InternalSunshine Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 17 ώρες πριν, optimus prime είπε Εαν δεν μπορεις να δεις διαφορες καλυτερα να μην ξοδευεις τοσα λεφτα για τετοιες οθονες. Κριμα ειναι και κανεις κακο και στην τσεπη σου... Δεν μπορώ να δω γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές και τα χρώματα στην QD-OLED είναι λίγο καρτουνίστικα σε σχέση με WOLED. Ίσως να συνήθισα στην WOLED που πήρα πρώτα και γι'αυτό να μην με εντυπωσίασε τόσο η QD-OLED. Μην ανησυχείς για την τσέπη μου, αντέχει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 8/3/2023 στις 9:33 ΠΜ, elpenor είπε Δεν ξέρω τι χρήση κάνεις αλλά προσωπικά το μόνο πλεονέκτημα που βρίσκω στα OLED monitors είναι ότι μπορείς να δουλεύσεις το βράδυ πιο ξεκούραστα με χαμηλότερη φωτεινότητα. Ταινία και σειρά δεν μπορώ να ξαναδώ σε τηλεόραση που δεν είναι OLED (εκτός αν είναι μέρα και μπαίνει ο ήλιος από την μπαλκονόπορτα) για δουλειά όμως μια χαρά και τα IPS. Όσο αφορά τις GPU περνάει τόσο γρήγορα ο χρόνος, κάθε λίγα χρόνια 1-2Κ, έρχεται λες wow και μετά από λίγο βγαίνει η επόμενη και είσαι στο μηδέν. αν καλιμπράρεις οποιαδήποτε μονιτορ, οποιασδήποτε τεχνολογίας, θα εχει την ίδια φωτεινότητα συνήθως απο 80 μέχρι 120 nits, ανάλογα την χρήση, το χώρο, και τις συνθήκες φωτισμού, συνήθως πάνε μέχρι τα 160 nits. οποτε δεν τίθεται θέμα "ότι μπορείς να δουλεύσεις το βράδυ πιο ξεκούραστα με χαμηλότερη φωτεινότητα." γιατι μπορούν να ρυθμιστουν ξεκούραστα ομως δεν ειναι μονο η φωτεινότητα αλλα και η καθαρότητα που μπορεί να αποδώσει μια οθόνη σε κείμενο, εκει ειναι πολλά τα δεδομένα και παιζει ρόλο και η διάταξη των pixel. εχω και oled και καθαρόαιμο 10bit panel (οχι 8+2frc), η διαφορά μιας καλής υλοποίησης 8+2frc, δεν εχει αισθητή διαφορά απο ενα 10 bit panel, μονο σε patterns και αν γνωρίζεις τι πρεπει να δεις ή τις εχεις side by side. σε κείμενο προτιμότερη ειναι ενα καλό ips απο οτι οποιαδήποτε woled/qd-oled γενικα η οραση μας ειναι πολυ αδύναμη και εχει ελάχιστη μνήμη σε οτι αφορά την ικανότητα μας στην τονικότητα των χρώματων. Με λίγα λόγια, ολα τα panel μπορούν να αποδώσουν, ως ενα βαθμό, ξεκούραστη εικόνα αν καλιμπραριστούν. Στις 5/5/2023 στις 2:08 ΠΜ, InternalSunshine είπε Εμένα προσωπικά πάνω κάτω το ίδιο μου φαίνονται τα δύο πάνελ από άποψη ποιότητας εικόνας. Συγκεκριμένα στο λευκό δεν πρόσεξα να πω την αλήθεια. Μια LG C2 42" αυτή την στιγμή είναι καλύτερο VFM από τις QD-OLED. Άσε που μπορείς να την ρυθμίσεις να παίζει 21:9 μέσο game optimizer. Μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι το WOLED panel είναι καλύτερο απο QD-OLED αλλά ότι είναι καλύτερη αγορά αυτή την στιγμή λόγο της τιμής. δεν παρεξηγείσε, η καθε τεχνολογία εχει θετικά και αρνητικά. αν και το video ειναι για τηλεοράσεις μια χαρά τα λέει. διαφορές αισθητές δεν υπάρχουν και μονο αν τις εχεις side by side και πάλι, δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής, ειναι το τι προτιμάει ο καθένας.. στο συγκεκριμένο βιντεο, ο Caleb προτιμάει την woled. Στις 5/5/2023 στις 10:05 ΠΜ, optimus prime είπε Εχει πολυ μεγαλυτερο gamut coverage απο τις woled.. Εαν δεν θες να το χρησιμοποιησεις ολο γιατι π.χ εισαι φωτογραφος οπου εκει θες ακριβεια περνας το iccp profile της Dell και κλειδωνεις το μονιτορ στο srgb φασμα. Lifelike εικονα μπορεις να εχεις σε ταινιες π.χ,σε games δεν μπορεις με κανενα μονιτορ/tv γιατι αυτα τα φτιαχνουν με υπερκορεσμενα χρωματα επιτηδες. Εχεις περασει το iccp profile της Dell? color volume πιο σωστά, οχι gamut coverage. αν καποιος ειναι φωτογράφος και "κλειδώσει" (emulation/προσομοίωση γινεται) το μονιτορ σε srgb πρεπει ή να ρίξει διάβασμα γιατι καταστρέφει χρωματικά τις φωτογραφίες του ή να προσλάβει εναν επαγγελματία να του καλιμπράρει το μονιτορ και να του περάσει σωστά setting και color profiles (συνήθως prophoto rgb) αναλογα το workflow. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Γενικά απο τους ΥΤερς (που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και δεν εχουν ιδιαίτερες γνώσεις για αυτο που μιλάνε) o παρακάτω ψιλοξεχωρίζει, αναφερόμενος σε gaming monitors και όχι σε τηλεοράσεις, γιατι o Caleb παραπάνω και o Vincent του HDTVTEST ειναι επαγγελματίες calibrator και φυσικά η γνώμη τους (οπως και του tftcentral που δείχνει και στο βιντεο παρακάτω) εχουν σημαντικότερη βαρύτητα απο οτι κανάλια οπως οι monitors unboxed/techless κ.α. ουδείς βέβαια αλάνθαστος/guru αλλος ενας που προτιμάει woled σε σχέση με qd-oled, καθε νέα τεχνολογία πάσχει απο παιδικές ασθένειες aka raising blacks σε φωτεινό χώρο και magenta tint, οχι οτι και οι woled ή ακομα και οι rgb oled δεν έχουν. απλα στις qd-oled ειναι σαφώς πιο ενοχλητικό δεν γνωρίζω σε τι color space φτιάχνονται τα παιχνίδια, αλλα η μεγαλύτερη κάλυψη sRGB που αναφέρει στο βιντεο, δεν αποτελεί στοιχείο "καλύτερου" μονιτορ καθως μπορει να ειναι σε φάσμα που δεν μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι. πιο ενδιαφέρον θα ειχε η κάλυψη P3, REC.709, REC.2020 αλλα ακόμα πιο σημαντικό, αν μας ενδιαφέρει η ακρίβεια των χρωμάτων και όχι τα εντυπωσιακά/oversaturated gaming χρώματα και με τι ΔΕ έρχονται αυτά τα μονιτορ απο το εργοστάσιο. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δεν μας νοιαζει τι προτιμανε οι youtubers. Eχουμε και τα 2 πανελ σπιτια μας και τα ματια μας σαν κριτες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, optimus prime είπε Δεν μας νοιαζει τι προτιμανε οι youtubers. Eχουμε και τα 2 πανελ σπιτια μας και τα ματια μας σαν κριτες.. μην το πάρεις προσωπικά, δεν αναφέρομαι σε καποιον προσωπικά, ενημέρωση κάνω. και άλλο το σωστό/καλύτερο και άλλο το τι προτιμάει ο καθένας με τα ματια του. οτι και να επιλεξετε, καλο gaming! Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από prefuse 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TsAkira Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Γεια σας παίδες! Δεν άντεξα, μόλις παρήγγειλα την Alienware. Το freesync μοντέλο, μη με κράζετε. Στα forum της Dell υπάρχει κίνηση για το θέμα του λανθασμένου ΕOTF και ο εκπρόσωπος της Dell υπόσχεται νεο firmware μέσα στον Ιούνιο που θα λύσει το πρόβλημα... άντε να δούμε. Anyway, επιτέλους θα εκμεταλλευτώ την κάρτα μου. Wish me luck 🙏 να μου έρθει χωρίς να έχει θέματα Υ.Γ. Χαμογελάω σα μικρό παιδί 😀😃😀 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Metaksas Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Εγω σκέφτομαι αυτήν εδώ https://www.lg.com/us/monitors/lg-27gr95qe-b για την 4070ti, κ γενικά για την εμπειρία της oled μιας κ έχω την c1 στο σαλόνι κ είμαι υπερευχαριστημένος αλλά σε αυτήν την τιμή μ φαίνονται παρά πολλα για 27αρα, στα ίδια λεφτά βρίσκεις κ την 48αρα oled monitor της lg. https://www.skroutz.gr/s/37455015/LG-48GQ900-B-OLED-HDR-Gaming-Monitor-48-4K-3840x2160-με-Χρόνο-Απόκρισης-0-1ms-GTG.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Στις 24/5/2023 στις 5:54 ΜΜ, TsAkira είπε Γεια σας παίδες! Δεν άντεξα, μόλις παρήγγειλα την Alienware. Το freesync μοντέλο, μη με κράζετε. Στα forum της Dell υπάρχει κίνηση για το θέμα του λανθασμένου ΕOTF και ο εκπρόσωπος της Dell υπόσχεται νεο firmware μέσα στον Ιούνιο που θα λύσει το πρόβλημα... άντε να δούμε. Anyway, επιτέλους θα εκμεταλλευτώ την κάρτα μου. Wish me luck 🙏 να μου έρθει χωρίς να έχει θέματα Υ.Γ. Χαμογελάω σα μικρό παιδί 😀😃😀 Mε γεια φιλε αλλα επρεπε να παρεις το gsync ultimate.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TsAkira Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 17 ώρες πριν, optimus prime είπε Mε γεια φιλε αλλα επρεπε να παρεις το gsync ultimate.. Ευχαριστώ. Το ξέρω, γνωρίζω τα προβλήματα του DWF, αλλά είπα να εμπιστευτώ τον εκπρόσωπο της Dell στα fora τους. Επίσης, δεν υπήρχε διαθέσιμο το gsync μοντέλο. Τεσπά, αν δε διορθωθεί, θα μείνουμε με τo True Black 400...και θα σας έχω να μου λέτε: I told you so Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Αnyway τα συλληπητηρια μου και παλι με γεια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InternalSunshine Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 27/5/2023 στις 3:35 ΜΜ, TsAkira είπε Ευχαριστώ. Το ξέρω, γνωρίζω τα προβλήματα του DWF, αλλά είπα να εμπιστευτώ τον εκπρόσωπο της Dell στα fora τους. Επίσης, δεν υπήρχε διαθέσιμο το gsync μοντέλο. Τεσπά, αν δε διορθωθεί, θα μείνουμε με τo True Black 400...και θα σας έχω να μου λέτε: I told you so Δεν νομίζω ότι είναι κακό το Trueblack 400, εγώ με OLED G8 και NVIDIA GPU πάλι αυτό χρησιμοποιώ αντί για το 1000άρι καθώς όταν αράζω για gaming κλείνω φώτα κτλ. και μου φαίνεται μια χαρά η φωτεινότητα. Με χίλια nit είναι ποιο washed out τα χρώματα. Οθονάρα πήρες και θα την ευχαριστηθείς όσο δεν πάει. Μεγειές. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2023 από InternalSunshine 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 7 ώρες πριν, InternalSunshine είπε Δεν νομίζω ότι είναι κακό το Trueblack 400, εγώ με OLED G8 και NVIDIA GPU πάλι αυτό χρησιμοποιώ αντί για το 1000άρι καθώς όταν αράζω για gaming κλείνω φώτα κτλ. και μου φαίνεται μια χαρά η φωτεινότητα. Με χίλια nit είναι ποιο washed out τα χρώματα. Οθονάρα πήρες και θα την ευχαριστηθείς όσο δεν πάει. Μεγειές. Aν σου βγαίνουν washed out τα χρώματα στο 1000ρι τότε betάρω ότι δεν έχεις ρυθμίσει σωστά το HDR στα Windows (ή και στο game) ή το game που είδες το συγκεκριμένο φαινόμενο, ήταν κάκιστα optimized για HDR content. To HDR400 black περιορίζεται απλώς στα 400 nits, δεν επηρεάζει το color gamut. Το brightness δεν είναι gamma. Το gamma μπορεί να αλλοιώσει όντως την εικόνα, και να την κάνει να φαίνεται washed out αν πειράξεις λανθασμένα τα values. Το HDR1000 δεν είναι μόνο πιο φωτεινό από τα 400nits αλλά και τα low black levels του είναι καλύτερα. Εχει μεγαλύτερο εύρος και στo minimum αλλά και maximum illuminance. Oπότε (και) τα μαύρα σου θα είναι καλύτερα στα 1000nits παρά στα 400. ΥΓ. Για αυτό το HDR400 Black θεωρείται entry level feature ενώ τα 1000nits το φοράνε μόνο τα high end panels. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostiger Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Για όποιον ενδιαφερομενο.. https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/samsung-monitor-34-odyssey-oled-g8-gaming_4153014 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InternalSunshine Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 13 ώρες πριν, kostiger είπε Για όποιον ενδιαφερομενο.. https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/samsung-monitor-34-odyssey-oled-g8-gaming_4153014 Αυτή είναι πολύ καλή τιμή 18 ώρες πριν, Alex21121988 είπε Aν σου βγαίνουν washed out τα χρώματα στο 1000ρι τότε betάρω ότι δεν έχεις ρυθμίσει σωστά το HDR στα Windows (ή και στο game) ή το game που είδες το συγκεκριμένο φαινόμενο, ήταν κάκιστα optimized για HDR content. To HDR400 black περιορίζεται απλώς στα 400 nits, δεν επηρεάζει το color gamut. Το brightness δεν είναι gamma. Το gamma μπορεί να αλλοιώσει όντως την εικόνα, και να την κάνει να φαίνεται washed out αν πειράξεις λανθασμένα τα values. Το HDR1000 δεν είναι μόνο πιο φωτεινό από τα 400nits αλλά και τα low black levels του είναι καλύτερα. Εχει μεγαλύτερο εύρος και στo minimum αλλά και maximum illuminance. Oπότε (και) τα μαύρα σου θα είναι καλύτερα στα 1000nits παρά στα 400. ΥΓ. Για αυτό το HDR400 Black θεωρείται entry level feature ενώ τα 1000nits το φοράνε μόνο τα high end panels. Γενικα οι samsung έχουν over saturated χρώμα απλά όταν είσαι στα 1000 nits φαίνεται περισσότερο. Το άλλο που δεν μου αρέσει στα 1000 nits είναι η συνεχόμενη εναλλαγή της φωτεινότητας, πράγμα που δεν συμβαίνει στα 400. Προτιμήσεις είναι αυτές, δεν λέω ότι είναι καλύτερο mode, αλλά εμένα με βολεύει περισσότερο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TsAkira Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Οκ, παρέλαβα! 🤩 Πρόλαβα να τη συνδέσω και να την ανάψω. Όλα καλά μέχρι στιγμής, ούτε γρατζουνιές ούτε σημάδια. Hide taskbar, μαύρο wallpaper και dark mode. Δεν έβαλα κάνα game, αλλά τα μαύρα είναι απίστευτα. Λοιπόν, πρέπει να πάω πίσω στη δουλειά, θα σας πρηξω το βράδυ για ρυθμίσεις. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα