gozzila100 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Καλσπερα παιδια... Μου ηρθε σημερα μια Meike mk 35mm για την nikon z5 που εχω. Διαλεξα αυτον τον φακο επειδη ειναι φτηνος και ειμαι σχετικα αρχαριος και δεν ηθελα να δωσω πολλα λεφτα γιατι ακομα μαθαινω.. (https://www.amazon.com/Meike-MK-35mm-Aperture-Compatible-Z-Mount/dp/B08NF31XHJ) το θεμα ειναι το εξης... ενω δεν ειναι Crop φακος βλεπω γυρο γυρο ενα μαυριο κυκλo. Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι οτι εκανα εγω λαθος με τον φακο και δε ταιριαζει στην καμερα ή απλα ο φακος αυτος ειναι ετσι και απλα στην επεξεργασια κανεις crop μονο το εμφανες σημειο? σορρυ για την χαζη ερωτηση αλλα ειχα ακουσει καποτε οτι "αν κανεις μια χαζη ερωτηση, θα εισαι χαζος για μια στιγμη, αλλα αν δε τη κανεις θα εισαι χαζος για παντα" XD αυτο βλεπω: 1
pifilos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, gozzila100 είπε Καλσπερα παιδια... Μου ηρθε σημερα μια Meike mk 35mm για την nikon z5 που εχω. Διαλεξα αυτον τον φακο επειδη ειναι φτηνος και ειμαι σχετικα αρχαριος και δεν ηθελα να δωσω πολλα λεφτα γιατι ακομα μαθαινω.. (https://www.amazon.com/Meike-MK-35mm-Aperture-Compatible-Z-Mount/dp/B08NF31XHJ) το θεμα ειναι το εξης... ενω δεν ειναι Crop φακος βλεπω γυρο γυρο ενα μαυριο κυκλo. Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι οτι εκανα εγω λαθος με τον φακο και δε ταιριαζει στην καμερα ή απλα ο φακος αυτος ειναι ετσι και απλα στην επεξεργασια κανεις crop μονο το εμφανες σημειο? σορρυ για την χαζη ερωτηση αλλα ειχα ακουσει καποτε οτι "αν κανεις μια χαζη ερωτηση, θα εισαι χαζος για μια στιγμη, αλλα αν δε τη κανεις θα εισαι χαζος για παντα" XD αυτο βλεπω: Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι aps-c ; Γιατί και στον σύνδεσμο αυτό λέει και δε θυμάμαι να έχει βγάλει για full frame.
gozzila100 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, pifilos είπε Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι aps-c ; Γιατί και στον σύνδεσμο αυτό λέει και δε θυμάμαι να έχει βγάλει για full frame. δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο.. εγω ειδα οτι ταιριαζει σε Ζ καμερες και τον πηρα.. δλδ ειναι λαθος ο φακος.. για αλλου ειδους καμερες
pifilos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, gozzila100 είπε δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο.. εγω ειδα οτι ταιριαζει σε Ζ καμερες και τον πηρα.. δλδ ειναι λαθος ο φακος.. για αλλου ειδους καμερες APS - C = crop οπότε ναι αυτό είναι το θέμα. Θα έκανε πχ για την Ζ50 ή την Z fc αλλά όχι για τη δική σου που είναι full frame. Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε crop mode αλλά δες βλέπω τον λόγο να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου 😀. Αν μπορείς να τον επιστρέψεις κάντο.
gozzila100 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, pifilos είπε APS - C = crop οπότε ναι αυτό είναι το θέμα. Θα έκανε πχ για την Ζ50 ή την Z fc αλλά όχι για τη δική σου που είναι full frame. Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε crop mode αλλά δες βλέπω τον λόγο να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου 😀. Αν μπορείς να τον επιστρέψεις κάντο. ναι αυτο θα κανω... σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες
stratigos24 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Από πού έγινε η αγορα ; Οπως στα λέει ο @pifilosείναι. Η μηχανή σου μπορεί να τον δουλέψει χωρίς τη βινιετα που βλέπεις γύρω γύρω αλλά θα πρέπει να μπει σε crop mode που αυτό σημαίνει ότι θα έχεις πλέον 10mp αντί για 24mp και 52.5mm αντί για 35 που θα είχες αν ήταν Full Frame φακός. τι άλλους φακούς έχεις ; 1
@topos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Εάν θέλεις ~35αρη για z5 κοιτάς είτε για τον viltrox 35 1.8 είτε για Nikkor 40mm f2 σε σχετικά χαμηλό budget. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα