Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και συγχωρέστε με αν θα ρωτήσω κάτι που έχει ήδη απαντηθεί .. αλλά 128 σελίδες έχει φτάσει :)

Έχω ήδη κάνει την αγορά νέου pos ( το παλιό που είχα δεν έπαιρνε αναβάθμιση οπότε αγόρασα νέο αναγκαστικά ) και έχει γίνει ήδη και η διασύνδεση . Όλα αυτά έγιναν φυσικά ΠΡΙΝ τη λήξη της προθεσμίας. Η συνεργασία είναι με την cardlink , η οποία ήταν ενήμερη ότι υπάρχει αίτημα για τo voucher των 150 ευρώ . Το voucher λοιπόν , εκγρίθηκε προ λίγων ημερών ... και μετά από επικοινωνία μου με την cardlink , με ενημέρωσαν πως δεν εχουν καμια απαντηση σχετικά με το θέμα και ότι αναμένουν την επίσημη απάντηση της εταιρείας για το ΕΑΝ μπορεί να εξαργυρωθεί το voucher ετεροχρονισμένα ....

Τα φώτα σας παρακαλώ !   

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xoutaki είπε

Καλησπέρα σε όλους και συγχωρέστε με αν θα ρωτήσω κάτι που έχει ήδη απαντηθεί .. αλλά 128 σελίδες έχει φτάσει :)

Έχω ήδη κάνει την αγορά νέου pos ( το παλιό που είχα δεν έπαιρνε αναβάθμιση οπότε αγόρασα νέο αναγκαστικά ) και έχει γίνει ήδη και η διασύνδεση . Όλα αυτά έγιναν φυσικά ΠΡΙΝ τη λήξη της προθεσμίας. Η συνεργασία είναι με την cardlink , η οποία ήταν ενήμερη ότι υπάρχει αίτημα για τo voucher των 150 ευρώ . Το voucher λοιπόν , εκγρίθηκε προ λίγων ημερών ... και μετά από επικοινωνία μου με την cardlink , με ενημέρωσαν πως δεν εχουν καμια απαντηση σχετικά με το θέμα και ότι αναμένουν την επίσημη απάντηση της εταιρείας για το ΕΑΝ μπορεί να εξαργυρωθεί το voucher ετεροχρονισμένα ....

Τα φώτα σας παρακαλώ !   

Είναι δικαίωμα της εταιρίας κατά τη γνώμη μου να μη δεχτεί ετεροχρονισμένα εξαργύρωση του voucher.

Επειδή κι εγώ έλαβα ενημέρωση για voucher, το μόνο που έχω να τονίσω είναι να επικοινωνήστε πρώτα με την εταιρία που θέλετε να εξαργυρώσετε τα voucher, καθώς για να αξιοποιήσετε πλήρως την αξία του voucher θα πρέπει ο αποδέκτης να κάνει τις κατάλληλες ενέργειες. Μπορεί να χρειαστεί να σπάσετε το ποσό δε περισσότερα voucher, για παράδειγμα.

Γενικά πείτε στον αποδέκτη του voucher να ψαχτει ώστε να μπορέσετε να το εξαργυρώσετε στο 100% της αξίας του και ζήτησε οδηγίες. ΜΗΝ παίρνετε πρωτοβουλίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 04/06/2024 at 15:02, gpapas640 said:

Έχει κάποιος SoftPOS από τη mypos να μας προσανατολίσει λίγο;

Σε mypos  έχω πελάτη που έχει πάρει το go,  είχε πριν το Κ300 που δεν ήταν συμβατό και μίλησε μαζί του και του στείλανε το νέο.

Η διασύνδεση έγινε κανονικά χωρίς κάποιο θέμα,  το softpos τους απο όσο βλέπω δεν υπάρχει δηλωμένο στην  ΑΑΔΕ σαν Pos

Επεξ/σία από sdikr
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, gpapas640 είπε

Είναι δικαίωμα της εταιρίας κατά τη γνώμη μου να μη δεχτεί ετεροχρονισμένα εξαργύρωση του voucher.

Επειδή κι εγώ έλαβα ενημέρωση για voucher, το μόνο που έχω να τονίσω είναι να επικοινωνήστε πρώτα με την εταιρία που θέλετε να εξαργυρώσετε τα voucher, καθώς για να αξιοποιήσετε πλήρως την αξία του voucher θα πρέπει ο αποδέκτης να κάνει τις κατάλληλες ενέργειες. Μπορεί να χρειαστεί να σπάσετε το ποσό δε περισσότερα voucher, για παράδειγμα.

Γενικά πείτε στον αποδέκτη του voucher να ψαχτει ώστε να μπορέσετε να το εξαργυρώσετε στο 100% της αξίας του και ζήτησε οδηγίες. ΜΗΝ παίρνετε πρωτοβουλίες.

δεν μπορώ να το καταλάβω.... δλδ το κράτος έδωσε ένα voucher για αγορά τερματικού ΕΦΟΣΟΝ είχε εκπνεύσει η ημερομηνία και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις εταιρείες αναδρομικά ? ε τι το έδωσε τότε και το υπερηφανεύτηκε κιόλας ; .... 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, sdikr είπε

Σε mypos  έχω πελάτη που έχει πάρει το go,  είχε πριν το Κ300 που δεν ήταν συμβατό και μίλησε μαζί του και του στείλανε το νέο.

Η διασύνδεση έγινε κανονικά χωρίς κάποιο θέμα,  το softpos τους απο όσο βλέπω δεν υπάρχει δηλωμένο στην  ΑΑΔΕ σαν Pos

Έχεις δίκιο, δε το είχα τσεκαρετε αυτό, είμαι στο ψάξιμο ακόμα

7 ώρες πριν, xoutaki είπε

δεν μπορώ να το καταλάβω.... δλδ το κράτος έδωσε ένα voucher για αγορά τερματικού ΕΦΟΣΟΝ είχε εκπνεύσει η ημερομηνία και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις εταιρείες αναδρομικά ? ε τι το έδωσε τότε και το υπερηφανεύτηκε κιόλας ; .... 

Σκέψου το ως εξής. Πηγαίνεις και αγοράζεις ένα κινητό 200€. Μετά από ένα μήνα κερδίζεις μια δώροεπιταγή 50€ από το συγκεκριμένο κατάστημα, πηγαίνεις στο κατάστημα και ζητάς να σου αφαιρέσουν εκ των υστέρων το ποσό της δωροεπιταγής από το κόστος του κινητού. Στην πράξη δηλαδή να σου δώσουν στο χέρι 50€. Δεν είναι παράλογο;

Στην περίπτωση του άλλου παραλόγου , του ελληνικού δημοσίου όμως πιθανώς οι εταιρίες να δείχνουν μια κατανόηση αφού τα υπουργείο έδωσε τα voucher μετά τη λήξη της προθεσμίας. Βέβαια εδώ υπήρχε σκέψη για μαζικές αρνήσεις vouchers διότι αργούν πολύ να τους πληρώσουν.

Σε κάθε περίπτωση η προσυνεννόηση είναι η καλύτερη λύση. Εγώ με το voucher του κόστους διασύνδεσης και αναβάθμισης συμφώνησα με τον τεχνικό την πληρωμή του ποσού και όταν βγει το voucher και το εισπράξει, να μου επιστρέψει μετρητοίς τα χρήματα

Δημοσ.
Στις 22/3/2024 στις 3:48 ΜΜ, verylife78 είπε

Πως παιρνεις masterkey απο την ααδε
επισης φανταζομαι οταν εγραψες ip, dns κτλ εννοουσες IP και port, ε?

Καλησπέρα!

Μπορείτε να πείτε και σε εμένα πως βγαίνει τεστ επικοινωνίας γιατί έχουμε θέμα,ο είμαστε σε νησι και ο  τεχνικός δεν γνωρίζει πολλά πράγματα .

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Δεν ξερω αν ειναι σχετικη...
Συνδεθηκε η ταμειακη epia mcr με το pos της viva.
Σαν παροχο τιμολογιων εχουμε την εφαρμογη της ΑΑΔΕ το mydata.
Πως ακριβως ο πελατης θα πληρωσει με πιστωτικη αφου δεν μπορω να πληκτρολογησω το ποσο στο pos για να χρεωσω την πιστωτικη του???
Ξερει καποιος? Εχετε κοψει τιμολογιο αφου εχει ολοκληρωθει η διασυνδεση?? και αν ναι τι κανατε?

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, verylife78 είπε

Πως ακριβως ο πελατης θα πληρωσει με πιστωτικη αφου δεν μπορω να πληκτρολογησω το ποσο στο pos για να χρεωσω την πιστωτικη του???
Ξερει καποιος? Εχετε κοψει τιμολογιο αφου εχει ολοκληρωθει η διασυνδεση?? και αν ναι τι κανατε?

Παρε τηλεφωνο τον τεχνικο σου αν δεν την εχει καποιος αλλος συμφορουμιτης να σου πει. Εγω με την Incotex 133 εκανα το ιδιο και πληκτρολογεις εναν κωδικο για αλλαγη λειτουργιας, που πρακτικα λεει στην μηχανη οτι το ποσο που θα πληκτρολογησεις θα ειναι με τιμολογιο, οποτε το πεταει στο pos, δεν εκδιδεται η αποδειξη και κοβεις κανονικα τιμολογιο.

Υποθετω κατι αντιστοιχο θα γινεται και στην δικη σου.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, verylife78 είπε

Εδώ είσαι.

Εκδίδεις ταμειακή με χρήση του pos και μετά πιστωτικό λιανικής από την ταμειακή.

https://www.taxheaven.gr/news/66473/dieykriniseis-gia-tis-xondrikes-synallages-me-th-xrhsh-pos

Δημοσ.
Στις 21/4/2024 στις 4:32 ΜΜ, sdikr είπε

Πολύ απλό είναι,  κανονικά έπρεπε να το γνωρίζουν πριν ξεκινήσει η διασύνδεση, απλά δεν τους ενδιέφερε

Οσο απλο ειναι και να πληρωσει ενας και να τα μοιρασουν μετα μεσω iris. Πιο γρηγορα ειναι ετσι.

Στις 21/4/2024 στις 4:32 ΜΜ, sdikr είπε

ΥΓ η εστίαση πρέπει να πάρει ειδικές ταμειακές και έχει και επιδότηση 100% (δελτία παραγγελίας στο τραπέζι, κλείσιμο απόδειξης στο τέλος) ,  αλλά το να πληρώνεις με πολλαπλές κάρτες είναι κάτι που είναι διαθέσιμο στις ταμειακές εδώ και χρόνια

Οχι, δεν εχουμε 100% επιδοτηση. Βασικα ακομα και στην φθηνοτερη, καλουμαστε να πληρωσουμε αλλα 180 ευρω. Μαζι με τα 184 (με? χωρις ΦΠΑ? δεν θυμαμαι) πριν 2 μηνες για μια διασυνδεση που τελικα πηγε πισω

Δημοσ.
14 ώρες πριν, verylife78 είπε

πατας "επιπεδο λειτουργιας" και μετα "μερικο συνολο" και γραφει στηνοθονη "τιμολογιο".πατας μετρητα , μετα δινει αριθμο τιμολογιου και μετρητα.μετα δινεις το ποσο που θελεις να χρεωσεις και πατας το πληκτρο "καρτα"......ετσι μπορεις να χρεωσεις καρτα....για λεπτομερειες στον τεχνικο σου.

11 ώρες πριν, skoupas είπε

Εδώ είσαι.

Εκδίδεις ταμειακή με χρήση του pos και μετά πιστωτικό λιανικής από την ταμειακή.

https://www.taxheaven.gr/news/66473/dieykriniseis-gia-tis-xondrikes-synallages-me-th-xrhsh-pos

δεν χρειαζεται αυτο που λες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, SabotazNic said:

Οσο απλο ειναι και να πληρωσει ενας και να τα μοιρασουν μετα μεσω iris. Πιο γρηγορα ειναι ετσι.

Οχι, δεν εχουμε 100% επιδοτηση. Βασικα ακομα και στην φθηνοτερη, καλουμαστε να πληρωσουμε αλλα 180 ευρω. Μαζι με τα 184 (με? χωρις ΦΠΑ? δεν θυμαμαι) πριν 2 μηνες για μια διασυνδεση που τελικα πηγε πισω

Εγώ λέω να σερβίρει κιόλας ο πελάτης, είναι απλό και αυτό να μην κουράζει τον μαγαζάτορα να ξέρει πως δουλεύει ο εξοπλισμός του, ειδικά αυτός που φαίνεται στην εφορία.

το voucher για την εστίαση είναι 380 ευρώ,  στο skroutz  η φθηνοτερη για εστίαση εχει 370

14 hours ago, skoupas said:

Εδώ είσαι.

Αυτό θα καταργηθεί,  όλες οι ταμειακές θα πρέπει να έχουν διαθέσιμη λειτουργία για τιμολόγιο με μια κίνηση

edit:   https://www.taxheaven.gr/circulars/46284/a-1027-2024

Επεξ/σία από sdikr
  • Haha 1
Δημοσ.

Εκτος απο αυτο της viva δεν εχω βρει κατι αλλο στην αγορα.

https://www.vivawallet.com/gr_el/default-category-2/mini-card-reader-78.html?childSku=MINI-CARD-READER-Acquisition

Υπαρχει καποιο reader που μπορει να συνδεθει με κινητο ειτε με usb ειτε με bluetooth ωστε να μπορεις να δεχεσαι πληρωμες με καρτα?

Ο λογος που δεν αρκει το NFC ειναι οτι καποιες φορες ζηταει pin και για καποιο λογο το software της epay απορριπτει την συναλλαγη και δεν βγαζει την επιλογη για pin

Δημοσ.
1 hour ago, 4saken said:

Εκτος απο αυτο της viva δεν εχω βρει κατι αλλο στην αγορα.

https://www.vivawallet.com/gr_el/default-category-2/mini-card-reader-78.html?childSku=MINI-CARD-READER-Acquisition

Υπαρχει καποιο reader που μπορει να συνδεθει με κινητο ειτε με usb ειτε με bluetooth ωστε να μπορεις να δεχεσαι πληρωμες με καρτα?

Ο λογος που δεν αρκει το NFC ειναι οτι καποιες φορες ζηταει pin και για καποιο λογο το software της epay απορριπτει την συναλλαγη και δεν βγαζει την επιλογη για pin

το mypos  το έχεις δει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...