Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 minutes ago, pamarakos said:

Καλημερα κι ευχαριστω για την απαντηση.

Μεσα στην ταμειακη εχει καμια 6-7 ρυθμισεις γι αυτο ρωταω αν καποιος εχει καταφερει κατι.

Διαφέρει η διαδικασία απο ταμειακή σε ταμειακή. Εγώ έχω την datecs pocket αλλά στο user manual δεν έχει οδηγίες και το μενού προγραμματισμός είναι κλειδωμένο με κωδικό

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα η απορια μου ειναι πολυ απλη με το epia mcr 
οταν χτυπαγα τα ειδη για να κλεισω την αποδειξη παταγα το κουμπι ΚΑΡΤΑ ή ΜΕΤΡΗΤΑ αναλογα τι εδινε ο πελατης.
Τωρα αν ειναι καρτα πχ θα χτυπησω παλι το ποσο, μετα την καρτα και θα περιμενω να εμφανιστει το ποσο στο POS της VIVA? (D250) νομιζω λεγεται.
Και μετα πως κλεινει η αποδειξη? Μολις παρει εγκριση, επσιτρεφει στην ταμειακη και κλεινει μονη της, αφου απαντησε το POS?
ΥΓ εχει γινει διασυνδεση του pos- ααδε και συνδεση ταμειακης-pos, οπως ακριβως περιγραφει το manual της epia mcr για το eftpos

Επεξ/σία από verylife78
Δημοσ.
59 minutes ago, 1comment said:

. Άσε που τώρα που ουσιαστικά παντρεύει pos-ταμειακή, δεν νοείται έλεγχος μη έκδοσης απόδειξης γιατί υποτίθεται η απόδειξη βγαίνει από την ταμειακή. 

Εντάξει ναι... αλλά είναι τραγικό να έχουμε μπει σ' αυτή τη διαδικασία αναβαθμίσεων - διασυνδέσεων και να πρεπει πάλι ο χειριστής να κλείνει την απόδειξη χειροκίνητα. 

Εγώ από το πρωί έφερα ένα παλιό φίλο που έχει τελειώσει ΤΕΙ Τεχνολογίας Πληροφορικης-Τηλεπικοινωνιων στη Λάρισα, να ελέγξει τα πάντα στο δίκτυο... απ'τή παραμικρή συσκευή wifi, το συναγερμό, όλες τις ρυθμισεις του router κλπ δεν έχω και πολύ δουλειά σήμερα και πίνουμε και καφεδιά.

Κάπου έχουμε καταλήξει αλλά αν δε περάσει μια βδομάδα χωρίς να έχω πρόβλημα, κρατάω μικρό καλάθι.

Με έναν άλλο συνάδελφο που μίλησα, μου είπε ότι δεν έχει θέμα με ingenico και infopos ταμειακή, εκείνος έχει Vodafone, εγώ cosmote. Γι'αυτό έχω εστιάσει στο δίκτυο μου.

1 minute ago, verylife78 said:

Τωρα αν ειναι καρτα πχ θα χτυπησω παλι το ποσο, μετα την καρτα και θα περιμενω να εμφανιστει το ποσο στο POS της VIVA? (D250) νομιζω λεγεται.
Και μετα πως κλεινει η αποδειξη? Μολις παρει εγκριση, επσιτρεφει στην ταμειακη και κλεινει μονη της, αφου απαντησε το POS?

Υποτίθεται ναι, μόλις εγκριθεί η πληρωμή από το pos βγαίνει αυτόματα η απόδειξη της ταμειακής. Εκτός κι αν χαθεί η επικοινωνία, μετά τρέχα γύρευε.

Παρεμπιπτόντως αυτήν την μικρή ταμειακή την Epia MCR την έχει ένας γνωστός μου σε και λειτουργεί μια χαρά με ingenico 220 και speedport entry 2.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Εγώ από το πρωί έφερα ένα παλιό φίλο που έχει τελειώσει ΤΕΙ Τεχνολογίας Πληροφορικης-Τηλεπικοινωνιων στη Λάρισα, να ελέγξει τα πάντα στο δίκτυο... απ'τή παραμικρή συσκευή wifi, το συναγερμό, όλες τις ρυθμισεις του router κλπ δεν έχω και πολύ δουλειά σήμερα και πίνουμε και καφεδιά.

Κάπου έχουμε καταλήξει αλλά αν δε περάσει μια βδομάδα χωρίς να έχω πρόβλημα, κρατάω μικρό καλάθι.

Με έναν άλλο συνάδελφο που μίλησα, μου είπε ότι δεν έχει θέμα με ingenico και infopos ταμειακή, εκείνος έχει Vodafone, εγώ cosmote. Γι'αυτό έχω εστιάσει στο δίκτυο μου.

Δες μηπως εχεις αλλαξει τους dns, εμενα οταν βαλαμε την πρωτη φορα την ταμειακη και προσπαθουσε να στειλει τα Ζ στο κλεισιμο δεν τα εστελνε, γιατι ειχα αλλαξει DNS (για διαφορους λογους)  μολις τους αλλαξα εφυγαν και τα Ζ.

Δημοσ.
Στις 29/2/2024 στις 7:01 ΠΜ, gmoman είπε

Εχει εμφανιστεί το μενου ΑΑΔΕ στο pos?

Καλημέρα. Ναι υπάρχει κανονικά το μενού ααδε.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, verylife78 είπε

Δες μηπως εχεις αλλαξει τους dns, εμενα οταν βαλαμε την πρωτη φορα την ταμειακη και προσπαθουσε να στειλει τα Ζ στο κλεισιμο δεν τα εστελνε, γιατι ειχα αλλαξει DNS (για διαφορους λογους)  μολις τους αλλαξα εφυγαν και τα Ζ.

Τι είναι το dns? Ρε παιδιά αν είναι να πάμε να σπουδάσουμε πληροφορική ή να πρέπει να έχουμε από πάνω μας έναν καλό τεχνικό για να κόψουμε αποδείξεις, τι να πω. Αντί να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, μας βάζουν σε περιπέτειες.

Δημοσ.

Καλησπέρα με τα  vx 520 της  cardlink και της Πειραιώς τι γίνεται, συνδέονται η υπάρχουν ακόμα προβλήματα; ? Έχει συνδέσει κανένας αυτές τις μέρες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 minutes ago, verylife78 said:

Έχω ειχα παλιά google.dns αλλά είχα θέμα με την επικοινωνια με την ααδε και τα επανεφερα στου παροχου.

Τώρα όμως δενν είναι θέμα dns, τα Ζ φεύγουν κανονικά και στη ταμειακή και στο pos.

Το σφαλμα έβγαινε γιατί δεν απαντούσε το pos στη ταμειακή ότι εγκρίθηκε η συναλλαγη, άρα εστιάσαμε στο δικτυο

Ίσως στο ρούτερ δεν άρεσε η αμφίδρομη επικοινωνία σε τόσο μικρό χρονικο διάστημα (λίγο πιο πριν η ταμειακή στέλνει από την ίδια IP και port τον αριθμό της απόδειξης).

Αρχισαμε λοιπόν να παίζουμε με το firewall του router, πρώτα στο χαμηλό και δούλεψε μια χαρά.  Μετά το επαναφεραμε στο υψηλό αλλά με permissions και οι αποδείξεις είναι  κομπλέ. 

Κάναμε μόνοι μας περίπου 20 δοκιμές συν 10 πελάτες. Ίσως και να μην είναι αυτό βέβαια και να έφαγε αναλαμπή μόνο του... τι να πω.

Γι αυτό λέω ότι θέλω να περιμένω μια βδομάδα για να σιγουρευτώ.

Σε κάθε περίπτωση εγώ μπορώ και δουλεύω... άλλοι συνάδελφοι τραβάνε τα μαλλιά τους. Άμα λες στον πελάτη ότι δε λειτουργεί το pos, δύσκολα ξαναπαταει στο μαγαζί. Δε θα έρχεται κάθε μέρα να ρωτάει αν το έφτιαξες, ούτε θα ψάχνει να βρει μετρητά για να πληρώσει. Απλά θα ψωνίσει από αλλού, δυστυχώς.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Σε κάθε περίπτωση εγώ μπορώ και δουλεύω... άλλοι συνάδελφοι τραβάνε τα μαλλιά τους. Άμα λες στον πελάτη ότι δε λειτουργεί το pos, δύσκολα ξαναπαταει στο μαγαζί. Δε θα έρχεται κάθε μέρα να ρωτάει αν το έφτιαξες, ούτε θα ψάχνει να βρει μετρητά για να πληρώσει. Απλά θα ψωνίσει από αλλού, δυστυχώς.

Ισχύει, αν και πιστεύω όλοι (πλην των σουπερμαρκετ) τα ίδια προβλήματα θα έχουμε με τα pos οπότε πιθανόν να φάνε "άκυρο" και σε άλλα μαγαζιά. Σήμερα πάλι σε καφέ που έχει κάνει διασύνδεση είχε κολλήσει το πος και περιμέναμε 4 άτομα. Εγώ τα έδωσα μετρητά και εξυπηρετήθηκα αμέσως 😁. Θα μάθουν σιγά σιγά οι πελάτες ότι εφόσον τα πος σκαλώνουν ανά διαστήματα να έχουν και μετρητά πάνω τους.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, alexx είπε

Καλησπέρα με τα  vx 520 της  cardlink και της Πειραιώς τι γίνεται, συνδέονται η υπάρχουν ακόμα προβλήματα; ? Έχει συνδέσει κανένας αυτές τις μέρες;

Καλημέρα. Είχα πρόβλημα με το vx 520 πειραιώς. Ενώ γινόταν οι σύνδεση με την ταμειακή καρίνα net 2 infopos έχανε επικοινωνία. Τρεις μέρες στο ίδιο πρόβλημα. Όταν το κανε διαγραφή από την ταμειακή και το ξανά έκανε εγκατάσταση δούλευε μετά από λίγη ώρα έκλεινε επικοινωνία και γινότανε ο χαμός. Τελικά χθες το βράδυ με πήρε τηλέφωνο αυτός με τις ταμειακές να περάσουν καινούργια αναβάθμιση στην ταμειακή. Μετά από αυτό δουλεύουν όλα άψογα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, verylife78 είπε

Εμενα η απορια μου ειναι πολυ απλη με το epia mcr 
οταν χτυπαγα τα ειδη για να κλεισω την αποδειξη παταγα το κουμπι ΚΑΡΤΑ ή ΜΕΤΡΗΤΑ αναλογα τι εδινε ο πελατης.
ΥΓ εχει γινει διασυνδεση του pos- ααδε και συνδεση ταμειακης-pos, οπως ακριβως περιγραφει το manual της epia mcr για το eftpos

Εφόσον έκανες διασύνδεση, γιατί δεν κάνεις ένα πείραμα με δική σου κάρτα να το διαπιστώσεις;

Κι εμένα έτσι κλείνει η απόδειξη, πατάω είτε κάρτα είτε μετρητά. Είναι και δική μου απορία πώς θα κλείνει η απόδειξη εφόσον με σκέτο κάρτα κλείνει τώρα. Αν πατώντας κάρτα δεν εγκριθεί η συναλλαγή στο πος για λόγους επικοινωνίας ή λόγω μη επαρκούς υπολοίπου, η απόδειξη θα βγει άκυρη ή θα βγει κανονικά κι ας μην έγινε η συναλλαγή; Στους άλλους που λένε ότι πατάνε μετρητά για να κλείσει η συναλλαγή προφανώς αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί μπορεί να πατήσουν ακύρωση σε τέτοια περίπτωση.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 1comment είπε

Εφόσον έκανες διασύνδεση, γιατί δεν κάνεις ένα πείραμα με δική σου κάρτα να το διαπιστώσεις;

Κι εμένα έτσι κλείνει η απόδειξη, πατάω είτε κάρτα είτε μετρητά. Είναι και δική μου απορία πώς θα κλείνει η απόδειξη εφόσον με σκέτο κάρτα κλείνει τώρα. Αν πατώντας κάρτα δεν εγκριθεί η συναλλαγή στο πος για λόγους επικοινωνίας ή λόγω μη επαρκούς υπολοίπου, η απόδειξη θα βγει άκυρη ή θα βγει κανονικά κι ας μην έγινε η συναλλαγή; Στους άλλους που λένε ότι πατάνε μετρητά για να κλείσει η συναλλαγή προφανώς αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί μπορεί να πατήσουν ακύρωση σε τέτοια περίπτωση.

ξεκινησα και κανω δομικες.
τελικα σταματαει στην καρτα και περιμενει το pos.
Ομως τελικα κατι δεν δουλευει σωστα μιας και η ταμειακη epia mcr εχει communication error με το VIVA pos.
Τωρα οπως και ο φιλος @ekrepaliπρεπει να κοιταξω τι παιζει. 

Δημοσ.

Στις 1/3/2024 στις 12:53 ΜΜ, verylife78 είπε

ξεκινησα και κανω δομικες.
τελικα σταματαει στην καρτα και περιμενει το pos.
Ομως τελικα κατι δεν δουλευει σωστα μιας και η ταμειακη epia mcr εχει communication error με το VIVA pos.

Και τι γίνεται; Βγαίνει η απόδειξη ακυρωμένη;

Δημοσ.

σταματαει και περιμενει ...
τελικα λεει error και περιμενει και παλι
παταω ολικη ακυρωση και εχω ακυρωσει μεχρι στιγμης 3 αποδειξεις
καλα θα παει!!!
εντωμεταξυ αν ερθει πελατης βγαζω την διασυνδεση και χτυπαω καρτα και μετα τα βαζω ξανα για να περιεμενω τον επομενο !!!ασε με απο το πρωι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...