Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, k_w_t said:

Στο menu της ταμειακης βαζει ο τεχνικος της ταμειακης την ip του POS.

Την ip του router την βαζει μονο στο gateway..

Αυτες τις ρυθμισεις λογικα τις κανει μονο ο εξουσιοδοτημενος τεχνικος της ταμειακης και οχι ο χρηστης. 

Kι εγώ αυτό θεώρησα... πως στη ταμειακή στο EFTPOS IP, μπαίνει η static του POS.

Bλέπω πως σε άλλο μενού της ταμειακής είναι οι ρυθμίζεις Εthernet... αλλά εφόσον είναι ενεργό το DHCP δε χρειάζεται ορισμός getaway, πάνε αυτόματα.

28 minutes ago, k_w_t said:

Αυτες τις ρυθμισεις λογικα τις κανει μονο ο εξουσιοδοτημενος τεχνικος της ταμειακης και οχι ο χρηστης. 

Aυτό εννοείται καθώς μόνο αυτός έχει τους κωδικούς, και θα πρέπει επίσης να γίνει καταχώρηση στο βιβλίο συντήρησης κλπ. Αλλα αν ο εξουσιοδοτημένος τεχνικός της ταμειακής δε ξέρει απο δικτυακά... δε θα τον αφήσω να μου κολλήσει το pos και τη ταμειακή για ένα τόσο απλό πράγμα και να μου λέει σαχλαμάρες ότι φταίει ο ανάδρομος ερμής που κολλάει η επικοινωνία.

15 minutes ago, kolossos said:

Στην επαρχια η επισκεψη ειναι στο 50αρικο για διορθωση ημερομηνιας... (που λεει ο λογος) 

Τώρα παίρνει αυτόματα ημερομηνία-ώρα απ'το internet... τους χάλασε το μεροκάματο. 😄

Επεξ/σία από ekrepali
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 λεπτά πριν, kolossos είπε

Το IRIS το ενεργοποιησα (υποχρεωτικό) πριν τη πρωτοχρονια, και εβαλα σε εμφανες σημειο 2 σελιδες Α4 οπως ζητανε, αλλα κανενας πελατης δεν ξερει τι ειναι αυτο! Το μονο που ξερουν ειναι να ακουμπανε τη φυσικη καρτα τους πανω στο POS.

Μου λες σε παρακαλώ τι πρέπει να έχουν αυτές οι δύο σελίδες και που πρέπει να τοποθετηθούν.

55 minutes ago, ekrepali said:

@sdikr Mια ερώτηση αν γνωρίζεις παρακαλώ.

Ας πούμε ότι το router έχει ip 192.168.0.1 και η static που ορίσαμε στο POS είναι 192.168.0.200

Κοιτάω τώρα τις οδηγίες της ταμειακής και λέει να ορίσουμε την ip με την οποία επικοινωνεί η ταμειακή με το POS, κι αριστερά γράφει την IP του ρούτερ. Δε θα πρέπει στη ταμειακή να καταχωρήσουμε την static διεύθυνση που ορίσαμε στο POS;

Hide contents

3.jpg.fb292504230d603c55268772fb062e27.jpg

Προσπαθούν ρε συ!   την Ip που έχεις βάλει στο pos θα δώσεις,  προφανώς αυτό είναι το default Που ξεκινά η επιλογή

12 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Kι εγώ αυτό θεώρησα... πως στη ταμειακή στο EFTPOS IP, μπαίνει η static του POS.

Bλέπω πως σε άλλο μενού της ταμειακής είναι οι ρυθμίζεις Εthernet... αλλά εφόσον είναι ενεργό το DHCP δε χρειάζεται ορισμός getaway, πάνε αυτόματα.

Εχουν ενημερωσει οτι πρεπει να ειναι σε ip εκτος DHCP οποτε πρεπει να περασει ο τεχνικος gateway subnet dns κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, k_w_t said:

Εχουν ενημερωσει οτι πρεπει να ειναι σε ip εκτος DHCP οποτε πρεπει να περασει ο τεχνικος gateway subnet dns κτλ

Περιττό δεν είναι; Υπάρχει περίπτωση να συνδεθούν 200 συσκευές στο δίκτυο για να υπάρξει κίνδυνος conflict;

Εκτός κι είναι ξεκλείδωτο το wifi και βρίσκεται το μαγαζί δίπλα σε κάνα σχολείο. 😅

edit: Αν πρέπει ντε και καλά να κλείσουμε το DHCP στη ταμειακή, και να βγάλουμε τη ταμειακή και το POS εκτός εύρους... γίνεται να βάλουμε google dns; Γιατί των παρόχων πολλές φορές τρώνε χοντρό σκάλωμα.

Επεξ/σία από ekrepali

Οταν οι συσκευες ενος δικτύου εχουν στατικη ιπ και είναι μονίμως σε λειτουργία όπως τα πος και οι ταμειακές δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει το dhcp την ιπ τους σε άλλη συσκευή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, NikosKallithea said:

Οταν οι συσκευες ενος δικτύου εχουν στατικη ιπ και είναι μονίμως σε λειτουργία όπως τα πος και οι ταμειακές δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει το dhcp την ιπ τους σε άλλη συσκευή.

famous last words!

2 hours ago, ekrepali said:

Περιττό δεν είναι; Υπάρχει περίπτωση να συνδεθούν 200 συσκευές στο δίκτυο για να υπάρξει κίνδυνος conflict;

Εκτός κι είναι ξεκλείδωτο το wifi και βρίσκεται το μαγαζί δίπλα σε κάνα σχολείο. 😅

edit: Αν πρέπει ντε και καλά να κλείσουμε το DHCP στη ταμειακή, και να βγάλουμε τη ταμειακή και το POS εκτός εύρους... γίνεται να βάλουμε google dns; Γιατί των παρόχων πολλές φορές τρώνε χοντρό σκάλωμα.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι η στατική στο Pos αυτή την στιγμή,  αυτό ή θα το βάλεις πάνω απο το Pos ή απο τις ρυθμίσεις του dhcp θα κάνεις bind ip to device (ή όπως αλλιώς το αναφέρει)

Το dns όντως μπορείς να το βάλεις, αλλά δεν νομίζω πως έχει νοήμα

Επεξ/σία από sdikr
  • Like 1

17 ώρες πριν, nikx είπε

Μου λες σε παρακαλώ τι πρέπει να έχουν αυτές οι δύο σελίδες και που πρέπει να τοποθετηθούν.

<Οι δικαιούχοι πληρωμής, οι οποίοι αποδέχονται κάρτες πληρωμών και οι δικαιούχοι πληρωμής που αποδέχονται υποχρεωτικά πληρωμές μέσω υπηρεσίας άμεσης πληρωμής, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 65, ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο, καθώς και στον διαδικτυακό τόπο μέσω του οποίου δέχονται πληρωμές.»>

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.

Βγήκαν και τα αποτελέσματα για το Voucher στο e-shop της γυναίκας μου και η αίτηση απορρίφθηκε γιατί "Ο κύριος ΚΑΔ της επιχείρησης δεν είναι επιλέξιμος". Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να γίνει η διασύνδεση pos με την ταμειακή; Χρησιμοποιούμε μόνο το softPOS της Viva για καμία τοπική πώληση άλλα όλες οι υπόλοιπες γίνονται στο e-shop μέσω Viva Wallet Checkout ή Paypal...

Επεξ/σία από darkmatinee

"....εκδίδεται απόδειξη λιανικών συναλλαγών και εν συνεχεία πιστωτικό στοιχείο λιανικής κατά την εξόφλησή του..."

Κολοκυθιά (παιχνίδι)

Παω και γω το πρωι στο καταστημα με τις ταμειακες, και ρωταω: Που βρισκεται το πιστωτικό στοιχείο λιανικής στη ταμειακη? Δεν υπαρχει, μου λενε. Δεν εκδιδει πιστωτικο η ταμειακη. Θα το εκδιδεις απο τον υπολογιστη/τιμολογιερα. 

Καλω τον προμηθευτη της εφαρμογης για τα τιμολογια, και ρωταω: που ειναι η επιλογη πιστωτικό στοιχείο λιανικής στη τιμολογιερα? Μου λενε: αυτο πρεπει να βγαινει απ τη ταμειακη. Ρωτησε και τον λογιστη. 

Παω στο λογιστη, και μου λεει οτι πρεπει να εκδιδεται απο τη ταμειακη (για να ανεβαινει στο esend). Αλλα οπως μου ειπαν (στις ταμειακες), δεν γινεται. 

Ε ρε που μπλεξαμε παλι με το καφενειο Ελλας... 

Το πιστωτικό λιανικής θα βγαίνει από το εμπορικό πρόγραμμα , όπως γίνεται μέχρι τώρα στα βενζινάδικα .

εμένα με προβληματίζει οτι εφόσον είναι παραστατικό λιανικής και εκδίδεται από το εμπορικό πρόγραμμα , τότε θα πρέπει να πληρώνουμε και παροχο για να στέλνει τις αποδείξεις λιανικής

16 minutes ago, kolossos said:

"....εκδίδεται απόδειξη λιανικών συναλλαγών και εν συνεχεία πιστωτικό στοιχείο λιανικής κατά την εξόφλησή του..."

Κολοκυθιά (παιχνίδι)

Παω και γω το πρωι στο καταστημα με τις ταμειακες, και ρωταω: Που βρισκεται το πιστωτικό στοιχείο λιανικής στη ταμειακη? Δεν υπαρχει, μου λενε. Δεν εκδιδει πιστωτικο η ταμειακη. Θα το εκδιδεις απο τον υπολογιστη/τιμολογιερα. 

Καλω τον προμηθευτη της εφαρμογης για τα τιμολογια, και ρωταω: που ειναι η επιλογη πιστωτικό στοιχείο λιανικής στη τιμολογιερα? Μου λενε: αυτο πρεπει να βγαινει απ τη ταμειακη. Ρωτησε και τον λογιστη. 

Παω στο λογιστη, και μου λεει οτι πρεπει να εκδιδεται απο τη ταμειακη (για να ανεβαινει στο esend). Αλλα οπως μου ειπαν (στις ταμειακες), δεν γινεται. 

Ε ρε που μπλεξαμε παλι με το καφενειο Ελλας... 

Το πιστωτικό βγαίνει σίγουρα απο τον υπολογιστή,  μηπως το δικό σου είναι μόνο για χονδρική;

Στις 11/2/2023 στις 9:03 ΜΜ, nikx είπε

Ξέρει κανείς αν το verifone vx520 της cardlink θα χρειαστεί αλλαγή η κάνει για αυτήν την δουλειά.

Έχω το ίδιο στο taxis λέει οτι έχει αναβαθμιστεί

• Like 1

13 λεπτά πριν, sdikr είπε

Το πιστωτικό βγαίνει σίγουρα απο τον υπολογιστή,  μηπως το δικό σου είναι μόνο για χονδρική;

Μόνο για τιμολόγια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...