georgiouu Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 όταν ο υποψήφιος αγοραστής δεν δέχεται η μεταβίβαση να γίνει ψηφιακά μέσω του gov που κατά την γνώμη μου είναι το πλέον αξιόπιστο και γρηγορο μεσο αλλά θέλει μονο μέσω δικού του διεκπαιρεωτη γιατί ακριβώς το κανει;σε τι αποσκοπεί; Ίσως για να μην γίνει η μεταβίβαση στο όνομα του και να κυκλοφορεί με την παρούσα άδεια στο όνομα μου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, georgiouu είπε όταν ο υποψήφιος αγοραστής δεν δέχεται η μεταβίβαση να γίνει ψηφιακά μέσω του gov που κατά την γνώμη μου είναι το πλέον αξιόπιστο και γρηγορο μεσο αλλά θέλει μονο μέσω δικού του διεκπαιρεωτη γιατί ακριβώς το κανει;σε τι αποσκοπεί; Ίσως για να μην γίνει η μεταβίβαση στο όνομα του και να κυκλοφορεί με την παρούσα άδεια στο όνομα μου; Για να βγάλει κέρδος ο γνωστός του, και ίσως πάρει κάνα ψιλό και αυτός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, georgiouu είπε όταν ο υποψήφιος αγοραστής δεν δέχεται η μεταβίβαση να γίνει ψηφιακά μέσω του gov που κατά την γνώμη μου είναι το πλέον αξιόπιστο και γρηγορο μεσο αλλά θέλει μονο μέσω δικού του διεκπαιρεωτη γιατί ακριβώς το κανει;σε τι αποσκοπεί; Ίσως για να μην γίνει η μεταβίβαση στο όνομα του και να κυκλοφορεί με την παρούσα άδεια στο όνομα μου; Εδώ είναι που λέμε φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη... Φαντάζομαι ότι ο αγοραστής θα νιώθει πιο σίγουρος μέσω διεκπεραιωτη. Αφού λάβεις τα χρήματα που ζητάς, κάνεις εξουσιοδότηση στον διεκπεραιωτη να κάνει την μεταβίβαση και κανείς διακοπή της ασφάλειας. Σε μια μέρα συνήθως η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Μπορείς επίσης να του ζητήσεις να αναλάβει αυτός την αμοιβή του διεκπεραιωτη μιας κ δεν συμφωνεί να γίνει μέσω gov Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από bill999r Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δεν είναι απαραίτητα απατεώνας ο άνθρωπος, μπορει απλα "να μην ξέρει απ'αυτα τα ονλαη" και να φοβάται. Πουλησα πριν λίγους μήνες το αυτοκίνητο μου και ο αγοραστης δεν ηθελε μεσω gov οποτε πληρωσε τον διεκπεραιωτη και ολα καλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, stormrain είπε Δεν είναι απαραίτητα απατεώνας ο άνθρωπος, μπορει απλα "να μην ξέρει απ'αυτα τα ονλαη" και να φοβάται. Πουλησα πριν λίγους μήνες το αυτοκίνητο μου και ο αγοραστης δεν ηθελε μεσω gov οποτε πληρωσε τον διεκπεραιωτη και ολα καλα. ακριβως το ιδιο. Εμενα ο ανθρωπος ηθελε να παρει στην ιδιοκτησια του το οχημα γρηγορα και να μη τρεχει απο εδω και απο εκει (τι να του πεις αν χανει μεροκαματα). Πραγματι, την επομενη μεσω διεκπαιρεωτη ειχε βγει η αδεια στο ονομα του. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από vamvakoolas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsaltinho Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Οσες φορες εχω πουλησει αυτοκινητο σε ιδιωτη το εχω κνει μεσω διεκπαιρεωτη o οποιος εινα ακριβως απενατι απο το υπουργειο. Του εδωσα τα χαρτια, του ειπα περιμενε να πληρωθω, μου εβαλε μεσω e-banking ο αγοραστης τα λεφτα, εδωσα το οκ στον διακπεραιωτη, παρεδωσα τα κλειδια στον αγοραστη και σε 2 ωρες είχε γίνει η μεταβίβαση. Ωραια, απλα και γρηγορα με 30 ευρω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lakou Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Και μέσω gov να μην θέλει γιατί δεν κανετε κατευθείαν την μεταβίβαση… όπου και αν είσαι πας και ξεμπερδεύεις στην υπηρεσια μεταφορών όμορφα γρήγορα και ωραία…. Ποτέ μου δεν παρέδωσα όχημα που να μην είχε τακτοποιηθεί η άδεια…. Δυστυχώς καλό να φυλάγεσαι από παντού…. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Οσες φορες εχω πουλησει αυτοκινητο σε ιδιωτη το εχω κνει μεσω διεκπαιρεωτη o οποιος εινα ακριβως απενατι απο το υπουργειο. Του εδωσα τα χαρτια, του ειπα περιμενε να πληρωθω, μου εβαλε μεσω e-banking ο αγοραστης τα λεφτα, εδωσα το οκ στον διακπεραιωτη, παρεδωσα τα κλειδια στον αγοραστη και σε 2 ωρες είχε γίνει η μεταβίβαση. Ωραια, απλα και γρηγορα με 30 ευρω. τι είπες τώρα;;;;;;; εμένα ο πωλητής του αυτοκινήτου μου, μου είπε και πλήρωσα 200 ευρώ τον διεκπαιρεωτή..... με δάγκωσε;; Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από Glykopatata Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 12 ώρες πριν, georgiouu είπε όταν ο υποψήφιος αγοραστής δεν δέχεται η μεταβίβαση να γίνει ψηφιακά μέσω του gov που κατά την γνώμη μου είναι το πλέον αξιόπιστο και γρηγορο μεσο αλλά θέλει μονο μέσω δικού του διεκπαιρεωτη γιατί ακριβώς το κανει;σε τι αποσκοπεί; Η όλη ουσία είναι στα bold, αξιόπιστο και γρήγορο είναι κατά τη δική σου άποψη, και όχι απαραίτητα κατά τη δική του. Εφόσον γίνει η μεταβίβαση με διεκπεραιωτή ο νέος ιδιοκτήτης θα πάρει την νέα άδεια στο όνομα του άμεσα, ή έστω την ίδια μέρα, ενώ ψηφιακά θα την πάρει μετά από κάποιες ημέρες, ίσως για αυτό δεν την προτιμά. 12 ώρες πριν, georgiouu είπε Ίσως για να μην γίνει η μεταβίβαση στο όνομα του και να κυκλοφορεί με την παρούσα άδεια στο όνομα μου; Αν θέλεις να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο, μπορείς να του κάνεις εξήγηση ότι δεν θα του παραδώσεις όχημα + κλειδιά αν δεν δεις πρώτα την νέα άδεια στο όνομα του. 36 λεπτά πριν, Glykopatata είπε τι είπες τώρα;;;;;;; εμένα ο πωλητής του αυτοκινήτου μου, μου είπε και πλήρωσα 200 ευρώ τον διεκπαιρεωτή..... με δάγκωσε;; Μαζί με τα τέλη μεταβίβασης/αδείας? Αν όχι τότε σε δάγκωσε άγρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilias78 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέσω ΚΕΠ δεν γίνεται οπως παλιά που είναι και τσάμπα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, ilias78 είπε Μέσω ΚΕΠ δεν γίνεται οπως παλιά που είναι και τσάμπα? Ποτέ δεν γινόταν μεταβίβαση οχήματος μέσω ΚΕΠ, απλά δέχονταν δικαιολογητικά για μεταβίβαση ώστε να τα προωθήσουν στην αρμόδια υπηρεσία (την επιλεγμένη διεύθυνση μεταφορών) για να γίνει κάαααποια στιγμή μεταβίβαση. Περισσότερα προβλήματα δημιουργούσε αυτή η διαδικασία παρά έλυνε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilias78 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Ποτέ δεν γινόταν μεταβίβαση οχήματος μέσω ΚΕΠ, απλά δέχονταν δικαιολογητικά για μεταβίβαση ώστε να τα προωθήσουν στην αρμόδια υπηρεσία (την επιλεγμένη διεύθυνση μεταφορών) για να γίνει κάαααποια στιγμή μεταβίβαση. Περισσότερα προβλήματα δημιουργούσε αυτή η διαδικασία Οκ αργεί η διαδικασία αλλά δίνουν μια προσωρινή άδεια για να το κυκλοφορεί ο νέος κάτοχος. Τουλάχιστον έτσι γινόταν. Είχες και υπεύθυνη δήλωση της πώλησης, έκανες κ μια διακοπή ασφαλείας κ όλα κομπλέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, ilias78 είπε Οκ αργεί η διαδικασία αλλά δίνουν μια προσωρινή άδεια για να το κυκλοφορεί ο νέος κάτοχος. Τουλάχιστον έτσι γινόταν. Είχες και υπεύθυνη δήλωση της πώλησης, έκανες κ μια διακοπή ασφαλείας κ όλα κομπλέ. Λάθος κάνεις, αυτό που σου έδιναν δεν ήταν παρά μια απόδειξη παραλαβής αιτήματος και δικαιολογητικών, σε καμία περίπτωση δεν είχε ισχύ αδείας κυκλοφορίας. Μπορεί τα όργανα να έδειχναν κάποια ανοχή, ο αγοραστής όμως νόμιμος δεν ήταν, και φυσικά σε κάθε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά ως ιδιοκτήτης είχες συνυπευθυνότητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilias78 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Λάθος κάνεις, αυτό που σου έδιναν δεν ήταν παρά μια απόδειξη παραλαβής αιτήματος και δικαιολογητικών, σε καμία περίπτωση δεν είχε ισχύ αδείας κυκλοφορίας. Μπορεί τα όργανα να έδειχναν κάποια ανοχή, ο αγοραστής όμως νόμιμος δεν ήταν, και φυσικά σε κάθε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά ως ιδιοκτήτης είχες συνυπευθυνότητα. Έδιναν στον αγοραστή πέρα από τα τα χαρτιά που λες ένα αντίγραφο της άδειας κυκλοφοριας που έγραφε τα στοιχεία του νέου αγοραστή, μέχρι να του έρθει η καινούρια κ να μπορεί να κυκλοφορεί κ από μια υπεύθυνη δήλωση ότι ο ενας μεταβίβασε στον αλλο το τάδε αυτοκίνητο. Ξαναλέω αυτό ήταν πιο παλιά προ covid. Πλέον δεν ξέρω αν έχει αλλάξει με το ΚΕΠ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lalalaxi Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 13 ώρες πριν, georgiouu είπε όταν ο υποψήφιος αγοραστής δεν δέχεται η μεταβίβαση να γίνει ψηφιακά μέσω του gov που κατά την γνώμη μου είναι το πλέον αξιόπιστο και γρηγορο μεσο αλλά θέλει μονο μέσω δικού του διεκπαιρεωτη γιατί ακριβώς το κανει;σε τι αποσκοπεί; Ίσως για να μην γίνει η μεταβίβαση στο όνομα του και να κυκλοφορεί με την παρούσα άδεια στο όνομα μου; Το εχω κάνει και εγώ οταν πουλησα αμαξι για να ξεμπερδεύω άμεσα, οταν μεταβίβασα μεσω Gov στο υπουργείο μου σπάσαν τα @@ την αδεια την πηρα μετα απο 1 μηνα και πηγα 3-4 φορες, όλο μου έλεγαν δικαιολογίες. Με τον μεσαζοντα παίρνεις την αδεια σε 2 ωρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα