Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, gmoman είπε

βλεπουμε ενδειξεις

1 αναβαθμισμενο = εφοσον ειναι η ταμειακη μας αναβαθμισμενη μιλαμε με τεχνικο για διασυνδεση

Εαν δεν λάβουμε μήνυμα (φρέσκο, Email/SMS/myAADEν), ο τεχνικός βγάζει αφρούς... Μιλάω εκ πείρας... 😁

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

39 minutes ago, blasphemus said:

Παιδιά η ταμειακή μου αναβαθμίστηκε και έχω το ingenico iwl220 από Εθνική Τράπεζα.Ο τεχνικός δεν μπορεί να μου το συνδέσει γιατί λέει είναι gprs αλλά στη σελίδα της ΑΑΔΕ του καταστήματος που διατηρώ λέει ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ και ότι όλα τα συστήματα POS της επιχείρησης είναι συμβατά για να αναβαθμιστούν κανονικά.Εννοειται ότι τηλεφωνώ ασταμάτητα στην MELLON που δίνει τα POS στην Εθνική αλλά δεν το σηκώνει κανένας.Μπορει κάποιος να με βοηθήσει γιατί από τα νεύρα μου σήμερα έβαλα τα κλάματα!Δεν αντέχω άλλο μιλάμε!Που ζούμε!Τι περνάμε για να έχουμε μια επιχείρηση!

Τουλάχιστον στην ΑΑΔΕ ακόμα το έχει χωρίς οδηγίες,  στην ενημέρωση που μας είχανε κάνει για τις δικές μας, μας είπανε πως τα gprs/3g  δεν είναι ακόμα έτοιμα και απο όσο βλέπω ακόμα δεν έχουν οδηγίες

έχεις τσεκάρει αν τα id τον pos είναι σωστά;

Screenshot_1.png

• Thanks 1

47 λεπτά πριν, blasphemus είπε

Παιδιά η ταμειακή μου αναβαθμίστηκε και έχω το ingenico iwl220 από Εθνική Τράπεζα.Ο τεχνικός δεν μπορεί να μου το συνδέσει γιατί λέει είναι gprs αλλά στη σελίδα της ΑΑΔΕ του καταστήματος που διατηρώ λέει ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ και ότι όλα τα συστήματα POS της επιχείρησης είναι συμβατά για να αναβαθμιστούν κανονικά.Εννοειται ότι τηλεφωνώ ασταμάτητα στην MELLON που δίνει τα POS στην Εθνική αλλά δεν το σηκώνει κανένας.Μπορει κάποιος να με βοηθήσει γιατί από τα νεύρα μου σήμερα έβαλα τα κλάματα!Δεν αντέχω άλλο μιλάμε!Που ζούμε!Τι περνάμε για να έχουμε μια επιχείρηση!

εγω το ιδιο pos αλλα απο cardlinkΕμενα με ενημέρωσε η cardlink οτι δεν δεχεται αναβαθμιση και περιμενω το voucher να αγορασω αλλο.

• Thanks 1

7 λεπτά πριν, sdikr είπε

Τουλάχιστον στην ΑΑΔΕ ακόμα το έχει χωρίς οδηγίες,  στην ενημέρωση που μας είχανε κάνει για τις δικές μας, μας είπανε πως τα gprs/3g  δεν είναι ακόμα έτοιμα και απο όσο βλέπω ακόμα δεν έχουν οδηγίες

έχεις τσεκάρει αν τα id τον pos είναι σωστά;

Screenshot_1.png

Επιβεβαιώνω. Για τα gprs 4g κλπ είπαν οτι ίσως συνδεθούν σε 2η φάση. 

• Like 1
  • Thanks 1

Παιδιά α να ρωτήσω κατι εμενα ο τεχνικός εχει πολυ φόρτο εργασίας και δεν τον βλέπω να έρχεται.. απο τη μία μέρα με πάει στην άλλη . Υπάρχει περίπτωση να το κανω μονος μου ?! Η πρέπει να το κάνει τεχνικός?

• Moderators
15 λεπτά πριν, skaros1 είπε

Παιδιά α να ρωτήσω κατι εμενα ο τεχνικός εχει πολυ φόρτο εργασίας και δεν τον βλέπω να έρχεται.. απο τη μία μέρα με πάει στην άλλη . Υπάρχει περίπτωση να το κανω μονος μου ?! Η πρέπει να το κάνει τεχνικός?

Πρεπει να το κανει τεχνικος, δεν μπορεις να επέμβεις στον φορολογικό μηχανισμό. 

12 λεπτά πριν, skaros1 είπε

Αναβαθμιση ταμειακης ή διασυνδεση POS με ταμειακή να κανεις μονος σου?

Για αναβαθμιση ταμειακης δεν νομιζω να γινεται να το κανεις μονος σου. Ακομη και οι τεχνικοι λενε οτι μονο αυτος απο τον οποιον πηρες τη μηχανη μπορει να κανει αναβαθμιση.

Για διασυνδεση νομιζω υπαρχουν πιθανοτητες να το κανεις και μονος σου.

1 hour ago, s1mplement said:

Για διασυνδεση νομιζω υπαρχουν πιθανοτητες να το κανεις και μονος σου.

@skaros1 Δε γίνεται διασύνδεση χωρίς καταχώρηση της ip του POS στις ρυθμίσεις της ταμειακής. Μόνο ο τεχνικός μπορεί να μπει στις ρυθμίσεις της ταμειακής, και πρέπει μετά να γράψει στο βιβλίο συντήρησης και να κόψει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.

• Like 1

Σε εμάς δεν έχει γράφει πότε στο βιβλίο και την διαδικασία να βάλω την IP την έκανα μόνος. Μόνο την μηχανή πήγα από το κατάστημα για την αναβάθμιση.
Το να τους δώσω 40€+ για να έρθει να βάλει μια IP που εγώ θα πρέπει να του υποδείξω το θεωρώ κοροϊδία.

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

@skaros1 Δε γίνεται διασύνδεση χωρίς καταχώρηση της ip του POS στις ρυθμίσεις της ταμειακής. Μόνο ο τεχνικός μπορεί να μπει στις ρυθμίσεις της ταμειακής, και πρέπει μετά να γράψει στο βιβλίο συντήρησης και να κόψει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.

Μπορει να καταχωρησει την IP μαζι με την αναβαθμιση ταμειακης και μετα ακολουθω τα βηματα για διασυνδεση του POS? 

Μπορω και μονος μ να βρω ποια IP θα ειναι στο POS

Το 40άρι είναι κοροϊδία αν όλα πάνε καλά και πετύχει η διασύνδεση. Αλλά όταν διαβάζουμε για ένα σωρό προβλήματα είτε με ports, είτε με διαβίβαση πακέτων που απαιτούν ειδική εντολή απ'τη ταμειακή κλπ... τι θα κάνουμε αν δε πετύχει η διασύνδεση; Θα ζητάμε οδηγίες στο insomnia; Ή θα έχουμε την απαίτηση να έρθει ο τεχνικός με 40 ευρώ;

• Like 2

1 hour ago, s1mplement said:

Μπορει να καταχωρησει την IP μαζι με την αναβαθμιση ταμειακης και μετα ακολουθω τα βηματα για διασυνδεση του POS? 

Μπορω και μονος μ να βρω ποια IP θα ειναι στο POS

Δεν είναι απλά καταχώρηση Ip,  στην διαδικασία και τα δυο επικοινωνούν μεταξύ τους και με την ΑΑΔΕ και ανταλλάσσουν Κλειδιά,  μπορεί να στο ρυρθμίσει για το δικό του δίκτυο, αλλά δεν είναι σίγουρο οτι μετά θα δουλεύει στο δικό σου.

η διαδικασία κανονικά πρέπει να γίνει στον χώρο του πελάτη, να τσεκάρει Ip ranges, να ρυθμίσει router.

1 hour ago, JustGud said:

Σε εμάς δεν έχει γράφει πότε στο βιβλίο και την διαδικασία να βάλω την IP την έκανα μόνος. Μόνο την μηχανή πήγα από το κατάστημα για την αναβάθμιση.
Το να τους δώσω 40€+ για να έρθει να βάλει μια IP που εγώ θα πρέπει να του υποδείξω το θεωρώ κοροϊδία.

Αν δεν γράφει ποτέ το βιβλίο μάντεψε ποιος θα έχει πρόβλημα ;) 

Οι επεμβάσεις στην ταμειακή καταγράφονται,  όταν θα σου έρθει ο έλεγχος θα σου πούνε εδώ εμείς βλέπουμε τις τάδε μέρες  επεμβάσεις,  στο βιβλίο δεν έχει τίποτα και θα αρχίσουν να μετράνε πρόστιμα.

• Like 1

Καλησπέρα, έχει συνδέσει κανείς της Cardlink το vx520 (Verifone) επιτυχώς? Εντυπωση μου κάνει ότι σύμφωνα με της οδηγίες τους θα πρέπει Pos και ταμειακή να έχουν την ίδια IP!!! Έτσι όμως δεν θα έχουμε conflict? Όταν το κάνω έτσι δίνωντας εντολή απο την ταμειακή δεν κάνει τίποτα. Αν του δώσω διαφορετική Ip ανοίγει η σύνδεση αλλά μου βγάζει μνμ mac key accepted and rejected,. Άν ξέρει κάποιος άς δώσει τα φώτα του.

• Like 1

12 minutes ago, alexx said:

? Εντυπωση μου κάνει ότι σύμφωνα με της οδηγίες τους θα πρέπει Pos και ταμειακή να έχουν την ίδια IP!!! L

Oι οδηγίες λένε να βάλεις την IP του POS, στις ρυθμίσεις POS της ταμειακής. Η ταμειακή έχει άλλη ip, απ'τις ρυθμίσεις δικτύου Ethernet.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...