Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακός μετασχηματισμός - Αναβάθμιση ταμειακών μηχανώς και αντικατάσταση POS

ekrepali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, kolossos είπε

Πες τα βρε Χρυσόστομε, μια από τα ίδια. Το Σάββατο προχθές, πήγα στον τεχνικό και με έδιωξε!

Μου είπε: No Martini (SMS), No party... 😄

Το μήνυμα από ααδε (πήγε στην αδερφή μου) γράφει: Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία μητρώου, η αναβάθμιση των POS που διαθέτετε έχει ολοκληρωθεί. Σας υπενθυμίζουμε μπλα μπλα μπλα 29-2 για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης. Μετά γράφει για επικοινωνία με τον τεχνικό του ταμειακού συστήματος.

Αυτό είναι το τελικό μήνυμα από ααδε. Ένα μήνυμα που πόσταραν πιο πάνω, είναι το γενικό ενημερωτικό που λάβαμε όλοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως στο βίντεο του taxheaven που αναρτήθηκε στο thread λένε ότι το χρονικό όριο για το ταμείο ανάκαμψης είναι τον Ιούνιο 2024 και οι δικοί μας το έβαλαν νωρίτερα.

Επεξ/σία από peragialos

2 ώρες πριν, sdikr είπε

Απο software  μπόρουσε να γίνει εδώ και πολύ καιρό, αλλά για κάποιο λόγο δεν γίνοταν στην ταμειακές,  ακόμα και στις datecs  Που τώρα το κάνουν με την ενημέρωση.

Τι να πω, γνώριζα πως σε ταμειακή δεν δικαιολογούν ακύρωση  απο την ταμειακή, πρέπει να γίνει μέσω λογιστή και αίτησης.

Αν πλέον το δίνουν είναι καλό.

Βέβαια βλέπω πως τι δίνουν και σαν ΕΑΦΔΣΣ την CTR Και την WP  και ίσως να παίζει κάτι εκεί,

δεν ειανι ΕΑΦΔΣΣ καμια σχεση.αυτο ακριβως περαστηκε νομοθεσια που το επιτρεπει και στις ταμειακες για να υπαρχουν ισα μετρα και ισα σταθμα.

12 minutes ago, saltofx_v said:

δεν ειανι ΕΑΦΔΣΣ καμια σχεση.αυτο ακριβως περαστηκε νομοθεσια που το επιτρεπει και στις ταμειακες για να υπαρχουν ισα μετρα και ισα σταθμα.

Σωστό αυτό, πλέον θα μιλάμε για ΦΗΜΑΣ,  πάντως ο κατασκευαστής το δίνει και για αντικατάσταση ΕΑΦΔΣΣ

Screenshot_1.png

στο μητρωο pos του καθε αφμ με κωδικους taksis θα μπορει ο καθενα να συνδεθει και να δει τα pos που ειναι δηλωμενα στην επιχειρηση του, οπως επισης και ολες τις πληροφοριες των pos και το αν ειναι αναβαθμισμενα, σε αρκετους δεν ηρθε καν mail απο την ααδε και το ειδαν μονοι τους

οποτε, μητρωο pos

βλεπουμε ενδειξεις

1 αναβαθμισμενο = εφοσον ειναι η ταμειακη μας αναβαθμισμενη μιλαμε με τεχνικο για διασυνδεση

2 προς αναβαθμιση = δεν μπορει να διασυνδεθει το pos ακομα και ο τεχνικος δεν ειναι μαγος

σημερα μετα απο μερες καταφερα να συνδέσω pos της πειραιως και συγκεκριμενα το vx520

1 στι 15 συνναλαγες βγαζει ακυρη την καρτα, πιθανοτατα ειναι θεμα server, αλλα η διασυνδεση εγινε κανονικα

στα βηματα του manual που ελεγε να το κανεις ενημερωση, δεν επαιρνε την σωστη ενημερωση, σημερα την πηρε κανονικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/2/2024 στις 11:09 ΠΜ, sYn είπε

Στο δικό μου το Vx520 πάντως που το αναφέρει ως αναβαθμισμένο και έχει έρθει και το email επιβεβαίωσης της ΑΑΔΕ, δε λειτουργεί το F6 για να εμφανίσει κάποιο menu ΑΑΔΕ..

Ακολούθησα σήμερα αυτές τις οδηγίες και έκανε ενημέρωση και πλέον εμφανίζει το μενού ΑΑΔΕ. 
Τώρα όταν κάποια στιγμή αποφασίσουν να βγάλουν το voucher, θα αναβαθμίσω την ταμειακή και έπειτα θα προσπαθήσει ο τεχνικός να συνδέσει το Vx520…

IMG_4503.jpeg

Επεξ/σία από sYn

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/2/2023 στις 1:30 ΜΜ, ekrepali είπε

Όσοι είστε επαγγελματίες φαντάζομαι πως έχετε διαβάσει ότι σύντομα θα είναι υποχρεωτική η σύνδεση POS-ταμειακών ώστε όταν εισπράτουμε χρήματα στο POS να στέλνονται αυτόματα τα δεδομένα στη ταμειακή μηχανή.

Αιτήσεις για voucher εδώ https://beneficiary.digitalsme.gov.gr/enter-phone μέχρι 30/3.

Πάμε τώρα στα ωραία...

Ως πελάτης Eθνικής, έλαβα σήμερα mail απ'τη Mellon (την εταιρία που διαχειρίζεται το pos)

Απόκρυψη περιεχομένων

1098117197_.jpg.5c58f9813b1351c3e8c3e6cf00d73bd1.jpg

όπου εμμέσως πλην σαφώς μου λένε ότι το διαθέσιμο pos για αναβάθμιση είναι αυτό το Αndroid DX 8000 το οποίο κοστολογούν στα 260 ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 150 καλύπτονται απ'το voucher. Δηλαδή θα αναγκαστούμε να τους δώσουμε το Ingenico (το οποίο είχαμε πληρώσει 200-250 ευρώ)  και θα δώσουμε κι άλλα 110 ευρώ επιπλέον για να "αναβαθμιστούμε" και να πάρουμε το Αndroid DX 8000. Και το πιο κορυφαίο απ'όλα... το κόστος συντήρησης του Android DX 8000 είναι 42ευρώ το 6μηνο, ενώ μέχρι τώρα για το Ingenico δίναμε 14 ευρώ το εξάμηνο. Μα πόσο κλέφτες! Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω αν υποχρεωτικό να αντικαταστήσουμε το POS ή αν θα φροντίσουν να αναβαθμίσουν το firmware απ'το Ingenico προκειμένου να μπορεί να επικοινωνεί με τη ταμειακή μηχανή και δεν γνώριζαν να μου απαντήσουν.

Όσοι είστε γνώστες του αντικειμένου, παρακαλώ πείτε αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Όσο για τις ταμειακές, τις οποίες είτε αναβαθμίσαμε είτε αντικαταστήσαμε προκειμένουν να εκτυπώνουν το QR της ΑΑΔΕ και να στέλνουν τις συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, πρέπει πάλι να τις αναβαθμίσουμε για να είναι συμβατές με το POS. Aλλά πριν λύσουμε το θέμα του POS, δε μπορούμε να αναβαθμίσουμε τη ταμειακή μηχανή.

Ποιο τερματικο εχεις τωρα ? 

Οποιο και να εχεις απο τα ingenico , ειναι συμβατα με το νεο συστημα της ΑΑΔΕ . Στο λεω εγγυημενα. 

Επεξ/σία από conkal
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερωτηση ρε παιδια ,μου εγκριθηκε λεει η επιδοτηση στο email,το θεμα ειναι οτι δεν γραφει ουτε καποιον κωδικο voucher ουτε τιποτα,λεει να μπω στο site το οποιο κατεβαζω κατι πινακες με ονοματα ,απλα λογικα εγκριθηκε αποτι καταλαβαινω η επιχειρηση μου..Το voucher ποτε το παιρνω?

Εγω παντως αν δεν ερθει το voucher δεν πληρωνω μια ,ας μου βαλουν προστιμο,θα τους δινω 1 ευρω τον μηνα μεχρι να πεθανω,αυτο τους αξιζει..3 μηνες πριν εσκασα 400 ευρω για νεο pos ,ηλεκτρονικα τιμολογια 240 ευρω ,τεχνικους μαλακιες χωρις voucher ,δεν δινω αλλα

Επεξ/σία από SOCRATIS1000

• Moderators
3 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε

Μια ερωτηση ρε παιδια ,μου εγκριθηκε λεει η επιδοτηση στο email,το θεμα ειναι οτι δεν γραφει ουτε καποιον κωδικο voucher ουτε τιποτα,λεει να μπω στο site το οποιο κατεβαζω κατι πινακες με ονοματα ,απλα λογικα εγκριθηκε αποτι καταλαβαινω η επιχειρηση μου..Το voucher ποτε το παιρνω?

Aυτη η ερωτηση μαστιζει ολους εμας που εχουμε εγκεκριμενη αιτηση και βλεπουμε την προθεσμια να ζυγωνει  😛

Just now, stormrain said:

Aυτη η ερωτηση μαστιζει ολους εμας που εχουμε εγκεκριμενη αιτηση και βλεπουμε την προθεσμια να ζυγωνει  😛

ΑΑ δηλαδη εχει εγκριθει μηνα ξερω εγω η δικη σας αιτηση ,και ακομα περιμενετε sms το voucher?Δηλαδη εμενα καλο πασχα θα μου στειλουν το voucher....μαλιστα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, SOCRATIS1000 said:

Εγω παντως αν δεν ερθει το voucher δεν πληρωνω μια ,ας μου βαλουν προστιμο,θα τους δινω 1 ευρω τον μηνα μεχρι να πεθανω,αυτο τους αξιζει..3 μηνες πριν εσκασα 400 ευρω για νεο pos ,ηλεκτρονικα τιμολογια 240 ευρω ,τεχνικους μαλακιες χωρις voucher ,δεν δινω αλλα

1 hour ago, stormrain said:

Πρόγραμμα ΙΙΙ για κατηγορίες 1, 3, 4... λήξη ενστασεων 22/2

Πρόγραμμα ΙΙΙ για κατηγορίες 5, 6... λήξη ενστάσεων 27/2

Τα vouchers θα βγούνε μετά τη λήξη προθεσμίας ενστάσεων (αν δε γίνουν ενστάσεις). Αν γίνουν ενστάσεις, τότε θα βγούνε μετά τη λήξη εξέτασης των ενστάσεων.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1

• Moderators
2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Τα vouchers θα βγούνε μετά τη λήξη ενστάσεων

Προφανως, αλλα η (θεωρητικα ως τωρα) προθεσμια ειναι στις 29, ητοι απο τις 27 (ή 28, whatever), με μια (ή δυο) ημερες ελευθερες για την υλοποιηση της ενεργειας. Δυσκολακι.

Στο ιδιο καζανι βραζουμε ολοι.Εχουν βγει τα αποτελεσματα και τα vouchers ακομα να τα δωσουν.Τι θα γινει στην δικη μας περιπτωση, κανεις επισημα δεν εχει δωσει μια απαντηση και απλα αγχώνουν και φοβερίζουν τις επιχειρησεις για βαρια προστιμα.Εννοειτε οτι  δεν προλαβαινουμε την προθεσμία που εχει μεινει.3 μερες εμειναν και την τεταρτη 28 του μηνα εχει  24ωρη απεργια η χωρα που σημαινει αλλο ενα εμποδιο για τους τεχνικους κουριερ που θα τρεχουν και δεν θα φτανουν.   

Παιδιά η ταμειακή μου αναβαθμίστηκε και έχω το ingenico iwl220 από Εθνική Τράπεζα.Ο τεχνικός δεν μπορεί να μου το συνδέσει γιατί λέει είναι gprs αλλά στη σελίδα της ΑΑΔΕ του καταστήματος που διατηρώ λέει ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ και ότι όλα τα συστήματα POS της επιχείρησης είναι συμβατά για να αναβαθμιστούν κανονικά.Εννοειται ότι τηλεφωνώ ασταμάτητα στην MELLON που δίνει τα POS στην Εθνική αλλά δεν το σηκώνει κανένας.Μπορει κάποιος να με βοηθήσει γιατί από τα νεύρα μου σήμερα έβαλα τα κλάματα!Δεν αντέχω άλλο μιλάμε!Που ζούμε!Τι περνάμε για να έχουμε μια επιχείρηση!

• Like 3

4 ώρες πριν, Leleouras είπε

στο μητρωο pos του καθε αφμ με κωδικους taksis θα μπορει ο καθενα να συνδεθει και να δει τα pos που ειναι δηλωμενα στην επιχειρηση του, οπως επισης και ολες τις πληροφοριες των pos και το αν ειναι αναβαθμισμενα, σε αρκετους δεν ηρθε καν mail απο την ααδε και το ειδαν μονοι τους

οποτε, μητρωο pos

βλεπουμε ενδειξεις

1 αναβαθμισμενο = εφοσον ειναι η ταμειακη μας αναβαθμισμενη μιλαμε με τεχνικο για διασυνδεση

2 προς αναβαθμιση = δεν μπορει να διασυνδεθει το pos ακομα και ο τεχνικος δεν ειναι μαγος

σημερα μετα απο μερες καταφερα να συνδέσω pos της πειραιως και συγκεκριμενα το vx520

1 στι 15 συνναλαγες βγαζει ακυρη την καρτα, πιθανοτατα ειναι θεμα server, αλλα η διασυνδεση εγινε κανονικα

στα βηματα του manual που ελεγε να το κανεις ενημερωση, δεν επαιρνε την σωστη ενημερωση, σημερα την πηρε κανονικα

1 στις 32 δοκιμές τρώω ακύρο. Σε πέρασα :P

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...