητας αδεια.

επισης ποιος σου ειπε οτι οι ταμειακαδες ηθελα να μπουν στην διαδικασια των voucher?τους αναγκασαν

3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Να αποφύγουμε οποιαδήποτε κουβέντα αφορά πολιτικά, γιατί πριν μερικές κλειδώθηκε το topic για παρόμοια σχόλια.

---

Επανέρχομαι στο θεματάκι που έχω σε μερικές συναλλαγές... όπου το pos τραβάει τα λεφτά και μετά δεν απαντάει στην ταμειακή ότι εγκρίθηκε η συναλλαγή και η ταμειακή πετάει error...

Άλλαξα και το καλώδιο της ταμειακής και το καλώδιο του pos... έβαλα cat6e, μου κάνει πάλι τα ίδια.

Δοκίμασα και διαφορετικές LAN... από LAN1(ταμειακή) και LAN2(POS)... τα μετακίνησα σε LAN2(ταμειακή) και LAN3(POS).

Bέβαια τρέμω στην ιδέα να αναβαθμίσω firmware και μετά να γίνει κάνα τρελό και να μη δουλεύει καθόλου. Τουλάχιστον τώρα στις αποδείξεις που πετάνε error κλείνω με μετρητά και τελειώνει η ιστορία... πληρώνομαι κανονικά τις εισπράξεις του POS.

ολα εινια σε beta σταδιο και βγαινουν συνεχεια νεα formware....να κανετε τις αναβαθμισεις που σας προτεινονται..καθε ταμειακη ειναι διαφορετικη.δεν σημαινει οτι επειδη βγηκε για ενα μοντελο θα υπαρχει για αλλο

Επεξ/σία από saltofx_v

5 hours ago, ekrepali said:

Άλλο switch δεν έχεις κάτι άλλο να δοκιμάσεις, μετά έχει να κάνει με τις μικροασυμβατότητες,   πχ σε μένα με pax80 ενώ ανταλλάσσουν κλειδιά mac,  το ακούς να δέχεται εντολή (κάνει μπιπ) δεν γυρνάει για να περιμένει να περάσω την κάρτα

1 hour ago, saltofx_v said:

κανεις λαθος..το προγραμμα ελεγε οτι καθε 2-3μηνες θα υπαρχει πληρωμη.οι προμηθευτες δεν δινουν δωρεαν αδειες..θελουν λεφτα..δεν ειναι εκβιασμος.αν θελεις πας σε αλλο τεχνικο που δεχεται voucher.ή ακομα καλυτερα παιρνεις τον προμηθευτη και ζητας αδεια.

επισης ποιος σου ειπε οτι οι ταμειακαδες ηθελα να μπουν στην διαδικασια των voucher?τους αναγκασαν

Και σου είπα, ας πει απο την αρχή δεν δέχομαι voucher,  όχι αν το θέλεις γρήγορα με cash αλλιώς κάποια στιγμή με voucher

6 hours ago, babisgr said:

Οχι ακόμη.Mypos έχω και τυχαία πριν πάω να πάρω την μηχανή αναβαθμισμένη μου είπαν τα παιδιά οτι πήγε κάποιος απο εκέι με τον ίδιο συνδιασμό και προς έκπληξη του (?) λειτούργησε

Θα πρέπει να περιμένεις τον πάροχο

11 ώρες πριν, ekrepali είπε

---

αν δεν απανταει το pos μαλλον το firmware του pos φταιει....κοιταξε λιγο και τον χρονο timeout Που ειναι ρυθμισμενο στην ταμειακη σου.εινια δηλαδη ο χρονος που δινει η ταμειακη στο pos για απαντηση, πριν βγαλει error για την συναλλαγη!

Στις 4/3/2024 στις 8:41 ΠΜ, nikx είπε

Tι να πω δεν ξερω τι ειναι αυτο .

Την Spectra 107 δεν την βγαζει παροτι την εχει στο Εγκεκριμένες αναβαθμίσεις ταμειακών μηχανών (ΦΗΜ-OCR) με δυνατότητα διασύνδεσης

ειναι παλια ταμειακη..σιγα σιγα παει για αποσυρση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, sdikr said:

Άλλο switch δεν έχεις κάτι άλλο να δοκιμάσεις, μετά έχει να κάνει με τις μικροασυμβατότητες,

Έχει νόημα να δοκιμάσω αυτό το switch; Να το συνδέσω με το router και να βάλω πάνω του τη ταμειακή, και το pos; Η διαχείρηση της συγκεκριμένης επικοινωνίας μεταξύ pos-ταμειακής θα γίνεται μέσα απ'το switch ή και πάλι περνάνε τα δεδομένα μέσα απ'το router;

2 hours ago, saltofx_v said:

αν δεν απανταει το pos μαλλον το firmware του pos φταιει....κοιταξε λιγο και τον χρονο timeout Που ειναι ρυθμισμενο στην ταμειακη σου.

Το timeout στη ταμειακή είναι 3 λεπτά. Ενώ εμένα το error βγαίνει περίπου 5 δευτερόλεπτα αφού περάσει ο πελάτης τη κάρτα... την ώρα δηλαδή που βγαίνουν οι αποδείξεις στο pos, πετάει το error στη ταμειακή;

Επεξ/σία από ekrepali

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, saltofx_v είπε

ειναι παλια ταμειακη..σιγα σιγα παει για αποσυρση!

Oπως ειπε και ο λογιστης μου για την δικια του περιπτωση ας μας το λεγανε να παρουμε καινουργια ,τι μας βαλανε να κανουμε αναβαθμισεις και να πληρωνουμε.

Οπως βλεπω η cardlink απο το 5.8 τωρα το πηγε στο 6.0.

Αναφορά σε κείμενο

Για τα μοντέλα Ingenico ICT220 και Verifone Vx520 η έκδοση που επιτρέπει τη διασύνδεση με την ΑΑΔΕ είναι από την 6.0 και πάνω.

Επεξ/σία από nikx

1 hour ago, ekrepali said:

Έχει νόημα να δοκιμάσω αυτό το switch; Να το συνδέσω με το router και να βάλω πάνω του τη ταμειακή, και το pos; Η διαχείρηση της συγκεκριμένης επικοινωνίας μεταξύ pos-ταμειακής θα γίνεται μέσα απ'το switch ή και πάλι περνάνε τα δεδομένα μέσα απ'το router;

Δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις,  τα δεδομένα πάλι θα περάσουν απο το router για το internet αλλά η εσωτερική επικοινωνία θα γίνει μέσω switch

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, ekrepali είπε

Εφόσον το πος δεν σκαλώνει και σου δουλεύει, καλά είσαι. Κάθε μέρα που πάω για καφε σε μαγαζί που έχει κάνει διασύνδεση, 1 στις 2 φορές οι κάρτες δεν περνάνε και η κοπέλα ζητάει μετρητά! Υπάρχουν και χειρότερα!

Ήρθε μεηλ από ααδε για τη διασύνδεση και τις προθεσμίες. Φαντάζομαι θα πήγε σε όσους δεν έχουμε κάνει διασύνδεση.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά σε όλους! Μία βοήθεια αν μπορείτε κι έχετε το χρόνο. Έχω viva terminal soft pos και ICS Micro II ταμειακή. Ακολουθώντας τις δικές σας οδηγίες μπόρεσα να συνδέσω τη viva με ΑΑΔΕ πήρα IP, port και πάλι με τη δική σας βοήθεια βρήκα από την εταιρεία πως να  περάσω τα στοιχεία στην ταμειακή. Δυστυχώς όταν φτάνω στο τελικό στάδιο για να δώ το masterkey και το ονομα του FTPOS, αφού περνάει κάποια λεπτά σε "συνδεση με FTPOS"  μου βγάζει μήνυμα για server error  . Έχετε καμιά ιδέα του τι έχω κάνει λάθος; 

Επεξ/σία από abatar

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...