Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Μου έχουν πέσει κάμποσα έκτακτα (ιατρικά κ.α.) τα δύο τελευταία χρόνια και πέρυσι πήρα ένα καταναλωτικό 3000 ευρώ, το οποίο αποπληρώνω κανονικά. Υπάρχει περίπτωση να μου εγκριθεί ένα ακόμα δάνειο αυτού του ύψους από άλλη τράπεζα; Το φετινό μου εκκαθαριστικό θα εμφανίζει εισοδήματα 20000 ευρώ, ενώ το προηγούμενο (βάσει του οποίου πήρα το προηγούμενο δάνειο) εμφάνιζε μόνο 10000 λόγω της καραντίνας. Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει τώρα με τον Τειρεσία κλπ. Μετράει μόνο το εισόδημα του αιτούντος ή πρέπει να έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δανείου για να εγκριθεί το δεύτερο; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Η τράπεζα θα κάνει μια συνεκτίμηση των όποιων μηνιαίων υποχρεώσεων σου (δάνεια, δόσεις καρτών, ενοίκια, ΕΝΦΙΑ κλπ) με τα εισοδήματα σου και ανάλογα θα αποφασίσει αν θα σου χορηγήσει ή όχι. Ένας γενικός κανόνας που συνήθως ακολουθείται είναι οι μηνιαίες δανειακές υποχρεώσεις να μην ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Μπορείς ωστόσο για να μην μπλέκεις και με δεύτερη τράπεζα, να διερευνήσεις αν μπορεί να αυξηθεί το δάνειο που ήδη "τρέχει". Επίσης, στη θέση σου θα περίμενα το άνοιγμα των φορολογικών δηλώσεων για το 2022, ώστε να αποτυπωθεί στο εκκαθαριστικό η αύξηση των εισοδημάτων σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...