1comment Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, kolossos είπε 1)Αλλά, εχουμε 30 ημερες αφοτου λαβουμε το SMS, με οριο τις 29/2... Δε πα να γ...ουν... 2)Παναγίτσα μου, που ειναι ολα αυτα τα κουμπια στη SAM4? Αντε και να μου τα δειξει ο τεχνικος, η μλκια θα γινεται η μια πισω απ' την αλλη! Ας προσθεσουν ενα γμνο κουμπι για "τιμολογιο", να ησυχασουμε! (που λεει και ο φιλος παραπανω) Το IRIS το ενεργοποιησα (υποχρεωτικό) πριν τη πρωτοχρονια, και εβαλα σε εμφανες σημειο 2 σελιδες Α4 οπως ζητανε, αλλα κανενας πελατης δεν ξερει τι ειναι αυτο! Το μονο που ξερουν ειναι να ακουμπανε τη φυσικη καρτα τους πανω στο POS. Το δε IRIS πριν 3-4 μηνες το προβαλαν οτι δεν εχει προμηθεια, αλλά με το νεο ετος οι τραπεζες θελουν πολυ ηψηλοτερη προμηθεια επι της πωλησης σε σχεση με τις καρτες!!!!! (Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη που ήδη έχει τιμολογήσει τις σχετικές συναλλαγές έχοντας καθιερώσει χρέωση 1% στις συναλλαγές μέσω IRIS. 25 Οκτ 2023) 3)240€ Χ 6 χρονια... αστο, δε συμφερει... 4)Στατικες ειχα βαλει μονος μου και σε ταμειακη και στο POS γιατι κατα καιρους ειχα αλλαξει διαφορα ρουτερ (και τηλ παροχους, IP range κτλ), αλλα την επισκεψη του μαστορα δεν θα τη γλυτωσω γιατι νομιζω θα θελει στο βιβλιο της ταμ. και σφραγιδα του τεχνικου. Στην επαρχια η επισκεψη ειναι στο 50αρικο για διορθωση ημερομηνιας... (που λεει ο λογος) 2) Για το πώς θα κόψεις απόδειξη δε νομίζω να θες οδηγίες. Την κόβεις κανονικά και μετά πρέπει να μπεις στο e-timologio της ααδε για να βγάλεις πιστωτικό λιανικής ακυρώνοντας την απόδειξη και μετά κόβεις το τιμολόγιο. Αν έχεις πάροχο τιμολόγησης, μπορείς κι από κει να βγάλεις το πιστωτικό. Από τη μηχανή δεν γίνεται. Για το IRIS, αν δεν θες να χρεωθείς, το ενεργοποιείς στην πειραιώς με το τηλέφωνο και προσωπικό λογ/σμο (δεύτερη επιλογή για ιδιώτες) και στους πελάτες αντί για το αφμ δίνεις το τηλέφωνο για μεταφορά χρημάτων. Νομίζω έτσι δεν έχει χρέωση. Ή πας εθνική που η χρέωση είναι 0,3% αντί του 1% της πειραιώς. Επειδή όμως θα πρέπει να έχει κάνει εγγραφή και ο πελάτης και ακόμα δεν το ξέρει κανείς, καλύτερα κάνε λογ/σμο σε όλες τις τράπεζες και να σου κάνουν μεταφορά. Ebanking φαντάζομαι έχουν όλοι εφόσον μιλάμε για επαγγελματίες. Αλλιώς πας στη λύση απόδειξη-πιστωτικό-τιμολόγιο. 45 λεπτά πριν, kolossos είπε Μόνο για τιμολόγια. Είπαμε πώς βγαίνει το πιστωτικό λιανικής. Δωρεάν από το e-timologio της ααδε. Από κει μπορείς να βγάζεις και τιμολόγια και τα πάντα. Γκουγκλάρετε και ψάξτε το. Εγώ έτσι κόβω της αδερφής μου και δικά μου. Πιστωτικά λιανικής έχω κόψει πολλά λόγω επιστροφών παραγγελιών από eshop. Όποιος δεν ξέρει ή βαριέται να τα ψάξει, αναγκαστικά θα πληρώσει πάροχο. Επίσης πιστωτικό λιανικής μπορεί να κοπεί και σε χειρόγραφο μπλοκ (όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια) αλλά θα πρέπει να το περάσετε στην ειδική φόρμα καταχώρησης της ααδε εντός 24 ωρών. Όλα αυτά θέλουν ψάξιμο προφανώς για κάποιον που δεν ξέρει. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από 1comment 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikx Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 50 λεπτά πριν, sunlight2030 είπε Έχω το ίδιο στο taxis λέει οτι έχει αναβαθμιστεί Cardlink είσαι και εσύ γιατί εμένα δεν έχει ακόμη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 41 λεπτά πριν, 1comment είπε 2) Για το πώς θα κόψεις απόδειξη δε νομίζω να θες οδηγίες. Την κόβεις κανονικά και μετά πρέπει να μπεις στο e-timologio της ααδε για να βγάλεις πιστωτικό λιανικής ακυρώνοντας την απόδειξη και μετά κόβεις το τιμολόγιο. Αν έχεις πάροχο τιμολόγησης, μπορείς κι από κει να βγάλεις το πιστωτικό. Από τη μηχανή δεν γίνεται. Για το IRIS, αν δεν θες να χρεωθείς, ..... καλύτερα κάνε λογ/σμο σε όλες τις τράπεζες και να σου κάνουν μεταφορά. Ebanking φαντάζομαι έχουν όλοι εφόσον μιλάμε για επαγγελματίες. Αλλιώς πας στη λύση απόδειξη-πιστωτικό-τιμολόγιο. Είπαμε πώς βγαίνει το πιστωτικό λιανικής. Δωρεάν από το e-timologio της ααδε. Από κει μπορείς να βγάζεις και τιμολόγια και τα πάντα. Γκουγκλάρετε και ψάξτε το. Επίσης πιστωτικό λιανικής μπορεί να κοπεί και σε χειρόγραφο μπλοκ (όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια) αλλά θα πρέπει να το περάσετε στην ειδική φόρμα καταχώρησης της ααδε εντός 24 ωρών. Όλα αυτά θέλουν ψάξιμο προφανώς για κάποιον που δεν ξέρει. Περιμενε ζαλιστηκα... Το e-timologio της ααδε δεν το δουλεψα ποτε. Εχω εφαρμογη στο pc για τιμολογια αλλα οχι για λιανικη (λογω ταμειακης) και δεν υπαρχει η επιλογη για πιστωτικό λιανικής. Θα αναγκαστω μαλλον να το μαθω κι αυτο. Εαν προστεθει η επιλογη "πιστωτικό λιανικής" στη τιμολογιερα, το προβλημα ειναι οτι τα δεδομενα ολα θα πηγαινουν στο mydata. Για το χειρογραφο, ο λογιστης μου ειπε οτι μαλλονν δεν ισχυει πια. Για λογαριασμο σε όλες τις τράπεζες, το ετησιο παγιο ειναι 60€ για τη καθεμια. Πρωτη μου το ζητησε η εθνικη και τωρα το εχουν ολες. Εχω ηδη σε τρεις. Αντε τωρα να περιμενει ο πελατης να κανω ολη αυτη τη διαδικασια "απόδειξη-πιστωτικό-τιμολόγιο". Δεν ξερω και ποση προθεσμια εχω να ακυρωσω την αποδειξη λιανικης απο ταμειακη στο "e-timologio της ααδε". Τι ωραια που μας τα εκαναν οι άxρηστοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 5 minutes ago, kolossos said: Αντε τωρα να περιμενει ο πελατης να κανω ολη αυτη τη διαδικασια "απόδειξη-πιστωτικό-τιμολόγιο". Δεν ξερω και ποση προθεσμια εχω να ακυρωσω την αποδειξη λιανικης απο ταμειακη στο "e-timologio της ααδε". Τι ωραια που μας τα εκαναν οι άxρηστοι... Μπορείς (λογικά) να το κάνεις μέσα στην ίδια μέρα, δεν χρειάζεται να περιμένει ο πελάτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, kolossos είπε Περιμενε ζαλιστηκα... Το e-timologio της ααδε δεν το δουλεψα ποτε. Εχω εφαρμογη στο pc για τιμολογια αλλα οχι για λιανικη (λογω ταμειακης) και δεν υπαρχει η επιλογη για πιστωτικό λιανικής. Θα αναγκαστω μαλλον να το μαθω κι αυτο. Εαν προστεθει η επιλογη "πιστωτικό λιανικής" στη τιμολογιερα, το προβλημα ειναι οτι τα δεδομενα ολα θα πηγαινουν στο mydata. Για το χειρογραφο, ο λογιστης μου ειπε οτι μαλλονν δεν ισχυει πια. Για λογαριασμο σε όλες τις τράπεζες, το ετησιο παγιο ειναι 60€ για τη καθεμια. Πρωτη μου το ζητησε η εθνικη και τωρα το εχουν ολες. Εχω ηδη σε τρεις. Αντε τωρα να περιμενει ο πελατης να κανω ολη αυτη τη διαδικασια "απόδειξη-πιστωτικό-τιμολόγιο". Δεν ξερω και ποση προθεσμια εχω να ακυρωσω την αποδειξη λιανικης απο ταμειακη στο "e-timologio της ααδε". Τι ωραια που μας τα εκαναν οι άxρηστοι... Βασικά έχεις κάνει βλακεία που χρησιμοποιείς πάροχο αν έχεις λίγα τιμολόγια. Μπορούσες εξαρχής μέσω του e-timologio της ααδε που είναι δωρεάν. Είναι και πολύ εύκολο στη χρήση του. Για τα πιστωτικά λιανικής, δεν υπάρχει προθεσμία. Εγώ μπορεί να κόψω και 20 μέρες μετά την απόδειξη λιανικής. Όμως εφόσον επιτόπου θα κόψεις τιμολόγιο, η λογική λέει την ίδια μέρα. Θα σου πρότεινα να μάθεις το e-timologio της ααδε που μπορείς να κόβεις και πιστωτικό και τιμολόγιο και να καταργήσεις τον πάροχο. Τζάμπα λεφτά δίνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου On 17/02/2024 at 11:56, sdikr said: Για την ώρα δεν κάνεις κάτι, υποχρέωση για διασύνδεση έχουν αυτοί που έχουν ταμειακή στο μητρώο της ΑΑΔΕ και έχει γίνει αναβάθμιση στο Pos τους, αν και ακούγεται πως θα δωθεί τελικά παράταση. On 17/02/2024 at 11:59, sdikr said: Και στην Μελλον και στην viva, και άλλοι 3 κατασκευαστές ταμειακών αυτό μας έχουν μεταφέρει Αφού μου έφυγαν οι απορίες για τη διασύνδεση και θεωρητικά έχω γίνει εξπέρ... 😄 Πάμε τώρα στο βασικό ερώτημα που μας καίει, αυτό της προθεσμίας... Εσύ που είσαι στη πιάτσα και ακούς / βλέπεις τι γίνεται... προχωράνε καθόλου οι διασυνδέσεις ή είναι όλοι οι τεχνικοί σε standby; Γιατί εντάξει λένε "μάλλον θα δωθεί παράταση"... αλλά αν δε δωθεί τελικά και φάμε ένα 10χίλιαρο πρόστιμο, θα το φυσάμε και δε θα κρυώνει. Απ'την άλλη βέβαια δε τολμάω με τίποτα να γίνω πειραματόζωο. Εσύ έχεις ακούσει για περιπτώσεις όπου έγινε η σύνδεση και φαινομενικά ήταν όλα μια χαρά... και μετά από μερικές ώρες / μέρες κόλλησε η επικοινωνία για τον Χ ή Ψ λόγο; Πριν λίγο που πέρασα απ'τον λογιστή μου να αφήσω τιμολόγια, ήταν μέσα ένας άλλος πελάτης και πιάσαμε κουβέντα... και μου είτε ότι προχώρησε στη σύνδεση του POS (δε θυμάται μοντέλο) και κάθε φορά που το βγάζει απ'τη πρίζα (το χρησιμοποιεί σε εξωτερικό χώρο σε mini -bar) χάνεις τις ρυθμίσεις απ'τη static και γυρνάει σε δυναμική. 🤪 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, ekrepali said: Αφού μου έφυγαν οι απορίες για τη διασύνδεση και θεωρητικά έχω γίνει εξπέρ... 😄 Πάμε τώρα στο βασικό ερώτημα που μας καίει, αυτό της προθεσμίας... Εσύ που είσαι στη πιάτσα και ακούς / βλέπεις τι γίνεται... προχωράνε καθόλου οι διασυνδέσεις ή είναι όλοι οι τεχνικοί σε standby; Γιατί εντάξει λένε "μάλλον θα δωθεί παράταση"... αλλά αν δε δωθεί τελικά και φάμε ένα 10χίλιαρο πρόστιμο, θα το φυσάμε και δε θα κρυώνει. Απ'την άλλη βέβαια δε τολμάω με τίποτα να γίνω πειραματόζωο. Εσύ έχεις ακούσει για περιπτώσεις όπου έγινε η σύνδεση και φαινομενικά ήταν όλα μια χαρά... και μετά από μερικές ώρες / μέρες κόλλησε η επικοινωνία για τον Χ ή Ψ λόγο; Πριν λίγο που πέρασα απ'τον λογιστή μου να αφήσω τιμολόγια, ήταν μέσα ένας άλλος πελάτης και πιάσαμε κουβέντα... και μου είτε ότι προχώρησε στη σύνδεση του POS (δε θυμάται μοντέλο) και κάθε φορά που το βγάζει απ'τη πρίζα (το χρησιμοποιεί σε εξωτερικό χώρο σε mini -bar) χάνεις τις ρυθμίσεις απ'τη static και γυρνάει σε δυναμική. 🤪 Οι προμηθευτές μας μας έχουν στο περίμενε, μας δώσανε το οκ μόνο για αν το pos είναι της mellon Εμείς πάλι τρέμουμε γιατί όλοι θα το θέλουνε στις 29/2, εμείς τότε θα είμαστε Αυστραλία 😋 Για το οτι χάνει ρυθμίσεις μπορεί να είναι πολλά, ακόμα και να έχει random mac που έχουν στο android Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από sdikr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, sdikr said: Οι προμηθευτές μας μας έχουν στο περίμενε, μας δώσανε το οκ μόνο για αν το pos είναι της mellon Αν έχεις δει διασύνδεση ict220 της mellon με ταμειακές infopos (arkadia ή mirka - mirka plus), κι όλα πάνε καλά... σφύρα μου παρακαλώ να ξέρω. 6 minutes ago, sdikr said: Εμείς πάλι τρέμουμε γιατί όλοι θα το θέλουνε στις 29/2, εμείς τότε θα είμαστε Αυστραλία 😋 Ζηλεύω. 😛 Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από ekrepali Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Faithlesscookiemonster Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 45 λεπτά πριν, sdikr είπε Οι προμηθευτές μας μας έχουν στο περίμενε, μας δώσανε το οκ μόνο για αν το pos είναι της mellon Εμείς πάλι τρέμουμε γιατί όλοι θα το θέλουνε στις 29/2, εμείς τότε θα είμαστε Αυστραλία 😋 Για το οτι χάνει ρυθμίσεις μπορεί να είναι πολλά, ακόμα και να έχει random mac που έχουν στο android Ο τεχνικός μου είπε πως δεν έχει πάρει το «ΟΚ» το Ingenico ICT220 που έχω, ενώ το Desk3200 μου το εφτιαξε (έχω δυο). Δηλαδη ποτέ θα ξέρω ότι έχει πάρει το οκ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, Faithlesscookiemonster said: Ο τεχνικός μου είπε πως δεν έχει πάρει το «ΟΚ» το Ingenico ICT220 που έχω, ενώ το Desk3200 μου το εφτιαξε (έχω δυο). Δηλαδη ποτέ θα ξέρω ότι έχει πάρει το οκ; Οταν θα στείλει ο πάροχος του σήμα στην ΑΑΔΕ θα σε ενημερώσουν με email https://www.taxheaven.gr/news/65214/mhtrwo-pos-anoixe-h-efarmogh-dhlwsh-mexri-3110 https://www.aade.gr/diasyndesi-pos-tameiakon-systimaton/pote-prepei-na-eho-diasyndethei Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από sdikr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Faithlesscookiemonster Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, sdikr είπε Οταν θα στείλει ο πάροχος του σήμα στην ΑΑΔΕ θα σε ενημερώσουν με email Παρόλο που το βγάζει ως «Αναβαθμισμένο» (μαζί με το 3200 desk) στο Μητρώο POS στο website της ΑΑΔΕ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Just now, Faithlesscookiemonster said: Παρόλο που το βγάζει ως «Αναβαθμισμένο» (μαζί με το 3200 desk) στο Μητρώο POS στο website της ΑΑΔΕ; Αν στο βγάζει αναβαθμισμένο τότε θα πρέπει να γίνει η διασύνδεση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 10 minutes ago, Faithlesscookiemonster said: Ο τεχνικός μου είπε πως δεν έχει πάρει το «ΟΚ» το Ingenico ICT220 που έχω, ενώ το Desk3200 μου το εφτιαξε (έχω δυο). Δηλαδη ποτέ θα ξέρω ότι έχει πάρει το οκ; Εγώ μόνο το Ingenico ICT220 έχω...κι έλαβα στις 16/2 το email της ΑΑΔΕ ότι έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση και πρέπει να διασυνδεθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, 1comment είπε Βασικά έχεις κάνει βλακεία που χρησιμοποιείς πάροχο αν έχεις λίγα τιμολόγια. Μπορούσες εξαρχής μέσω του e-timologio της ααδε που είναι δωρεάν. Είναι και πολύ εύκολο στη χρήση του. Για τα πιστωτικά λιανικής, δεν υπάρχει προθεσμία. Εγώ μπορεί να κόψω και 20 μέρες μετά την απόδειξη λιανικής. Όμως εφόσον επιτόπου θα κόψεις τιμολόγιο, η λογική λέει την ίδια μέρα. Θα σου πρότεινα να μάθεις το e-timologio της ααδε που μπορείς να κόβεις και πιστωτικό και τιμολόγιο και να καταργήσεις τον πάροχο. Τζάμπα λεφτά δίνεις. Οταν ειχαμε τη πιεση, κανενας δεν ηξερε τιποτα για να μας βοηθησει. Οι λογισταδες μας ελεγαν οτι τους συμφερε οικονομικα, κατι ακριβες πλατφορμες. Οι γειτονες ρωτουσαν ο ενας τον αλλον. Οταν αγοαρασαμε, καπου εκει κυκλοφορησε και της ΑΑΔΕ. Δεν μου ειναι και τοσο βολικο οσο η εφαρμογη που εχω. Οι αναγκες μου ειναι γυρω στα 100 τιμολογια το χρονο, αλλα εχω και μερικες χιλιαδες κωδικους ανταλλακτικων. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από kolossos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Moderators Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Εμενα παρεμπιπτόντως μου ειχε ερθει notification στο pos την προηγούμενη εβδομάδα, οτι αναβαθμιστηκε το software του με βαση την ΑΑΔΕ. Pax a80 To voucher εν τω μεταξύ ακομα να έρθει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα