Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

και με τον τεχνικο που θα μου φτιαξει την ταμειακη. μιλησα χθες να του πω οτι  δεν εχω παρει το voucher, μου ειπε γινεται της τρελης ,πολλα τεχνικα προβληματα δεν προλαβαινουν να τρεχουν να τα φτιαχνουν.Θα δωθει παραταση δεν γινεται αλλιως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

53 minutes ago, 1comment said:

Ακούγεται όντως; Γιατί υπουργοί-ααδε το διαψεύδουν συνέχεια.

Το λένε για να πιέσουν τους παρόχους και τους επαγγελματίες... αν δώσουν παράταση εκ των προτέρων, όλοι θα το κωλοβαρέσουν.

Ακόμα κι αν φτάσουμε στο σημείο όπου δε θα δωθεί άλλη παράταση, δε θα πέσουν αμέσως πρόστιμα.

Πάρε για παράδειγμα πόσες ταμειακές δεν είχαν QR code μετά τη λήξη της προθεσμίας... δεν έπεσε κανένα πρόστιμο. Πήγανε όλοι τελευταία στιγμή και τις αναβάθμισαν.

Δε θα πιαστούμε μαλάκες λοιπόν να γίνουμε τα πειραματόζωα και να βρεθούμε με κλειδωμένα pos. Ας τα συνδέσουν άλλοι πρώτα, κι εμείς τελευταία στιγμή.

Εγώ τότε με το QR code αναβάθμισα σαν μαλάκας τη ταμειακή, και πέρασαν 2 χρόνια χωρίς να τη συνδέσω καθόλου... τέλειωσαν τα Ζ και την απέσυρα.

Κι έτσι όπως πάμε τώρα... μάλλον θα πάνε χαμένα και τα λεφτά της τωρινής αναβάθμισης... αν είναι να γίνει η διασύνδεση μετά το καλοκαίρι, πάλι θα με συνέφερε να πάρω καινούργια ταμειακή παρά να την αναβαθμίσω.

29 minutes ago, peragialos said:

Δηλαδή πρέπει να πάμε σε τεχνικό για να κάνει την αναβάθμιση της ταμειακής και να βάλει σφραγίδα/υπογραφή στο βιβλίο της αλλά αν ξέρεις μπορείς να κάνεις τις ρυθμίσεις στο pos μόνος σου;

Άλλο η αναβάθμιση της ταμειακής, κι άλλο η ρύθμιση. Η αναβάθμιση της είναι το μόνο εύκολο.

Μετά πρέπει να ρυθμίσεις το pos με static ip, να συνδεθείς με ΑΑΔΕ για να πάρεις Master Key... να περαστούν μετά αυτά στη ταμειακή μηχανή ώστε να γίνει επικοινωνία μεταξύ τους.

Θα γινει ο κακος χαμος και αρχισουν να ριχνουν πρόστιμα σε ολους.Παραδειγμα εμεις που καναμε αιτηση για voucher και περιμενουμε ακομα να μας τα στειλουν  να τα χρησιμοποιησουμε θα μας ριξουν πρόστιμο? Και σημερα που λεει ο λογος να τα ειχαμε δεν προλαβαινεις σε δεκα μερες να φωναξεις τεχνικους να αγορασεις pos και να γινει η διαδικασια.Ειναι σαν να το κανουν επιτηδες να ριξουν προστιμα.Θεωρω αν οχι 3μηνο ενα 2μηνο ακομα θα δωσουν παραταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, aguero88 είπε

Καλά αυτό που βγάλανε για τα τιμολόγια ασχολίαστο. Να κόβεις απόδειξη και να την ακυρώνεις μετα....

Πραγματικά όποιος μου βρει λύση , να έρθει ένα τριήμερο δωρεάν. Όλοι είμαστε σε απόγνωση, λογιστές, επαγγελματίες, τεχνικοί. 

Υπαρχει λυση ....

Κουμπι στην ταμειακη ... Ενα τμημα να ειναι χωρις ΦΠΑ κτλ που να λεει αποδειξη εισπραξης εναντι παραστατικου!

Βολευει και για τα Τιμολογια (τα κοβεις ΕΝΑΝΤΙ) και για να παρεις προκαταβολη απο πελατη !!!

Επεξ/σία από k_w_t

1 hour ago, k_w_t said:

Υπαρχει λυση ....

Κουμπι στην ταμειακη ... Ενα τμημα να ειναι χωρις ΦΠΑ κτλ που να λεει αποδειξη εισπραξης εναντι παραστατικου!

Βολευει και για τα Τιμολογια (τα κοβεις ΕΝΑΝΤΙ) και για να παρεις προκαταβολη απο πελατη !!!

ΦΕΚ, σχετική εγκύκλιο έχουμε;

αν όχι σταματήστε να το λέτε σε πελάτες ή παραέξω

6 ώρες πριν, sdikr είπε

ΦΕΚ, σχετική εγκύκλιο έχουμε;

αν όχι σταματήστε να το λέτε σε πελάτες ή παραέξω

Ειπα οτι υπαρχει λυση ... 

Οχι οτι το εχουν σκεφτει στην ΑΑΔΕ.

Προς το παρον εχουμε την λυση αποδειξη - ακυρωση - τιμολογιο..

Καλημέρα, έχω κάνει απο τον Οκτώβριο την αναβάθμιση της ταμειακής για να είναι έτοιμη για διασύνδεση με το pos. Προχθές που πήρα τηλέφωνο και στην card link μου είπαν ότι είμαι έτοιμος και απο αυτούς και ότι αναβαθμήστικε το cardlink verifone vx520 που έχω και μπορεί να συνδεθεί. Στο site τις ΑΑΔΕ βέβαια το δείχνει ακόμα το pos προς ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ... Πηρα την εταιρεία που έχω πάρει την ταμεική μου και μου είπαν ότι πρώτα πρέπει να μου στείλει μηνυμα η ΑΑΔΕ ότι είμαι έτοιμος και μετά να τους πάρω να έρθουν για την σύνδεση.. Ξαναπέρνω την Cardlink τους στο αναφέρω και μου λένε ότι δεν ισχύει αυτό που σου είπαν και μπορείς να προχωρήσεις στην διασύνδεση τους. Το ερώτημα είναι τι να κάνω? να τους πιεσω να έρθουν για την διασύνδεση ή να περιμένω το μηνυμα της ΑΑΔΕ πρώτα? και αν το μήνυμα δεν έρθει ποτέ απο ΑΑΔΕ τι θα γίνει?  Το πρόστιμο μπαίνει και σε αυτην την περίπτωση? που δηλαδή ενώ είναι όλα έτοιμα αργεί η ΑΑΔΕ να στείλει το μηνμυμα με αποτέλεσμα να υπάρχει περίπτωση να περάσει ο μηνας? ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ  ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ..... ΘΕΛΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΥΠΙΚΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν εχει αναβαθμιστει το POS πρεπει μεσα στο MENU του να εμφανισει ενα υπομενου ΑΑΔΕ 

Εκει βαζει ο τεχνικος της ταμειακης την IP της  ταμειακης και κανει επιβεβαιωση ΑΦΜ.

Κανει το αναποδο και στην ταμειακη δηλαδη δηλωνει την IP του POS.

Οι IP's να ειναι καρφωτες που λεμε και εκτος ευρους του DHCP του router(ρυθμισε το να σταματαει πχ στο 200 και οχι στο 254) για να μην γινει κανενα μπερδεμα.

20 ώρες πριν, Leleouras είπε

παρατάσεις δίνουν πάντα την τελευταία στιγμή, έως ότου όλοι με την ψυχή στην κούλουρη 

Στην διασυνδεση μπορει να γινει παραταση   στην προμηθεια οχι..

Ειναι με επιδοτηση απο το ταμειο ανάκαμψής .

Επεξ/σία από k_w_t

1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Εαν εχει αναβαθμιστει το POS πρεπει μεσα στο MENU του να εμφανισει ενα υπομενου ΑΑΔΕ 

Εκει βαζει ο τεχνικος της ταμειακης την IP της  ταμειακης και κανει επιβεβαιωση ΑΦΜ.

Κανει το αναποδο και στην ταμειακη δηλαδη δηλωνει την IP του POS.

Οι IP's να ειναι καρφωτες που λεμε και εκτος ευρους του DHCP του router(ρυθμισε το να σταματαει πχ στο 200 και οχι στο 254) για να μην γινει κανενα μπερδεμα.

Στην διασυνδεση μπορει να γινει παραταση   στην προμηθεια οχι..

Ειναι με επιδοτηση απο το ταμειο ανάκαμψής .

Ναι στο pos εμφανίζεται το menu της ΑΑΔΕ το θέμα είναι ότι η εταιρεία δεν έρχεται λέει προτού μου στείλει μήνυμα η ααδε ότι είμαι έτοιμος για διασύνδεση. Τι να κάνω να καλέσω άλλη εταιρεία να το κάνει ή να περιμένω το μήνυμα της ΑΑΔΕ ; Δεν ξέρω τι να κάνω... Παρόλα αυτά να υπενθυμίσω ότι στο site της ΑΑΔΕ δεν έχει ενημερωθεί ακόμα και το pos φαίνεται προς αναβάθμιση ακόμα...

Καλημερα, 

Viva με POS S800, και αναβαθμιση δεν εχει γινει ακομα. Στο chat bot της Viva τα μηνυματα κονσερβας λενε τα γνωστα, να γινει η διασυνδεση εως τις 29/2/24. 

Ο προμηθευτης της ταμειακης μου λεει οτι και στον maverick290402 πιο πανω. 

Μας παιζουν μπαλακι, και εχουμε και τη φοβερα προστιμου! 

Το δευτερο προβλημα που αναφερθηκε και απο αλλο σχολιαστη ειναι το "Τα τιμολόγια που κόβω απο τον υπολογιστή πως θα συνδεθεί αυτό με το POS για τον πελάτη που θα με πληρώνει με κάρτα και εγώ δεν θα μπορώ να πληκτρολογήσω κανένα ποσό στο POS?" 

Καθε 1-2 χρονια οι κοπριτες αλλαζουν απαιτησεις και εμεις ειμαστε αναγκασμενοι να τα χωνουμε συνεχεια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, kolossos είπε

Το δευτερο προβλημα που αναφερθηκε και απο αλλο σχολιαστη ειναι το "Τα τιμολόγια που κόβω απο τον υπολογιστή πως θα συνδεθεί αυτό με το POS για τον πελάτη που θα με πληρώνει με κάρτα και εγώ δεν θα μπορώ να πληκτρολογήσω κανένα ποσό στο POS?" 

Προς το παρον εχουμε την λυση αποδειξη - ακυρωση - τιμολογιο..

https://www.taxheaven.gr/news/66473/dieykriniseis-gia-tis-xondrikes-synallages-me-th-xrhsh-pos?nomobile=1

Επεξ/σία από k_w_t

6 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

Αυτοι που εχουν eshop και ecommerce POS, σε αυτη την περιπτωση δεν απαιτείτε  να γινει διασυνδεση με την ταμειακη σωστα?

Κανενα θεμα δεν εχουν.. 

Το προβλημα ειναι στα μηχανηματα pos που θα κλειδωσει το πληκτρολογιο ..

• Thanks 1

Σε ευχαριστω για την απαντηση επειδη εχω και eshop και κανεις δεν ηξερε να μου πει τι ισχυει.Αρα η διασυνδεση με την ταμειακη  αφορα μονο τα μηχανηματα pos και οχι τα ecommerce POS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...