Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για OLED monitor

InternalSunshine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

16 λεπτά πριν, TsAkira είπε

Μπαααα, τελική είναι η τιμή....1232 ευρώ

Ειχε αρχική 1399

Κλέφτες 

Κανονικά 1300€ έχει χωρίς προσφορές οπότε ένα 70αρι... αλλά γενικά είναι κλέφτες 😋

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, valantis123 είπε

Κανονικά 1300€ έχει χωρίς προσφορές οπότε ένα 70αρι... αλλά γενικά είναι κλέφτες 😋

Για την dwf που στο dellstore κοστίζει 1100 μιλούσε..  

• Like 1

2 ώρες πριν, TsAkira είπε

Ρε σεις... μπήκα στο site του Media Markt και έχουν την dwf 1230 ευρώ....την παλεύουν; Εκτός αν σε αυτά τα ευρώ αφαιρούν και ενα επιπλέον 20%, κάτι που δεν βλέπω να αναφέρουν πουθενά...

Στις 9/2/2023 στις 6:57 ΜΜ, InternalSunshine είπε

image.jpeg.ea47257f17c58684ae4e0b88140e15dc.jpeg

Δεν άντεξα τελικά, την τσίμπησα! Θα γράψω σχόλια εάν ενδιαφέρεται κάποιος.

Εγω πήγα στην απέναντι πλευρά αν και νομίζω μια χαρά είμαστε και οι 2....

Ενα σοκ το έχω πάθει να σου πω την αλήθεια , χαοτική η διαφορά με το 2k ips που είχα....

Εχω παίξει με τις ρυθμίσεις αρκετη ώρα και έχω καταλήξει ...

Οποιος χρειάεται οποιαδήποτε πληροφορία ειμαι εδω...

ΕΙμαι σε Oled panels εδω και 5 χρόνια (LG CX), δε μπορώ να πάω σε τίποτε αλλο πλέον !!!

IMG_20230411_104517.jpg

IMG_20230411_104529.jpg

IMG_20230412_014558.jpg

IMG_20230411_104546.jpg

IMG_20230412_014423.jpg

IMG_20230412_013902.jpg

Στις 29/3/2023 στις 1:07 ΠΜ, InternalSunshine είπε

Πολύ καλές επιλογές και οι 2, αν και έχω ακούσει ότι η Alienware δεν έχει προστατευτικό κάλυμμα στην οθόνη και σε πολλές περιπτώσεις φτάνει με γρατζουνιές. Ελπίζω της MSI να έχει..

Επίσης βγάζει και η Philips την  envia QD-OLED

Ερχετε με προστατευτικο κάλυμμα και μάλιστα εξαιρετικής ποιοτητας, στο επιβεβαιωνω

Στις 4/4/2023 στις 2:36 ΜΜ, optimus prime είπε

Να σου πω οτι δεν ακουγονται και οι ανεμιστηρες του?

Οντως δεν ακούγονται, δεν καταλαβαινω όλα αυτα που διαβάζω για θόρυβο

Ειλικρινα δεν υπάρχει!

Στις 3/4/2023 στις 9:54 ΜΜ, optimus prime είπε

Mια πρωτη εντυπωση απο το aw3423dw καθως παιζω μαζι του εδω και 3 ωρες.

Στο hdr 1000 τα highlights ειναι εντυπωσιακα,καμμια oled δεν τα εχει αποδοσει ετσι μεχρι τωρα ΑΛΛΑ η πτωση στην αναλυση ειναι αισθητη και μου κακοφαινεται αρκετα..

Δεν βρισκω την οθονη σκοτεινη παρα μονο οταν επιλεχτουν τα creator modes σε sdr (srgb/dci-p3).

Δεν υπάρχει καμία πτώση στην ανάλυση, γιατί το λες αυτό?

Στις 5/4/2023 στις 1:53 ΜΜ, optimus prime είπε

Περασα να γραψω οτι το HDR του aw3423dw ειναι απο αλλο πλανητη.

Ειναι τοσο πλουσιο που μεταμορφωνει καθε παιχνιδι στο οποιο εχει γινει καλη δουλεια σε ταξιδι.

Εβαλα χθες το Miles Morales και χαζεψα παλι.

Είναι αδιανόητο αυτό που κάνει το HDR στο Alienware AW3423DW

Παίζεις το ίδιο παιχνίδι αλλά τελικά αντιλαμβάνεσαι ότι...είναι κάποιο άλλο με το συγκεκριμένο monitor !!!

Εχω πάθει ζημιά με το Horizon Zero Dawn, πιάνω τον εαυτό μου να χαζεύει

Θα δοκιμάσω το Microsoft Flight Simulator γιατί μου έχουν πει ότι θα βρω θέση σίγουρα στο  .... Δρομοκαίτειο !!!

Στις 5/4/2023 στις 4:38 ΜΜ, TsAkira είπε

Αργείς πολύ.....!!!!

Στις 5/4/2023 στις 6:50 ΜΜ, InternalSunshine είπε

Εγώ πήγα στην G8  γιατί αδυνατώ να καταλάβω γιατί ακόμα δεν έχει HDMI 2.1 καθώς και τον λόγο που το DP δεν υποστηρίζει DSC η AW. Δηλαδή σε οθόνη που υποστηρίζει 10bit @ 175hz δεν υπάρχει τρόπος να το εκμεταλλευτείς.

Για αυτόν τον λόγο και μόνο για μένα MSI 34 OLED και G8 >> aw3423dw/f ακόμα και αν είναι λίγο ποιο ακριβές.

Δε χρειαζεσαι 2.1

Δε υποστηρίζεται η ανάλυση, είανισ την ουσια αχρηστο για τις next gen consoles

Προσωπικά εχοντας ΧΒΟΧ series εχω βολευτει μια χαρα στην LG CX 65''

• Like 4

52 λεπτά πριν, whiteman7 είπε

Eννουσα την πτωση απο 4k.

53 λεπτά πριν, whiteman7 είπε

Δοκιμασε και το Miles Morales να δεις ποσο γαματο ειναι στο Allienware.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/4/2023 στις 4:35 ΜΜ, optimus prime είπε

Eγω δεν βλεπω τα χρωματα ξεθωριασμενα,μηπως επειδη εχει συνηθισει το ματι σου σε κορεσμενα να σου φαινονται εδω ετσι λογω καλιμπραρισματος?

Στις 5/4/2023 στις 4:43 ΜΜ, kostiger είπε

Το αντιθετο ισχυει και για αυτο ενεργοποιησα και το creators mode που δεν ξεπερνα το 100% στο dci-p3 . Ξαναλεω, δεν ειχα το χρονο να ψαχτω ακομα στο HDR. 

Δεν είχα πειράξει καθολου τα Hdr settings μέσα από το μενού του παιχνιδιού οπως αποδειχθηκε( Cyberpunk 2077). Το max luminance ηταν στα 3000 nits και το εριξα στα 1000 που ειναι και το ανωτατο οριο της οθονης.

Ετσι μαλιστα, ηρθε στα σωστα του και εδειξε τα δοντια του και σε HDR το πανελ..

Επεξ/σία από kostiger

15 ώρες πριν, whiteman7 είπε

Ενα σοκ το έχω πάθει να σου πω την αλήθεια , χαοτική η διαφορά με το 2k ips που είχα....

ΕΙμαι σε Oled panels εδω και 5 χρόνια (LG CX), δε μπορώ να πάω σε τίποτε αλλο πλέον !!!

Μεγειές, πανέμορφη η οθόνη! σίγουρα θα σε εντυπωσιάζει περισσότερο όσο την χρησιμοποιείς ειδικά αν έρχεσαι από WOLED όπως εγώ.

Δυστυχώς το HDMI 2.1 δεν χρειάζεται μόνο για κονσόλες αλλά και για να φτάσεις τα 175 hz με 10bit χρώμα σε RGB 4:4:4. Φτάνει κοντά αλλά δεν έχει αρκετό bandwidth για όλο το εύρος. Απλά θα βάλεις 8bit και θα είσαι οκ, δεν έχει τρομερή διαφορά 8 με 10 bit.

Καλοπαίχνιδη!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 12/4/2023 στις 1:55 ΠΜ, whiteman7 είπε

IMG_20230411_104517.jpg

IMG_20230411_104529.jpg

IMG_20230412_014558.jpg

IMG_20230411_104546.jpg

IMG_20230412_014423.jpg

IMG_20230412_013902.jpg

Ερχετε με προστατευτικο κάλυμμα και μάλιστα εξαιρετικής ποιοτητας, στο επιβεβαιωνω

Οντως δεν ακούγονται, δεν καταλαβαινω όλα αυτα που διαβάζω για θόρυβο

Ειλικρινα δεν υπάρχει!

Είναι αδιανόητο αυτό που κάνει το HDR στο Alienware AW3423DW

Παίζεις το ίδιο παιχνίδι αλλά τελικά αντιλαμβάνεσαι ότι...είναι κάποιο άλλο με το συγκεκριμένο monitor !!!

Θα δοκιμάσω το Microsoft Flight Simulator γιατί μου έχουν πει ότι θα βρω θέση σίγουρα στο  .... Δρομοκαίτειο !!!

Αργείς πολύ.....!!!!

Δε χρειαζεσαι 2.1

Δε υποστηρίζεται η ανάλυση, είανισ την ουσια αχρηστο για τις next gen consoles

Προσωπικά εχοντας ΧΒΟΧ series εχω βολευτει μια χαρα στην LG CX 65''

Καλοριζικη φιλε μου!

Εχω και εγω την οθονη λιγους μηνες και ηθελα να σε ρωτήσω εαν εχει και η δικια σου το πρόβλημα με το semi-gloss  coating οπου την μερα το μαυρο γίνεται γκρι με ροζ απόχρωση.

1 ώρα πριν, angel_fot είπε

Καλοριζικη φιλε μου!

Εχω και εγω την οθονη λιγους μηνες και ηθελα να σε ρωτήσω εαν εχει και η δικια σου το πρόβλημα με το semi-gloss  coating οπου την μερα το μαυρο γίνεται γκρι με ροζ απόχρωση.

Ναι σε ολους γκριζαρει εαν εχει το δωματιο πολυ φως.

Την εκανες Rma?

Αφου και αυτη που θα σου ερθει το ιδιο θα ειναι..

Δεν ειναι ελλατωματικη,απλα ετσι ειναι φτιαγμενη η οθονη.

Και οι τηλεορασεις της Samsung ετσι φαινονται σε φωτεινα δωματια..

3 ώρες πριν, angel_fot είπε

Οκ, εγώ την έκανα RMA , για αυτό τον λόγο και περιμένω αντικατάσταση από το εργοστάσιο , θέλει 2 μήνες να έρθει . 

• Like 1

2 ώρες πριν, optimus prime είπε

Την εκανες Rma?

Αφου και αυτη που θα σου ερθει το ιδιο θα ειναι..

Δεν ειναι ελλατωματικη,απλα ετσι ειναι φτιαγμενη η οθονη.

Και οι τηλεορασεις της Samsung ετσι φαινονται σε φωτεινα δωματια..

Σε καποιο review που ειχα δει , ελεγε οτι εχει νεο rev που το εδειχνε σε σχεση με το δικο μας και ηταν πραγματικα μαυρο..

Οποτε την εκανα RMA και τους εστειλα φωτο που πραγματι η οθονη ειναι ενα χάλι την μερα , τουλαχιστον στο σαλονι μου που ειναι φωτινο ειναι απαράδεχτη.

Μετα την φωτο που τους εστειλα προχώρησε κανονικα σε αντικατάσταση dell , δεν ξερω τι θα ερθει αλλα την εχω βαλει αγγελια να την δωσω σφραγισμενη.

Για μια εβδομαδα ειχα στο γραφειο την LG c2 και την aw3423 ώστε να αποφασίσω ποια να κρατήσω. Τελικά ακομα το σκέφτομαι εχει η καθε μια τα θετικα και τα αρνητικά της.

Για να ειμαι ειλικρινείς μετάνιωσα που πουλησα την AW3821 και πηρα την AW3423 δεν με εντυπωσίασε οσο περίμενα, η OLED τεχνολογια θελει ακομα δουλεια.. 

unnamed.jpg

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eνταξει τωρα που ανεβασες την φωτο ειδα τι προσπαθουσες να περιγραψεις σαν ροζ.

Εισαι ατυχος γιατι επεσες σε ελλατωματικο,ετσι ημουν και εγω ατυχος με το 3821dw το οποιο το ειχα κανει και εγω rma..

Εμεις που εχουμε οι πιο πολλοι το τελευταιο revision με το 103 firmware εχουμε το κλασσικο γκριζαρισμα που κανει οταν το δωματιο εχει πολυ φως.

Επειδη ειχα για μερικους μηνες το 3821dw θα σου πω χωρις υπερβολη οτι το qd oled δεν μπορει να συγκριθει σε ποιοτητα εικονας μαζι του σε κανεναν τομεα.

Εκει που υστερει ειναι στο μεγεθος του πανελ διοτι με το 38αρι εχεις πιο πολυ καθετη επιφανεια που εγω το θεωρω μεγαλο συν,οπως επισης και στην φωτεινοτητα που δεν ειναι τοσο υψηλη.

Οταν θα σου ερθει το νεο πανελ με το καλο χωρις προβλημα πιστευω οτι θα αναθεωρησεις την αποψη σου..

1 ώρα πριν, angel_fot είπε

Σε καποιο review που ειχα δει , ελεγε οτι εχει νεο rev που το εδειχνε σε σχεση με το δικο μας και ηταν πραγματικα μαυρο..

Οποτε την εκανα RMA και τους εστειλα φωτο που πραγματι η οθονη ειναι ενα χάλι την μερα , τουλαχιστον στο σαλονι μου που ειναι φωτινο ειναι απαράδεχτη.

Μετα την φωτο που τους εστειλα προχώρησε κανονικα σε αντικατάσταση dell , δεν ξερω τι θα ερθει αλλα την εχω βαλει αγγελια να την δωσω σφραγισμενη.

Για μια εβδομαδα ειχα στο γραφειο την LG c2 και την aw3423 ώστε να αποφασίσω ποια να κρατήσω. Τελικά ακομα το σκέφτομαι εχει η καθε μια τα θετικα και τα αρνητικά της.

Για να ειμαι ειλικρινείς μετάνιωσα που πουλησα την AW3821 και πηρα την AW3423 δεν με εντυπωσίασε οσο περίμενα, η OLED τεχνολογια θελει ακομα δουλεια.. 

unnamed.jpg

Επεξ/σία από optimus prime

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...