Rattlehead Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Καλημέρα ο προγραμματιστής NTDEV σε συνεργασία με την Micorsoft ,δημιούργησε δύο νέες εκδόσεις για τα Windows 11 και τα Windows 10 ώστε αυτά να μπορούν να τρέξουν σε παλιότερα PCs.Οι τροποποιημένες εκδόσεις των Windows Light ,καταναλώνουν πολύ λιγότερους πόρους, δεν απαιτούν πρόσφατο ή ισχυρό υλικό, και είναι απαλλαγμένες από το bloatware και διάφορα περιττά στοιχεία του λειτουργικού. Οι δύο εκδόσεις αυτές υλοποιούν κανονικά όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας της Microsoft Πηγή: TomsHardware Tiny11 Iso(By NTDEV-Micorsoft) Tiny10 Iso(By NTDEV-Micorsoft) 2
duffyduck Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Links by the dev https://archive.org/details/tiny-10_202301 https://archive.org/details/tiny-11_202302 Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από duffyduck
micos000 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Rattlehead είπε ο προγραμματιστής NTDEV σε συνεργασία με την Micorsoft Έλα βρε. Αλήθεια; Σε συνεργασία με την microsoft το έκανε; 😄
Rattlehead Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 29 λεπτά πριν, micos000 είπε Έλα βρε. Αλήθεια; Σε συνεργασία με την microsoft το έκανε; 😄 Don't blame the messenger! εννοεί ότι η microsoft συμφώνησε να παρέχει updates στην έκδοση αυτη 2
mphxths Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Ρε παιδια , υποτιθεται οτι ειμαστε τεχνολογικο φορουμ και εντυπωσιαζομαστε απο καποιον που πηρε το ntlite ή καποιο αναλογο προγραμμα και πειραξε ενα iso των windows ? Σοβαρα τωρα ? Αυτα τα καναμε επι εποχης windows 7 για να μην πω XP. (εχω πειραξει iso απο τα 11αρια για να πειραματιζομαι σε vm). Στην ουσια , δεν προσφερει κατι. Θα πω , αυτο που λεω συνηθως , οταν στο λινουξ υποφορουμ συζητιεται πώς η ταδε διανομη ανεστησε ενα παλιο μηχανημα. Ωραια το ανεστησε , και μετα τι ? Θα τρεχεις τα 11αρια σε μηχανημα με 2γιγα ραμ και θα κανεις τι με αυτο το μηχανημα ? Browsing ? Ουτε καν. Video/Movies ? Ουτε καν. Παιχνιδια ? Oυτε καν. Καθε μηχανημα εχει την χρηση του και τα ορια του , οπως και τα διαφορα λειτουργικα. Δεν ειναι ολα τα λειτουργικα για ολα τα μηχανηματα. Μονο σαν "proof of concept" το δεχομαι και σιγουρα δεν εντυπωσιαζομαι ιδιαιτερα. 3
Rattlehead Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, mphxths είπε Ρε παιδια , υποτιθεται οτι ειμαστε τεχνολογικο φορουμ και εντυπωσιαζομαστε απο καποιον που πηρε το ntlite ή καποιο αναλογο προγραμμα και πειραξε ενα iso των windows ? Σοβαρα τωρα ? Αυτα τα καναμε επι εποχης windows 7 για να μην πω XP. (εχω πειραξει iso απο τα 11αρια για να πειραματιζομαι σε vm). Στην ουσια , δεν προσφερει κατι. Θα πω , αυτο που λεω συνηθως , οταν στο λινουξ υποφορουμ συζητιεται πώς η ταδε διανομη ανεστησε ενα παλιο μηχανημα. Ωραια το ανεστησε , και μετα τι ? Θα τρεχεις τα 11αρια σε μηχανημα με 2γιγα ραμ και θα κανεις τι με αυτο το μηχανημα ? Browsing ? Ουτε καν. Video/Movies ? Ουτε καν. Παιχνιδια ? Oυτε καν. Καθε μηχανημα εχει την χρηση του και τα ορια του , οπως και τα διαφορα λειτουργικα. Δεν ειναι ολα τα λειτουργικα για ολα τα μηχανηματα. Μονο σαν "proof of concept" το δεχομαι και σιγουρα δεν εντυπωσιαζομαι ιδιαιτερα. Δεν "εντυπωσιάστηκε" κάνεις. Ήταν κάτι που πρόσφατα αναρτήθηκε, το βρήκα και ενημέρωσα, αν καποιος ενδιαφερόταν. Ένα iso με Official update, είναι κάτι ενδιαφέρον, πάντα. Με την δική σου λογική, strelec, hiren's boot και λοιπούς, να τους γειωσουμε. 1
mphxths Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, Rattlehead είπε Δεν "εντυπωσιάστηκε" κάνεις. Οσο ναναι ενα ριγος μας διαπερασε. Το εγραψε ο αλλος στο θεμα με τα 11αρια , εσυ ανοιξες ξεχωριστο θεμα για αυτο ... οσο ναναι ενα hype το δημιουργησαμε , για κατι που ηταν ενδιαφερον οταν ημασταν στην εποχη των 7αριων. Οπως ειπα , ως "proof of concept" εχει ενα μικρο ενδιαφερον , δηλ "να , δειτε τι καταφερα και εκανα με λιγο πειραγμα" ... αλλα μεχρι εκει. Για εμενα πρακτικη αξια δεν εχει τετοιο εγχειρημα και εξηγησα παραπανω για ποιον λογο. 20 λεπτά πριν, Rattlehead είπε Με την δική σου λογική, strelec, hiren's boot και λοιπούς, να τους γειωσουμε. Αλλο "δεν εντυπωσιαστηκα" , αλλο "ακυρωνω" ενα εγχειρημα. Εγω δεν ακυρωσα τιποτα , απλα δεν εντυπωσιαστηκα. Η ολη φαση μου θυμιζει κατι YTubers , που βρισκουν μια νεα εντολη , ή ενα νεο utility , και φτιαχνουν ολοκληρο βιντεο με αυτο και απο κατω στα σχολια ολοι τον εχουν για Θεο.
Rattlehead Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 41 λεπτά πριν, mphxths είπε Οσο ναναι ενα ριγος μας διαπερασε. Το εγραψε ο αλλος στο θεμα με τα 11αρια , εσυ ανοιξες ξεχωριστο θεμα για αυτο ... οσο ναναι ενα hype το δημιουργησαμε , για κατι που ηταν ενδιαφερον οταν ημασταν στην εποχη των 7αριων. Οπως ειπα , ως "proof of concept" εχει ενα μικρο ενδιαφερον , δηλ "να , δειτε τι καταφερα και εκανα με λιγο πειραγμα" ... αλλα μεχρι εκει. Για εμενα πρακτικη αξια δεν εχει τετοιο εγχειρημα και εξηγησα παραπανω για ποιον λογο. Αλλο "δεν εντυπωσιαστηκα" , αλλο "ακυρωνω" ενα εγχειρημα. Εγω δεν ακυρωσα τιποτα , απλα δεν εντυπωσιαστηκα. Η ολη φαση μου θυμιζει κατι YTubers , που βρισκουν μια νεα εντολη , ή ενα νεο utility , και φτιαχνουν ολοκληρο βιντεο με αυτο και απο κατω στα σχολια ολοι τον εχουν για Θεο. Αυτό το φόρουμ αγαπάει να ειρωνεύεται τους πάντες και τα πάντα. . Τεσπα tomsguide, pcmag κτλ αφιέρωσαν χρόνο. Ο μπηχτης ας μην αφιερώσει. Αν πιστεύεις ότι δεν σου κάνει, κάνε αναφορά να κατέβει.
mphxths Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, Rattlehead είπε Αν πιστεύεις ότι δεν σου κάνει, κάνε αναφορά να κατέβει. Ή απλα δεν θα ασχοληθω μιας και ... wait for it ... δεν εντυπωσιαστηκα. 6 λεπτά πριν, Rattlehead είπε Τεσπα tomsguide, pcmag κτλ αφιέρωσαν χρόνο Views , ads , $$ . 7 λεπτά πριν, Rattlehead είπε Αυτό το φόρουμ αγαπάει να ειρωνεύεται τους πάντες και τα πάντα. . Oχι το φορουμ , εγω. Δεν θελω να παρει την δοξα μου ολο το φορουμ.
Rattlehead Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, mphxths είπε Ή απλα δεν θα ασχοληθω μιας και ... wait for it ... δεν εντυπωσιαστηκα. Views , ads , $$ . Oχι το φορουμ , εγω. Δεν θελω να παρει την δοξα μου ολο το φορουμ. Τα λέει καλύτερα αυτός
Aris_ Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 η μόνη χρήση που θα μπορούσε να έχει πρακτικά το tiny 10-11 ειναι για vm όταν δεν εχεις αρκετή μνήμη και σε ενα μχν δυνατό/σύγχρονο που για διάφορους λόγους δεν έχεις αρκετή μνήμη πχ laptop που πήρα 5600H (προσφορά) έχει 8gb και θέλω να περάσει η εγγύηση για να το ανοίξω με άλλα 8. οι περισσότεροι έχουν μείνει σε εποχές πού το λειτουργικό έκλεβε σημαντικούς πόρους από τις εφαρμογές τώρα όπως σωστά ανέφεραν ο @mphxths αν χρειάζεσαι win10-11 για να τρέξεις browser/ games το tiny δεν κάνει τίποτα
mphxths Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Aris_ είπε η μόνη χρήση που θα μπορούσε να έχει πρακτικά το tiny 10-11 ειναι για vm όταν δεν εχεις αρκετή μνήμη και σε ενα μχν δυνατό/σύγχρονο που για διάφορους λόγους δεν έχεις αρκετή μνήμη πχ laptop που πήρα 5600H (προσφορά) έχει 8gb και θέλω να περάσει η εγγύηση για να το ανοίξω με άλλα 8. To αυτο. Αλλα μιας και αναφερθηκες σε VMs , να θυμισω οτι το αθλημα αυτο περα απο μνημη θελει και πυρηνες. Διοτι αν φτιαξεις vm με 8-16 γιγα ραμ και του δωσεις εναν πυρηνα , θα ειναι λιγο μαλακιτσα. Εχω δευτερο φορητο με λινουξακι , και του εχω τερματισει την μνημη (20γιγα) αλλα ο επεξεργαστης ειναι τετραπυρηνος. Το πολυ να δωσω 2 πυρηνες σε ενα vm πριν αρχισει το "host" να την ακουει. Στο main μηχανημα μου που ειναι 4c/8t , του δινω και 4 πυρηνες του vm αμα λαχει και δεν νοιωθει τιποτα το μηχανημα. Τεσπα , για να επανελθουμε στο θεμα μας , οποιος θελει να παρει δοξα οπως ο tiny , ας κατεβασει το ntlite και ας τροποποιησει το iso οπως τον φωτισει ο Θεος. Μπορεις να πειραξεις τα παντα στα windows , να αφαιρεσεις πραγματα , να προσθεσεις ενημερωσεις/drivers , να προρυθμισεις ρυθμισεις , να εχεις ενα custom iso στα μετρα σου , για να γλυτωνεις καποιες ωρες σεταρισματος σε καποια μελλοντικη νεα εγκατασταση. Οπως ειπα , κατι τετοια καναμε απο εποχη 7αριων... Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2023 από mphxths
oldnew Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα συγκεκριμένα δεν τα εχω δοκιμάσει. Αμα κάποιος τα θέλει για συγκεκριμένο ρολο, πχ να παιζει παιχνίδια ή word, excel σε κανα παλαιο pc ή αδύναμη ταμπλετα, μπορει να το αναστήσει ίσως. Αλλά γενικά, για all around χρήση, θα έχετε κάποια προβλήματα. Το λέω απο εμπειρία μιας και εχω εγκατάστησει πανω απο καμια 50ρια custom light εκδόσεις των Windows, και έχω φτιάξει και τις δικές μου. Αν κάποιος θέλει απλα κατι ελαφρύτερο μεν, χωρίς παρακολούθησεις, διαφημίσεις κλπ αλλα 99.9% να δουλεύουν τα πάντα (που σημαίνει ότι δε θα είναι εντελώς light βέβαια) θα πρότεινα το revios. Βγαίνει και σε 10 και 11. Τα 10 είναι ταχύτερα, σε games βγάζουν ποιο πολλά fps, αλλά αν κάποιος θέλει υπάρχουν και τα 11 που είναι ποιο βαριά. Το ιδιο ισχύει για κάθε έκδοση windows 11. Είναι πάντα ποιο αργά και ποιό βαρια. Υπάρχει download site. Δεν κάνουν update αυτόματα, αλλα ο developer βγάζει update που τα περνάς μονος σου εαν και όταν θες. 2η επιλογή είναι και τα ghostSPECTRE os. https://www.revi.cc/revios/download Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από oldnew
LLLEFTERIS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Τα Ghostspectre κανουν κανονικα update τα εχω βαλει σε ενα σαπακι τουβλοχ με celeron 2 cores την 4χρονης κορης μου και μια χαρα βλεπει και youtube και παιζει διαφορα online παιχνιδακια. https://ghostcloud.ml/wp1/w11-22h2-22621/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα