Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας, 

Μια ερώτηση και απο εμένα: Εχω αλλάξει σε ταμιακή εστίασης, την έχω συνδέσει με το ενσύρματο POS, ολα δουλεύουν μια χαρά. Για να γίνει πληρωμή με POS με έκδοση τιμολογίου μου είπαν οτι κόβω απόδειξη, πληρώνομαι με POS, κόβω πιστωτική απόδειξη και εκδίδω το τιμολόγιο. 

Ο τεχνικός μου, μου είπε οτι για να κοπεί πιστωτική απόδειξη χρειάζομαι συνδρομή σε πάροχο, με ετήσιο κόστος. 

Ο λογιστής μου πρότεινε την λύση του να κόβω αμέσως το τιμολόγιο και να πληρώνομαι με κάρτα στο δεύτερο POS που έχουμε, οπου δεν είχαμε στο πρόγραμμα να συνδέσουμε με την ταμιακή (και, φυσικά, δεν θα χρησιμοποιούσαμε). 

Ισχύει οτι είναι τόσο ευκολο; Με αυτά που εχω διαβάσει μου φαίνετε απίστευτο να είναι τοσο απλή η λύση ("πάρε ενα δεύτερο POS").

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ερώτηση για γνώστες.
Έχω 2 εταιρείες, η μία με ταμειακή, ή άλλη χωρίς. 

Σε αυτήν με την ταμειακή, έχω κάνει διασύνδεση κομπλέ. 

Στην άλλη, άνευ ταμειακής, πρόγραμμα Epsilon Smart, χρειάζεται να κάνω κάτι ή συνεχίζω ώς έχει χωρίς διασύνδεση;

• Moderators

Παιδες καθαρα ακαδημαικη ερωτηση. 

Μου ειπε ο τεχνικος να παω την ταμειακη και το pos στον χωρο του αυριο για να μου κανει την διασυνδση. Οκ, προφανως θα το κανω, trust the process κ.ο.κ. 

Ομως κανονικα η ρυθμιση δεν γινεται με βαση το wifi του καταστηματος για να μπει η ip ή ο,τι διαλο θελει?

Απο περιεργεια περισσοτερο ρωταω, προφανως  απο την στιγμη που θα του τα παω it's on him, απλα λεω...

Αυτο γνωριζω και εγω.Η διαδικασια γινεται πανω στην ip που δινει το ρουτερ του παροχου.Εκτος αν κανει την διασυνδεση και μετα σου πει να κανεις κατι αλλο οταν γυρισεις στο χωρο σου.Αν μπορεις ρωτα τον και σημερα να δουμε τι θα σου πει.

• Like 1

49 minutes ago, stormrain said:

Παιδες καθαρα ακαδημαικη ερωτηση. 

Μου ειπε ο τεχνικος να παω την ταμειακη και το pos στον χωρο του αυριο για να μου κανει την διασυνδση. Οκ, προφανως θα το κανω, trust the process κ.ο.κ. 

Ομως κανονικα η ρυθμιση δεν γινεται με βαση το wifi του καταστηματος για να μπει η ip ή ο,τι διαλο θελει?

Απο περιεργεια περισσοτερο ρωταω, προφανως  απο την στιγμη που θα του τα παω it's on him, απλα λεω...

Το έχω κάνει σε μερικές περιπτώσεις που είναι μακριά. δικό μου router, ίδιες ρυθμίσεις με το δικό του δίκτυο, ονόματα, κωδικοί ips  και σύνδεση και στο ρούτερ του πελάτη μετά για να ρυθμίσουμε dhcp  Κλπ

Δουλεύει,

• Like 1
  • Thanks 1

• Moderators
13 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

Αυτο γνωριζω και εγω.Η διαδικασια γινεται πανω στην ip που δινει το ρουτερ του παροχου.Εκτος αν κανει την διασυνδεση και μετα σου πει να κανεις κατι αλλο οταν γυρισεις στο χωρο σου.Αν μπορεις ρωτα τον και σημερα να δουμε τι θα σου πει.

Aυριο το πρωι θα σου πω, αλλα με βαση το παρακατω θα ειναι κομπλε.

6 λεπτά πριν, sdikr είπε

Το έχω κάνει σε μερικές περιπτώσεις που είναι μακριά. δικό μου router, ίδιες ρυθμίσεις με το δικό του δίκτυο, ονόματα, κωδικοί ips  και σύνδεση και στο ρούτερ του πελάτη μετά για να ρυθμίσουμε dhcp  Κλπ

Δουλεύει,

Ευχαριστω! Φαντασου πως εγω ειμαι και κοντα παναθεμα τον, αλλα προφανως πηζουν ολοι και αφου με ειδε θετικο στο να του το παω το πρωι, με τσιμπησε 😛 Τεσπα θελω απλα να ξεμπερδευω με ολο αυτο, οποτε και σπιτι του να μου ελεγε να του  τα παω θα του τα πηγαινα.

• Like 1

• Moderators

Ολα καλα λοιπόν, εγινε η διασυνδεση της Incotex με το Α80. Την πηγα το πρωι, την πηρα το μεσημερι και αυτο που εκανα μολις επέστρεψα στο μαγαζι, (για την ακρίβεια μετα απο καμια ωρα που προσπαθούσα να πιασω γραμμή) ηταν να βαλω, με τις οδηγίες του τεχνικου, τα στοιχεια του WiFi μου. Αυτο μονο.

Επιτελους μου εφυγε το αγχος, γιατί χθες το βραδυ παλι ειχε στειλει mail η ΑΑΔΕ ρωτώντας με, "αντε τι θα γινει, θα συνδέσεις?".

Εντιτ: παντως οταν πηγα εκει, οσοι τον επαιρναν τηλέφωνο οσο ημουν μπροστα, τους ελεγε να του πανε ταμειακη και pos απο κει.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/4/2024 στις 12:08 ΜΜ, Skrobo είπε

Ο λογιστής μου πρότεινε την λύση του να κόβω αμέσως το τιμολόγιο και να πληρώνομαι με κάρτα στο δεύτερο POS που έχουμε, οπου δεν είχαμε στο πρόγραμμα να συνδέσουμε με την ταμιακή (και, φυσικά, δεν θα χρησιμοποιούσαμε). 

Προφανώς και κάθε pos πρέπει να είναι συνδεδεμένο με ταμειακή εφόσον υπάρχει ταμειακή. Θα είσαι εκτεθειμένος για πρόστιμο αν δεν το συνδέσεις. Αν δεν το χρησιμοποιείς, το επιστρέφεις στην τράπεζα. Οι μόνοι που δεν έχουν υποχρέωση διασύνδεσης είναι όσοι δεν έχουν ταμειακή (π.χ. αποκλειστικά χονδρική). 

Πιστωτική απόδειξη βγαίνει και μέσω του timologio aade δωρεάν. Πρέπει να το ψάξεις αν δεν ξέρεις.

Επεξ/σία από 1comment

Στις 15/4/2024 στις 12:08 ΜΜ, Skrobo είπε

Καλημέρα σας, 

Μια ερώτηση και απο εμένα: Εχω αλλάξει σε ταμιακή εστίασης, την έχω συνδέσει με το ενσύρματο POS, ολα δουλεύουν μια χαρά. Για να γίνει πληρωμή με POS με έκδοση τιμολογίου μου είπαν οτι κόβω απόδειξη, πληρώνομαι με POS, κόβω πιστωτική απόδειξη και εκδίδω το τιμολόγιο. 

Ο τεχνικός μου, μου είπε οτι για να κοπεί πιστωτική απόδειξη χρειάζομαι συνδρομή σε πάροχο, με ετήσιο κόστος. 

Ισχύει οτι είναι τόσο ευκολο; Με αυτά που εχω διαβάσει μου φαίνετε απίστευτο να είναι τοσο απλή η λύση ("πάρε ενα δεύτερο POS").

Ευχαριστώ.

Η ταμειακή που αγόρασες δεν εκδίδει πιστωτική απόδειξη;
Όλες με τις καινούργιες εγκρίσεις λογικά έχουν τέτοια δυνατότητα.

Στις 15/4/2024 στις 2:38 ΜΜ, Babasu είπε

Ερώτηση για γνώστες.
Έχω 2 εταιρείες, η μία με ταμειακή, ή άλλη χωρίς. 

Σε αυτήν με την ταμειακή, έχω κάνει διασύνδεση κομπλέ. 

Στην άλλη, άνευ ταμειακής, πρόγραμμα Epsilon Smart, χρειάζεται να κάνω κάτι ή συνεχίζω ώς έχει χωρίς διασύνδεση;

Τα ERP θα πάνε μέχρι τέλος Ιουνίου (και βλέπουμε).
Εμείς έχουμε δηλώσει ERP σε πελάτες που έχουν ERP στην πραγματικότητα.
Θα γίνει ένα μικρό γλέντι εκεί, να το θυμάστε.

Στις 15/4/2024 στις 12:09 ΜΜ, arel είπε

sumup άνθρακες, μεχρι και αυτη την ώρα 15/4/24 δεν ενημερώνουν τους πελάτες τους.

https://www.aade.gr/syndyasmoi-tameiakon-mihanon-pos

Συνδυασμοί Ταμειακών Μηχανών & POS 

Συνδυασμοί Ταμειακών Μηχανών & POS.png

Κάποια από αυτά είναι άκυρα.
Δηλωμένα μεν ότι παίζουν και μόλις μιλάς με εξυπηρέτηση πελατών σου λέει πως αυτό δεν παίζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χθες διασυνδεθηκε ΦΗΜ dps smart s με viva terminal app. Όλα κομπλέ, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ωστόσο επειδή δε χρησιμοποιώ ποτέ pos, πρέπει να τσεκαρω κάθε τόσο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη διασύνδεση;

Επεξ/σία από gpapas640

Με το θέμα της Δήλωσης Βλάβης έχουμε καμιά εξέλιξη; Απάντησε σε κανέναν η ΑΑΔΕ, ή επειδή έρχεται Πάσχα λένε να το αφήσουν για μετά;

Στις 13/4/2024 στις 10:21 ΠΜ, gks11 είπε

καλημερα incotex133 με cs 50 ciontek της viva ,ο τεχνικος μου λεει δεν συνδεεται..εχει κανεις καμμια ιδεα τι γινεται αν μπορω να κανω κατι..εχω συνδεσει ενα ingenico με την ταμειακη αλλα το ciontek δεν το βλεπει...

Συνδέεται κανονικά. 

14 ώρες πριν, stormrain είπε

Ολα καλα λοιπόν, εγινε η διασυνδεση της Incotex με το Α80. Την πηγα το πρωι, την πηρα το μεσημερι και αυτο που εκανα μολις επέστρεψα στο μαγαζι, (για την ακρίβεια μετα απο καμια ωρα που προσπαθούσα να πιασω γραμμή) ηταν να βαλω, με τις οδηγίες του τεχνικου, τα στοιχεια του WiFi μου. Αυτο μονο.

Επιτελους μου εφυγε το αγχος, γιατί χθες το βραδυ παλι ειχε στειλει mail η ΑΑΔΕ ρωτώντας με, "αντε τι θα γινει, θα συνδέσεις?".

Εντιτ: παντως οταν πηγα εκει, οσοι τον επαιρναν τηλέφωνο οσο ημουν μπροστα, τους ελεγε να του πανε ταμειακη και pos απο κει.

Πειραια μεριά;

• Moderators
2 ώρες πριν, ppmarkos είπε

Συνδέεται κανονικά. 

Πειραια μεριά;

Κέντρο Αθήνας. Αλλα υποθέτω παντου το ιδιο θα γίνεται λογω του χαμου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...