Justelene235 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Καλημέρα σας, Εχω αντλία θερμότητα και ζεστό νερό χρήσης απο boiler και σκέφτομαι να βάλω Τρίοδη Βαλβίδα Ανάμειξης. Εχει κανείς γνώμη επί του θέματος; Ωστε να έρχεται το ζεστο νερό με συγκεκριμένη θερμοκρασια στις βρύσες και να μη χάνεται άσκοπα θερμοτητα. Τι εύρος θερμοκρασιών να επιλέξω? Είδα πάντως σαν μάρκα της esbe
Maurikycli Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Αν δεν θες να χάνεται θερμότητα άσκοπα, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία του μποιλερ 1
verylife78 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 η τριοδη απο οσο ξερω, πριν χρονια, δεν ξερω αν εχουν βγει αλλες στην αγορα που κανουν ελεγχο θερμοκρασιας οπως λες ??? Ο σκοπος τους ειναι να δημιουργουν 3 οδους.. δηλαδη ερχεται το νερο απο το δικτυο και αφου περασει απο την αντλια, παει ειτε στα σωματα ειτε στο boiler ειτε οπου αλλο του εχετε πει εσεις να παει... για ελεγχο θερμοκρασιας, κανει ειτε η μοναδα-αντλια ειτε οπως κανω εγω με ξεχωριστο θερμοστατη πανω στο boiler. εγω πχ εχω αυτην Siemens XBZ Τρίοδη Πλήρης Ηλεκτροβάνα 1
fredd0 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 σωστα το λεει ο ts, αναμεικτικη τριοδη λεγεται, αλλα μαλλον ειναι υπερβολη. Αν θες χαμηλοτερη θερμοκρασια ζνχ κατεβαζεις τη θερμοκρασια στο boiler. Οι αναμεικτικες τριοδες κυριως εχουν εφαρμογη σε εγκαταστασεις που δεν εχεις ελεγχο θερμοκρασιας (πχ ηλιακα συστηματα)
lalalaxi Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Απο όσο ξέρω βάζουν σε ηλιακούς για να μειώσουν την θερμοκρασία το καλοκαίρι κυρίως για λόγους ασφαλείας π.χ. μην καεί κανα παιδάκι... γυρω στους 45 το βάζουν..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα