Προς το περιεχόμενο

DJI Mini 3 Pro

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
4 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Στην 5οροφη πολυκατοικία στην περιοχή που περιέγραψες είναι λογικό να έχεις σήμα.  Όταν επιχειρείς στο έδαφος αλλάζουν τα δεδομένα.  

Για την υποχρεωτική προσγείωση θα πρέπει να χάσει εντελώς τους δορυφόρους και εντελώς απότομα από μια πιθανή ηλιακή καταιγίδα.. πράγμα σχεδόν απίθανο.  Γιατί και αυτό να γίνει αν το έχεις με μέτριο προς καλό σήμα αυτή η απώλεια θα κρατήσει μερικά δευτερόλεπτα εκτός και αν μιλάμε για αποκάλυψη... Άλλο ένα σενάριο είναι πουλιά κυρίως γλάροι... Αυτό εξαλείφεται αν το έχεις στο οπτικό σου πεδίο το ανεβάζεις πάνω από 80 μέτρα και τέλος.  

Τώρα όλα τα άλλα σενάρια παρεμβολές κλπ γίνονται με ομαλή μετάβαση και το καταλαβαίνεις άμεσα και αλλάζεις πορεία.  Αν είσαι ψηλά ήδη στο όριο πας αριστερά η γρήγορη απομάκρυνση και αν δεν δεις βελτίωση επιστροφή το συντομότερο. Αλλά και πάλι. Με το λογισμικό τις δικλείδες ασφαλείας και την ποιότητα που έχουν τα DJI και πάλι θα κάνει επιστροφή μόνο του ώσπου να πιάσεις τον έλεγχο ξανά ως χειριστής.  

Το συγκεκριμένο μικρό μάλιστα υποτίθεται ότι μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά από τα enterprise μοντέλα και αν ισχύει (για αυτό και ψήνομαι) τότε είναι πραγματική επιτυχία στα 1200 με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ του.  

Μα γι αυτό εξηγώ πως οι παράγοντες που επηρεάζουν κάθε φορά το σήμα είναι άπειροι και όχι σταθεροί. Από τη στιγμή που για να έχεις καλό σήμα χρειάζεσαι πρακτικά να έχεις συνεχώς μια νοητή ευθεία γραμμή μεταξύ χειριστηρίου και drone, είναι λογικό όταν είσαι στο έδαφος και σε κατοικημένες περιοχές, να έχεις αρκετά εμπόδια μπροστά σου. 

Σχετικά με την αυτόματη προσγείωση εκτός RTH, μπορεί να σου συμβεί σε περιπτώσεις που ξεμείνεις από μπαταρία είτε επειδή δεν άκουσες τις προτροπές για έγκαιρη επιστροφή, είτε επειδή ένας δυνατός αέρας δεν επέτρεψε τη σωστή επιστροφή του. Σε μια τέτοια σπάνια περίπτωση, το να προσγειωθεί οπουδήποτε μέσα στην Αθήνα δεν το λες και καλό… 😛 Οκ, έχει πολλά συστήματα ασφαλείας αλλά μην ξεχνάμε πως είναι μια πολύπλοκη ηλεκτρονική συσκευή και μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί κάποια δυσλειτουργία. Οκ, λες «250 γραμμάρια είναι» αλλά αν σταματήσει να λειτουργεί ενώ είναι στον αέρα, προτιμώ να συμβεί σε μια σχετικά άδεια περιοχή παρά στο κέντρο της Αθήνας! 

Τα πουλιά εννοείται πως τα αποφεύγεις σχετικά εύκολα αν τα δεις (αν και πίστεψε με, οι γλάροι είναι ύπουλοι και τσατίζονται εύκολα…:p ), αλλά στο σενάριο που το πετάς πολύ μακριά δεν θα τα δεις καν μέχρι να σου κάνουν τη ζημιά! 

Σε κάθε περίπτωση πάντως μιας και είμαι φρέσκος στο «άθλημα», έχω ενεργοποιήσει και το 12μηνο πακέτο προστασίας από την dji, το οποίο αν δεν το χρησιμοποιήσεις επεκτείνεται και για άλλον ένα χρόνο. 

Δεν έχω κάνει ακόμη πολλές εξορμήσεις λόγω δουλειάς και καιρού, αλλά ελπίζω σταδιακά να βρω περισσότερο χρόνο για να ασχοληθώ μαζί του! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ετοιμάζομαι και εγώ να εισέλθω στον κόσμο των drone's με το συγκεκριμένο μοντέλο. Διάβασα τα πάντα στο τόπικ, με απογοήτευσε λιγάκι το γεγονός πως στα 4-5 μποφόρ φτάνουμε στα όρια της πτήσεώς του. Και ένα άλλο αρνητικό είναι πως δεν έχει καμιά προστασία σε ψιχάλες έστω. Εκτός κι αν κάνω λάθος σε αυτό.

Όπως και νά'χει, ετοιμάζομαι να το αγοράσω. Και υπ'όψην οτι είμαι τελείως καινούργιος στο "άθλημα". Όμως.... σε αυτό που δεν είμαι ερασιτέχνης, είναι στην εκμετάλλευση της καταγραφής του. Διότι είμαι σκηνοθέτης και οπερατέρ. Ελπίζω λοιπόν να αξίζει η αγορά του και να πάνε όλα καλά και να μην μου το "φάει" κανας γλάρος για πρωινό! :P

5 hours ago, Homecinemakias said:

Ετοιμάζομαι και εγώ να εισέλθω στον κόσμο των drone's με το συγκεκριμένο μοντέλο. Διάβασα τα πάντα στο τόπικ, με απογοήτευσε λιγάκι το γεγονός πως στα 4-5 μποφόρ φτάνουμε στα όρια της πτήσεώς του. Και ένα άλλο αρνητικό είναι πως δεν έχει καμιά προστασία σε ψιχάλες έστω. Εκτός κι αν κάνω λάθος σε αυτό.

Όπως και νά'χει, ετοιμάζομαι να το αγοράσω. Και υπ'όψην οτι είμαι τελείως καινούργιος στο "άθλημα". Όμως.... σε αυτό που δεν είμαι ερασιτέχνης, είναι στην εκμετάλλευση της καταγραφής του. Διότι είμαι σκηνοθέτης και οπερατέρ. Ελπίζω λοιπόν να αξίζει η αγορά του και να πάνε όλα καλά και να μην μου το "φάει" κανας γλάρος για πρωινό! :P

τα πολύ ελαφρά μέχρι 4 για σιγουριά.....ψιχάλες εννοείται ότι όταν πετάς κοιτάς και λίγο τι καιρό εχει γιατί αν ένας κινητήρας ρεταρει ...τέλος

τα πουλιά δεν τα βλέπεις πάντα αλλά αν με γυμνό μάτι βλέπεις κοπάδια τα αποφεύγεις για καλό και για κακό

έχω γεράκια στη περιοχή μου δεν έχω δει περίεργες κινήσεις  προς το drone αν και καποια στιγμη προσπαθουσα να τα φωτογραφησω....

αφού είσαι νέος με καθόλου εμπειρία να συνιθισεις το χειρηστηριο και να μην στηρίζεσαι 100% στους αυτοματισμους

8 hours ago, Homecinemakias said:

Ψιχάλες-βροχή, πυκνή ομίχλη και χιόνι.
Όλα μπορούν και μπαίνουν στις τρύπες εξαερισμού και στις ακάλυπτα ηλεκτρονικά και μπαταρία.
Ακόμη και να μην έχεις προβλήματα αμέσως, η υγρασία στα ηλεκτρονικά/ηλεκτροκινητήρες είναι κάτι που θα βρεις μπροστά σου. 
Με το χιόνι και την ομίχλη στο καταχείμωνο να προκαλούν επίσης παγοποίηση σε έλικες και άκρα. Ακόμη και μικρή παγοποίηση να έχεις, έχει εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην πτητική ικανότητα του drone.
Κάτι που είδα μερικές φορές ακόμη και όταν πετούσα κάτω/δίπλα από το μέτωπο της ομίχλης/χιονιού.
Ευτυχώς δεν είχα άλλα.

Καλό να αποφεύγεις επίσης να πετάς στα όρια όταν έχει αέρα, γιατί ακόμη και εάν έχει αρκετή δύναμη να επιστρέψει, η κατανάλωση της μπαταρίας θα είναι στο μαξ.
Επίσης οι ριπές αέρα είναι κάποιες φορές >100% παραπάνω από την θεωρητική ταχύτητα, κάτι που κάνει την πτήση ακόμη περισσότερο δύσκολη/επικίνδυνη. 
Τα πουλιά είναι ανάλογα το είδος, αλλά γενικά λόγω θορύβου το αποφεύγουν. Μερικά μόνο θα επιτεθούν εάν το λάβουν ως απειλή για περιοχή/φωλιές. Προσωπικά δεν είδα κάτι τέτοιο, αλλά έχει αναφερθεί κάποιες φορές.

Γενικά θέλει προσοχή σε κανόνες πτήσης και στο που πετάς, αλλά δεν είναι κάτι τρομερό και σίγουρα προσφέρει τρομερές δυνατότητες για κινηματογράφιση/φωτογραφία.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα και απο εμενα.
Εχει ασχοληθει κανεις με κατι απο τα 2 παρακατω:
- αγορα απο το εξωτερικο της plus μπαταριας ?
- με την επι πληρωμη FCC μετα το κλειδωμα απο το τελευταιο update ?

19 λεπτά πριν, amorealex είπε

Σε ποιο κλείδωμα αναφέρεσαι?

Υπηρχε ενας δωρεαν τροπος για να μετατρεψεις το Drone απο CE σε FCC μεσω μιας εφαρμογης που ετρεχες απο το κινητο σου. Μετα το τελευταιο update απο την DJI αυτος ο τροπος δεν ειναι πια λειτουργικος.
Ο μονος τροπος να κανει κανεις το Drone FCC ειναι ενας τροπος οπου ειναι επι πληρωμη. Αμα ψαξεις στο ιντερνετ θα βρεις πολλες σχετικες αναφορες.

1 minute ago, geioannou said:

Υπηρχε ενας δωρεαν τροπος για να μετατρεψεις το Drone απο CE σε FCC μεσω μιας εφαρμογης που ετρεχες απο το κινητο σου. Μετα το τελευταιο update απο την DJI αυτος ο τροπος δεν ειναι πια λειτουργικος.
Ο μονος τροπος να κανει κανεις το Drone FCC ειναι ενας τροπος οπου ειναι επι πληρωμη. Αμα ψαξεις στο ιντερνετ θα βρεις πολλες σχετικες αναφορες.

Αυτά τα γνωρίζω. Σε ποιο κλείδωμα αναφέρεσαι δεν κατάλαβα.

@billdanos Σκέφτομαι για το ίδιο drone.

Καταρχάς μένω σε νησί και οι προιγούμενες εμπειρίες με Dji mini δεν ήταν καλές απο θέμα αέρα.Εδώ έχει σχεδόν μόνιμα αεράκι και τα Mini στην πλειοψηφία πετούσαν με warning στην οθόνη.Δεν είχα ποτέ ατύχημα ή να το χάσω κλπ αλλά μόνο το warning που έβλεπα με κούραζε + ότι ορισμένες φορές παρόλο το καλό stabilizing φαινόταν πως το footage κουνιώταν.Ειδικά όταν είσαι κοντά σε κτήρια κλπ που υπάρχουν ρευματα αέρα.

Παρόλα αυτά και λόγω της κάθετης κάμερας και του controller με την οθόνη το σκέφτομαι.

Αυτό που θέλω να ξέρω είναι πόση ώρα πετάει σε πραγματικές συνθήκες.Δυστυχώς στο google δεν υπάρχει καθοριστική απάντηση.Απο videos έχω δει 18 λεπτά μέχρι 34 με την κανονική μπαταρία...(όσο είναι η ονομαστική τιμή της DJi) όπου εκεί λές όπα κάτι βρωμάει.Δεν έχω δει τόσο μεγάλη απόκλιση σε ώρα πτήσης οπότε αν μπορείς μοιράσου λίγο πόσο κρατάει εσένα.

• Super Moderators
2 λεπτά πριν, Chocobo είπε

@billdanos Σκέφτομαι για το ίδιο drone.

Καταρχάς μένω σε νησί και οι προιγούμενες εμπειρίες με Dji mini δεν ήταν καλές απο θέμα αέρα.Εδώ έχει σχεδόν μόνιμα αεράκι και τα Mini στην πλειοψηφία πετούσαν με warning στην οθόνη.Δεν είχα ποτέ ατύχημα ή να το χάσω κλπ αλλά μόνο το warning που έβλεπα με κούραζε + ότι ορισμένες φορές παρόλο το καλό stabilizing φαινόταν πως το footage κουνιώταν.Ειδικά όταν είσαι κοντά σε κτήρια κλπ που υπάρχουν ρευματα αέρα.

Παρόλα αυτά και λόγω της κάθετης κάμερας και του controller με την οθόνη το σκέφτομαι.

Αυτό που θέλω να ξέρω είναι πόση ώρα πετάει σε πραγματικές συνθήκες.Δυστυχώς στο google δεν υπάρχει καθοριστική απάντηση.Απο videos έχω δει 18 λεπτά μέχρι 34 με την κανονική μπαταρία...(όσο είναι η ονομαστική τιμή της DJi) όπου εκεί λές όπα κάτι βρωμάει.Δεν έχω δει τόσο μεγάλη απόκλιση σε ώρα πτήσης οπότε αν μπορείς μοιράσου λίγο πόσο κρατάει εσένα.

Δεν υπάρχει κανόνας μιας και όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες πτήσης. Αν υπάρχει ηρεμία έχεις εύκολα τη μισή ώρα. Αν φυσάει μπορεί να πέσεις και κάτω από τα 20 λεπτά μιας και λειτουργούν στο φουλ τα μοτέρ για να το κρατάνε στη θέση του. Για μέρος με αέρα κλπ θα πρότεινα κάτι πιο βαρύ, όπως το νέο air 3 που μόλις ανακοινώθηκε. 

• Thanks 1

Μόλις τώρα, billdanos είπε

Δεν υπάρχει κανόνας μιας και όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες πτήσης. Αν υπάρχει ηρεμία έχεις εύκολα τη μισή ώρα. Αν φυσάει μπορεί να πέσεις και κάτω από τα 20 λεπτά μιας και λειτουργούν στο φουλ τα μοτέρ για να το κρατάνε στη θέση του. Για μέρος με αέρα κλπ θα πρότεινα κάτι πιο βαρύ, όπως το νέο air 3 που μόλις ανακοινώθηκε. 

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.Το κοιτάω και αυτό απλά είναι κατά πολύ ακριβότερο αν επιλέξω το fly more combo μαζί με το νέο Controller. 

• Super Moderators
1 ώρα πριν, Chocobo είπε

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.Το κοιτάω και αυτό απλά είναι κατά πολύ ακριβότερο αν επιλέξω το fly more combo μαζί με το νέο Controller. 

Πάντως γενικότερα το θέμα του mini 3 pro δεν είναι η αντίσταση στον αέρα που τα καταφέρνει σχετικά καλα.  Το θέμα του είναι πως λόγω μεγέθους και βάρους είναι πολύ ευαίσθητο σε μικρό ατυχήματα και ζεσταίνεται εύκολα, ειδικά το καλοκαίρι στην Ελλάδα, μιας και δεν έχει  εσωτερικό ανεμιστήρα. 

Κατα τα αλλά είναι άψογο και μπορείς να το έχεις μαζί σου σχεδόν παντού χωρίς να σε νοιάζουν οι αυστηροί κανονισμοί κλπ. 

• Like 1
  • Thanks 1

Οταν ειναι σε πτηση η θερμοκρασια του ειναι μια χαρα. το εχω πεταξει με παρα πολυ ζεστη, οχι τις μεσημερινες ωρες βεβαια και οταν το γυριζω πισω η θερμοκρασια του δεν ειναι καν ζεστη. Τωρα για το θεμα μπαταριας σε συνθηκες αερα, προφανως και κατι μεγαλυτερο εινα καλυτερο μιας και ειναι σχεδιασμενο γαι αυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...