Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλη οθονη για gaming και ταινιες.  Τα χρωματα ειναι 10bit μεχρι τα 144hz μετα γινεται 8bit+frc γιατι δεν φτανει το bandwidth

(αυτο ισχυει για την alienware ad3423dw)

Επεξ/σία από dimos15
  • Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimos15 είπε

Kαλη οθονη για gaming και ταινιες.  Τα χρωματα ειναι 10bit μεχρι τα 144hz μετα γινεται 8bit+frc γιατι δεν φτανει το bandwidth

Φτάνει τα 10bit και στα 175 hz γιατί έχει DSC με DisplayPort. Επίσης έχει είσοδο HDMI 2.1 (micro) οπότε φτάνει άνετα 10bit σε  μέγιστο refresh rate.

Αυτό που λες ισχύει για την Alienware (ad3423dw)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, InternalSunshine είπε

Φτάνει τα 10bit και στα 175 hz γιατί έχει DSC με DisplayPort. Επίσης έχει είσοδο HDMI 2.1 (micro) οπότε φτάνει άνετα 10bit σε  μέγιστο refresh rate.

Αυτό που λες ισχύει για την Alienware (ad3423dw)

δεν το ηξερα νομιζα οτι ηταν ιδια με την alienware , οποτε ειναι καλυτερη απο την dell

επρεπε να ειχα διαβασει ολο το thread😅

Επεξ/σία από dimos15
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dimos15 είπε

👍 δεν το ηξερα νομιζα οτι ηταν ιδια με την alienware , οποτε ειναι καλυτερη απο την dell

επρεπε να ειχα διαβασει ολο το thread😅

No probs! Ναι σε αυτό τον τομέα είναι λίγο καλύτερη. Αλλα νομίζω την Dell την βρίσκεις λίγο φτηνότερα και έχει εγγυημένο burn-in coverage για 3 χρόνια οπότε δεν ξέρω εν τέλη ποιά είναι ποιο VFM.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά! Με τρώει ο κ....ς μου για καινούριο monitor και έχω καλομάθει με την CX που εχω, επομένως ψαχνομαι για OLED monitor. Η έκδοση του Dell που είναι χωρίς gsync ξέρετε τι διαφορές έχει πέρα απο τα 165 Hz vs τα 175 Hz που έχει το gsync? Επίσης, πιστεύετε οτι με μια 4070 ti θα είμαι οκ ή να πάω για 4080;

Υ.Γ. Αν θέλετε, μπορείτε να με πείσετε να μη πάρω τπτ... Είναι πολλά τα λεφτά ρεεεεεε...😂

Επεξ/σία από TsAkira
Δημοσ.

Τι διαφορά έχει η Samsung Oled G8 με την DWF στην τιμή ; Αν είναι μεγάλη πάς στην DWF αλλιώς θα πρότεινα Sammy αν σου αρέσει και το look περισσότερο. Πέρα από το gsync module δεν εχουν άλλες διαφορές από όσο ξέρω, έχω ακούσει ότι δυλεύει καλύτερα το HDR χωρίς ρυθμίσεις με το module ενώ στην DWF θέλει ρυθμίσεις αλλά σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ο κινδυνος για Fan noise και δεν έχεις firmware updates. 

Η 4070ti είναι μια χαρά για τέτοιο monitor πιστεύω, εγώ έχω 4090 αλλά είναι σίγουρα overkill , θα βολευόμουν και με 4070ti/4080.

Αν έχεις ήδη καλό μόνιτορ ή παίζεις στην CX, μάλλον δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης ακόμα. Θα πέσουν σίγουρα οι τιμές σύντομα.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 6/3/2023 στις 4:45 ΜΜ, TsAkira είπε

Υ.Γ. Αν θέλετε, μπορείτε να με πείσετε να μη πάρω τπτ... Είναι πολλά τα λεφτά ρεεεεεε...😂

Δεν ξέρω τι χρήση κάνεις αλλά προσωπικά το μόνο πλεονέκτημα που βρίσκω στα OLED monitors είναι ότι μπορείς να δουλεύσεις το βράδυ πιο ξεκούραστα με χαμηλότερη φωτεινότητα.

Ταινία και σειρά δεν μπορώ να ξαναδώ σε τηλεόραση που δεν είναι OLED (εκτός αν είναι μέρα και μπαίνει ο ήλιος από την μπαλκονόπορτα) για δουλειά όμως μια χαρά και τα IPS.

Όσο αφορά τις GPU περνάει τόσο γρήγορα ο χρόνος, κάθε λίγα χρόνια 1-2Κ, έρχεται λες wow και μετά από λίγο βγαίνει η επόμενη και είσαι στο μηδέν.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, InternalSunshine είπε

Τι διαφορά έχει η Samsung Oled G8 με την DWF στην τιμή ; Αν είναι μεγάλη πάς στην DWF αλλιώς θα πρότεινα Sammy αν σου αρέσει και το look περισσότερο. Πέρα από το gsync module δεν εχουν άλλες διαφορές από όσο ξέρω, έχω ακούσει ότι δυλεύει καλύτερα το HDR χωρίς ρυθμίσεις με το module ενώ στην DWF θέλει ρυθμίσεις αλλά σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ο κινδυνος για Fan noise και δεν έχεις firmware updates. 

Η 4070ti είναι μια χαρά για τέτοιο monitor πιστεύω, εγώ έχω 4090 αλλά είναι σίγουρα overkill , θα βολευόμουν και με 4070ti/4080.

Αν έχεις ήδη καλό μόνιτορ ή παίζεις στην CX, μάλλον δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης ακόμα. Θα πέσουν σίγουρα οι τιμές σύντομα.

Νομίζω η σαμυ έχει mate coating στην οθόνη για αντανακλάσεις ενώ η Alienware  κράτησε το glossy χαρακτήρα του πάνελ.

Το mate coating μειώνει λίγο την ποιότητα του μαύρου στα oled, δεν ξέρω πόσο αλλά κάποιοι λένε ότι όχι πολύ.

Το 45άρι της LG ultra gear πως σας φαίνεται;

Με προβληματίζει ότι είναι 3440x1440 μόνο σε τόσο μεγάλη επιφάνεια.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Νομίζω η σαμυ έχει mate coating στην οθόνη για αντανακλάσεις ενώ η Alienware  κράτησε το glossy χαρακτήρα του πάνελ.

Το mate coating μειώνει λίγο την ποιότητα του μαύρου στα oled, δεν ξέρω πόσο αλλά κάποιοι λένε ότι όχι πολύ.

Το 45άρι λενε ότι έχει πολύ χαμηλό PPI, βλέπεις τα πίξελ αν κάθεσαι κοντά.

Τα μαύρα της Samsung είναι τέλεια όταν δεν υπάρχει πηγή φωτισμού να χτυπάει την οθόνη

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Πολυ χαμηλο pixel density, τεραστια οθονη για desktop χρηση, θελει μεγαλυτερη αποσταση θεασης εν ολιγοις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thanosAIAS είπε

Έχω δει παρουσιάσεις και μαρτυρίες κατόχων της εν λόγω οθόνης, οι οποίες αναφέρουν ότι για gaming χρήση η ανάλυση και το χαμηλό ppi δεν συνιστούν πρόβλημα. Καταλαβαίνω, όμως, πως εξαρτάται από τον end user η επιβεβαίωση της παραπάνω πρότασης, καθώς άλλον μπορεί να μην τον πειράζει η χαμηλή ανάλυση κι άλλον να τον ενοχλεί. Το θέμα είναι πως θα πρέπει να δαπανήσεις ένα σεβαστό ποσό για να διαπιστώσεις -ιδίοις όμμασι- αν έχουν δίκιο.

Προσωπικά, δεν θα έμπαινα στον κόπο. Συγγνώμη, αλλά 45''@3440x1440 δεν μου κάνουν.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι oled 38άρι ultrawide δεν πρόκειται να δούμε, το mainstream θα είναι οι 34 ίντσες, μετά οι 45 και τέλος οι 49 (super ultrawide).

Ακόμη κι αν έβγαινε 45άρα στη σωστή ανάλυση, νομίζω πως το sweet spot για desktop χρήση είναι μέχρι τις 42 ίντσες (οπότε πας σε 4K).

Δημοσ.

Τον τελευταιο καιρό σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να μεταφέρω το mouse - keyboard experience με καποιο τρόπο μπροστά στην tv

Θα μπορούσα να πάρω μια γαμάτη tv πχ 55άρα samsung 95c και να παίζω εκει στην κατάλληλη απόσταση.

Το έχει σκεφτεί - δοκιμάσει κανεις;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thanosAIAS είπε

Τον τελευταιο καιρό σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να μεταφέρω το mouse - keyboard experience με καποιο τρόπο μπροστά στην tv

Θα μπορούσα να πάρω μια γαμάτη tv πχ 55άρα samsung 95c και να παίζω εκει στην κατάλληλη απόσταση.

Το έχει σκεφτεί - δοκιμάσει κανεις;

Ακριβώς το ίδιο προσπάθησα να κάνω και εγώ μπροστά σε 48άρα (δες εδώ: 

)

τελικά αποφάσισα να πάω στην Ultrawide για keyboard/mouse και η 48άρα για controller games.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dimos15 είπε

Τελικα εχουν περισσοτερο burn in οι qd-oled οθονες.. 

Μας έκανες την καρδιά περιβόλι.... Εγώ ρε μαν που θέλω 34άρι QD-Oled τι να κάνω? Σοβαρά τώρα, εφόσον έχω την CX μήπως να πάρω καμιά LG ips uw για να σταματήσω να αγχώνομαι για τυχόν burn-in αν πάρω κάποιο OLED monitor; Προτάσεις το πολύ στα 1200 ευρώ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...