Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πάταξη φοροδιαφυγής με συρραπτικά. 😁

1)Δεν βρισκω κατι αρνητικο. Οι αποδειξεις της ταμειακης "προς εισπραξη" και εντολη στο POS θα διασταυρωνονται με το αναλογο παραστατικο-τιμολογιο. 

2)Στον επομενο χρονο πιστευω, θα γινει και διασυνδεση της ταμειακης με τους υπολογιστες (Pc)/τιμολογιέρες.

3)Οι αναφορες στη "φοροδιαφυγη" απο τους εκαστοτε υπουργους ειναι το αλλοθι (παπάτζα) της σπαταλης και της κακοδιαχειρισης του δημοσιου χρηματος... (και για καποιες συντεχνιες, πχ αγροτες, για ψηφοθηρια)

Επεξ/σία από kolossos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 minutes ago, kolossos said:

1)Δεν βρισκω κατι αρνητικο. Οι αποδειξεις της ταμειακης "προς εισπραξη" και εντολη στο POS θα διασταυρωνονται με το αναλογο παραστατικο-τιμολογιο. 

Αν σε απόδειξη λιανικής ξεχαστούμε και δε πατήσουμε 'τμήμα' κατά λάθος... και εισπράξουμε ποσό χωρίς παραστατικό, τι κάνουμε μετά; Γίνεται να κόψουμε εταιροχρονισμένα απόδειξη λιανικής, συνδιάζοντας την με το ποσό που προεισπράχτηκε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πάταξη φοροδιαφυγής με συρραπτικά. 😁

Πάταξη φοροδιαφυγής με pos που θα κολλάνε και αναγκαστικά μετρητά 😅

7 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν σε απόδειξη λιανικής ξεχαστούμε και δε πατήσουμε 'τμήμα' κατά λάθος... και εισπράξουμε ποσό χωρίς παραστατικό, τι κάνουμε μετά; Γίνεται να κόψουμε εταιροχρονισμένα απόδειξη λιανικής, συνδιάζοντας την με το ποσό που προεισπράχτηκε;

Εννοείται. Εφόσον ούτε μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να κάνουν έλεγχο σε αυτά που χτυπάμε στο pos αν κόβουμε και απόδειξη, προφανώς μπορούμε να κόψουμε την απόδειξη ένα λεπτό μετά και ως "μετρητά". Σε ενδεχόμενο έλεγχο τραπ. λογ.σμου, απλά θα συγκρίνουν τι μπήκε τράπεζα με δηλωμένο τζίρο. Και αυτό δεν παίζει να γίνει ανα μέρα. Θα γίνει είτε ανά μήνα είτε όλο το χρόνο. 

Εγώ έχω άλλη απορία. Αν πατήσουμε κάρτα, η απόδειξη βγαίνει πριν γίνει η πληρωμή στο pos; Παίζει να απορριφθεί η κάρτα ή να μην επικοινωνεί το pos και να έχει βγει απόδειξη ταμειακής; Ή πρώτα θα εγκρίνεται η πληρωμή και μετά θα βγαίνει η απόδειξη; @tempes

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1

9 λεπτά πριν, 1comment είπε

Πάταξη φοροδιαφυγής με pos που θα κολλάνε και αναγκαστικά μετρητά 😅

Εννοείται. Εφόσον ούτε μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να κάνουν έλεγχο σε αυτά που χτυπάμε στο pos αν κόβουμε και απόδειξη, προφανώς μπορούμε να κόψουμε την απόδειξη ένα λεπτό μετά και ως "μετρητά". Σε ενδεχόμενο έλεγχο τραπ. λογ.σμου, απλά θα συγκρίνουν τι μπήκε τράπεζα με δηλωμένο τζίρο. Και αυτό δεν παίζει να γίνει ανα μέρα. Θα γίνει είτε ανά μήνα είτε όλο το χρόνο. 

Εγώ έχω άλλη απορία. Αν πατήσουμε κάρτα, η απόδειξη βγαίνει πριν γίνει η πληρωμή στο pos; Παίζει να απορριφθεί η κάρτα ή να μην επικοινωνεί το pos και να έχει βγει απόδειξη ταμειακής; Ή πρώτα θα εγκρίνεται η πληρωμή και μετά θα βγαίνει η απόδειξη; @tempes

Επειδη συνδεσαμε την μια ταμειακη με POS περιμενει να παρει εγκριση και μετα βγαινει η αποδειξη.

Δεν μας εχει τυχη μεχρι στιγμης να μην εγκριθει καρτα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Καθότι "μουτζουρης" στο επαγγελμα, ξερω μονο να πληκτρολογω ποσό>ΦΠΑ>μετρητά... 

Μερικες φορες εχω πατησει κατά λάθος αλλα κι αλλα, αλλα ακομα δεν με πηγαν στο "τμήμα" (Ξερεις, το 16ο, με τον Ηλία)  😄

10 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Επειδη συνδεσαμε την μια ταμειακη με POS περιμενει να παρει εγκριση και μετα βγαινει η αποδειξη.

Μερικες φορες ναι, μου εχει τυχει. Ειτε γιατι δεν εχει διαθεσιμο ποσο ειτε για καποιο λογω, δεν "διαβαζεται". 

Σε 2-3 περιπτωσεις μου εβγαλαν απ το πορτοφολι τους 4-5 καρτες, και μονο η μια προχωρησε τη συναλλαγη ή δεν ηταν καμία αποδεκτη. 

EDIT: Εννοω στο παρελθον, πριν τη τρεχουσα διασυνδεση. 

Επεξ/σία από kolossos

6 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Πάλι καλά. Μπορείς να μας πεις τη διαδικασία στην ταμειακή; Πατάς το ποσό, κάρτα και μετά; Ποιό pos έχεις;

Just now, kolossos said:

Καθότι "μουτζουρης" στο επαγγελμα, ξερω μονο να πληκτρολογω ποσό>ΦΠΑ>μετρητά... 

Μερικες φορες εχω πατησει κατά λάθος αλλα κι αλλα, αλλα ακομα δεν με πηγαν στο "τμήμα" (Ξερεις, το 16ο, με τον Ηλία)  😄

Αυτό που λες ΦΠΑ... το τμήμα είναι. Βάζουμε χαρτάκια για να ξεχωρίζουμε τι είναι το κάθε πλήκτρο.

Πατάς λοιπόν 20ευρώ>πλήκτρο ΦΠΑ>κάρτα... όλα μια χαρά.

Αν ξεχαστείς μια μέρα και πατήσεις 20ευρώ>κάρτα... θα γίνει η παραπάνω προείσπραξη κι άντε μετά βγάλε άκρη πώς να την ακυρώσεις ή να την ταιριάξεις με μελλοντική απόδειξη ή να κάνεις την άλλη διαδικασία που έψαχνε χτες ο συμφορουμήτης για να κλείσει το πακέτο.

Θα μου πεις πάλι "μα πώς είναι δυνατόν να κάνω τέτοιο λάθος". Εγώ θυμάμαι τουλάχιστον 2-3 φορές όλα αυτά τα χρόνια που πάτησα κατά λάθος πχ:

10ευρώ>μετρητά

και δεν έβγαινε η απόδειξη. Κατάλαβα πως παρέλειψα το ΦΠΑ οπότε πατάω

10ευρώ>ΦΠΑ και βγήκε η απόδειξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Εγώ θυμάμαι τουλάχιστον 2-3 φορές όλα αυτά τα χρόνια που πάτησα κατά λάθος πχ:

10ευρώ>μετρητά

και δεν έβγαινε η απόδειξη.

Spoiler

Φαίνεται ο άνθρωπος που έχει κόψει πολλές αποδείξεις! 😛

Επεξ/σία από 1comment

6 λεπτά πριν, ekrepali είπε

1)Αυτό που λες ΦΠΑ... το τμήμα είναι. Βάζουμε χαρτάκια για να ξεχωρίζουμε τι είναι το κάθε πλήκτρο.

2)Εγώ θυμάμαι τουλάχιστον 2-3 φορές όλα αυτά τα χρόνια που πάτησα κατά λάθος πχ:

10ευρώ>μετρητά και δεν έβγαινε η απόδειξη. Κατάλαβα πως παρέλειψα το ΦΠΑ οπότε πατάω

1)"ΦΠΑ" το ανεφεραν αλλοι σχολιαστες σε προηγουμενα σχολια τους πιο πίσω, και το υιοθετησα και γω. (Σε 'μενα αναγραφεται ως "ανταλλακτικά")

2)Μια απο τα ίδια... 

3 λεπτά πριν, 1comment είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Φαίνεται ο άνθρωπος που έχει κόψει πολλές αποδείξεις! 😛

Μπηχτή, αλλα η αληθεια ειναι οτι εχει μερικους σπαστικους που σε βομβαρδιζουν την ωρα που πληκτρολογεις στη ταμειακη, με το πιο συνηθισμενο και επιτακτικα "βιαζομαι - βιαζομαι", την ωρα που εξυπηρετεις αυτόν τον Μ, και περιμενουν και αλλοι 2-3 που σε ρωτανε τα δικα τους... 

1 ώρα πριν, 1comment είπε

Χατζηδάκης για παράταση. Ουσιαστικά λέει ότι δεν θα δοθεί, όχι για το θέμα φοροδιαφυγής (κοινώς χέστηκε), αλλά για να μην χαθούν τα χρήματα που πήραν από το ταμείο ανάκαμψης! Δεν τους νοιάζει αν υπάρχουν προβλήματα, αν θα βρουν χρόνο οι τεχνικοί. Μόνο να μην χάσουν τα χρήματα από έξω!

Να ενημερωσουν ομως τι γινεται στις περιπτωσεις που υπαρχουν δικαιολογημένες καθυστερησεις απο τις επιχειρησεις.

Οι τυποι ειναι για τα πανηγύρια απλα.Ολοι οι τεχνικοι φωναζουν οτι χρειαζεται παραταση.Πολλα τεχνικα προβληματα που δεν λυνονται  γρηγορα.Τεχνικοι και τραπεζες εχουν μεγαλο φόρτο.Οι τραπεζες δεν προλαβαινουν να στελνουν pos και οι τεχνικοι να τα ρυθμιζουν.Επιχειρήσεις που περιμενουν ακομα τα voucher.Και χιλια δυο αλλα προβληματα.Και επιμενουν οτι δεν χρειαζεται παραταση.Καλα θα γινει ο χαμος ετσι και ριχνουν αβερτα προστιμα.

• Like 1

5 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

Να ενημερωσουν ομως τι γινεται στις περιπτωσεις που υπαρχουν δικαιολογημένες καθυστερησεις απο τις επιχειρησεις.

Με όσους έχουμε βλάβη στο υπάρχον pos και πρόκειται να μας στείλει η εταιρία καινούργιο για αντικατάσταση; Ούτε καν το έχουν προβλέψει. Θα πρέπει η εταιρία να ενημερώσει και το μητρώο pos στην ααδε για την αλλαγή, να αναβαθμίσει το καινούργιο, να το δηλώσει κι έπειτα εγώ θα έχω περιθώριο ως τις 29 για τη διασύνδεση! Δηλαδή κάποιος που πάθει βλάβη το pos στις 27 του μήνα και προφανώς δεν θα έχει παραλάβει καινούργιο ως τις 29, τι κάνει; Θα φάει πρόστιμο; Μην αναφέρω πάλι ότι κάποιες εταιρίες (epay) δεν απαντάνε καθόλου στα τηλέφωνα όλη μέρα μετά από 40 λεπτά αναμονή. Εγώ κατάφερα να πιάσω γραμμή τα μεσάνυχτα!! Γενικώς δεν έχουν προβλέψει ένα σωρό λογικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Τεχνικοί που έχουν χιλιάδες μηχανές ο καθένας να διασυνδέσει θα προλάβουν; Τα ανέκδοτα voucher; Πώς θα το κάνουν;

• Like 1

Υπαρχουν πολλα προβληματα φιλε μου.Γιαυτο φωναζουν ολοι για νεα παραταση.

Με τα voucher παραδειγμα.Μας βαζουν να κανουμε αιτηση απο τον Δεκεμβριο.Μεχρι σημερα δεν εχουμε τα voucher.Η προθεσμία τελειωνει σε λιγοτερο απο βδομαδα.Και ειναι χιλιαδες επιχειρησεις που μπηκαν στον 3ο κυκλο και περιμενουν να παρουν την χρηματοδοτηση.

6 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

Υπαρχουν πολλα προβληματα φιλε μου.Γιαυτο φωναζουν ολοι για νεα παραταση.

Με τα voucher παραδειγμα.Μας βαζουν να κανουμε αιτηση απο τον Δεκεμβριο.Μεχρι σημερα δεν εχουμε τα voucher.Η προθεσμία τελειωνει σε λιγοτερο απο βδομαδα.Και ειναι χιλιαδες επιχειρησεις που μπηκαν στον 3ο κυκλο και περιμενουν να παρουν την χρηματοδοτηση.

Ό,τι και να γίνει, για τα voucher είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λύση. Είτε παράταση ή θα πουν "πληρώστε τα και μόλις βγει το voucher πάρτε τα πίσω". Ή θα τα βγάλουν τελευταία στιγμή. Για όλους τους άλλους δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Εγώ πάντως θα κάνω απόρριψη του pos στο μητρώο ααδε αν περάσουν κι άλλες μέρες. Εφόσον έχει βλάβη και πλέον δεν το χρησιμοποιώ, νομίζω είναι σωστή η κίνηση. Γιατί να φαίνεται ότι το έχω και αναβαθμισμένο, άρα να εκκρεμεί η διασύνδεση;

Just now, 1comment said:

Εγώ πάντως θα κάνω απόρριψη του pos στο μητρώο ααδε αν περάσουν κι άλλες μέρες. Εφόσον έχει βλάβη και πλέον δεν το χρησιμοποιώ, νομίζω είναι σωστή η κίνηση. Γιατί να φαίνεται ότι το έχω και αναβαθμισμένο, άρα να εκκρεμεί η διασύνδεση;

Σκέψου να κάνεις απόρριψη στην ΑΑΔΕ και μετά να σου πει η Epay πως κατάφερε να το επαναφέρει 😛

1 ώρα πριν, 1comment είπε

Αν και σου εχουν απαντησει

βγαζει αποδειξη η ταμειακη , και δεν ολοκληρωνει , αν δεν εγκριθει απο το pos , μολις ολοκληρωθει απο το pos τοτε ειναι σαν να πατησες μετρητα στην ταμειακη και κλεινει η αποδειξη,

επισης σε καποιες ταμειακες , μπορεις να ρυθμισεις να βγαζει αποδειξη για ολη την συναλλαγη μονο η ταμειακη και καθολου το pos

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...