Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πειραιώς λανσάρει pos που λειτουργεί και ως ταμειακή. Όποιος έχει epay Android A920 Pro, μπορεί να το ενεργοποιήσει. Κόστος ετήσιο 240.

Spoiler

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την epay και την Primer προσφέρει στις επιχειρήσεις τη λύση ταμειακής μηχανής μέσα στο POS χωρίς την ανάγκη επιπλέον λογισμικού ή συσκευών.

H μόνη πιστοποιημένη από την ΑΑΔΕ εφαρμογή «e-Ταμειακή», αντικαθιστά πλήρως την ανάγκη ταμειακής μηχανής. Μπορείτε να εκδίδετε τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών απευθείας από το epay τερματικό σας χωρίς επιπλέον λογισμικό ή εξοπλισμό.

Επεξ/σία από 1comment
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

25 λεπτά πριν, 1comment είπε

Η πειραιώς λανσάρει pos που λειτουργεί και ως ταμειακή. Όποιος έχει epay Android A920 Pro, μπορεί να το ενεργοποιήσει. Κόστος ετήσιο 240.

Απόκρυψη περιεχομένων

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την epay και την Primer προσφέρει στις επιχειρήσεις τη λύση ταμειακής μηχανής μέσα στο POS χωρίς την ανάγκη επιπλέον λογισμικού ή συσκευών.

H μόνη πιστοποιημένη από την ΑΑΔΕ εφαρμογή «e-Ταμειακή», αντικαθιστά πλήρως την ανάγκη ταμειακής μηχανής. Μπορείτε να εκδίδετε τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών απευθείας από το epay τερματικό σας χωρίς επιπλέον λογισμικό ή εξοπλισμό.

Οτι πιο βολικο για λαικες αγορες,παζαρια κτλ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kolossos είπε

Καλημερα, 

Viva με POS S800, και αναβαθμιση δεν εχει γινει ακομα. Στο chat bot της Viva τα μηνυματα κονσερβας λενε τα γνωστα, να γινει η διασυνδεση εως τις 29/2/24. 

Ο προμηθευτης της ταμειακης μου λεει οτι και στον maverick290402 πιο πανω. 

Μας παιζουν μπαλακι, και εχουμε και τη φοβερα προστιμου! 

Το δευτερο προβλημα που αναφερθηκε και απο αλλο σχολιαστη ειναι το "Τα τιμολόγια που κόβω απο τον υπολογιστή πως θα συνδεθεί αυτό με το POS για τον πελάτη που θα με πληρώνει με κάρτα και εγώ δεν θα μπορώ να πληκτρολογήσω κανένα ποσό στο POS?" 

Καθε 1-2 χρονια οι κοπριτες αλλαζουν απαιτησεις και εμεις ειμαστε αναγκασμενοι να τα χωνουμε συνεχεια. 

Έχουν απαντηθεί όλα. Δεν κάνουμε διασύνδεση πριν έρθει μήνυμα από ααδε ότι το πος είναι έτοιμο. Αν δεν τα αναβαθμίσουν, αυτοί πρώτοι θα φάνε τα πρόστιμα και έτσι κι αλλιώς ακούγεται για παράταση. Μόνη δική μας υποχρέωση ως τότε η αναβαθμιση ταμειακής. 

Για τιμολόγιο, η ααδε πόσταρε λύση πρώτα απόδειξη-πιστωτικό λιανικής για ακύρωση-τιμολόγιο. Τρία παραστατικά για ενα. Το πιστωτικό λιανικής κόβεται μέσω του e-timologio για όποιον δεν έχει πάροχο. Αλλά πιο εύκολο θα είναι απο δω και πέρα να λες στους πελάτες μετρητά ως 500Ε ή τράπεζα μεταφορά. Κάνε iris.

27 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Οτι πιο βολικο για λαικες αγορες,παζαρια κτλ..

Αν τους περισσεύουν 240 το χρόνο... Κι αυτά είναι μόνο για την συνδρομή. Προφανώς η epay θα χρεώνει και το δικό της μηνιάτικο όπως και τώρα.

Επεξ/σία από 1comment

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, 1comment είπε

Αν τους περισσεύουν 240 το χρόνο...

Δεν τα λες και πολλα παντως...

Εαν βαλεις οτι ειναι χρησιδανεισμος οποτε δεν εχεις αγχος να αλλαξεις ταμειακη καθε 6 χρονια ,ειναι μεσα η ετησια χρεωση του POS μειον και το ΦΠΑ. Περναει και στα εξοδα.. Μια χαρα τιμη μου φαινεται.

12 λεπτά πριν, 1comment είπε

Για τιμολόγιο, η ααδε πόσταρε λύση πρώτα απόδειξη-πιστωτικό λιανικής για ακύρωση-τιμολόγιο. Τρία παραστατικά για ενα. Το πιστωτικό λιανικής κόβεται μέσω του e-timologio για όποιον δεν έχει πάροχο. Αλλά πιο εύκολο θα είναι απο δω και πέρα να λες στους πελάτες μετρητά ως 500Ε ή τράπεζα μεταφορά. Κάνε iris.

Πιο ευκολο θα ηταν να εβαζαν κουμπι στην ταμειακη για αποδειξη εισπραξης.

Που ειναι το δυσκολο ; εδω μας εβαλαν για τις σακουλες και τα πλαστικα ποτηρια.

Επεξ/σία από k_w_t

4 hours ago, maverick290402 said:

Καλημέρα, έχω κάνει απο τον Οκτώβριο την αναβάθμιση της ταμειακής για να είναι έτοιμη για διασύνδεση με το pos. Προχθές που πήρα τηλέφωνο και στην card link μου είπαν ότι είμαι έτοιμος και απο αυτούς και ότι αναβαθμήστικε το cardlink verifone vx520 που έχω και μπορεί να συνδεθεί. Στο site τις ΑΑΔΕ βέβαια το δείχνει ακόμα το pos προς ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ... Πηρα την εταιρεία που έχω πάρει την ταμεική μου και μου είπαν ότι πρώτα πρέπει να μου στείλει μηνυμα η ΑΑΔΕ ότι είμαι έτοιμος και μετά να τους πάρω να έρθουν για την σύνδεση.. Ξαναπέρνω την Cardlink τους στο αναφέρω και μου λένε ότι δεν ισχύει αυτό που σου είπαν και μπορείς να προχωρήσεις στην διασύνδεση τους. Το ερώτημα είναι τι να κάνω? να τους πιεσω να έρθουν για την διασύνδεση ή να περιμένω το μηνυμα της ΑΑΔΕ πρώτα? και αν το μήνυμα δεν έρθει ποτέ απο ΑΑΔΕ τι θα γίνει?  Το πρόστιμο μπαίνει και σε αυτην την περίπτωση? που δηλαδή ενώ είναι όλα έτοιμα αργεί η ΑΑΔΕ να στείλει το μηνμυμα με αποτέλεσμα να υπάρχει περίπτωση να περάσει ο μηνας? ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ  ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ..... ΘΕΛΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΥΠΙΚΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!

Απο την στιγμή που έχεις κάνει εσύ την αναβάθμιση στην ταμειακή είσαι οκ,   ο κατασκευαστής του Pos θα πρέπει να στείλει στην ΑΑΔΕ πως έχει αναβαθμιστεί, θα σου στείλει μήνυμα η ΑΑΔΕ και μετά έχεις και εσύ υποχρέωση σύνδεσης.

2 hours ago, Mr_Terror said:

Σε ευχαριστω για την απαντηση επειδη εχω και eshop και κανεις δεν ηξερε να μου πει τι ισχυει.Αρα η διασυνδεση με την ταμειακη  αφορα μονο τα μηχανηματα pos και οχι τα ecommerce POS.

Για την ώρα  είναι σύνδεση ταμειακής με Pos, σε επόμενο στάδιο θα είναι και για τα προγράμματα/erp   και φορολογικούς νέας γενιάς

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Δεν τα λες και πολλα παντως...

Εαν βαλεις οτι ειναι χρησιδανεισμος οποτε δεν εχεις αγχος να αλλαξεις ταμειακη καθε 6 χρονια ,ειναι μεσα η ετησια χρεωση του POS μειον και το ΦΠΑ. Περναει και στα εξοδα.. Μια χαρα τιμη μου φαινεται.

Πιο ευκολο θα ηταν να εβαζαν κουμπι στην ταμειακη για αποδειξη εισπραξης.

Που ειναι το δυσκολο ; εδω μας εβαλαν για τις σακουλες και τα πλαστικα ποτηρια.

240 το χρόνο χωρίς το μηνιάτικο της epay (άλλα 70 το χρόνο) για κάτι που ως τώρα είναι δωρεάν, εμένα μου φαίνονται πολλά. Προτιμώ τη λύση της ταμειακής. Στις λαικές βέβαια είναι αλλιώς τα πράγματα. Ίσως τους βολεύει. 

Αυτό που λες για ταμειακή και προτείνεις ως λύση, προφανώς δεν γίνεται (ή πάλι πρέπει να βγει πιστωτικό λιανικής) γιατί ό,τι χτυπάμε στην ταμειακή περνάει στα έσοδα του ημερήσιου Ζ. Άρα, πάλι θα έπρεπε να γίνει κάποιου είδους ακύρωση. Το θέμα με το πιστωτικό λιανικής είναι Α) πολλοί δεν ξέρουν πώς βγαίνει (και το χειρόγραφο να το ξεχάσουν γιατί πρέπει εντός 1 μέρας να ανέβει στα mydata) και Β) σου τρώει επιπλέον χρόνο για κάτι που πριν έβγαινε αμέσως. Γενικά δεν έχει λογική και το έβγαλαν στο πόδι όταν κατάλαβαν τη μ@λ@κια που έκαναν με τη χονδρική και τα πος. Δεν το είχαν σκεφτεί πριν.

Επεξ/σία από 1comment

@sdikr Mια ερώτηση αν γνωρίζεις παρακαλώ.

Ας πούμε ότι το router έχει ip 192.168.0.1 και η static που ορίσαμε στο POS είναι 192.168.0.200

Κοιτάω τώρα τις οδηγίες της ταμειακής και λέει να ορίσουμε την ip με την οποία επικοινωνεί η ταμειακή με το POS, κι αριστερά γράφει την IP του ρούτερ. Δε θα πρέπει στη ταμειακή να καταχωρήσουμε την static διεύθυνση που ορίσαμε στο POS;

Spoiler

3.jpg.fb292504230d603c55268772fb062e27.jpg

Δεν καταλαβα γιατι δεν μπορει να γινει.

Ενα τμημα στην ταμειακη να ειναι χωρις ΦΠΑ.

Να βγαζει ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ. Το παρων δεν αποτελλει παραστατικο αγορας κτλ...

Η εντολη στην ΑΑΔΕ θα ειναι οτι εισπραχτηκε ενα ποσο για ενα παραστατικο το οποιο θα κοπει "ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΗ"

Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο να γινει οπως τα περιβαλλοντολογικά τελη.

Μόλις τώρα, ekrepali είπε

@sdikr Mια ερώτηση αν γνωρίζεις παρακαλώ.

Ας πούμε ότι το router έχει ip 192.168.0.1 και η static που ορίσαμε στο POS είναι 192.168.0.200

Κοιτάω τώρα τις οδηγίες της ταμειακής και λέει να ορίσουμε την ip με την οποία επικοινωνεί η ταμειακή με το POS, κι αριστερά γράφει την IP του ρούτερ. Δε θα πρέπει στη ταμειακή να καταχωρήσουμε την static διεύθυνση που ορίσαμε στο POS;

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

3.jpg.fb292504230d603c55268772fb062e27.jpg

Δηλαδή ένα λάθος να κάνει ο τεχνικός σε τόσο δυσνόητες οδηγίες, εμείς θα έχουμε το πρόβλημα με το κλείδωμα του pos! Λαμπρά!

1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Δηλαδή ένα λάθος να κάνει ο τεχνικός σε τόσο δυσνόητες οδηγίες, εμείς θα έχουμε το πρόβλημα με το κλείδωμα του pos! Λαμπρά!

Ασε που καθε φορα που θα αλλαζεις router ή κανει καμια αναβαθμιση απο τον παροχο πρεπει να βαζεις το ιδιο ip-range και να αποκλειεις καποιες ip απο το DHCP.

1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Ασε που καθε φορα που θα αλλαζεις router ή κανει καμια αναβαθμιση απο τον παροχο πρεπει να βαζεις το ιδιο ip-range και να αποκλειεις καποιες ip απο το DHCP.

Κανένας επαγγελματίας δεν ξέρει να τα κάνει αυτά. Τον τεχνικό θα φωνάζουμε αναγκαστικά. Μόνοι κερδισμένοι θα είναι αυτοί. Στην καλύτερη 20-30Ε θα χρεώνουν την επίσκεψη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, 1comment είπε

Κανένας επαγγελματίας δεν ξέρει να τα κάνει αυτά. Τον τεχνικό θα φωνάζουμε αναγκαστικά. Μόνοι κερδισμένοι θα είναι αυτοί. Στην καλύτερη 20-30Ε θα χρεώνουν την επίσκεψη.

Εαν εχει φροντισει να βαλει το κλασσικο αυτοκολλητακι απο κατω απο το POS και την ταμειακη  με την ip ενας οποιοσδηποτε τεχνικος Η/Υ ,δικτυων κτλ θα το κανει. Ακομα και το help desk του εκαστοτε πάροχου internet

Επεξ/σία από k_w_t

7 minutes ago, 1comment said:

Αυτό που ρώτησα είναι κάτι απλοϊκό για κάποιον που ξέρει βασικά πράγματα. Κάτι δε μου κολλάει.

Ένας τεχνικός που δε ξέρει τη τύφλα του και κάνεις τις ρυθμίσεις βάσει οδηγιών από χαρτί, θα τα κάνει μπάχαλο.

7 minutes ago, k_w_t said:

Εαν εχει φροντισει να βαλει το κλασσικο αυτοκολλητακι απο κατω απο το POS και την ταμειακη  με την ip ενας οποιοσδηποτε τεχνικος Η/Υ ,δικτυων κτλ θα το κανει. Ακομα και το help desk του εκαστοτε πάροχου internet

Εσύ γνωρίζεις αυτό που ρώτησα πάνω; Στην ταμειακή εκεί που γράφει EFTPOS IP... την static ip του POS δε θα βάλουμε; Γιατί έχουν γράψει στο κουτάκι την IP του ρούτερ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Εσύ γνωρίζεις αυτό που ρώτησα πάνω; Στην ταμειακή εκεί που γράφει EFTPOS IP... την static ip του POS δε θα βάλουμε; Γιατί έχουν γράψει στο κουτάκι την IP του ρούτερ;

Στο menu της ταμειακης βαζει ο τεχνικος της ταμειακης την ip του POS.

Την ip του router την βαζει μονο στο gateway..

Αυτες τις ρυθμισεις λογικα τις κανει μονο ο εξουσιοδοτημενος τεχνικος της ταμειακης και οχι ο χρηστης. 

Επεξ/σία από k_w_t

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 1comment είπε

1)Έχουν απαντηθεί όλα. Δεν κάνουμε διασύνδεση πριν έρθει μήνυμα από ααδε... 

2)Για τιμολόγιο, η ααδε πόσταρε λύση πρώτα απόδειξη-πιστωτικό λιανικής για ακύρωση-τιμολόγιο. Τρία παραστατικά για ενα. Το πιστωτικό λιανικής κόβεται μέσω του e-timologio για όποιον δεν έχει πάροχο. Αλλά πιο εύκολο θα είναι απο δω και πέρα να λες στους πελάτες μετρητά ως 500Ε ή τράπεζα μεταφορά. Κάνε iris.

3)Αν τους περισσεύουν 240 το χρόνο... Κι αυτά είναι μόνο για την συνδρομή. Προφανώς η epay θα χρεώνει και το δικό της μηνιάτικο όπως και τώρα.

1)Αλλά, εχουμε 30 ημερες αφοτου λαβουμε το SMS, με οριο τις 29/2... Δε πα να γ...ουν... 

2)Παναγίτσα μου, που ειναι ολα αυτα τα κουμπια στη SAM4? Αντε και να μου τα δειξει ο τεχνικος, η μλκια θα γινεται η μια πισω απ' την αλλη! Ας προσθεσουν ενα γμνο κουμπι για "τιμολογιο", να ησυχασουμε! (που λεει και ο φιλος παραπανω) 

Το IRIS το ενεργοποιησα (υποχρεωτικό) πριν τη πρωτοχρονια, και εβαλα σε εμφανες σημειο 2 σελιδες Α4 οπως ζητανε, αλλα κανενας πελατης δεν ξερει τι ειναι αυτο! Το μονο που ξερουν ειναι να ακουμπανε τη φυσικη καρτα τους πανω στο POS.

Το δε  IRIS πριν 3-4 μηνες το προβαλαν οτι δεν εχει προμηθεια, αλλά με το νεο ετος οι τραπεζες θελουν πολυ ηψηλοτερη προμηθεια επι της πωλησης σε σχεση με τις καρτες!!!!! (Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη που ήδη έχει τιμολογήσει τις σχετικές συναλλαγές έχοντας καθιερώσει χρέωση 1% στις συναλλαγές μέσω IRIS. 25 Οκτ 2023) 

3)240€ Χ 6 χρονια... αστο, δε συμφερει... 

4)Στατικες ειχα βαλει μονος μου και σε ταμειακη και στο POS γιατι κατα καιρους ειχα αλλαξει διαφορα ρουτερ (και τηλ παροχους, IP range κτλ), αλλα την επισκεψη του μαστορα δεν θα τη γλυτωσω γιατι νομιζω θα θελει στο βιβλιο της ταμ. και σφραγιδα του τεχνικου. Στην επαρχια η επισκεψη ειναι στο 50αρικο για διορθωση ημερομηνιας... (που λεει ο λογος) 

Επεξ/σία από kolossos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...