Προς το περιεχόμενο

pfsense kai speedport plus

IKARIWTHS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σε ολους ,αποφασισα να ξαναπροσπαθησω να στήσω το pfsense router  .Ειχα δοκιμάσει και παλιότερα αλλα τελικά εγκατάλειψα την προσπαθεια.

Μπορει καποιος να μου γραψει ενα μπουσουλα ή να στειλει  καποιο youtube  λινκ  για το πως θα συνδεσω το speedport plus με το pfsense χωρις να χασω την τηλεφωνία?

Ειμαι με fiber 100 της cosmote .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ok ξέρει κανείς την διαδικασία που χρειάζεται από την πλευρά του speedport plus για να το συνδέσεις με άλλο ρουτερ και να μην χάσεις την τηλεφωνία ;

Καλημέρα, δεν το ξέρω το router αυτό για να το πω με 100% σιγουριά και ΑΝ δεν κάνω λάθος ο ΟΤΕ παίζει voip πάλι στo 835 vlan οπότε αν μπεις στον κόπο να κάνεις pfsense (σε vm να φανταστώ; ) ζήτα τους τα voip info, ο ΟΤΕ τα δίνει αν και δύσκολα μερικές φορές, και κάνε ένα ακόμα vm με freepbx ή issabel που είναι δωρεάν και μετά κάνε παπάδες! Με voip λογισμικό μπορείς να το έχεις στο κινητό σου πχ ή στο pc ή να πάρεις ένα απλό voip phone και να βάλεις εκεί τα login info 

Καλησπερα φιλε μου και σε ευχαριστω για την απαντηση.

Θα βαλω ειτε pfsense ειτε sophos xg.Με το pfsense η αληθεια ειναι οτι το προσπαθησα αρκετα στο παρελθον αλλα δεν καταφερα να μπω στην λογικη του.

Το λειτουργικό θα το εγκαταστήσω σε υπολογιστη με δυο lan.

Με ενδιαφερει περισσοτερο η τοπολογια ,φανταζομαι δεν θα συνδεσω την wan θυρα του pfsense στο ΟΝΤ και θα κανω κληση ppoe γιατι ετσι θα χασω την τηλεφωνια.

Το λογικο ειναι οτι μετα το ONT θα μπει το speedport plus 2 και μετα το pfsense ,ετσι ομως πως θα κανει κληση ppoe χωρις να εχω double nat κτλ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, IKARIWTHS said:

Το λογικο ειναι οτι μετα το ONT θα μπει το speedport plus 2 και μετα το pfsense ,ετσι ομως πως θα κανει κληση ppoe χωρις να εχω double nat κτλ?

Μπορεί να κάνει και το pfsense κλήση αν στο Speedport Plus 2 είναι ενεργοποιημένο το PPPoE passthrough (στα υπόλοιπα της Cosmote είναι by default, δεν είμαι σίγουρος σε αυτό, αλλά κάτα πιθανότητα θα είναι). Η άλλη λύση είναι πάνω στο ONT να βάλεις ένα switch και πάνω στο switch συνδέεις το Speedport και το pfsense. Δηλαδή παράλληλα και όχι σε σειρά. Και τα 2 θα κάνουν κλήσεις PPPoE φυσικά.

Επεξ/σία από infin1tyGR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...