Lefteris27 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, kyREcon είπε Αυτό που λες δεν ισχύει πάντα. Σε δικό μου σύστημα που μετά από κάποια ανακατανομή καλωδίων δεν είχε συνδεθεί η ψύχτρα στο CPU FAN, το PC έμενε με κάποια led αναμμένα και δεν έφτανε καν να δώσει εικόνα. Καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι. Φίλε μου έχεις συνδέσει 2 ή 1 8-pin στην τροφοδοσία του επεξεργαστή στην μητρική; Στην φωτογραφία νομίζω βλέπω μόνο ένα. Αν βλέπω σωστά τότε πρέπει να συνδέσεις και το δεύτερο 8-pin απο το PSU cpu plug. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο 5950x απαιτεί και τα 2 οπωσδήποτε. Έβαλα και το 4pin αλλά πάλι το ίδιο αποτέλεσμα, δεν είναι αναγκαίο βέβαια ο 5950x τρέχει μια χαρά και με το 8pin eps μόνο του, το έξτρα 4πιν είναι για μεγάλα overclocking εγώ δεν μπορώ να ανοίξω καν το πισι Επίσης το άσπρο EPS καλώδιο που έχω συνδέσει είναι της corsair ολοκαίνουριο Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από Lefteris27
nickol-us Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Lefteris27 είπε E Έβαλα και το 4pin αλλά πάλι το ίδιο αποτέλεσμα, δεν είναι αναγκαίο βέβαια ο 5950x τρέχει μια χαρά και με το 8pin eps μόνο του, το έξτρα 4πιν είναι για μεγάλα overclocking εγώ δεν μπορώ να ανοίξω καν το πισι Clear cmos τελικά έκανες; Δοκίμασες να κάνεις re-seat Cpu/ram κτλ; Cpu, gpu είναι μεταχειρισμένα, υπάρχει περίπτωση να μην είναι λειτουργικό κάτι από αυτά; Έχεις να δοκιμάσεις μια δεύτερη, σίγουρα λειτουργική κάρτα; Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από nickol-us
giannis1345 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Ενεργοποιείς τροφοδοτικό με συνδετήρα και αν έχεις πολύμετρο το μετράς με αυτό. 1 1
Lefteris27 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 32 λεπτά πριν, nickol-us είπε Clear cmos τελικά έκανες; Δοκίμασες να κάνεις re-seat Cpu/ram κτλ; Cpu, gpu είναι μεταχειρισμένα, υπάρχει περίπτωση να μην είναι λειτουργικό κάτι από αυτά; Έχεις να δοκιμάσεις μια δεύτερη, σίγουρα λειτουργική κάρτα; Έκανα clear cmos αλλά τίποτα Τα έβγαλα και τα ξαναέβαλα και cpu και ram Gpu ναι είναι μεταχειρισμένη άλλα μόλις την πήρα δούλευε κανονικότατα στο σύστημα του παιδιού, ο cpu ήταν ολοκαίνουριος σφραγισμένος μέσα στο κουτί του επίσης από έμπιστο άτομο οπότε δεν νομίζω να είναι κάτι από αυτά Προς το παρών όχι, δεν έχω δεύτερη κάρτα για να δοκιμάσω 1 λεπτό πριν, giannis1345 είπε Ενεργοποιείς τροφοδοτικό με συνδετήρα και αν έχεις πολύμετρο το μετράς με αυτό. Όχι αυτό πρώτη φορά το ακούω δεν γνωρίζω πως γίνεται
giannis1345 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Παίρνεις συνδετήρα, γεφυρώνεις το πράσινο με ένα οποιοδήποτε μαύρο θα ενεργοποιήσουν το τροφοδοτικό σου, εφόσον είναι όλα μαύρα μέτρα πιο είναι στο δικό σου, αν βρεις πολύμετρο θα τσεκάρεις και αν δίνει ρεύμα εκεί που θες
Lefteris27 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, giannis1345 είπε Παίρνεις συνδετήρα, γεφυρώνεις το πράσινο με ένα οποιοδήποτε μαύρο θα ενεργοποιήσουν το τροφοδοτικό σου, εφόσον είναι όλα μαύρα μέτρα πιο είναι στο δικό σου, αν βρεις πολύμετρο θα τσεκάρεις και αν δίνει ρεύμα εκεί που θες Θα το δοκιμάσω μόλις πάω σπίτι, είναι σίγουρο 100% ότι θα ενεργοποιήσει το τροφοδοτικό αυτή η μέθοδος? Μόλις τώρα, Lefteris27 είπε Θα το δοκιμάσω μόλις πάω σπίτι, είναι σίγουρο 100% ότι θα ενεργοποιήσει το τροφοδοτικό αυτή η μέθοδος? Επίσης το στο τροφοδοτικό πρέπει να είναι όλα από συνδεδεμένα μόλις το δοκιμάσω ή απλώς βγάζω το 24αρι από την μητρική και το δοκιμάζω κατευθείαν?
giannis1345 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι, προσωπικά έτσι δοκιμάζω τροφοδοτικά ή αν θέλω να τα χρησιμοποιήσω εκτός pc Το λέει στην πράσινη ένδειξη PS_ΟΝ# edit : (αποσύνδεσε εντελώς το τροφοδοτικό από το pc πρώτα) Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από giannis1345 1
Stratosnis Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Έχει dbug led η μητρική ε? Επίσης κάποιο post (beep code) από την μητρική?
ougxar Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) καπου στις 8 σελιδες θα αποφασιστει να παει το μηχανημα σε μαγαζι,εχει ακομα Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από ougxar 1 1
agap Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το πιο πιθανό είναι δεν φτάνει το ρεύμα από το psu για τον 5950x που έχεις ,δοκίμασε άλλο επώνυμο και πιο ισχυρό τροφοδοτικό ...αν όχι και πάλι η μητρική έχει θέμα .. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από agap
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, agap είπε Το πιο πιθανό είναι δεν φτάνει το ρεύμα από το psu για τον 5950x που έχεις ,δοκίμασε άλλο επώνυμο και πιο ισχυρό τροφοδοτικό ...αν όχι και πάλι η μητρική έχει θέμα .. Psu: CORSAIR HX1200 Τι θέλει ο έρμος ο 5950x; Εργοστάσιο; Τις RAM τις έχεις τσεκάρει με τη λίστα συμβατότητας της μητρικής; Έχεις πρόσβαση σε κάποια άλλη να δοκιμάσεις; Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από Orestis_G
doom26 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Παρόμοιο θέμα προ λίγου καιρού έφταιγε η μητρική στραβωμενο πινάκι στο socket cpu. Καινούργια έγινε επιστροφή φυσικά λόγω εγγύησης. Αν έχεις από κάποιο γνωστό board με ίδιο socket δοκίμασε δεν έχεις να χάσεις κάτι.
Lefteris27 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Stratosnis είπε Έχει dbug led η μητρική ε? Επίσης κάποιο post (beep code) από την μητρική? 4 λεντακια έχει που γράφουν "pch led " το καθένα 1 άσπρο 2 κόκκινο 3 και 4 μπλε, στο manual δεν λέει κάτι.Ηχο δεν βγάζει η μητρική τίποτα 1 ώρα πριν, ougxar είπε καπου στις 8 σελιδες θα αποφασιστει να παει το μηχανημα σε μαγαζι,εχει ακομα Κοίτα αν είναι κάτι απλό που δεν το βλέπω προτιμώ να κάτσω να παιδευτώ μόνος και με λίγη βοήθεια από τα φόρουμς και αν δω ότι δεν τότε το πηγαίνω αναγκαστικά 1 ώρα πριν, agap είπε Το πιο πιθανό είναι δεν φτάνει το ρεύμα από το psu για τον 5950x που έχεις ,δοκίμασε άλλο επώνυμο και πιο ισχυρό τροφοδοτικό ...αν όχι και πάλι η μητρική έχει θέμα .. Εφόσον ανάβουν τα λαμπάκια τις μητρικής νομίζω ότι δέχεται ρεύμα, θα δοκιμάσω σήμερα με ένα άλλο βέβαια πολύ πιο παλιό να τσεκάρω 1 ώρα πριν, Orestis_G είπε Psu: CORSAIR HX1200 Τι θέλει ο έρμος ο 5950x; Εργοστάσιο; Τις RAM τις έχεις τσεκάρει με τη λίστα συμβατότητας της μητρικής; Έχεις πρόσβαση σε κάποια άλλη να δοκιμάσεις; Η αλήθεια είναι πως δεν τις έχω τσεκάρει Trident Z Neo 32gb 3600 Asus Prime x570-P
kyREcon Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Lefteris27 είπε Έβαλα και το 4pin αλλά πάλι το ίδιο αποτέλεσμα, δεν είναι αναγκαίο βέβαια ο 5950x τρέχει μια χαρά και με το 8pin eps μόνο του, το έξτρα 4πιν είναι για μεγάλα overclocking εγώ δεν μπορώ να ανοίξω καν το πισι Επίσης το άσπρο EPS καλώδιο που έχω συνδέσει είναι της corsair ολοκαίνουριο Πιο πάνω ανέφερες οτι το πισι ανάβει (βλέπεις καποια λεντ) απλά δεν συνεχίζει την διαδικασία boot, εξού και η παρατήρηση μου. Θα σου πρότεινα να τσεκάρεις ξανά τις συνδέσεις του φροντ πανελ οι οποίες δεν ειναι πάντα πολύ ξεκάθαρες λόγω μεγέθους και γίνονται λάθη. Βλέπεις καθόλου τα φαν να γυρνάνε οταν πας να ξεκινήσεις το πισι; Αν ναι, μπορείς να συνδέσεις ένα απο τα περιφερειακά φαν στο cpu_fan να δεις αν η σύνδεση λειτουργεί; Επαναλαμβάνω πως έχω δει παρόμοιο περιστατικό σε σύστημα που δεν είχε καλυφθεί σωστά το cpu_fan. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από kyREcon
Lefteris27 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, doom26 είπε Παρόμοιο θέμα προ λίγου καιρού έφταιγε η μητρική στραβωμενο πινάκι στο socket cpu. Καινούργια έγινε επιστροφή φυσικά λόγω εγγύησης. Αν έχεις από κάποιο γνωστό board με ίδιο socket δοκίμασε δεν έχεις να χάσεις κάτι. Θα το κοιτάξω να βρω κάποιον με AM4 να το δοκιμάσω εκεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα