Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

32 minutes ago, 1comment said:

Αν πατώντας κάρτα δεν εγκριθεί η συναλλαγή στο πος για λόγους επικοινωνίας ή λόγω μη επαρκούς υπολοίπου, η απόδειξη θα βγει άκυρη ή θα βγει κανονικά κι ας μην έγινε η συναλλαγή; Στους άλλους που λένε ότι πατάνε μετρητά για να κλείσει η συναλλαγή προφανώς αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί μπορεί να πατήσουν ακύρωση σε τέτοια περίπτωση.

Αν σκαλώσει η επικοινωνία και το pos δε τραβήξει λεφτά απ'το πελάτη, πατάς το κόκκινο στο POS, και ολική ακύρωση της απόδειξης.

Αν το pos τραβήξει τα λεφτα και μετά σκαλώσει η επικοινωνία με τη ταμειακή και δε βγει αυτόματα η απόδειξη λιανικής... ανέφερα χτες τι επιλογές έχεις, εγώ προτίμησα τα μετρητά για να κλείσει η απόδειξη φορολογικά.

Βέβαια δε ξέρω ο κάθε συνδιασμός pos ταμειακής πως συμπεριφέρεται όταν δε ταιριάζουν τα ποσά των καρτών στο Ζ. Εμένα στάλθηκαν μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

44 λεπτά πριν, verylife78 είπε

εντωμεταξυ αν ερθει πελατης βγαζω την διασυνδεση και χτυπαω καρτα και μετα τα βαζω ξανα για να περιεμενω τον επομενο !!!ασε με απο το πρωι

Α έχεις επιλογή να βγάλεις τη διασύνδεση; Δεν σου κλείδωσε το πληκτρολόγιο στο πος; Καλό αυτό. Είναι μια λύση.

• Like 1

24 minutes ago, PCEXPERT2012 said:

Εγώ για λαϊκή αγορά που ενδιαφέρομαι κοιτάζω προς eταμειακη της Πειραιώς.ειναι ταμειακη και pos μαζί.εχει κάνεις γνώση?

Θέλει πάροχο αυτή, νομίζω παίρνουν κάπου 100-150 ευρώ το χρόνο μέχρι 10000 αποδείξεις. Πρέπει να ρωτησεις ποιος πάροχος έχει φτηνά πακέτα. Επίσης αν δε κάνω λάθος λειτουργούν με κάρτα sim, δηλαδή αν δεν έχει καλό σήμα μπορεί ο πελάτης να γυρίσει σπίτι και να βγει η απόδειξη μετά. Εδώ ρε συ ένα καταραμένο sms περιμένουμε πχ απ'τη τράπεζα για ΟΤP και πολλές φορές αργεί ενώ έχουμε φουλ σήμα.

27 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν το pos τραβήξει τα λεφτα και μετά σκαλώσει η επικοινωνία με τη ταμειακή και δε βγει αυτόματα η απόδειξη λιανικής... ανέφερα χτες τι επιλογές έχεις, εγώ προτίμησα τα μετρητά για να κλείσει η απόδειξη φορολογικά.

Ίσως να μην ισχύει σε όλες τις ταμειακές. Εμένα η απόδειξη κλείνει με το σκέτο κάρτα όταν είναι για κάρτα. Δεν πατάω και κάρτα και μετρητά. Εκτός αν με τη διασύνδεση αλλάξει.

46 minutes ago, verylife78 said:

εντωμεταξυ αν ερθει πελατης βγαζω την διασυνδεση και χτυπαω καρτα και μετα τα βαζω ξανα για να περιεμενω τον επομενο !!!ασε με απο το πρωι

Πως τη βγάζεις; Κάνεις τη διαδικασία δήλωσης βλάβης που ξεκλειδώνει για 12 λεπτά;

1 hour ago, ekrepali said:

Έχω ειχα παλιά google.dns αλλά είχα θέμα με την επικοινωνια με την ααδε και τα επανεφερα στου παροχου.

Τώρα όμως δενν είναι θέμα dns, τα Ζ φεύγουν κανονικά και στη ταμειακή και στο pos.

Το σφαλμα έβγαινε γιατί δεν απαντούσε το pos στη ταμειακή ότι εγκρίθηκε η συναλλαγη, άρα εστιάσαμε στο δικτυο

Ίσως στο ρούτερ δεν άρεσε η αμφίδρομη επικοινωνία σε τόσο μικρό χρονικο διάστημα (λίγο πιο πριν η ταμειακή στέλνει από την ίδια IP και port τον αριθμό της απόδειξης).

Αρχισαμε λοιπόν να παίζουμε με το firewall του router, πρώτα στο χαμηλό και δούλεψε μια χαρά.  Μετά το επαναφεραμε στο υψηλό αλλά με permissions και οι αποδείξεις είναι  κομπλέ. 

Κάναμε μόνοι μας περίπου 20 δοκιμές συν 10 πελάτες. Ίσως και να μην είναι αυτό βέβαια και να έφαγε αναλαμπή μόνο του... τι να πω.

Γι αυτό λέω ότι θέλω να περιμένω μια βδομάδα για να σιγουρευτώ.

Σε κάθε περίπτωση εγώ μπορώ και δουλεύω... άλλοι συνάδελφοι τραβάνε τα μαλλιά τους. Άμα λες στον πελάτη ότι δε λειτουργεί το pos, δύσκολα ξαναπαταει στο μαγαζί. Δε θα έρχεται κάθε μέρα να ρωτάει αν το έφτιαξες, ούτε θα ψάχνει να βρει μετρητά για να πληρώσει. Απλά θα ψωνίσει από αλλού, δυστυχώς.

Δεν έχει να κάνει με το router κάτι τέτοιο, η επικοινωνία αυτή είναι εσωτερική,   εγώ θα  κοιτούσα σε switch και καλώδια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, sdikr said:

Δεν έχει να κάνει με το router κάτι τέτοιο, η επικοινωνία αυτή είναι εσωτερική,   εγώ θα  κοιτούσα σε switch και καλώδια

Για switch αν εννοείς αυτό εδώ, δεν έχω. Ταμειακή, pos, συναγερμό απευθείας απ'τις 3 θύρες του router. Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο.

Το καλώδιο του pos είναι patch φτιαχτό, αν μου ξαναβγάλει error θα παραγγείλω εργοστασιακό να δοκιμάσω.

Επεξ/σία από ekrepali

Επισκέπτης
9 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Για switch αν εννοείς αυτό εδώ, δεν έχω. Ταμειακή, pos, συναγερμό απευθείας απ'τις 3 θύρες του router. Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο.

Το καλώδιο του pos είναι patch φτιαχτό, αν μου ξαναβγάλει error θα παραγγείλω εργοστασιακό να δοκιμάσω.

1)Ναι, αυτο ειναι το switch. (Το δουλευω πολλά χρονια) 

2)Εχει και ετοιμα καλωδια ethernet 5-μετρα. Με αυτα εχω συνδεδεμενα ταμειακη και Pos. (Τα περασα και με καναλι πλαστικο αυτοκολλητο, μια χαρα!)

Με τα φτιαχτα ειχα θεματακια γιατι η πενσα-εργαλειο που τα εκοβε-πρεσαριζε ηταν του κλου... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, kolossos said:

1)Ναι, αυτο ειναι το switch. (Το δουλευω πολλά χρονια) 

2)Εχει και ετοιμα καλωδια ethernet 5-μετρα. Με αυτα εχω συνδεδεμενα ταμειακη και Pos. (Τα περασα και με καναλι πλαστικο αυτοκολλητο, μια χαρα!)

Με τα φτιαχτα ειχα θεματακια γιατι η πενσα-εργαλειο που τα εκοβε-πρεσαριζε ηταν του κλου... 

1) Είναι καλό όντως, το έχω στο σπίτι. Έχω και στο μαγαζί ένα για εφεδρεία σε περίπτωση που χρειαστώ 4ο LAN, αλλά δε βλέπω λόγο να το χρησιμοποιήσω τώρα. Εκτός κι αν υπολειτουργεί η θύρα του router που έχω πάνω την ταμειακή ή το POS; Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;

2) Ξέρω, υπάρχουν έτοιμα και 10άρια, 25άρια κλπ. 10άρια θέλω γιατί κάνουν κύκλο απ'το router μέχρι τον πάγκο που εξυπηρετώ τους πελάτες. Όταν σύνδεσα τη ταμειακή με τον ΑΑΔΕ και δεν είχα πίεση χρόνου, είχα παραγγείλει εργοστασιακό. Ενώ για το POS είχα φτιάξει 10άρι patch, 2 μέρες πριν το lockdown γιατί ήξερα πως θα γινόταν πανικός με τις κάρτες κι έπρεπε να το βάλω σε πιο προσβάσιμο σημείο. Από τότε δε το άλλαξα, καλά που το ανέφερες να αποκλείσω κι αυτή τη παράμετρο.

Επεξ/σία από ekrepali

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Finn είπε

Όποιος έχει datecs ΦΗΜ μπορεί να πραγματοποιήσει τη σύνδεση ταμειακή - POS σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ

Με αυτό του finn και τις οδηγίες από cardlink μόλις το έκανα και είναι όλα οκ. Δουλεύουν όλα μια χαρά. Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από jimware
  • Like 1

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Πως τη βγάζεις; Κάνεις τη διαδικασία δήλωσης βλάβης που ξεκλειδώνει για 12 λεπτά;

Το POS της VIVA εχει στο μενου του, την επιλογη integration, απο εκει μπορω να ανοιγω ή να κλεινω την συνδεση με την ΑΑΔΕ αρα μου ανοιγει παλι το πληκτρολογιο.
Το θεμα ειναι πως ακριβως γινεται η διασυνδεση για να βρουμε πως θα λυσουμε το προβλημα.
1. Δηλαδη η ταμειακη συνδεεται με το POS και το pos στελνει ΑΑΔΕ?
2. Το POS συνδεεται με την ταμειακη και αυτη στελνει ΑΑΔΕ? (δε νομιζω γιατι στην ταμειακη περναω την IP του POS)
3. Ή η ταμειακη συνδεεται με το POS, το POS ανοιγει για να παρει εγκριση, επικοινωνει ξανα με την ταμειακη και η ταμειακη στελνει παλι ΑΑΔΕ???
Γιατι αν ειναι το 3 σεναριο δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπορει να επικοινωνησει η epia με το viva pos!!!!

14 minutes ago, verylife78 said:

Το POS της VIVA εχει στο μενου του, την επιλογη integration, απο εκει μπορω να ανοιγω ή να κλεινω την συνδεση με την ΑΑΔΕ αρα μου ανοιγει παλι το πληκτρολογιο.
Το θεμα ειναι πως ακριβως γινεται η διασυνδεση για να βρουμε πως θα λυσουμε το προβλημα.
1. Δηλαδη η ταμειακη συνδεεται με το POS και το pos στελνει ΑΑΔΕ?
2. Το POS συνδεεται με την ταμειακη και αυτη στελνει ΑΑΔΕ? (δε νομιζω γιατι στην ταμειακη περναω την IP του POS)
3. Ή η ταμειακη συνδεεται με το POS, το POS ανοιγει για να παρει εγκριση, επικοινωνει ξανα με την ταμειακη και η ταμειακη στελνει παλι ΑΑΔΕ???
Γιατι αν ειναι το 3 σεναριο δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπορει να επικοινωνησει η epia με το viva pos!!!!

Η ταμειακή στέλνει ποσό στο POS και α/α της απόδειξης, το POS απαντάει στην ταμειακή αν εγκρίθηκε η συναλλαγή, η ταμειακή στέλνει σε πραγματικό χρόνο την απόδειξη στην ΑΑΔΕ.

Πακέτο δε μπορείς να στείλεις απ'το POS, αν πρώτα δε κλείσεις Ζ στο POS.

Oπότε το Ζ της ταμειακής πάει ΑΑΔΕ, και μετά το Ζ του POS επίσης πάει ΑΑΔΕ.

Όσο για το integration, νομίζω πως είναι η κλασική δήλωση βλάβης που ξεκλειδώνει το πληκτρολόγιο για 12 λεπτά.

20 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Όσο για το integration, νομίζω πως είναι η κλασική δήλωση βλάβης που ξεκλειδώνει το πληκτρολόγιο για 12 λεπτά.

Οχι 
Το integration ειναι στο μενου της VIVA και ανοιγει ή κλεινει την συνδεση με την ααδε.
Δεν το ξεκλειδωνει μονο για 12 λεπτα, αλλα για οσο χρονο μεχρι να ενεργοποιησω ξανα την συνδεση με ΑΑΔΕ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...