InternalSunshine Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα, Πριν λίγο καιρό άρχισε να κυκλοφορεί στην αγορά η Samsung Odyssey OLED G8 (όχι η Neo) https://news.samsung.com/us/samsung-odyssey-oled-g8-34-gaming-monitor-now-available/, και ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος την έχει "ψάξει" και αν έχει κάποια γνώμη. Είναι το ίδιο πάνελ με την Alienware, αλλά έχει καλύτερη βάση και USB-C απ'ότι βλέπω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InternalSunshine Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δεν άντεξα τελικά, την τσίμπησα! Θα γράψω σχόλια εάν ενδιαφέρεται κάποιος. 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fasmatikos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) για γράψε!! Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2023 από fasmatikos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InternalSunshine Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Είναι πάρα πολύ καλή η οθόνη, ζωντανά χρώματα, βαθύ μαύρο (προφανώς αφού είναι OLED) και κανένα θέμα με fringing που να παρατήρησα. Πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής, θα ανεβάσω φωτογραφίες σύντομα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Θυμάμαι την γλυκοκοίταζα την συγκεκριμένη πριν τελικά καταλήξω στο AW3423DW της Alienware το οποιο φοράει btw panel της Samsung. Ενδεχομένως να είναι ακριβώς το ιδιο panel μιας που η QDLED τεχνολογία ειναι πατέντα της Samsung. Ειχα βρει δυο αρνητικά της from the start. To ενα μπορεί να μην ένοιαζε εμένα, πχ οτι δεν παίρνει το κλασσικο VESA, αν θέλεις να το βάλεις σε ηδη υπάρχων arm στο setup σου, αλλά για κάποιους άλλους μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Το δεύτερο και το πιο βασικό που ηταν για μενα ο κυριος λόγος μη επιλογής του G8 ήταν οτι δεν θα κούμπωνε καλά με nvidia gpu και το Gsync που χρησιμοποιεί και το μόνιτορ μου διαχρονικά και πλεον και η tv μου. Στα διαφορα συγκριτικά που διαβάζω επισης, δεν κατανοώ πως δικαιολογουνται τα 200 ευρώ έξτρα που στοιχίζει το G8 έναντι του Alienware. Τεσπα, καλοπαιχτο να σου ειναι, σίγουρα θα προκειται για ενα ακομα εξαιρετικό oled panel. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostiger Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 5 ώρες πριν, Alex21121988 είπε Θυμάμαι την γλυκοκοίταζα την συγκεκριμένη πριν τελικά καταλήξω στο AW3423DW της Alienware το οποιο φοράει btw panel της Samsung. Ενδεχομένως να είναι ακριβώς το ιδιο panel μιας που η QDLED τεχνολογία ειναι πατέντα της Samsung. Ειχα βρει δυο αρνητικά της from the start. To ενα μπορεί να μην ένοιαζε εμένα, πχ οτι δεν παίρνει το κλασσικο VESA, αν θέλεις να το βάλεις σε ηδη υπάρχων arm στο setup σου, αλλά για κάποιους άλλους μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Το δεύτερο και το πιο βασικό που ηταν για μενα ο κυριος λόγος μη επιλογής του G8 ήταν οτι δεν θα κούμπωνε καλά με nvidia gpu και το Gsync που χρησιμοποιεί και το μόνιτορ μου διαχρονικά και πλεον και η tv μου. Στα διαφορα συγκριτικά που διαβάζω επισης, δεν κατανοώ πως δικαιολογουνται τα 200 ευρώ έξτρα που στοιχίζει το G8 έναντι του Alienware. Τεσπα, καλοπαιχτο να σου ειναι, σίγουρα θα προκειται για ενα ακομα εξαιρετικό oled panel. Το ιδιο πάνελ της Samsung είναι όντως αδερφε... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InternalSunshine Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 18/2/2023 στις 4:53 ΠΜ, Alex21121988 είπε Θυμάμαι την γλυκοκοίταζα την συγκεκριμένη πριν τελικά καταλήξω στο AW3423DW της Alienware το οποιο φοράει btw panel της Samsung. Ενδεχομένως να είναι ακριβώς το ιδιο panel μιας που η QDLED τεχνολογία ειναι πατέντα της Samsung. Ειχα βρει δυο αρνητικά της from the start. To ενα μπορεί να μην ένοιαζε εμένα, πχ οτι δεν παίρνει το κλασσικο VESA, αν θέλεις να το βάλεις σε ηδη υπάρχων arm στο setup σου, αλλά για κάποιους άλλους μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Το δεύτερο και το πιο βασικό που ηταν για μενα ο κυριος λόγος μη επιλογής του G8 ήταν οτι δεν θα κούμπωνε καλά με nvidia gpu και το Gsync που χρησιμοποιεί και το μόνιτορ μου διαχρονικά και πλεον και η tv μου. Στα διαφορα συγκριτικά που διαβάζω επισης, δεν κατανοώ πως δικαιολογουνται τα 200 ευρώ έξτρα που στοιχίζει το G8 έναντι του Alienware. Τεσπα, καλοπαιχτο να σου ειναι, σίγουρα θα προκειται για ενα ακομα εξαιρετικό oled panel. To the point αυτά που γράφεις, πολύ εύστοχα. Όντως ίδιο πάνελ. Σχετικά με VESA νομίζω έχει κανονικά η δικιά μου, αν και προσωπικά το έβαλα στην βάση του η οποία είναι πολύ ανώτερη από άλλες της ίδιας εταιρείας (βλέπε Neo G7/Neo G8). Όσο για το GSYNC, στην ουσία δεν είναι απαραίτητο καθώς είναι freesync "compatible". Σίγουρα ίσως θέλει ποιο πολλές ρυθμίσεις για το HDR αλλά για εμένα δεν ήταν deal breaker. Την βρήκα σε καλή τιμή (1200 ευρώ περίπου) που είναι λίγο ποιο πάνω από Alienware. Επίσης για την AW έχω ακούσει τα εξής αρνητικά: Αυτή με το gsync module έχει fan μέσα και πολλοί αναφέρουν ότι έχει coil whine Δεν έχει πλαστικό προστατευτικό η οθόνη και υπάρχουν άπειρες αναφορές για γρατσουνιές στο πάνελ out-of-the-box, αυτό είναι θέμα τύχης φυσικά HDMI 2.0 Τέλος, νομίζω η εγγύηση της Dell είναι μάλλον καλύτερη διότι αναφέρει ξεκάθαρα το burn-in. Pros & cons ... Καλοπαιχτο και το δικό σου, σίγουρα και οι δύο είναι από τις καλύτερες οθόνες που κυκλοφορούν! Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από InternalSunshine Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostiger Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, InternalSunshine είπε To the point αυτά που γράφεις, πολύ εύστοχα. Όντως ίδιο πάνελ. Σχετικά με VESA νομίζω έχει κανονικά η δικιά μου, αν και προσωπικά το έβαλα στην βάση του η οποία είναι πολύ ανώτερη από άλλες της ίδιας εταιρείας (βλέπε Neo G7/Neo G8). Όσο για το GSYNC, στην ουσία δεν είναι απαραίτητο καθώς είναι freesync "compatible". Σίγουρα ίσως θέλει ποιο πολλές ρυθμίσεις για το HDR αλλά για εμένα δεν ήταν deal breaker. Την βρήκα σε καλή τιμή (1200 ευρώ περίπου) που είναι λίγο ποιο πάνω από Alienware. Επίσης για την AW έχω ακούσει τα εξής αρνητικά: Αυτή με το gsync module έχει fan μέσα και πολλοί αναφέρουν ότι έχει coil whine Δεν έχει πλαστικό προστατευτικό η οθόνη και υπάρχουν άπειρες αναφορές για γρατσουνιές στο πάνελ out-of-the-box, αυτό είναι θέμα τύχης φυσικά HDMI 2.0 Τέλος, νομίζω η εγγύηση της Dell είναι μάλλον καλύτερη διότι αναφέρει ξεκάθαρα το burn-in. Pros & cons ... Καλοπαιχτο και το δικό σου, σίγουρα και οι δύο είναι από τις καλύτερες οθόνες που κυκλοφορούν! Και της Dell καλυπτει το Burn-in για τρια χρονια.. Σε καθε περιπτωση να τις χαρειτε, οθοναρες ειναι. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από kostiger Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valantis123 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, kostiger είπε Και της Dell καλυπτει το Burn-in για τρια χρονια.. Σε καθε περιπτωση να τις χαρειτε, οθοναρες ειναι. Για την Dell γράφει ότι έχει καλύτερη εγγύηση και έχει μέσα το Burn in. Η Samsung ξέρουμε ότι δίνει και αυτή 3 χρόνια και για το Burn in? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostiger Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, valantis123 είπε Για την Dell γράφει ότι έχει καλύτερη εγγύηση και έχει μέσα το Burn in. Η Samsung ξέρουμε ότι δίνει και αυτή 3 χρόνια και για το Burn in? Όντως τωρα που διάβασα με περισσότερη προσοχή αυτό εννοούσε. Η Σαμμυ έχει 2 έτη αν δεν κάνω λάθος.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InternalSunshine Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 3 χρόνια η Sam, δεν είναι ξεκάθαρο εάν καλύπτει το burn-in, σε κάποιους λένε ότι καλύπτει, σε άλλους όχι. Εμένα μου είπαν ότι το καλύπτει.. βγάλε άκρη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, InternalSunshine είπε To the point αυτά που γράφεις, πολύ εύστοχα. Όντως ίδιο πάνελ. Σχετικά με VESA νομίζω έχει κανονικά η δικιά μου, αν και προσωπικά το έβαλα στην βάση του η οποία είναι πολύ ανώτερη από άλλες της ίδιας εταιρείας (βλέπε Neo G7/Neo G8). Όσο για το GSYNC, στην ουσία δεν είναι απαραίτητο καθώς είναι freesync "compatible". Σίγουρα ίσως θέλει ποιο πολλές ρυθμίσεις για το HDR αλλά για εμένα δεν ήταν deal breaker. Την βρήκα σε καλή τιμή (1200 ευρώ περίπου) που είναι λίγο ποιο πάνω από Alienware. Επίσης για την AW έχω ακούσει τα εξής αρνητικά: Αυτή με το gsync module έχει fan μέσα και πολλοί αναφέρουν ότι έχει coil whine Δεν έχει πλαστικό προστατευτικό η οθόνη και υπάρχουν άπειρες αναφορές για γρατσουνιές στο πάνελ out-of-the-box, αυτό είναι θέμα τύχης φυσικά HDMI 2.0 Τέλος, νομίζω η εγγύηση της Dell είναι μάλλον καλύτερη διότι αναφέρει ξεκάθαρα το burn-in. Pros & cons ... Καλοπαιχτο και το δικό σου, σίγουρα και οι δύο είναι από τις καλύτερες οθόνες που κυκλοφορούν! Το HDMI 2.0 είναι σίγουρο deal breaker αν σκοπευε κάποιος να έβαζε κονσόλα πχ που θέλεις 2.1 οπωσδήποτε για να έχεις 4K 120hz HDR. Αν πας για αυστηρή χρήση σε PC, είσαι με το Displayport και all good. Aυτό με το fan, το έχω σχολιάσει στο topic με τα monitors που ανέφερα βασικά όλα τα pros/cons του AW3423DW. Εχοντας πλέον ''χτίσει'' αρκετές ώρες με το μόνιτορ, πιστεύω ότι ή είναι υπερβολικοί αυτοί που έγραφαν για noise/coil whine ή απλώς τους ήρθε κακό κομμάτι. Φαντάζομαι ότι λίγο πολύ και τα δυο παίζει να ισχύουν αφού ότι προβλήματα έχουν αναφερθεί ήταν με την πρώτη παρτίδα της Dell. Ειλικρινά δεν το έχω ακούσει το fan μέχρι στιγμής. Εγώ βέβαια πήρα ουσιαστικά την 3η φουρνιά και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το μη αναβαθμίσιμο firmware της οθόνης, (αυτό είναι μεγάλο αρνητικό με το module) ότι τουλάχιστον πήρα το latest version. Όσο αφορά το screen coating, ισχύει ότι θέλει προσοχή, μέχρι στιγμής δεν έχω ξεκάθαρη φθορά και ζω με γάτο, οπότε κατάλαβες τι φάπες έχει ήδη δεχτεί το καψερό το Dellακι. Για το G8 και γενικά για την Odyssey σειρά λένε για τα πλαστικά γύρω από το μόνιτορ ότι βγάζουν φτήνια αλλά νομίζω ότι και αυτά λίγο πολύ είναι επειδή το ψειρίζουν στον μέγιστο βαθμό. Τα πάντα έχουν ατέλειες/αστοχίες. Το θέμα είναι πόσο μεγάλες είναι αυτές και φυσικά όταν μιλάμε υποτίθεται για premium products, ε περιμένεις να μην έχει περάσει το Quality Control της εταιρείας έτσι, και να βρεθεί στα χέρια σου πχ όπως κάποιες (πρώτες) παρτίδες του AW3423DW, με στάμπα από το bubble wrap όπως είχε αναφερθεί από αρκετούς χρήστες. Δεν ξέρω αν αφαιρούνται με καθαριστικό αυτές οι ''σταμπογρατοζουνιές. Εγώ την καθαρίζω με αυτό https://www.skroutz.gr/s/23846775/Nedis-Κιτ-Καθαρισμού-για-Οθόνες-200ml-CLSN120BU.html και δεν αφήνει τίποτα από τα ίχνη του γατοβασανιστή μου. Το G8 έχει semi glossy screen ή είναι καθαρά glossy; Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από Alex21121988 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanosAIAS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Αυτό που με χαλάει είναι ότι είναι πάνελ 1ης γενιάς τη στιγμή που η ίδια στις τηλεοράσεις βγάζει 2ης γενιάς με μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InternalSunshine Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 20 ώρες πριν, thanosAIAS είπε Αυτό που με χαλάει είναι ότι είναι πάνελ 1ης γενιάς τη στιγμή που η ίδια στις τηλεοράσεις βγάζει 2ης γενιάς με μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο. Δυστυχώς αυτό είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε OLED monitor αυτή την στιγμή. Τα 2ης γενιάς λογικά προς το τέλος του χρόνου.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InternalSunshine Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Πάντως το μόνιτορ έχει απίστευτα χρώματα, ακόμα βάζω βιντεάκια στο youtube 21:9 HDR και χαζεύω για αρκετή ώρα. Τα UW παιχνίδια όπως God Of War και Cyberpunk 2077 είναι απόλαυση και γενικά νομίζω αν δεν βγάλει προβλήματα hardware/software (υπάρχει και η 3ετής εγγύηση) θα είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει. Βέβαια είμαι καινούργιος σε UltraWide και 21:9 ανάλυση και για να πω την αλήθεια, σε τέτοια single player παιχνίδια ακόμα προτιμώ το gaming σε 16:9 στην LG C1 48' που έχω. Είναι απλά ποιο immersive λόγο μεγέθους (έχει το ύψος που λείπει από τις UW). Σε κάθε περίπτωση όμως θα ήμουν πλήρως ικανοποιημένος είτε με την LG είτε με την Samsung. Ειδικά για Multiplayer FPS (πχ. Overwatch 2) τα 175 Hz της sammy και ο χρόνος απόκρισης βοηθούν απίστευτα. Το TV software κομμάτι του μόνιτορ θα έλεγα ψιλο άχρηστο. Δεν νομίζω να κάτσει κάποιος να δει Netflix στην Ultrawide με black bars. Το τηλεκοντρόλ που έχει όμως εξαιρετικό, δεν χρειάζεται να ακουμπήσεις την οθόνη για ρυθμίσεις. Εν γένει αν ψάχνετε για παρόμοια οθόνη και την βρείτε κοντά στα 1200 Ευρώ, είναι καλή αγορά. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2023 από InternalSunshine 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα