Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : 1500

Χρήση υπολογιστή :  Εργασία (lab & simulations) / Γενική χρήση

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: -

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Οχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?   Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).  Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?  Διαφορετικά

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?  Απο εμένα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .   Οχι

Για αναβάθμιση υπολογιστή

Αναφέρουμε:

Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε.  - Υπάρχει κουτί (Fractal Design Define R3), τροφοδοτικό (Be quiet Straight Power 450W), κάρτα γραφικών επαρκής για τη δουλειά που θα κάνει.

Τι έχει επιλεγεί:

• AMD 5950x + Be quiet Dark Rock Pro 4

Ψάχνω:

• Μητρική (Intel NIC, 4+ SATA, 2xM2), εμφαση στη σταθερότητα και αξιοπιστία, passive cooling στο chipset και ψυκτρες στους Μ2 ειναι (+)
  • 4 x 32GB RAM, καλό ειναι να ειναι στο QVL της μητρικής
  • 1TB NVME

To σύστημα θα ειναι dual boot με κύριο λειτουργικό Linux στον NVME. Οι δισκοι που αφορούν το 2ο OS υπάρχουν ήδη και δεν μας απασχολούν εδω.

Επεξ/σία από jakis13
CPU cooler update
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση, είμαι αρκετά χρόνια εκτός του χώρου.

Υπάρχει κάποιος λόγος ασυμβατότητας ή γήρανσης; Η κάρτα έχει max TDP 41W, και έλεγα να ρίξω τα χρήματα στα άλλα εξαρτήματα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jakis13 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση, είμαι αρκετά χρόνια εκτός του χώρου.

Υπάρχει κάποιος λόγος ασυμβατότητας ή γήρανσης; Η κάρτα έχει max TDP 41W, και έλεγα να ρίξω τα χρήματα στα άλλα εξαρτήματα.

Δεν φανταζόμουν ότι έχεις τόσο μικρή σε κατανάλωση κάρτα γραφικών. Ο 5950Χ έχει μέγιστη κατανάλωση μόνος του γύρω στα 140W. Ίσως αντέξει το τροφοδοτικό σου. Δεν ξέρω αν με την χρήση που κάνεις θα έχεις spikes που θα μπορούσαν δυνητικά να προκαλέσουν πρόβλημα.  

Δημοσ.

Για το δίσκο προσανατολιζομαι προς τον WD SN850, βλέπω να υπάρχει μια ομοφωνία υπέρ του.

Κάποια πρόταση για μητρική; 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, jakis13 είπε

Για το δίσκο προσανατολιζομαι προς τον WD SN850, βλέπω να υπάρχει μια ομοφωνία υπέρ του.

Κάποια πρόταση για μητρική; 

αν δε πειραξεις το cpu δεν εχεις κανενα προβλημα  https://www.skroutz.gr/s/23777984/Asrock-B550M-Pro4-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html?product_id=66983246

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την πρόταση, όντως δεν σκοπεύω να πειράξω CPU & Ram.

Θα προτιμούσα Intel στην κάρτα δικτύου για λόγους συμβατότητας.

Υπάρχει κάποιο όφελος με το να πάω σε X570 η το 550 με καλύπτει με πολύ χαμηλότερο κόστος;

Δημοσ.

υπαρχουν 550 που ειναι ανωτερες απο τις 570 , ιντελ γιατι αναφερεις; θελεις wifi;

αν αντεχει η τσεπη σου και μπορεις να περιμενεις και 4-10 ημερες για να μην τη πληρωσεις ακριβα παιρνεις αυτην που εχω εγω https://www.skroutz.gr/s/24220327/Asrock-B550-Taichi-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

αλλιως την pro4  που σ'εβαλα η οποια εχει socket  για  wifi  module και βαζεις αυτην https://www.skroutz.gr/s/29390047/Intel-AX200-M-2-Ασύρματη-Κάρτα-Δικτύου-Wi-Fi-6-2400Mbps-PCI-e.html

Δημοσ.

Καλησπέρα, δεν θέλω wifi αλλά θέλω Intel NIC για native συμβατότητα με VMware (το δεύτερο os) χωρίς να μπλέκω με drivers 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jakis13 είπε

Για το δίσκο προσανατολιζομαι προς τον WD SN850, βλέπω να υπάρχει μια ομοφωνία υπέρ του

Πολύ καλό drive οντως. To καλύτερο vfm όμως αυτή την στιγμή νομίζω ότι είναι o Kingston KC3000 1TB. Έρχεται κάτω από 90€ που είναι απίστευτή τιμή για τις ταχύτητες που προσφέρει. https://www.skroutz.gr/s/31954277/Kingston-KC3000-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-SKC3000S-1024G.html

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jakis13 είπε

Στις μητρικες που σ'εβαλα πιο πανω εχει δουλεψει ο συγκεκριμενος και συνεχιζει να δουλευει σε 1TB & 500GB

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...