Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, sdikr είπε

Το Ζ το βγάζει η ταμειακή,  μάλλον μιλάς για το πακέτο εσυ,  αυτό γίνεται στο τέλος της ημέρας απο εντολή της ταμειακής

Πλέον έτσι δουλεύει; Όποτε άσκοπα προσπαθώ να το στείλω μόνος μου και σκαλώνω στα άκυρα που μου ρίχνει; Εγώ αγχώθηκα γιατί δεν μπήκαν τα χθεσινά λεφτά και δεν ξέρω τι εγινε

7 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Τώρα μ'αυτό που έκανε ο τεχνικός... φαίνεται σαν να έχεις εισπράξει ποσό χωρίς να αποδώσεις ΦΠΑ; Δηλαδή ό,τι ακριβώς προσπαθεί να αποτρέψει η ΑΑΔΕ. 😄

το ξέρω και δεν ήταν ο σκοπός μου. Ο αδελφός μπυ έχει το ίδιο πρόβλημα πάντως και δεν πάτησε τίποτα αυτός 🤣

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Απο όσο είδα μπήκανε νέες οδηγίες στην ΑΑΔΕ  https://www.aade.gr/montela-pos-gia-ta-opoia-ehei-ypoblithei-dilosi-symmorfosis-apo-parohoys

Οδηγίες του στυλ πως ακυρώνουμε την διασύνδεση  και πως ζητάμε νέο master key!

Καλά θα πάει!!

11 minutes ago, Faithlesscookiemonster said:

Πλέον έτσι δουλεύει; Όποτε άσκοπα προσπαθώ να το στείλω μόνος μου και σκαλώνω στα άκυρα που μου ρίχνει; Εγώ αγχώθηκα γιατί δεν μπήκαν τα χθεσινά λεφτά και δεν ξέρω τι εγινε

το ξέρω και δεν ήταν ο σκοπός μου. Ο αδελφός μπυ έχει το ίδιο πρόβλημα πάντως και δεν πάτησε τίποτα αυτός 🤣

Απο τα λίγα που κράτησα είναι πως όλα ξεκινάνε πλέον απο την ταμειακή

14 λεπτά πριν, sdikr είπε

Απο όσο είδα μπήκανε νέες οδηγίες στην ΑΑΔΕ  https://www.aade.gr/montela-pos-gia-ta-opoia-ehei-ypoblithei-dilosi-symmorfosis-apo-parohoys

Οδηγίες του στυλ πως ακυρώνουμε την διασύνδεση  και πως ζητάμε νέο master key!

Καλά θα πάει!!

Απο τα λίγα που κράτησα είναι πως όλα ξεκινάνε πλέον απο την ταμειακή

Ωχ τι σημαίνει η δήλωση συμμόρφωσης; 

επισης, θα μπορούσαν να βάλλουν άλλο error message όπως «αποστολή πλέον από ταμειακή» ξέρω γώ 😕

51 minutes ago, Faithlesscookiemonster said:

Ωχ τι σημαίνει η δήλωση συμμόρφωσης; 

επισης, θα μπορούσαν να βάλλουν άλλο error message όπως «αποστολή πλέον από ταμειακή» ξέρω γώ 😕

Και να το κάνουν εύκολο για τον χρήστη;   😋

οτι έχουν κάνει αυτά που ζητάει η ΑΑΔΕ για να μπορεί να υποστηρίζει ο εξοπλισμός τους την διασύνδεση

19 λεπτά πριν, sdikr είπε

Και να το κάνουν εύκολο για τον χρήστη;   😋

οτι έχουν κάνει αυτά που ζητάει η ΑΑΔΕ για να μπορεί να υποστηρίζει ο εξοπλισμός τους την διασύνδεση

Η Solidus (dates) μου απάντησε πως το τερματικό πρέπει να κάνει μόνο του αποστολή. Αλλά ο ένας, αλλά ο άλλος. Κάποιος στον χώρο που να μπορεί να δώσει input? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Faithlesscookiemonster said:

Η Solidus (dates) μου απάντησε πως το τερματικό πρέπει να κάνει μόνο του αποστολή. Αλλά ο ένας, αλλά ο άλλος. Κάποιος στον χώρο που να μπορεί να δώσει input? 

Αν θυμάμαι καλά είπες πως σου έκανε προφόρτωση ο τεχνικος

https://www.aade.gr/sites/default/files/2023-11/a_1088_fek_2023(2)_0.pdf

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png

Επεξ/σία από sdikr
  • Like 1

7 λεπτά πριν, sdikr είπε

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png

Προέγκριση! Αλλά μου λένε αυτοί πως είναι legit 🤨IMG_8690.jpeg.76ea00e7e6c9b885bebd2ada4f7bf244.jpeg

39 λεπτά πριν, sdikr είπε

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png

Η επιλογή «έλεγχος πακέτου POS” που ακριβώς υπάρχει στην ταμειακή; Διότι δεν μπορώ να την βρω. Αυτό δηλαδή το αναγκάζει να κλείσει εκκρεμότητες;

Με όλες τις σκοτουρες που έχουμε στο κεφάλι μας, αν μια μέρα δηλαδή ξεχάσουμε να πατήσουμε 'τμημα' και πατήσουμε απευθείας το ποσό και το εισπράξουμε με κάρτα, θα φάμε το παραπάνω σκάλωμα. 

7 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Με όλες τις σκοτουρες που έχουμε στο κεφάλι μας, αν μια μέρα δηλαδή ξεχάσουμε να πατήσουμε 'τμημα' και πατήσουμε απευθείας το ποσό και το εισπράξουμε με κάρτα, θα φάμε το παραπάνω σκάλωμα. 

Δεν μπορείς να φανταστείς τι τραβάω. Πραγματικά θα βγάλω κάτι στο τέλος γιατί με έχει αγχώσει άπειρα διότι νιώθω ανήμπορος. 😕

Εχω φάει το ΝΕΤ να βρω το κουμπί αυτό και πουθενά. 

1 minute ago, Faithlesscookiemonster said:

Δεν μπορείς να φανταστείς τι τραβάω. Πραγματικά θα βγάλω κάτι στο τέλος γιατί με έχει αγχώσει άπειρα διότι νιώθω ανήμπορος. 😕

Εχω φάει το ΝΕΤ να βρω το κουμπί αυτό και πουθενά. 

Κατέβασε τη παραπάνω φωτο από το ΦΕΚ... θα πάρεις αύριο πρωί πρωί τον τεχνικό της ταμειακής να σου πει πως γίνεται η διαδικασια η να έρθει άμεσα στο μαγαζί. Αμα δε γνωρίζει ας πάρει τηλ στην αντιπροσωπεία. 

• Like 1

Μόλις τώρα, ekrepali είπε

Κατέβασε τη παραπάνω φωτο από το ΦΕΚ... θα πάρεις αύριο πρωί πρωί τον τεχνικό της ταμειακής να σου πει πως γίνεται η διαδικασια η να έρθει άμεσα στο μαγαζί. Αμα δε γνωρίζει ας πάρει τηλ στην αντιπροσωπεία. 

Έστειλα στη Solidus απευθείας και το πρωί θα πάρω τον τεχνικό μου, απλώς την πρώτη φορά που τον ενόχλησα μου είπε «στο είπα πως δεν είναι σταθερά ακόμη τα συστήματα αλλά εσυ βιαστικές να το κάνουμε». Σαν να μην ήξερε τι ήταν, αλλά αποτι διαβάζω, είναι θέμα ταμιακής. Και εσυ αυτό δεν καταλαβαίνεις από την φωτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για βοηθηστε λιγο και εδω συναδελφοι, γιατι εχω χαθει πραγματικα. Και φυσικα εχω ρωτησει λογιστή και μου λεει να το δουμε!🤣

Λοιπον, εχω μονο e-shop χωρις φυσικο κατάστημα. Εχω επαγγελματικο λογαριασμό στην alpha και ψηφιακο e-pos απο Alpha-cardlink. Εχω ταμειακη κανονικα και κανενα φυσικο pos. Κοβω μονο αποδειξεις λιανικης. 

1. Θα πρέπει να προμηθευτω και pos φυσικο? Δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ποτέ. Ολες οι αγορές γίνονται μεσα απο το e-shop και οι πληρωμές περνάνε ειτε με αντικαταβολή στην courier ειτε μεσω του e-pos. 

2. Οποτε , αν δεν εχω φυσικο pos και δεν απαιτείται, χρειάζεται να κανω αναβαθμιση ταμειακης?? Δεν υπάρχει διασυνδεση ταμειακης με e-pos προς το παρόν.

Πηρα ακομη και στο υποκατάστημα της εφοριας που ανηκω και μου ειπε "τι να σου πω και εγω τωρα..." 

Δεν μπορω να βρω μια ακρη. Any help?

Επεξ/σία από argy_dr
  • Sad 1

27 minutes ago, Faithlesscookiemonster said:

. Και εσυ αυτό δεν καταλαβαίνεις από την φωτό;

Σου ανέβασε το ΦΕΚ πάνω ο συμφορουμητης με τις προδιαγραφές που ζήτησε η ΑΑΔΕ.

Υπάρχει ειδική εντολή που δίνεται απτη ταμειακή μηχανή για αυτό το πράγμα. Θεωρώ απίθανο η solidus να μην έχει προγραμματίσει αυτή την εντολή μέσα στην αναβάθμιση.

17 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Σου ανέβασε το ΦΕΚ πάνω ο συμφορουμητης με τις προδιαγραφές που ζήτησε η ΑΑΔΕ.

Υπάρχει ειδική εντολή που δίνεται απτη ταμειακή μηχανή για αυτό το πράγμα. Θεωρώ απίθανο η solidus να μην έχει προγραμματίσει αυτή την εντολή μέσα στην αναβάθμιση.

Μου απάντησαν πριν ένα 40λεπτο πως πρέπει να πάω στο Κεντρικό Μενού>Ανακτηση POS.

θα το επιχειρήσω αύριο όταν φτάσω δουλειά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...