gmoman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, aguero88 είπε Sos αν γνωριζει κανείς γιατί κανείς δεν ξέρει , ούτε λογιστής ούτε τεχνικός. Μικρός ξενώνας κόβει τις αποδείξεις των πελατών μέσω του epsilon smart philoxenia (υπολογιστή). Τους καφέδες το απόγευμα που παίρνουν οι πελάτες (10 αποδείξεις το μήνα ) τους κόβει από ταμειακή. Υπάρχει 1pos. Το οποίο δουλεύει 99,99% για την εξόφληση της διαμονής. Αν το συνδέσουμε με τη ταμειακή , θα κλειδώσει δεν θα μπορούν οι πελάτες να πληρώσουν για την διαμονή, μερικοί θέλουν και τιμολόγιο. Τι λύση υπάρχει; Η λύση λέγεται προέγκριση. Ρώτα τον τεχνικό της ΦΗΜ σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 40 minutes ago, gmoman said: Η λύση λέγεται προέγκριση. Ρώτα τον τεχνικό της ΦΗΜ σου. Αν κλειδωθεί το Pos πλέον δέχεται εντολές μόνο απο την ταμειακή, δεν μπορεί να δέχεται απο τα πλήκτρα ή απο το πρόγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gmoman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, sdikr είπε Αν κλειδωθεί το Pos πλέον δέχεται εντολές μόνο απο την ταμειακή, δεν μπορεί να δέχεται απο τα πλήκτρα ή απο το πρόγραμμα. Δεχεται όμως απο την ταμειακή. Ρυθμίζει ο τεχνικός 2 πλήκτρα στην ταμειακή. 1 για κανονικά αγορά και 1 για προέγκριση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, gmoman said: Δεχεται όμως απο την ταμειακή. Ρυθμίζει ο τεχνικός 2 πλήκτρα στην ταμειακή. 1 για κανονικά αγορά και 1 για προέγκριση. Αυτό είναι για να φορτώσεις στο pos απόδειξη και ποσό για περιπτώσεις πχ διανομής, αυτό σημαίνει πως αν το χτυπήσεις θα περάσει στο Mydata 2 φορές μια απο ταμείακη, μια απο το πρόγραμμα, δεν είναι για αυτό τον λόγο, ΥΓ είναι προφόρτωση, όχι προέγκριση Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου από sdikr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Έλαβα κι εγώ μήνυμα απ'την ΑΑΔΕ, άρα η Mellon έχει αναβαθμίσει τα pos της εθνικής. Το F3 εξακολουθεί να μη κάνει τίποτα, αλλά ίσως η κάθε εταιρία που διαχειρίζεται το POS έχει διαφορετική αναβάθμιση... αυτό το pdf στην ΑΑΔΕ είναι της Epay. Στο δικό μου POS υπάρχει επιλογή "ΦΗΜ" στο F1, μάλλον από εκεί θα γίνονται οι ρυθμίσεις... θα πάρω αύριο τη Mellon να δω τι γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gmoman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, sdikr είπε Αυτό είναι για να φορτώσεις στο pos απόδειξη και ποσό για περιπτώσεις πχ διανομής, αυτό σημαίνει πως αν το χτυπήσεις θα περάσει στο Mydata 2 φορές μια απο ταμείακη, μια απο το πρόγραμμα, δεν είναι για αυτό τον λόγο, ΥΓ είναι προφόρτωση, όχι προέγκριση Σωστά, άλλο προφόρτωση άλλο προέγκριση. ΠΡΟΦΟΡΤΩΣΗ: η ταμειακή στέλνει την πληρωμή στο POS το οποίο μπορεί να αποσυνδεθεί και να μετακινηθεί σε διαφορετικο χώρο για την πληρωμή του. Οταν επιστρέψει στο ίδιο χώρο και συνδεθει στο δίκτυο, θα πρέπει να γίνει ΑΝΑΚΤΗΣΗ απο την ταμειακή επιλέγοντας την ΑΝΑΚΤΗΣΗ POS απο το κεντρικό μενού. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ: Η ταμειακή στέλνει την πληρωμή στο τερματικό το οποίο θα διαχειριστεί την συναλλαγή προέγκρισης. Υπάρχουν μοντέλα ταμειακών που υποστηρίζουν όλα τα παραπάνω, όχι όμως και όλα τα POS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, gmoman said: Σωστά, άλλο προφόρτωση άλλο προέγκριση. ΠΡΟΦΟΡΤΩΣΗ: η ταμειακή στέλνει την πληρωμή στο POS το οποίο μπορεί να αποσυνδεθεί και να μετακινηθεί σε διαφορετικο χώρο για την πληρωμή του. Οταν επιστρέψει στο ίδιο χώρο και συνδεθει στο δίκτυο, θα πρέπει να γίνει ΑΝΑΚΤΗΣΗ απο την ταμειακή επιλέγοντας την ΑΝΑΚΤΗΣΗ POS απο το κεντρικό μενού. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ: Η ταμειακή στέλνει την πληρωμή στο τερματικό το οποίο θα διαχειριστεί την συναλλαγή προέγκρισης. Υπάρχουν μοντέλα ταμειακών που υποστηρίζουν όλα τα παραπάνω, όχι όμως και όλα τα POS Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στις οδηγίες της ΑΑΔΕ, έχεις εσύ κάποιο λίνκ σχετικό; Προσθήκη, αναφέρεσαι μάλλον για περιπτώσεις που κάποιος με χρήση πιστωτικής κρατάει κάτι σαν εγγύηση. Εδώ ρωτάει τι γίνεται στην περίπτωση που κόβει παραστατικό απο τον υπολογιστή (που πάει Mydata) και πως θα κρατήσει χρήμματα απο τον πελάτη απο κλειδωμένο Pos με χρήση κάρτας (όχι μόνο πιστωτικής). Αν το χτυπήσει στην ταμειακή θα πάει και απο εκεί στα mydata 2 hours ago, ekrepali said: Έλαβα κι εγώ μήνυμα απ'την ΑΑΔΕ, άρα η Mellon έχει αναβαθμίσει τα pos της εθνικής. Το F3 εξακολουθεί να μη κάνει τίποτα, αλλά ίσως η κάθε εταιρία που διαχειρίζεται το POS έχει διαφορετική αναβάθμιση... αυτό το pdf στην ΑΑΔΕ είναι της Epay. Στο δικό μου POS υπάρχει επιλογή "ΦΗΜ" στο F1, μάλλον από εκεί θα γίνονται οι ρυθμίσεις... θα πάρω αύριο τη Mellon να δω τι γίνεται. Δες εδώ αν έχει οδηγίες για το δικό σου Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου από sdikr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 20 λεπτά πριν, sdikr είπε Δες εδώ αν έχει οδηγίες για το δικό σου Εδώ είναι όσα έχουν αναβαθμιστεί; Βλέπω το δικό μου (verifone) αλλά δεν έχω λάβει μεηλ ότι αναβαθμίστηκε... 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Το F3 εξακολουθεί να μη κάνει τίποτα, αλλά ίσως η κάθε εταιρία που διαχειρίζεται το POS έχει διαφορετική αναβάθμιση... αυτό το pdf στην ΑΑΔΕ είναι της Epay. Στο δικό μου POS υπάρχει επιλογή "ΦΗΜ" στο F1, μάλλον από εκεί θα γίνονται οι ρυθμίσεις... θα πάρω αύριο τη Mellon να δω τι γίνεται. Εμένα οι οδηγίες λένε να πατήσω το F6 για μενου ααδε και το pos δεν έχει καν F6. Φτάνει μέχρι F4! 😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisgr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Τα mypos go συνδέονται με το συγκεκριμένο σύστημα? Γνωρίζει κανείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 34 minutes ago, 1comment said: Εδώ είναι όσα έχουν αναβαθμιστεί; Βλέπω το δικό μου (verifone) αλλά δεν έχω λάβει μεηλ ότι αναβαθμίστηκε... Εμένα οι οδηγίες λένε να πατήσω το F6 για μενου ααδε και το pos δεν έχει καν F6. Φτάνει μέχρι F4! 😅 Εδώ είναι όσα μοντέλα έχουν δηλώσει οι παροχοι πως θα δουλεύουν με το σύστημα, η αναβάθμιση δεν γίνεται σε όλους, γίνεται τμηματικά, όταν αναβαθμίζουν κάποιον πελάτη στέλνουν στην ΑΑΔΕ τις πληροφορίες ώστε και η ΑΑΔΕ μετά να σου στείλει το μήνυμα. Εσυ έχεις πάροχο epay; γιατί αυτό βλέπω μόνο με verifone Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 5 λεπτά πριν, sdikr είπε Εσυ έχεις πάροχο epay; γιατί αυτό βλέπω μόνο με verifone Ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 1 hour ago, sdikr said: Δες εδώ αν έχει οδηγίες για το δικό σου Aαα καλά... δεν είχα προσέξει πως έχει link για pdf δίπλα από κάθε pos. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 4 minutes ago, 1comment said: Ναι. Δεν διάβασες σωστά τις οδηγίες (2ο μωβ απο αριστερά) αν δεν εχει γίνει όμως η αναβάθμιση μάλλον δεν θα δουλεύει Θέλει προσοχή να μην γίνει ενεργοποίηση του ΑΑΔΕ κατα λάθος γιατί μετά θα έχεις θέμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου @sdikr Mια ερωτησούλα, αν ξέρεις να απαντήσεις: https://www.aade.gr/sites/default/files/2024-02/INGENICO TELIUM_ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΑΔΕ ΦΗΜ - EFTPOS.pdf Στη σελίδα 9 τελειώνουν οι οδηγίες σύνδεσης pos ταμειακής. Στη σελίδα 10 λέει αναλύει το νέου μενού εμπόρου με τις ετεροχρονισμένες / προφορτωμένες συναλλαγές. Να υποθέσω ότι η βασική λειτουργία του POS θα είναι να ζητάει απευθείας τη κάρτα απ'το πελάτη και θα ολοκληρώνεται η συναλλαγή αυτόματα... ενώ η διαδικασία με τις προφορτωμένες συναλλαγές θα είναι μια εξτρα λειτουργία; Ή θα πρέπει ανεξαρτήτως σε κάθε συναλλαγή να μπαίνουμε στο μενού εμπόρου και να βρίσκουμε την απόδειξη που έχει σταλεί από τη ταμειακή μηχανή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aguero88 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 10 ώρες πριν, panagiotis54 είπε η δικια μου λογικη παντως λεει πως 2 λυσεις μπορει να υπαρχουν ειτε υπαρχει pos που δεχεται 2 συσκευες πανω ειτε πλεον το 1 θα γινει 2 δεν ξερω εσεις πως το βλεπετε Αυτό ρωτάω και εγώ και κανείς δεν ξέρει ! Έναν άνθρωπο να μου θα κάνεις αυτό και αυτό δεν υπάρχει. Εν τω μεταξύ αυτή η ΑΑΔΕ δεν μπορεί να βοηθήσει; Τι νομίζει όλη έχουν μια ταμειακή και ένα pos και τέλος τα βάλαμε στο ρούτερ και όλα οκ; Δηλαδή αν είχα καφετέρια με 3 pos τι θα γινόταν; Αυτοί που κάνουν διανομές και πληρώνονται στο δρόμο; Στις λαϊκές είδα τους είπαν σε απλά λόγια η θα πάτε στην λύση που έβγαλε η Πειραιώς (ταμειακή και pos μαζί ) η θα έρθει λέει μια συσκευή από το εξωτερικό που δεν έχει έρθει ακόμα και θα συνδέονται εκεί ταμειακές και pos. Το εγγραφε ένας της ομοσπονδίας στο Facebook . Να θέλουμε να είμαστε εντάξει και να μην μπορούμε ρε φίλε. Εν τω μεταξύ αυτά τα pos στο κινητό συνδέονται με τις ταμειακές; Γίνεται; Να κατεβάσω μια εφαρμογή να τελειώνω. Εν τω μεταξύ έστω ότι συνδέσω την ταμειακή με ένα virtual pos (kinito) μετά το κανονικό pos θα είναι ορφανό (αφού θα το χρησιμοποιώ για τις αποδείξεις από τον υπολογιστή το πρόγραμμα της epsilon και θα μου έρθει κανένα 10.000€ Κανένας άλλος καμία ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα