Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sdikr είπε

Δεν διάβασες σωστά τις οδηγίες ;)  (2ο μωβ απο αριστερά) 

αν δεν εχει γίνει όμως η αναβάθμιση μάλλον δεν θα δουλεύει

Θέλει προσοχή να μην γίνει ενεργοποίηση του ΑΑΔΕ  κατα λάθος γιατί μετά θα έχεις θέμα

Screenshot_3.png

Δεν κάνω τίποτα μόνος μου. Θα το κάνει ο τεχνικός όταν έρθει η ώρα. Να δούμε και πόσο θα χρεωθούμε για τις επισκέψεις γιατί τζάμπα δεν το κόβω. Βλέπω πολλοί να τα κάνουν μόνοι τους για να γλιτώσουν το κόστος (με μεγάλη πιθανότητα λάθους).

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, aguero88 είπε

Αν το συνδέσουμε με τη ταμειακή , θα κλειδώσει δεν θα μπορούν οι πελάτες να πληρώσουν για την διαμονή, μερικοί θέλουν και τιμολόγιο.

Τι λύση υπάρχει;

Στις 15/2/2024 στις 11:38 ΠΜ, maverick290402 είπε

Εγώ έχω την εξής απορία.... Αντε και μου κάνει ο τεχνικός την συνδεση του POS με την ταμειακή μου.... Τα τιμολόγια που κόβω απο τον υπολογιστή με το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ (TIMOLOGIO) πως θα συνδεθεί αυτό με το POS για τον πελάτη που θα με πληρώνει με κάρτα και εγώ δεν θα μπορώ να πληκτρολογήσω κανένα ποσό στο POS?

Βγήκε σήμερα διευκρινιστική εγκύκλιος από την ααδε ακριβώς για το θέμα τιμολογίων-pos και τα πράγματα γίνονται όλο και δυσκολότερα! Από κάτω στα σχόλια, οι λογιστές είναι απελπισμένοι. Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν όντως πραγματικότητα. Από τα όσα γράφει πάντως φαίνεται ότι τα pos θα κλειδώσουν και δεν θα μπορούν να ξαναλειτουργήσουν αυτόνομα ποτέ με κανένα τρόπο. Η συναλλαγή θα ξεκινάει πάντα από την ταμειακή.

Ενδεικτικά διαβάστε: 

Spoiler

Για τις διενεργούμενες συναλλαγές τους με άλλες οντότητες, για τις οποίες απαιτείται έκδοση τιμολογίου, ενώ η εξόφλησή αυτού πραγματοποιείται μέσω EFT/POS, εκδίδουν:
α) αρχικά απόδειξη λιανικών συναλλαγών μέσω ΦΗΜ, με βάση τα οριζόμενα στην παρ. 8 του άρθρου 12 του ν.4308/2014,
β) στη συνέχεια πιστωτικό στοιχείο λιανικής για την αντικατάσταση της απόδειξης λιανικών συναλλαγών με βάση τα οριζόμενα στην παρ. 4 του ως άνω άρθρου και τέλος,
γ) ισόποσο τιμολόγιο προς την πράγματι αντισυμβαλλόμενη οντότητα για την ορθή απεικόνιση της συναλλαγής.

Στην περίπτωση κατά την οποία η έκδοση του τιμολογίου προηγείται της εξόφλησης αυτού, εκδίδεται απόδειξη λιανικών συναλλαγών και εν συνεχεία πιστωτικό στοιχείο λιανικής κατά την εξόφλησή του, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/66473/dieykriniseis-gia-tis-xondrikes-synallages-me-th-xrhsh-pos?nomobile=1

Επεξ/σία από 1comment
  • Confused 1

3 hours ago, ekrepali said:

@sdikr Mια ερωτησούλα, αν ξέρεις να απαντήσεις: https://www.aade.gr/sites/default/files/2024-02/INGENICO TELIUM_ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΑΔΕ ΦΗΜ - EFTPOS.pdf

Στη σελίδα 9 τελειώνουν οι οδηγίες σύνδεσης pos ταμειακής.

Στη σελίδα 10 λέει αναλύει το νέου μενού εμπόρου με τις ετεροχρονισμένες / προφορτωμένες συναλλαγές.

Να υποθέσω ότι η βασική λειτουργία του POS θα είναι να ζητάει απευθείας τη κάρτα απ'το πελάτη και θα ολοκληρώνεται η συναλλαγή αυτόματα... ενώ η διαδικασία με τις προφορτωμένες συναλλαγές θα είναι μια εξτρα λειτουργία;

Ή θα πρέπει ανεξαρτήτως σε κάθε συναλλαγή να μπαίνουμε στο μενού εμπόρου και να βρίσκουμε την απόδειξη που έχει σταλεί από τη ταμειακή μηχανή;

Αυτό έχει να κάνει με την ταμειακή,   απο εκεί θα το στέλνεις,  πχ  σε μια που έχω λέει πρώτα πατάς μερικό σύνολο, μετά κάρτα  για να πάει άμεσα,   για να την φορτώσει, πατάς μερικό σύνολό, αλλαγή λειτουργίας, κάρτα, μετά στο μενού μπαίνεις για να καλέσεις την απόδειξη

2 hours ago, aguero88 said:

Αυτό ρωτάω και εγώ και κανείς δεν ξέρει ! 

Έναν άνθρωπο να μου θα κάνεις αυτό και αυτό δεν υπάρχει. 

Εν τω μεταξύ αυτή η ΑΑΔΕ δεν μπορεί να βοηθήσει; 

Τι νομίζει όλη έχουν μια ταμειακή και ένα pos και τέλος τα βάλαμε στο ρούτερ και όλα οκ; 

Δηλαδή αν είχα καφετέρια με 3 pos τι θα γινόταν; 

Αυτοί που κάνουν διανομές και πληρώνονται στο δρόμο; 

Στις λαϊκές είδα τους είπαν σε απλά λόγια η θα πάτε στην λύση που έβγαλε η Πειραιώς (ταμειακή και pos μαζί ) η θα έρθει λέει μια συσκευή από το εξωτερικό που δεν έχει έρθει ακόμα και θα συνδέονται εκεί ταμειακές και pos. Το εγγραφε ένας της ομοσπονδίας στο Facebook . 

Να θέλουμε να είμαστε εντάξει και να μην μπορούμε ρε φίλε. 

Εν τω μεταξύ αυτά τα pos στο κινητό συνδέονται με τις ταμειακές; Γίνεται; Να κατεβάσω μια εφαρμογή να τελειώνω. 

Εν τω μεταξύ έστω ότι συνδέσω την ταμειακή με ένα virtual pos (kinito) μετά το κανονικό pos θα είναι ορφανό (αφού θα το χρησιμοποιώ για τις αποδείξεις από τον υπολογιστή το πρόγραμμα της epsilon και θα μου έρθει κανένα 10.000€

Κανένας άλλος καμία ιδέα; 

Μια ταμειακή μπορεί να έχει παραπάνω απο δυο pos,  πχ στην diginet μπαίνεις και δηλώνεις   pos 1,2,3 

Για αυτούς στον δρόμο έχεις την προφορτωση 

Για λαικές η καλύτερη λύση είναι η all in one,  αλλιώς θέλεις κάποιο τρόπο να τα συνδέσεις στο δίκτυο, γίνεται, πχ κάποιο 4g router που να έχει ethernet

Για την ώρα δεν έχουν πει τι γίνεται με τα προγράμματα,   εγώ θα επέλεγα να το συνδέσω ταμειακή και pos λόγο πρόστιμου,  όταν θα δοθεί και το erp  τότε ξανακάνεις την σύνδεση

2 hours ago, 1comment said:

Δεν κάνω τίποτα μόνος μου. Θα το κάνει ο τεχνικός όταν έρθει η ώρα. Να δούμε και πόσο θα χρεωθούμε για τις επισκέψεις γιατί τζάμπα δεν το κόβω. Βλέπω πολλοί να τα κάνουν μόνοι τους για να γλιτώσουν το κόστος (με μεγάλη πιθανότητα λάθους).

Λίγο δύσκολο να το κάνεις μόνος σου, θέλει κωδικούς τεχνικου,  αλλά ναι η πιθανότητα λάθους είναι μεγάλη

Χρέωση λογικό είναι να υπάρξει, η ρύθμιση γίνεται αναγκαστικά στον χώρο του πελάτη, θα σου ρυθμίσει και pos και router και ταμειακή.

• Like 1

Καλημέρα σας,

Χρησιμοποιώ cloud ταμειακή με πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης (Softone go retail on cloud). Έχω πολλάκις ρωτήσει την εταιρεία που διαχειρίζεται το πρόγραμμα αν πρέπει να γίνει κάτι και στο σύστημά μου για να το συνδέσω με το POS Cardlink που έχω, αλλά μου λένε πως

α) δεν είναι ακόμη δυνατή η σύνδεση και

β) Σε κάθε περίπτωση δεν έχει ακόμα τεθεί ως υποχρεωτική η διασύνδεση του ταμείου με το EFT για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Βέβαια εγώ ότι και να μου λένε ένα φόβο πως 1η Μαρτίου δε θα δουλεύει το POS τον έχω. Χρησιμοποιεί κάποιος κάτι αντίστοιχο? Όντως δεν είναι ακόμη υποχρεωτική η διασύνδεση για τέτοιες περιπτώσεις?

Ευχαριστώ.

10 ώρες πριν, sdikr είπε

Χρέωση λογικό είναι να υπάρξει, η ρύθμιση γίνεται αναγκαστικά στον χώρο του πελάτη, θα σου ρυθμίσει και pos και router και ταμειακή.

Θα είναι τέτοιο το μπάχαλο που το μετρητό θα πάει σύννεφο. Είδες για το τιμολόγιο πόσο περίπλοκα το έκαναν; Πρώτα απόδειξη, μετά πιστωτικό λιανικής (ανάθεμα αν ξέρει τι είναι ο κάθε επαγγελματίας) και μετά τιμολόγιο. 3 παραστατικά για 1! Κανείς δεν θα μπει σε τέτοια διαδικασία. Μέχρι 500 μετρητά και από κει και πάνω τράπεζα.

• Like 1

14 λεπτά πριν, GnsP είπε

Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτα;

Που να διαβάσεις στο taxheaven τα σχόλια των λογιστών! Έχουν τρελαθεί! Τα πράγματα περιπλέκονται πάρα πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, sdikr είπε

Μια ταμειακή μπορεί να έχει παραπάνω απο δυο pos,  πχ στην diginet μπαίνεις και δηλώνεις   pos 1,2,3 

Για αυτούς στον δρόμο έχεις την προφορτωση 

Για λαικές η καλύτερη λύση είναι η all in one,  αλλιώς θέλεις κάποιο τρόπο να τα συνδέσεις στο δίκτυο, γίνεται, πχ κάποιο 4g router που να έχει ethernet

Για την ώρα δεν έχουν πει τι γίνεται με τα προγράμματα,   εγώ θα επέλεγα να το συνδέσω ταμειακή και pos λόγο πρόστιμου,  όταν θα δοθεί και το erp  τότε ξανακάνεις την σύνδεση

Καταρχάς σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό! Αυτό σκέφτηκα και εγώ! Να συνδέσω την ταμειακή με το pos για να μην φάω πρόστιμο και μετά βλέπω με το πρόγραμμα. Το πρόβλημα είναι όμως ότι η ταμειακή ελάχιστα δουλεύει. Μιλάμε για μικρό ξενοδοχείο. Ζήτημα να πάρει κανείς 1 καφέ κάθε σκ. Αλλά πρέπει να την έχω! Αν συνδέσω την ταμειακή με το pos αυτομάτως δεν θα έχω pos! Το 99% των αποδείξεων/τιμολογίων είναι από το philoxenia της epsilon. Πρέπει να πάρω άλλο pos για να πληρώνουν την διαμονή οι πελάτες. Το οποίο πάλι θα φαίνεται ορφανό! 

Επίσης, στις κρατήσεις μέσω booking πληκτρολογείς μια virtual card στο pos για να πάρεις την πληρωμή (ο πελάτης έχει πληρώσει την booking, η booking έχει εκδώσει εικονική  κάρτα και να τραβήξεις εσύ τα χρήματα) . Αν κλειδώσουν τα pos που θα εισπράττω τις κρατήσεις; 

Καλά αυτό που βγάλανε για τα τιμολόγια ασχολίαστο. Να κόβεις απόδειξη και να την ακυρώνεις μετα....

Πραγματικά όποιος μου βρει λύση , να έρθει ένα τριήμερο δωρεάν. Όλοι είμαστε σε απόγνωση, λογιστές, επαγγελματίες, τεχνικοί. 

Επεξ/σία από aguero88

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, aguero88 είπε

Πραγματικά όποιος μου βρει λύση , να έρθει ένα τριήμερο δωρεάν. Όλοι είμαστε σε απόγνωση, λογιστές, επαγγελματίες, τεχνικοί. 

Πάντως δεν θα διασυνδεθούν όλα τα pos. Κράτα το αυτό στο μυαλό σου. Π.χ. τα ecommerce pos των eshop δεν θα διασυνδεθούν. Εμένα δεν μου γράφει ούτε προς αναβάθμιση ούτε τίποτα το ecommerce, σε αντίθεση με το ενσύρματο του μαγαζιού. Θα μου πεις δεν είναι υπαρκτές συσκευές. Μα δεν γίνεται να διασυνδεθούν όλα τα pos. Τα mobile; Τα ασύρματα που έχουν οι καφετέριες πώς θα συνδεθούν; Προφανώς θα εξαιρεθούν όπως τα ecommerce. Άρα, κάτι τέτοιο θα πάρεις κι εσύ. 

Στο πρώτο που λες, εφόσον πια pos=ταμειακή, ίσως θα πρέπει να χτυπάς στην ταμειακή την διαμονή (σε αντίστοιχο κωδικό εφόσον συνεννοηθείς με τον τεχνικό σου) και μετά περνάς κανονικά κάρτα. Τη δουλειά δηλαδή που έκανες μέσω της εψιλον, τώρα θα την κάνεις μέσω της ταμειακής σου. Δεν είναι κάτι που δεν γίνεται. 

Επεξ/σία από 1comment

αναλογα με την ταμειακη μηχανη εχεις και τις αναλογες δυνατοτητες, οπως πχ προφορτωση πληρωμης, για μεταφορα του pos και πληρωμη σε αλλο χωρο, ακομα και τιμολογιο μπορεις να πληρωθεις με καρτα απλα πρεπει να δωσει εντολη η ταμειακη

1 hour ago, RipCity said:

Καλημέρα σας,

Χρησιμοποιώ cloud ταμειακή με πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης (Softone go retail on cloud). Έχω πολλάκις ρωτήσει την εταιρεία που διαχειρίζεται το πρόγραμμα αν πρέπει να γίνει κάτι και στο σύστημά μου για να το συνδέσω με το POS Cardlink που έχω, αλλά μου λένε πως

α) δεν είναι ακόμη δυνατή η σύνδεση και

β) Σε κάθε περίπτωση δεν έχει ακόμα τεθεί ως υποχρεωτική η διασύνδεση του ταμείου με το EFT για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Βέβαια εγώ ότι και να μου λένε ένα φόβο πως 1η Μαρτίου δε θα δουλεύει το POS τον έχω. Χρησιμοποιεί κάποιος κάτι αντίστοιχο? Όντως δεν είναι ακόμη υποχρεωτική η διασύνδεση για τέτοιες περιπτώσεις?

Ευχαριστώ.

Για την ώρα δεν κάνεις κάτι,  υποχρέωση για διασύνδεση έχουν αυτοί που έχουν ταμειακή στο μητρώο της ΑΑΔΕ και έχει γίνει αναβάθμιση στο Pos τους,   αν και ακούγεται πως θα δωθεί τελικά παράταση.

• Thanks 1

23 minutes ago, aguero88 said:

Καταρχάς σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό! Αυτό σκέφτηκα και εγώ! Να συνδέσω την ταμειακή με το pos για να μην φάω πρόστιμο και μετά βλέπω με το πρόγραμμα. Το πρόβλημα είναι όμως ότι η ταμειακή ελάχιστα δουλεύει. Μιλάμε για μικρό ξενοδοχείο. Ζήτημα να πάρει κανείς 1 καφέ κάθε σκ. Αλλά πρέπει να την έχω! Αν συνδέσω την ταμειακή με το pos αυτομάτως δεν θα έχω pos! Το 99% των αποδείξεων/τιμολογίων είναι από το philoxenia της epsilon. Πρέπει να πάρω άλλο pos για να πληρώνουν την διαμονή οι πελάτες. Το οποίο πάλι θα φαίνεται ορφανό! 

Επίσης, στις κρατήσεις μέσω booking πληκτρολογείς μια virtual card στο pos για να πάρεις την πληρωμή (ο πελάτης έχει πληρώσει την booking, η booking έχει εκδώσει εικονική  κάρτα και να τραβήξεις εσύ τα χρήματα) . Αν κλειδώσουν τα pos που θα εισπράττω τις κρατήσεις; 

Καλά αυτό που βγάλανε για τα τιμολόγια ασχολίαστο. Να κόβεις απόδειξη και να την ακυρώνεις μετα....

Για αυτό κάνε ενα virtual pos απο την viva,    απο την στιγμή που η viva δεν έχει στείλει ακόμα στην ΑΑΔΕ πως το softpos είναι έτοιμο για διασύνδεση δεν έχεις υποχρέωση σύνδεση.

10 minutes ago, 1comment said:

Πάντως δεν θα διασυνδεθούν όλα τα pos. Κράτα το αυτό στο μυαλό σου. Π.χ. τα ecommerce pos των eshop δεν θα διασυνδεθούν. Εμένα δεν μου γράφει ούτε προς αναβάθμιση ούτε τίποτα το ecommerce, σε αντίθεση με το ενσύρματο του μαγαζιού. Θα μου πεις δεν είναι υπαρκτές συσκευές. Μα δεν γίνεται να διασυνδεθούν όλα τα pos. Τα mobile; Τα ασύρματα που έχουν οι καφετέριες πώς θα συνδεθούν; Προφανώς θα εξαιρεθούν όπως τα ecommerce. Άρα, κάτι τέτοιο θα πάρεις κι εσύ. 

ήδη η viva έχει βγάλει οδηγίες για διασύνδεση των  ασυρμάτων που είναι μέσω 4g,  καθώς τα έχει δηλώσει και αυτά μαζί με το softpos ότι θα δουλέυουν με το σύστημα της ΑΑΔΕ αυτά δηλαδή που κάνουν χρήση Midleware,  τα pos των eshop είναι άλλη περίπτωση και δεν έχει ακουστεί κάτι για εκείνα ακόμα

6 minutes ago, 1comment said:

Ακούγεται όντως; Γιατί υπουργοί-ααδε το διαψεύδουν συνέχεια.

Και στην Μελλον και στην viva,  και άλλοι 3 κατασκευαστές ταμειακών αυτό μας έχουν μεταφέρει

On 16/02/2024 at 09:21, nikx said:

Η ΑΑΔΕ εχει ανεβασει στην σελιδα της Ληψη Αρχειου  με οδηγιες για καποια Pos οπως και η Cardlink  Οδηγίες διασύνδεσης για ολα τα μηχανακια της android και μη, παιζει να ζητησουν να τα κανουμε και μονοι μας .

Κατα τα αλλα μιλανε για πρόστιμα χιλιαδων ευρω αν δεν προλαβουμε.

Δηλαδή πρέπει να πάμε σε τεχνικό για να κάνει την αναβάθμιση της ταμειακής και να βάλει σφραγίδα/υπογραφή στο βιβλίο της αλλά αν ξέρεις μπορείς να κάνεις τις ρυθμίσεις στο pos μόνος σου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...