Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, barca10 είπε

Καλησπέρα,

Και εμένα μου ήρθε μήνυμα ότι αναβαθμίστηκε το VX520 από την epay, αλλά πατώντας F6 (2ο μωβ πλήκτρο
από αριστερά) όπως λένε οι οδηγίες, δεν ανταποκρίνεται. Σαν να μην υπάρχει Μενού ΑΑΔΕ. Σαν να μην έχει αναβαθμιστεί. Εσένα υπάρχει Μενού ΑΑΔΕ;

Και εμένα βγάζει στην ΑΑΔΕ ότι έχει αναβαθμιστεί αλλά όταν πατάω το f6 επιστρέφει στο αρχικό μενου, επίσης αν πατήσω εγκατάσταση  παραμέτρων βγάζει DOWNLOAD ERROR REPORT APPL NOT CONFGD

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

49 λεπτά πριν, sunlight2030 είπε

Και εμένα βγάζει στην ΑΑΔΕ ότι έχει αναβαθμιστεί αλλά όταν πατάω το f6 επιστρέφει στο αρχικό μενου, επίσης αν πατήσω εγκατάσταση  παραμέτρων βγάζει DOWNLOAD ERROR REPORT APPL NOT CONFGD

Ακριβώς το ίδιο και εμένα...

3 ώρες πριν, k_w_t είπε

Αμα το εβαλαν σε μια ταμειακη με αναβαθμιση το πιστωτικο λιανικης  λογικα θα ακολουθησουν και οι υπολοιπες.

Όνειρο απατηλό?.... 

Τη περασμενη Δευτερα τους πρωτους που καλεσα τηλ ή επισκεφθηκα, ηταν τους μαστορους ταμειακων. 

Δεν βγαζουν πιστωτικες αποδειξεις οι κοινες ταμειακες, μου ειπαν. (Εγω ας πουμε εχω την Sam4S)

Η μονη σωτηρια, απ οτι διαβασα στα παρακατατω σχολια, ειναι η προσθηκη πληκτρου/επιλογη "για τιμολογιο", που θα αποδεσμευει τα πληκτρα του POS...  

3 λεπτά πριν, kolossos είπε

Δεν βγαζουν πιστωτικες αποδειξεις οι κοινες ταμειακες, μου ειπαν. (Εγω ας πουμε εχω την Sam4S)

Μήπως η συγκεκριμένη? Με Datecs μπορείς. 

https://youtu.be/doWrAC8MgXw?si=X2XmI1lnNGVcVPAK

3 ώρες πριν, k_w_t είπε

Τι με εμποδιζει να βγαλω πιστωτικο για αυτην την αποδειξη...?

Spoiler

Εμένα θα με εμπόδιζε πάντως γιατί στην ταμειακή χτυπάω μόνο τις κάρτες 😛

2 ώρες πριν, sunlight2030 είπε

Κι εγω το ίδιο μοντέλο το βλέπω αναβαθμισμένο αλλά επίσης δεν εμφανίζει το μενου ααδε. Θα επιχειρήσω αυτό που λέει σελίδα 5 

Spoiler

Επιλέξτε: i. «F6-ΜΕΝΟΥ ΑΑΔΕ» (2ο μωβ πλήκτρο από αριστερά) και επιβεβαιώστε αν εμφανίζεται η επιλογή «4-ΕΓΚΑΤ/ΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ» ii. Αν: • εμφανίζεται η παραπάνω επιλογή, πατήστε το «κόκκινο» και προχωρήστε στο βήμα 3 • δεν εμφανίζεται η παραπάνω επιλογή ακολουθήστε τα βήματα: a. Επιλέξτε -7. MENU ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - b. Πληκτρολογήστε 3165 c. Επιλέξτε «6. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ»

Άκυρο αλλά έφαγα φλασια. Στο eshop όταν o άλλος πληρώνει με κάρτα, στην απόδειξη τι χτυπάμε; Παλιά χτυπουσαμε το κουμπί «κάρτα/πληρωμες» αλλά τώρα αυτό ενεργοποιεί το POS.

🤕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 1comment είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Εμένα θα με εμπόδιζε πάντως γιατί στην ταμειακή χτυπάω μόνο τις κάρτες 😛

Κι εγω το ίδιο μοντέλο το βλέπω αναβαθμισμένο αλλά επίσης δεν εμφανίζει το μενου ααδε. Θα επιχειρήσω αυτό που λέει σελίδα 5 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Επιλέξτε: i. «F6-ΜΕΝΟΥ ΑΑΔΕ» (2ο μωβ πλήκτρο από αριστερά) και επιβεβαιώστε αν εμφανίζεται η επιλογή «4-ΕΓΚΑΤ/ΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ» ii. Αν: • εμφανίζεται η παραπάνω επιλογή, πατήστε το «κόκκινο» και προχωρήστε στο βήμα 3 • δεν εμφανίζεται η παραπάνω επιλογή ακολουθήστε τα βήματα: a. Επιλέξτε -7. MENU ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - b. Πληκτρολογήστε 3165 c. Επιλέξτε «6. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ»

Και μάλλον πατάτα έκανα. Εμφανίστηκε το μενου ααδε αλλά γράφει: 1 σφάλμα ααδε και 2 ρυθμίσεις. Μπορεί να φταίω που το έκανα χωρίς να λάβω μεηλ. Αναμονή στην epay τηλέφωνο 30 λεπτά!

Ευτυχώς στις ρυθμίσεις τα γράφει όλα σωστά. Το 1 γιατί λέει σφάλμα με προβληματίζει.

Επεξ/σία από 1comment

Κανω μερικες σκεψεις... Γιατι αργησαν τοσο πολυ οι τραπεζες/παροχοι  να αναβαθμισουν τα τερματικα τους!... 

Τουλαχιστον 2-3 συσκευες εχουν καλυψει πανω απο τη μιση αγορα, τα τελευταια χρονια... 

Και ποσο κωδικα πια χρειαζεται να γραψουν? 5-10 γραμμες? 

Μηπως η καθυστερηση τοσο καιρο ειναι στο παζαρι με τους Κινεζους κατασκευαστες των POS για το software?

1 ώρα πριν, Faithlesscookiemonster είπε

Άκυρο αλλά έφαγα φλασια. Στο eshop όταν o άλλος πληρώνει με κάρτα, στην απόδειξη τι χτυπάμε; Παλιά χτυπουσαμε το κουμπί «κάρτα/πληρωμες» αλλά τώρα αυτό ενεργοποιεί το POS.

Τώρα θα πατάμε μετρητά...

8 hours ago, k_w_t said:

Μονο η διασυνδεση θα παρει παραταση.

Όμορφα

8 hours ago, Faithlesscookiemonster said:

Είναι το iCT220 και ο τεχνικός δεν κατάφερε να το συνδέσει,

Δε κατάφερε να το συνδέσει γενικώς; Ή δε κατάφερε να το συνδέσει με τη ταμειακή κι αν ναι, γιατί;

8 hours ago, harristh said:

Ευτυχώς οι ταμειακές που έχω για διασύνδεση, είναι καμιά 15αριά. Θέλω να πιστέυω ότι θα προλάβω.

Η απόλυτη τρέλα, ειδικά η 3η περίπτωση.

Ανάλογα προβλήματα θα υπάρχουν και σε σφαλματάκια στον κώδικα όπου θα μπλοκάρει η επικοινωνία. Θα λένε κι οι 2 πλευρές πως φταίει ο κώδικας των άλλων.

1 hour ago, Faithlesscookiemonster said:

🤕

15 minutes ago, 1comment said:

Τώρα θα πατάμε μετρητά...

Θα'λεγα να γυρνάτε σε "Χρήστη 2" και να πατάτε μετρητά... ώστε σε περίπτωση ελέγχου να μη μπλέκονται με τα μετρητά του "Χρήστη 1".

1 ώρα πριν, 1comment είπε

Και μάλλον πατάτα έκανα. Εμφανίστηκε το μενου ααδε αλλά γράφει: 1 σφάλμα ααδε και 2 ρυθμίσεις. Μπορεί να φταίω που το έκανα χωρίς να λάβω μεηλ. Αναμονή στην epay τηλέφωνο 30 λεπτά!

Ευτυχώς στις ρυθμίσεις τα γράφει όλα σωστά. Το 1 γιατί λέει σφάλμα με προβληματίζει.

Επειδή είμαι στην ίδια φάση (Verifone VX520 με μήνυμα ότι αναβαθμίστηκε αλλά δεν βλέπω Μενού ΑΑΔΕ), κράτα μας ενήμερους..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

SOS τα έκανα μαντάρα με το πος και η εξυπηρέτηση δεν απαντάει ποτέ! Πήγα να περάσω κάρτα πριν και έγραφε no working key. Πιστεύοντας ότι έκανα κάτι λάθος, πήγα να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και πλέον εμφανίζει μόνο την επιλογή της εικόνας 1 (ούτε με το Χ δεν φεύγει) και πατώντας εντερ βγάζει τη δεύτερη εικόνα. Το βγαλα απο το ρεύμα και τίποτα. Τι άθλια εξυπηρέτηση η epay δεν απαντούν καθόλου! 

Εικόνα 1 Εικόνα 2

Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ μαζί τους. Έχει λήξει και η σύμβαση. Πάω εθνική αύριο. Στην εθνική τα έχουν δώσει σε εταιρία τα pos ή εξυπηρετεί η τράπεζα;

Επεξ/σία από 1comment

24 minutes ago, 1comment said:

SOS τα έκανα μαντάρα με το πος και η εξυπηρέτηση δεν απαντάει ποτέ! Πήγα να περάσω κάρτα πριν και έγραφε no working key. Πιστεύοντας ότι έκανα κάτι λάθος, πήγα να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και πλέον εμφανίζει μόνο την επιλογή της εικόνας 1 (ούτε με το Χ δεν φεύγει) και πατώντας εντερ βγάζει τη δεύτερη εικόνα. Το βγαλα απο το ρεύμα και τίποτα. Τι άθλια εξυπηρέτηση η epay δεν απαντούν καθόλου! 

Εικόνα 1 Εικόνα 2

Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ μαζί τους. Έχει λήξει και η σύμβαση. Πάω εθνική αύριο. Στην εθνική τα έχουν δώσει σε εταιρία τα pos ή εξυπηρετεί η τράπεζα;

Tι έκανες ρε τρελέ... το κλείδωσες; Δύσκολες εποχές για ραντεβού σε τράπεζα και παραγγελία POS... γίνεται της μουρλής.

Στην Εθνική έχει:

- 2.5 ευρώ το μήνα για τη διατήρηση του επαγγελματικού λογαριασμού

- 50 ή 100 ευρώ το χρόνο συνδρομή (ανάλογα τον τζίρο) στην NBG Pay για τη διαχείρηση των συναλλαγών (100 πληρώσουν αυτοί που δε χρησιμοποιούν σχεδόν καθόλου pos)

- 3.50/μήνα κόστος συντήρησης για το Desk/2600 ή 7.00/μήνα κόστος συντήρησης για το Android DX 8000. Η Mellon Technologies τα διαχειρίζεται... παλιά όσες φορές χρειάστηκα κάτι σήκωναν αμέσως τα τηλέφωνο, τώρα δεν έχω ιδέα. Τελευταία φορά είχα πάρει πριν 2-3 μήνες αν θυμάσαι που 2-3 εκπρόσωποι με ρωτούσαν σαχλαμάρες για ταμειακό σύστημα και μόνο ένα παλικάρι ήξερε ότι θα αναβαθμιζόταν και το ict220 που είχα και θα συνδεόταν με static.

Εγώ σε ασύρματο δε θα πήγαινα... 7.00/μήνα είναι πολλά. Άσε που εδώ δε μπορούν καν να συνδέσουν τα ασύρματα. Ένας τεχνικός στη πόλη μου σήμερα... επιτυχία 2/12 στις διασυνδέσεις. Έχουν μείνει 10 πελάτες του με κλειδωμένα pos.

Κάτι για Ιούνιο 2024 ανέφερε παράταση ο συμφορουμήτης... μάλλον το 2034 εννοούσε. 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Tι έκανες ρε τρελέ... το κλείδωσες; Δύσκολες εποχές για ραντεβού σε τράπεζα και παραγγελία POS... γίνεται της μουρλής.

Τι βλακεία έκανα. Δεν κλείδωσε αλλά έκανα τη βλακεία που πάτησα για εργοστασιακές ρυθμίσεις. Από κει και πέρα, εμφανίζει μόνο αυτά. Πειραματίστηκα με το μενου ααδε που δεν έβλεπα. Τεσπα έχω προσωρινή λύση να μου δίνουν την κάρτα στο χέρι και να την περνάω μέσα από το eshop σαν να έκαναν παραγγελία. Σε όποιον δεν αρέσει, να φέρει μετρητά. Ευτυχώς έχω τράπεζα απέναντι. Το θέμα είναι η επικοινωνία με την epay που δεν το σηκώνουν ποτέ! 40 λεπτά αναμονή έκλεισα, τι άλλο να κανω; Τους έστειλα μεηλ. Μέχρι αύριο έχουν περιθώριο. Θεωρώ ότι αυτοί μπορούν να το φτιάξουν. Αν όχι, το πάω πίσω στη πειραιώς και τους λέω να τερματίσουν τη σύμβαση. Αρχές 22 το πήρα, έχω κλείσει 2 χρόνια. Δεν θα ασχοληθώ. Ίδιο κόστος έχει η εθνική πλην του κόστους εμπορικού λογ/σμου. Αν είναι να εξυπηρετούν κανονικά στο τηλ, δεν με νοιάζει. 

Επεξ/σία από 1comment

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...