Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 minutes ago, SabotazNic said:

Κάτσε, δεν ήταν υποχρεωτικό για εστίαση? Εμείς γιατί το κάναμε? Γιατι θεωρητικά το καλοκαίρι θα βγουν νέες ταμειακές με να έχουμε ανοιχτά τραπέζια κτλ ώστε να μην έχουμε και αυτό με τις αποδείξεις στα τραπέζια 

Υποχρεωτικό ναι,  κάποιος που να το έχει ετοιμάσει και να δουλεύει όχι.

Οι δικοί μας μας είπανε για εστίαση το αφήνετε για το τέλος (και μάλλον θα έχουμε παράταση)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 hours ago, k_w_t said:

Πρεπει να ειναι πιο καινουργιο αρχειο αυτο..

Το προηγουμενο δεν εγραφε κατι 

pos.JPG

Ναι αν θα δεις κάτω αναφέρει πως είναι σχετικά πρόσφατο,  όπως πρόσφατα μπήκε και η nbg,  κατα τα άλλα δεν θα δώσουν παράταση!!

Πριν μια βδομάδα είναι μέσα μόνο 6 ή 7 παρόχους pos  τώρα έχει καμιά 20αριά  και αρκετοί ακόμα δεν έχουν ανεβάσει οδηγίες.

Εγώ λέω να εξαφανιστώ αυτή την βδομάδα  😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Απο περιέργεια, τι γίνεται την εστίαση που και καλά πρέπει να έχουμε απόδειξη στο τραπέζι, αλλά πρέπει να ξανά κόψουμε απόδειξη αν πληρώσει ο άλλος με κάρτα? Να μένουν απασχολημένοι οι λογιστές 🤣

Το "λογικό" είναι ότι θα σου λένε να πληρώσεις αμέσως μόλις κάνεις την παραγγελία αν θες να πληρώσεις με κάρτα. Όσοι είναι με μετρητά, μπορούν να περιμένουν και μετά😅

Επεξ/σία από 1comment
  • Haha 1

13 ώρες πριν, sdikr είπε

Υποχρεωτικό ναι,  κάποιος που να το έχει ετοιμάσει και να δουλεύει όχι.

Οι δικοί μας μας είπανε για εστίαση το αφήνετε για το τέλος (και μάλλον θα έχουμε παράταση)

Η solidus έχει έτοιμες 2 μηχανές πιστοποιημένες για εστίαση.

7 ώρες πριν, 1comment είπε

Το "λογικό" είναι ότι θα σου λένε να πληρώσεις αμέσως μόλις κάνεις την παραγγελία αν θες να πληρώσεις με κάρτα. Όσοι είναι με μετρητά, μπορούν να περιμένουν και μετά😅

Κόβεις κανονικά αποδείξεις για τα τραπέζια και όταν έρθει η ώρα να πληρώσεις παίρνεις πίσω τις αποδειξεις αν ο πελάτης πει να πληρώσει με κάρτα, τις ακυρώνεις και κόβεις νέα με κάρτα. 

Στο δικό μου το Vx520 πάντως που το αναφέρει ως αναβαθμισμένο και έχει έρθει και το email επιβεβαίωσης της ΑΑΔΕ, δε λειτουργεί το F6 για να εμφανίσει κάποιο menu ΑΑΔΕ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, gmoman είπε

Κόβεις κανονικά αποδείξεις για τα τραπέζια και όταν έρθει η ώρα να πληρώσεις παίρνεις πίσω τις αποδειξεις αν ο πελάτης πει να πληρώσει με κάρτα, τις ακυρώνεις και κόβεις νέα με κάρτα. 

Οι αποδείξεις ακυρώνονται μόνο με έκδοση πιστωτικου λιανικής (που δεν βγαίνει από την ταμειακή αλλά μόνο μέσω παρόχου ή από το etimologio aade). Δεν υπάρχει καμία περίπτωση σε μαγαζί εστίασης με πολλά τραπέζια να κάτσουν να κάνουν (ή να ξέρουν να κάνουν) αυτή τη δουλειά... Εκτός αν έχουν προσλάβει άτομο που να ασχολείται ειδικά με αυτό!

Επεξ/σία από 1comment

19 hours ago, 1comment said:

Μην περιμένεις να πιάσεις γραμμή με epay, το έχω ξαναπεί. Μόνο στις 12 τη νύχτα το σηκώνουν. 

Μήπως το λάθος σου είναι ότι πατάς κάρτα και μετρητά; Μήπως πρέπει να πατήσεις μόνο κάρτα; Ακόμα κι έτσι, δεν βλέπω να έχεις ουσιαστικό πρόβλημα. Το πος λειτουργεί, η ταμειακή βγάζει απόδειξη έστω με μετρητά. Δεν είναι παράνομο. Το παράνομο θα ήταν να γίνεται η πληρωμή στο πος αλλά να μην έβγαινε απόδειξη.

To "Mετρητά" σ'αυτή τη περίπτωση λειτουργεί σαν "ΟΚ". Κι εγώ στη ταμειακή μου μετά την αναβάθμιση όταν πατάω "Κάρτα" εμφανίζει "Κάρτα 1".  Μετά "Μετρητά" για επιλογή.

Ενώ αν ξαναπατήσω κάρτα πάει "Κάρτα 2" κλπ... έχει μέχρι 10. Μπορείς δηλαδή να συνδέσεις πολλαπλά POS, αν θες.

6 hours ago, gmoman said:

Δεν μπορείς να ακυρώσεις απόδειξη σε ταμειακή, έτσι όλοι θα κόβανε αποδείξεις και μετά θα τις ακυρώνανε

35 λεπτά πριν, ekrepali είπε

To "Mετρητά" σ'αυτή τη περίπτωση λειτουργεί σαν "ΟΚ". Κι εγώ στη ταμειακή μου μετά την αναβάθμιση όταν πατάω "Κάρτα" εμφανίζει "Κάρτα 1".  Μετά "Μετρητά" για επιλογή.

Ενώ αν ξαναπατήσω κάρτα πάει "Κάρτα 2" κλπ... έχει μέχρι 10. Μπορείς δηλαδή να συνδέσεις πολλαπλά POS, αν θες.

Εμένα δεν άλλαξε κάτι μετά την αναβάθμιση. Στης αδερφής μου που έκανε διασύνδεση πατάει κάρτα, βγάζει το πος ποσό για πληρωμή, περνάει κάρτα ο πελάτης και βγαίνει όλη η απόδειξη. Δεν χρειάζεται να πατήσει κάτι άλλο στη μηχανή.

7 hours ago, gmoman said:

Eλπίζω να γίνεται ομαδοποίηση συνόλου των αποδείξεων ανά τραπέζι, γιατί αν είναι να πληρώσει ο πελάτης πχ 10 αποδείξεις ή να ακυρώσει ο χειριστής 10 αποδείξεις για να τη κάνει 1 απόδειξη... θα τρώει ο σερβιτόρος όλη τη βάρδια πάνω απ'τη ταμειακή και πελάτες θα μπαίνουν στη κουζίνα να παίρνουν τα πιάτα μόνοι τους. 😁

17 hours ago, sdikr said:

Ναι αν θα δεις κάτω αναφέρει πως είναι σχετικά πρόσφατο,  όπως πρόσφατα μπήκε και η nbg,  κατα τα άλλα δεν θα δώσουν παράταση!!

Πριν μια βδομάδα είναι μέσα μόνο 6 ή 7 παρόχους pos  τώρα έχει καμιά 20αριά  και αρκετοί ακόμα δεν έχουν ανεβάσει οδηγίες.

Εγώ λέω να εξαφανιστώ αυτή την βδομάδα  😋

Έχουν γέλιο οι ονομασίες των PDF... Ver3, Ver4 κλπ

Κατα τ'άλλα ήταν έτοιμα τα POS για διασύνδεση...

• Like 2

10 minutes ago, ekrepali said:

Eλπίζω να γίνεται ομαδοποίηση συνόλου των αποδείξεων ανά τραπέζι, γιατί αν είναι να πληρώσει ο πελάτης πχ 10 αποδείξεις ή να ακυρώσει ο χειριστής 10 αποδείξεις για να τη κάνει 1 απόδειξη... θα τρώει ο σερβιτόρος όλη τη βάρδια πάνω απ'τη ταμειακή και πελάτες θα μπαίνουν στη κουζίνα να παίρνουν τα πιάτα μόνοι τους. 😁

Έχουν γέλιο οι ονομασίες των PDF... Ver3, Ver4 κλπ

Κατα τ'άλλα ήταν έτοιμα τα POS για διασύνδεση...

Η οδηγία για εστίαση είναι πως  θα πρέπει να έχουν ΦΗΜ Εστιατορίου, ο  ΦΗΜ θα εκδίδει δελτίο παραγγελίας  για κάθε σερβίρισμα και στο τέλος θα βγαίνει μια απόδειξη.

On 23/02/2024 at 16:01, koolisk6 said:

Με τις εποχιακές επιχειρήσεις τι ισχύει?

Είναι υποχρεωμένες να συνδεθούν τώρα ή τον Ιούνιο π.χ. όταν ανοιξουν?

Αν καποιος εχει μαγαζι τουριστικο σε νησι κ κλεινει το χειμωνα κ γυριζει Αθηνα,

πρέπει να πάει στο νησι για να κανει τη συνδεση τωρα?

Η ενημέρωση που έχουμε είναι πως αυτό θα πρέπει να το κάνουν κατ εξαίρεση την πρώτη μέρα λειτουργίας τους

• Like 1

Καλημέρα.

Στο Αριθ. ΦΕΚ: 5994 Β/13.10.2023 (Α.1157) που τροποποιεί την  Α.1021/2023 (Β’ 1826) απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. ως προς τον χρόνο διασύνδεσης 

"2.7. Σε κάθε περίπτωση, οι Χρήστες υπηρεσιών πληρωμών που υποχρεούνται να χρησιμοποιούν ΦΗΜ ή αντί αυτού, Πάροχο Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων (ΥΠΑΗΕΣ), σύμφωνα με τις παρ. 8 και 10 του άρθρου 12 του ν. 4308/2014 ή χρησιμοποιούν προαιρετικά ΦΗΜ, έχουν υποχρέωση να χρησιμοποιούν αποκλειστικά Ταμειακά Συστήματα και Μέσα Πληρωμών που θα έχουν διασυνδεθεί μεταξύ τους, το αργότερο έως στις 29 Φεβρουαρίου 2024. Ειδικά οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά και από την έναρξη ισχύος της παρούσας έως και την 29η Φεβρουαρίου 2024, δεν βρίσκονται σε λειτουργία, έχουν υποχρέωση να χρησιμοποιούν αποκλειστικά Ταμειακά Συστήματα και Μέσα Πληρωμών που θα έχουν διασυνδεθεί μεταξύ τους και θα πληρούν τα οριζόμενα στις υπό στοιχεία Α.1098/2022 και Α.1155/2023 αποφάσεις του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κατά την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας τους" .

Ο λογιστής μου δεν το γνώριζε και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο που απευθύνθηκα με διαβεβαίωσε ότι θα το ψάξει και θα με ενημερώσει, μήπως κάποιος γνωρίζει τί πραγματικά συμβαίνει με τις εποχικές επιχειρήσεις; 

Πήγα πριν σε ένα καφεκοπτείο. Λογικά θα είχαν κάνει τη διασύνδεση γιατί η κοπέλα πάτησε το ποσό στην ταμειακή. Έλα όμως που η κάρτα μου (κινητό) έφαγε σκάλωμα και δεν πέρασε. Η κοπέλα κάτι πάτησε στο pos και μου είπε να την ξαναπεράσω. Τελικά με τη δεύτερη πέρασε. Το περίεργο είναι ότι την πρώτη φορά που σκάλωσε, βγήκε κανονικά η απόδειξη της ταμειακής. 

• Like 1

11 minutes ago, 1comment said:

Πήγα πριν σε ένα καφεκοπτείο. Λογικά θα είχαν κάνει τη διασύνδεση γιατί η κοπέλα πάτησε το ποσό στην ταμειακή. Έλα όμως που η κάρτα μου (κινητό) έφαγε σκάλωμα και δεν πέρασε. Η κοπέλα κάτι πάτησε στο pos και μου είπε να την ξαναπεράσω. Τελικά με τη δεύτερη πέρασε. Το περίεργο είναι ότι την πρώτη φορά που σκάλωσε, βγήκε κανονικά η απόδειξη της ταμειακής. 

Εχει (ανάλογα με την ταμειακή) επιλογή να βγάζει χαρτί το pos,  ή στην ταμειακή, όποτε θα βγάλει και την απόρριψη εκεί

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...