Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 hour ago, verylife78 said:

τελικα αυτο το master key ποιο ειναι και που το βρισκουμε??!!!
βρηκα το manual της ταμειακης μου
συνδεεται λεει το pos της viva με την ΑΑΔΕ αλλα μαλλον χρειαζομαι αυτο το master key, e? για να ολοκληρωθει η μεταξυ τους επικοινωνια.

Αυτό θα το λάβει αυτόματα με την επικοινωνία ταμιακής και pos με την ΑΑΔΕ.

1 hour ago, 1comment said:

Σοβαρολογούν; Τι βλακείες είναι αυτές; Τι έγγραφη απόδειξη παίρνεις από τον τεχνικό που είναι πνιγμένος σε ραντεβού και δεν μπορεί να σε εξυπηρετήσει; Αν δεν δώσουν παράταση κανονική για όλους, θα είναι τραγικό πραγματικά.

Μίλησα πριν με τον τεχνικό. Μου είπε από βδομαδα και βλέπουμε. Όχι ότι δεν έχει χρόνο. Αλλά λέει για το μοντέλο της ταμειακής μου υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας  με τα pos της πειραιώς αλλά και της γιουρομπανκ. Μόνο της εθνικής είναι "έτοιμα" λέει. Όλα λειτουργούν ρολόι!

Για το Α80, γράφει στις οδηγίες διασύνδεσης ότι προτείνεται να έχουμε στατικ ip γιατί με τη δυναμική θα υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξει η ip και να πρέπει να καταχωρηθεί η νέα ip στον φημ. Έκανε κάποιος διασύνδεση με Α80 με δυναμική ip; 

Σύνδεση θα κάνει την πρώτη φορά, το θέμα είναι τι θα κάνει αν αλλάξει η ip του Pos

3 hours ago, ekrepali said:

Η Mellon ανέβασε οδηγίες διασύνδεσης για το iWL 220 που ρωτάνε πολλοί συμφορουμήτες...

https://www.aade.gr/diasyndesi-pos-tameiakon-systimaton/plirofories-gia-logistes-acquirers-nsps

Άντε τουλάχιστον αυτοί δεν θα πρέπει να βάζουν στατικ 😋

Ευτυχώς βάλανε και Ip, αντί μόνο για dns

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ρε παιδιά αν υπάρχει κάποιος που να συνέδεσε viva wallet pos (android) με ταμειακή ας μας ενημερώσει. Βλέπω κυκλοφορούν βιντεάκια που γίνεται. 

• Moderators
19 λεπτά πριν, 1comment είπε

Εμένα που δεν μου χει έρθει?? Λες να ρθει αύριο 29?😁

Kι εμενα δεν μου εχει ερθει ακομα. Αν και δεν εχω καταλαβει τον ρολο του mail. Θελω να πω, το pos ειναι αναβαθμισμενο, περιμενω την επομενη εβδομαδα να ερθει ο τεχνικος να αναβαθμισει την μηχανη και να κανει την συνδεση. Δεν εχω καταλαβει ακριβως τον ρολο του mail που υποτιθεται θα ερθει. Anyway.

19 minutes ago, thephotoshoped said:

Ρε παιδιά αν υπάρχει κάποιος που να συνέδεσε viva wallet pos (android) με ταμειακή ας μας ενημερώσει. Βλέπω κυκλοφορούν βιντεάκια που γίνεται. 

Πως ρε παιδιά θα γίνει όταν η ίδια η viva δεν έχει δώσει το ΟΚ, ούτε οδηγίες;

14 minutes ago, stormrain said:

Kι εμενα δεν μου εχει ερθει ακομα. Αν και δεν εχω καταλαβει τον ρολο του mail. Θελω να πω, το pos ειναι αναβαθμισμενο, περιμενω την επομενη εβδομαδα να ερθει ο τεχνικος να αναβαθμισει την μηχανη και να κανει την συνδεση. Δεν εχω καταλαβει ακριβως τον ρολο του mail που υποτιθεται θα ερθει. Anyway.

Θεωρητικά την αναβάθμιση έπρεπε να την είχες κάνει, η παράταση θα δοθεί για την διασύνδεση και για αυτούς που δεν είχε ετοιμαστεί ο κατασκευαστής ή ο παροχος

4 ώρες πριν, k_w_t είπε

Τελικα κλειδωσε και εμεινα χωρις POS.

Τωρα προσπαθω να βγαλω γραμμη στην CARDLINK να δηλωσω βλαβη..

4 ώρες πριν, 1comment είπε

Δυστυχώς για να πιάσεις γραμμή πρέπει να τους καλέσεις μετά τη 1 τη νύχτα! Ή δοκίμασε στο μεηλ, απαντάνε σε 3-4 μέρες. Τη μέρα που είχε μπλοκάρει το πος, στις 2.30 τη νύχτα έπιασα γραμμή!

Α ούτε αυτοί απαντάνε; Λαμπρά! Προφανώς έχουν πολύ μικρά τηλεφωνικά κέντρα χωρίς δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τώρα που όλοι τους χρειάζονται. Το θέμα είναι εμείς τι φταίμε με τις ημερομηνίες.

Ναι, δεν εχω καταλαβει εξαρχης γιατι μας κλειδωνουν το πληκτρολογιο σε δικο μας προιον, οταν προφανως δεν ειναι ετοιμο για ομαλη λειτουργια

Προσπάθησε μόλις ο τεχνικός να συνδέσει το iwl220 gprs της εθνικής τράπεζας με την ICS 30i και παρόλο το ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΈΝΟ που γράφει στο μητρώο POS της ΑΑΔΕ δεν κατέστη εφικτή η σύνδεση καθώς έγραφε error όπως καταχωρουσε τις IP και την πόρτα βάσει οδηγιών που σήμερα βγήκαν για το συγκεκριμένο μοντέλο.Αν κάποιος κατάφερε κάτι να μας πει.Εμεις εδώ έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά

• Moderators
11 λεπτά πριν, sdikr είπε

Θεωρητικά την αναβάθμιση έπρεπε να την είχες κάνει

Ισχυει θεωρητικα. Πρακτικα βεβαια μολις χθες βγηκε το voucher για την αναβαθμιση.

27 minutes ago, stormrain said:

Ισχυει θεωρητικα. Πρακτικα βεβαια μολις χθες βγηκε το voucher για την αναβαθμιση.

Αν ήταν το χθεσινό  ο πρώτος κύκλος, ναι μαζί σου

Τα voucher έχουν ξεκινήσει να βγαίνουν εδώ και πολύ καιρό, αρκετοί τα έχουν εξαργυρώσει, έχουν κάνει  και τις αναβαθμίσεις.

• Like 1

• Moderators
14 λεπτά πριν, sdikr είπε

Αν ήταν το χθεσινό  ο πρώτος κύκλος, ναι μαζί σου

Τα voucher έχουν ξεκινήσει να βγαίνουν εδώ και πολύ καιρό, αρκετοί τα έχουν εξαργυρώσει, έχουν κάνει  και τις αναβαθμίσεις.

Ναι, στον πρωτο κυκλο αναφερομαι. Οποτε, δεν ειναι πολυ ρεαλιστικο χρονικα αυτο. Εχεις προθεσμια 29/02, βγαινουν τα vouchers στις 27/02 και περιμενεις οτι οι τεχνικοι δεν θα εχουν αλλους σε λιστα και θα καταφερουν να υλοποιησουν την αναβαθμιση/συνδεση εντος 2 ημερων.

Στα θετικα νεα, το pos με ενημερωσε πως ειναι ετοιμο να συνδεθει και απ'ο,τι καταλαβαινω η συνδεση του Pax A80 ειναι ευκολο να γινει με την incotex 133 web, οποτε δεν θα χασουμε πολυ χρονο ετσι.

Στην παρουσα φαση επειδη εχω ψιλοστρεσσαριστει με ολο αυτο επειδη ειμαι παντα τυπικος με τις ημερομηνιες κλπ, απλα θελω να τελειωνει ολη αυτη η κατασταση.

Οποτε το email σκαει οταν αναβαθμιστει η μηχανη, σωστα?

1 ώρα πριν, thephotoshoped είπε

Δεν το έχω μπροστά μου αλλά πας στο τελευταίο tab και κάπου λεει να βάλει κωδικό. Εχει ένα μενού που λέει integration. Εκεί είναι το μενού της ΑΑΔΕ. Εννοείται βάζεις static από πριν στο wifi. 3 έχω συνδέσει.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@gmoman Pax A80 έχεις συνδέσει; Στέκει αυτό που μου είπε ο τεχνικός ότι δεν έρχεται γιατί έχει πρόβλημα επικοινωνίας με την ταμειακή μου κι ότι μόνο της εθνικής συνδέονται; Η ταμειακή μου είναι incotex 777. 

Λοιπόν, μόλις το τσέκαρα με έναν άλλο τεχνικό που ασχολείται με incotex. Έχει διασυνδέσει μόνο 3 που είχαν pos εθνικής. Τα ίδια μου είπε με τον δικό μου. Με πειραιώς ειδικά δεν υπάρχει καμία συνεννόηση για να κάνουν αυτά που πρέπει και δεν συνδέεται κανένα pos της με ταμειακές incotex αλλά και με πολλά ακόμα μοντέλα ταμειακής! Ο άνθρωπος με συμβούλεψε είτε να περιμένω είτε να αλλάξω εταιρία pos!!

Επεξ/σία από 1comment

Ναι έχω συνδέσει. Cardlink αρκετά. Και εθνική αν θυμάμαι. Με datecs δουλεύω μόνο. Δεν έχω εικόνα για άλλες ταμειακές. Με συναδέλφους που έχουν άλλες ταμειακές, όλοι μα ολοι έχουν θέμα με την Πειραιώς

Μόλις τώρα, gmoman είπε

Ναι έχω συνδέσει. Cardlink αρκετά. Και εθνική αν θυμάμαι. Με datecs δουλεύω μόνο. Δεν έχω εικόνα για άλλες ταμειακές. Με συναδέλφους που έχουν άλλες ταμειακές, όλοι μα ολοι έχουν θέμα με την Πειραιώς

Θα μου πρότεινες να περιμένω ή να πάρω pos εθνικής; Πιστεύεις θα λύσουν το πρόβλημα; Ο τεχνικός μου είπε από βδομάδα και βλέπουμε.

1 minute ago, gmoman said:

Datecs pocket πως γίνεται διασύνδεση; Έχει ένα μενού Ανάκτηση POS μετά την αναβάθμιση αλλά δε κάνει κάτι

1 hour ago, blasphemus said:

Προσπάθησε μόλις ο τεχνικός να συνδέσει το iwl220 gprs της εθνικής τράπεζας με την ICS 30i και παρόλο το ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΈΝΟ που γράφει στο μητρώο POS της ΑΑΔΕ δεν κατέστη εφικτή η σύνδεση καθώς έγραφε error όπως καταχωρουσε τις IP και την πόρτα βάσει οδηγιών που σήμερα βγήκαν για το συγκεκριμένο μοντέλο.Αν κάποιος κατάφερε κάτι να μας πει.Εμεις εδώ έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά

Εισαι στην ΕΘΝΙΚΗ; 

εχω το ιδιο POS με σενα στην Εθνικη αλλα ληψη οδηγιων δεν βλεπω εδω https://www.aade.gr/diasyndesi-pos-tameiakon-systimaton/poies-einai-oi-epiloges-moy/montela-pos-gia-ta-opoia-ehei-ypoblithei-dilosi-symmorfosis-apo

πως θα εκανες την διασυνδεση;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...