Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Leleouras είπε

οι ταμειακες της solidus κανουν ακυρωτικα κανονικα με την νεα αναβαθμιση, οπως και οι ταμειακες εστιατοριου τους εκδιδουν προσωρινες αποδειξεις και στο τελος εκδιδει την τελικη

Βασικά μοντέλα ταμειακών, ή γενικά τα φθηνά που έχουν οι περισσότεροι, δεν κάνουν. Από το καλοκαίρι θα πρέπει να μπουν ταμειακές με δυνατότητα ανοίγματος τραπεζιού μάλλον 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, gmoman said:

Όλα τα μοντέλα της solidus. Στην σελίδα της εταιρείας στο FB μπορείς να δεις τα σχετικά βίντεο. Μπορώ να ανεβάσω και εγω αν θέλεις

Απο το Manual της solidus για την 220  (τα ίδια έχει και για την 100)

αν έχεις κάτι ανέβασε το, δεν εχω FB

Screenshot_1.png

Επεξ/σία από sdikr
  • Like 1

10 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Βασικά μοντέλα ταμειακών, ή γενικά τα φθηνά που έχουν οι περισσότεροι, δεν κάνουν. Από το καλοκαίρι θα πρέπει να μπουν ταμειακές με δυνατότητα ανοίγματος τραπεζιού μάλλον 

Γιαυτό έδιναν και το κουπόνι με τα 300 ευρώ για την εστίαση. Γιατί από 1/7 θα πρέπει να αλλάξουν ταμειακές.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με την νεα αναβαθμιση η datecs μπορει να κανει ακυρωση αποδειξης και μετα την εκδοση της.

και αυτο εγινε γιατι απο τα software μπορεις να το κανεις..οποτε θα ηταν αθεμιτος ανταγωνισμος αν δεν το επετρεπαν στις ταμειακες....βεβαια ακομα δεν το εχουν καταφερεις να το ενσωματωσουν οι υπολοιπες εταιριες ταμειακων.

και ειναι 1 απο τις 2 εταιριες που εχουν βγαλει ηδη ταμειακη εστιατοριου.

Επεξ/σία από saltofx_v
  • Like 1

SOS...  

Καλημερα, ρε παιδια, σαν τι λεει το μυνημα της ΑΑΔΕ που περιμενω? 

Στα μηνυματα μου απο ΑΑΔΕ (προσωποποιημενη πληροφορηση) ειχα λαβει και ενα απο τα μέσα Δεκεμβριου, που μερος αυτου λεει τα εξης: 

< Μόλις ενημερωθούμε από τον Πάροχο Μέσων Πληρωμών ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αναβάθμισης του συνόλου των POS που διαθέτετε, θα σας αποστείλουμε σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εντός τριάντα (30) ημερών από την αποστολή του μηνύματος αυτού και, σε κάθε περίπτωση, έως τις 29/02/2024, πρέπει να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την αναβάθμιση των Ταμειακών Συστημάτων σας, εφόσον απαιτείται, και τη διασύνδεσή τους με τα αναβαθμισμένα Μέσα Πληρωμών σας (POS).>  16/12/23 

Δεν νομιζω να ειναι αυτο για να ξεκινησω τη διασυνδεση, ή κανω λαθος? 

40 minutes ago, kolossos said:

SOS...  

Στα μηνυματα μου απο ΑΑΔΕ (προσωποποιημενη πληροφορηση) ειχα λαβει και ενα απο τα μέσα Δεκεμβριου, που μερος αυτου λεει τα εξης: 

< Μόλις ενημερωθούμε από τον Πάροχο Μέσων Πληρωμών ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αναβάθμισης του συνόλου των POS που διαθέτετε, θα σας αποστείλουμε σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εντός τριάντα (30) ημερών από την αποστολή του μηνύματος αυτού και, σε κάθε περίπτωση, έως τις 29/02/2024, πρέπει να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την αναβάθμιση των Ταμειακών Συστημάτων σας, εφόσον απαιτείται, και τη διασύνδεσή τους με τα αναβαθμισμένα Μέσα Πληρωμών σας (POS).>  16/12/23 

Σύμφωνα με αυτό το μήνυμα δεν έχει αναβαθμιστεί ακόμη

42 λεπτά πριν, kolossos είπε

SOS...  

Το μηνυμα αυτο σου λεει οτι τα POS που εχεις εχουνε αναβαθμιστει απομακρυσμενα απο τον παροχο των POS και εισαι ετοιμος για την διασυνδεση των POS με την ταμειακη σου.

Και σου ελεγε να κανεις αναβαθμιση ταμειακης ωστε να μπορει να γινει η διασυνδεση με το POS.

Δηλαδη πρεπει να γινει διασυνδεση μεχρι 29/02. Αλλα απο οτι βλεπω θα παρει παραταση την τελευταια στιγμη. Οποτε εσυ τωρα πρεπει  να κανεις αναβαθμιση ταμειακης και να κανεις διασυνδεση με POS.

43 λεπτά πριν, Finn είπε

Σύμφωνα με αυτό το μήνυμα δεν έχει αναβαθμιστεί ακόμη

Όπως ειχα ξαναπει, ταμειακη αναβαθμιστηκε Οκτωβρη 2023, POS 21/2/24, αλλά... δεν βλέπω κανένα μηνυμα απο ΑΑΔΕν, ούτε στο email, SMS, myAADE... Μήπως μου χρωστάνε και κάνουν πως δεν με ξέρουν?... 

17 λεπτά πριν, kolossos είπε

Όπως ειχα ξαναπει, ταμειακη αναβαθμιστηκε Οκτωβρη 2023, POS 21/2/24, αλλά... δεν βλέπω κανένα μηνυμα απο ΑΑΔΕν, ούτε στο email, SMS, myAADE... Μήπως μου χρωστάνε και κάνουν πως δεν με ξέρουν?... 

Εαν εχουνε αναβαθμιστει ολα, πρεπει να κανεις την διασυνδεση λογικα.

Εμενα παντως το μυνημα που ειδες στην ΑΑΔΕ μου ηρθε και στο εμαιλ μου.

Εχω λαβει μονο μυνημα οτι εγινε αναβαθμιση POS, χωριστο μυνημα που με καλουνε να κανω διασυνδεση δεν εχω λαβει.

19 λεπτά πριν, kolossos είπε

Το μηνυμα ειναι απλα ενημερωτικο. Δεν εχει κατι για να συνεχισεις τις δραστηριοτητες μετα τις 29/02. Εγω δεν εχω δει καν τα μηνυματα, απλα ξερω οτι πρεπει να γινει. Αν εισαι συνδεδεμενος και πλεον βαζεις ποσο στο Pos μεσω ταμειακης, εισαι οκ. 

3 hours ago, saltofx_v said:

με την νεα αναβαθμιση η datecs μπορει να κανει ακυρωση αποδειξης και μετα την εκδοση της.

και αυτο εγινε γιατι απο τα software μπορεις να το κανεις..οποτε θα ηταν αθεμιτος ανταγωνισμος αν δεν το επετρεπαν στις ταμειακες....βεβαια ακομα δεν το εχουν καταφερεις να το ενσωματωσουν οι υπολοιπες εταιριες ταμειακων.

και ειναι 1 απο τις 2 εταιριες που εχουν βγαλει ηδη ταμειακη εστιατοριου.

Απο software  μπόρουσε να γίνει εδώ και πολύ καιρό, αλλά για κάποιο λόγο δεν γίνοταν στην ταμειακές,  ακόμα και στις datecs  Που τώρα το κάνουν με την ενημέρωση.

Τι να πω, γνώριζα πως σε ταμειακή δεν δικαιολογούν ακύρωση  απο την ταμειακή, πρέπει να γίνει μέσω λογιστή και αίτησης.

Αν πλέον το δίνουν είναι καλό.

Βέβαια βλέπω πως τι δίνουν και σαν ΕΑΦΔΣΣ την CTR Και την WP  και ίσως να παίζει κάτι εκεί,

23 hours ago, ekrepali said:

Έχουν γέλιο οι ονομασίες των PDF... Ver3, Ver4 κλπ

Κατα τ'άλλα ήταν έτοιμα τα POS για διασύνδεση...

Πάλι ανέβασε νέα pdf η epay... το Α80 έχει πάει version5, το Vx520 έχει version6 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το pos γράφει αναβαθμισμένο στο μητρώο αλλά δεν μας έχει έρθει το μήνυμα από ααδε ότι το pos αναβαθμίστηκε, έχουμε υποχρέωση να το διασυνδέσουμε ή όχι; Σύμφωνα με την epay για το vx520 που είχα, κακώς ξεκίνησα τα βήματα διασύνδεσης παρόλο που έγραφε αναβαθμισμένο. Έπρεπε να περιμένω το μήνυμα από ααδε. Με την ίδια λογική όμως εφόσον μήνυμα δεν έχει πάει σε πάρα πολλούς απ' ότι βλέπω, πώς είναι δυνατόν να μην δώσουν παράταση ενώ σε 3 μέρες υποτίθεται λήγει; 

Επεξ/σία από 1comment

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πάλι ανέβασε νέα pdf η epay... το Α80 έχει πάει version5, το Vx520 έχει version6 🤣

Ο τεχνικός με ενημέρωσε ότι έχουν σήμερα και άλλοι θέμα με την αναβάθμιση με pos Πειραιώς. Μάλλον δεν φτάνουν καν στην διασύνδεση. Η epay μου είπε να τους δώσω το τηλ του για να τον καλέσουν, και φαντάζομαι ότι τώρα ίσως να γίνεται πιο γενικό το θέμα. Εγώ ακόμα συνεχίζω να πρέπει να πατάω "λάθος" και "μετρητά" 

Επεξ/σία από SabotazNic

Στις 26/2/2024 στις 1:42 ΜΜ, 1comment είπε

Αν το pos γράφει αναβαθμισμένο στο μητρώο αλλά δεν μας έχει έρθει το μήνυμα από ααδε ότι το pos αναβαθμίστηκε, έχουμε υποχρέωση να το διασυνδέσουμε ή όχι; Σύμφωνα με την epay για το vx520 που είχα, κακώς ξεκίνησα τα βήματα διασύνδεσης παρόλο που έγραφε αναβαθμισμένο. Έπρεπε να περιμένω το μήνυμα από ααδε. Με την ίδια λογική όμως εφόσον μήνυμα δεν έχει πάει σε πάρα πολλούς απ' ότι βλέπω, πώς είναι δυνατόν να μην δώσουν παράταση ενώ σε 3 μέρες υποτίθεται λήγει; 

Πες τα βρε Χρυσόστομε, μια από τα ίδια. Το Σάββατο προχθές, πήγα στον τεχνικό (1' με τα πόδια) και με έδιωξε!

Μου είπε: No Martini (SMS), No party... 😄

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...