Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Η Freedom24 'εχει ένα αποταμιευτικό λογαριασμό που λέγεται d-account και έχει 3% επιτόκιο με τους τόκους να κατατίθενται ημερησίως, ενώ τα λεφτά σου είναι ανα πάσα στιγμή διαθέσιμα να τα βγάλεις. Οπότε αντί να τα έχεις σε ένα λογαριασμό τραπέζης με 0.01% επιτόκιο μπορείς απλά να τα "παρκάρεις" στο d-account και χωρίς να κάνεις τίποτα να έχεις ένα 3%.

Οι απαρχαιωμενες ελληνικές τράπεζες δεν ξέρω αν θα ακολουθήσουν, αλλά Αγγλία με τις πρόσφατες αυξήσεις των base rate υπάρχουν αρκετά instant saver στα 3% και 24 μηνών στα 4.κάτι.

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως ο @Basilhs23___ έχει ένα δίκιο...

Όσοι τα προηγούμενα χρόνια ( αρχές του '90 ειδικά που ο κάθε άεργος αυτοαποκαλούνταν ασφαλιστής) μέχρι και τα τέλη του 2020 ασχολήθηκαν με μακροχρονια επενδυτικά προγράμματα στην καλύτερη πήραν τα λεφτά τους πίσω... Στη χειρότερη ξέρετε τι πήραν....

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, bill999r είπε

Όσοι τα προηγούμενα χρόνια ( αρχές του '90 ειδικά που ο κάθε άεργος αυτοαποκαλούνταν ασφαλιστής) μέχρι και τα τέλη του 2020 ασχολήθηκαν με μακροχρονια επενδυτικά προγράμματα στην καλύτερη πήραν τα λεφτά τους πίσω... Στη χειρότερη ξέρετε τι πήραν....

Τα δεδομένα άλλα λένε

SPY 02/1993: ~40$

SPY 02/2021: ~375$

(χωρίς καν dividends) 

3 ώρες πριν, kaliakman είπε

Active management; Και υψηλότερα fees και ιστορικά μακροπρόθεσμα χαμένοι σε σχέση με το benchmark;

ξέρεις τι λένε ότι παθαίνει το σπίτι σου αν δεν το παινέψεις 😛

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Τα δεδομένα άλλα λένε

SPY 02/1993: ~40$

SPY 02/2021: ~375$

Αν δεις και πόσες εταιρίες μπαινοβγαίνουν κάθε μήνα θα καταλάβεις γτ όλοι πήραν τα @@@ τους....

• Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bill999r είπε

Αν δεις και πόσες εταιρίες μπαινοβγαίνουν κάθε μήνα θα καταλάβεις γτ όλοι πήραν τα @@@ τους....

δεν καταλαβαίνω τι λες. Που είδες εσύ να προτείνει κάποιος σε αυτό το νήμα επένδυση σε μεμονωμένες μετοχές και δη pennystocks που σήμερα είναι, αύριο δεν είναι; 

Μήπως δεν γνωρίζεις περί τι πράγματος μιλάμε; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vs_skg είπε

Μήπως δεν γνωρίζεις περί τι πράγματος μιλάμε

Μια χαρά καταλαβαίνω και καταλαβαίνεις... Τεσπά η εμπειρία η δική μου, γτ φυσικά και εγώ πήρα τα @ μου από τέτοια προϊόντα, είναι καλύτερα τα φράγκα να τα φάω παρά να μου τα φάνε....

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, bill999r είπε

Μια χαρά καταλαβαίνω και καταλαβαίνεις... Τεσπά η εμπειρία η δική μου, γτ φυσικά και εγώ πήρα τα @ μου από τέτοια προϊόντα, είναι καλύτερα τα φράγκα να τα φάω παρά να μου τα φάνε....

είχες λεφτά σε ETF και σου τα έφαγαν; Ποιο ETF ήταν αυτό; 

(Το συνεχίζω μπας και καταλάβεις ότι μιλάμε για κάτι διαφορετικό από μεμονωμένες μετοχές) 

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, bill999r είπε

Έχουμε στην οικογενεια συγγενείς που επένδυσαν το 80-90, έχω και εγώ διαφορά προϊόντα. Πλέον έχουν αλλάξει άπειρα πράγματα από το 80-90, τόσο στο πληθος των διαθέσιμων προϊόντων, υπηρεσιών, εξατομικευμενων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με ένα σωρό διαφορετικές παραμέτρους, χρεώσεις, αλλά και η ίδια η αγορά όπως ορθώς αναφέρθηκε από ένα μέλος, έχει γίνει πολύ πιο άγρια, ακομα και από τα μέσα του 00s. Οι στρατηγικες που πρέπει να μάθει κάποιος και να εφαρμόσει έχουν αλλάξει άρδην σε σχέση με παλιά. Τώρα αν θες να ξοδέψεις λεφτα για μετοχές και διάφορα άλλα χωρίς να είσαι οικονομολόγος, να έχεις μελετήσει ο ίδιος ή να έχεις μιλήσει με 10 άτομα του χώρου. Θα σου έλεγα το ίδιο που απάντησα πριν, η μην κάνεις τίποτα η παίξε και ρουλέτα, δεν αξίζει η όλη ενασχόληση υπό τις προϋποθέσεις που ανέφερα.

Τα προϊόντα που δίνουν πχ ένα επιτόκιο μέσω πλατφόρμας, υπηρεσιών fintech κτλ, είναι πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα. Αλλά για αξίες με τετραψήφιο νούμερο δεν αξίζει κατ εμέ συν το ρίσκο να πτωχεύσει η εταιρία. Μόνο λίγες μέρες επιπλέον εργασίας ή δουλειάς δινουν πολυ περισσότερα σε βάθος χρόνου. 

Τώρα μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει και 100 δουλειές μαζί και να έχει και τα λεφτά του κάπου να κερδίσει κι από εκεί, δικαίωμα του, δεν θα του πω να μην το κάνει, θα πω τι θεωρώ εγώ ως καλύτερο για τα δικά μου μέτρα και σταθμά. 

Δεν κατακρίνω όποιον θέλει να κερδίσει χρήματα. Αλλά επειδή που και που θα ανοίξει ένα τέτοιο νήμα γενικώς και ειδικώς είπα να γράψω μια άποψη διότι μας διαβαζουν και άσχετοι η αφελείς. Το βγάλε τζάμπα λεφτά από δω και από εκεί με τον έναν και τον άλλον τρόπο μαζί με ads και πολλα αλλά που έχει γεμίσει το Internet, έχουν γίνει πιο καραμέλα και από τις καραμέλες γάλακτος. 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, bill999r είπε

Όχι δεν καταλαβαίνεις.

2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Έχουμε στην οικογενεια συγγενείς που επένδυσαν το 80-90, έχω και εγώ διαφορά προϊόντα. Πλέον έχουν αλλάξει άπειρα πράγματα από το 80-90, τόσο στο πληθος των διαθέσιμων προϊόντων, υπηρεσιών, εξατομικευμενων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με ένα σωρό διαφορετικές παραμέτρους, χρεώσεις, αλλά και η ίδια η αγορά όπως ορθώς αναφέρθηκε από ένα μέλος, έχει γίνει πολύ πιο άγρια, ακομα και από τα μέσα του 00s. Οι στρατηγικες που πρέπει να μάθει κάποιος και να εφαρμόσει έχουν αλλάξει άρδην σε σχέση με παλιά. Τώρα αν θες να ξοδέψεις λεφτα για μετοχές και διάφορα άλλα χωρίς να είσαι οικονομολόγος, να έχεις μελετήσει ο ίδιος ή να έχεις μιλήσει με 10 άτομα του χώρου. Θα σου έλεγα το ίδιο που απάντησα πριν, η μην κάνεις τίποτα η παίξε και ρουλέτα, δεν αξίζει η όλη ενασχόληση υπό τις προϋποθέσεις που ανέφερα.

Τα προϊόντα που δίνουν πχ ένα επιτόκιο μέσω πλατφόρμας, υπηρεσιών fintech κτλ, είναι πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα. Αλλά για αξίες με τετραψήφιο νούμερο δεν αξίζει κατ εμέ συν το ρίσκο να πτωχεύσει η εταιρία. Μόνο λίγες μέρες επιπλέον εργασίας ή δουλειάς δινουν πολυ περισσότερα σε βάθος χρόνου. 

Τώρα μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει και 100 δουλειές μαζί και να έχει και τα λεφτά του κάπου να κερδίσει κι από εκεί, δικαίωμα του, δεν θα του πω να μην το κάνει, θα πω τι θεωρώ εγώ ως καλύτερο για τα δικά μου μέτρα και σταθμά. 

Δεν κατακρίνω όποιον θέλει να κερδίσει χρήματα. Αλλά επειδή που και που θα ανοίξει ένα τέτοιο νήμα γενικώς και ειδικώς είπα να γράψω μια άποψη διότι μας διαβαζουν και άσχετοι η αφελείς. Το βγάλε τζάμπα λεφτά από δω και από εκεί με τον έναν και τον άλλον τρόπο μαζί με ads και πολλα αλλά που έχει γεμίσει το Internet, έχουν γίνει πιο καραμέλα και από τις καραμέλες γάλακτος. 

Βασίλη επειδή γενικα γραφείς σωστά εδώ στο φόρουμ φιλικά θα σου πω ότι δεν είναι καλό να φοβόμαστε ότι δεν ξέρουμε. Δεν μιλάει κανείς ούτε για τεχνικές, ούτε πολυπλοκότητες, ούτε ότι θα γίνει κάποιος πλούσιος εν μια νυκτί.

---

Γενικά υπάρχει μεγάλος αναλφαβητισμος στην Ελλάδα σχετικά με οικονομική ελευθερία και πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε η κρίση αλλά κυρίως οι χαζομάρες(απαγορεύεται και να βρίζουμε) του 2000 στο χρηματιστήριο Αθηνών που έχασε ο κόσμος όλα του τα λεφτά.

Επεξ/σία από kaliakman
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kaliakman είπε

αναλφαβητισμος στην Ελλάδα

Για πες μας σε ποιο μέρος του κόσμου είναι οι οικονομικα "μορφωμένοι";

Αυτοί που έχουν κερδίσει από χρηματιστηριακα προϊόντα.

Το ότι σε κάποιες χώρες

επιβάλλονται τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα επειδή δεν παρέχονται από το κράτος δεν κάνει τον κόσμο πιο έξυπνο...πιο θύμα τον κάνει....και μόνο οικονομική ελευθερία δεν έχει.

του 2000

Το 2000 στην Ελλάδα...

Στην Αμερική που μας πήρε η μπάλα όλους μαζί ποτέ έγινε;;;

Και όλα άρχισαν από κάτι εταιρίες που έχουν βγάλει κάτι δείκτες σαν τον SP500 που θα μας κάνει πλούσιους....

Δεν αποτρέπω ούτε προτρέπω κάποιον να δοκιμάσει την τύχη του στο χρηματιστήριο. Άλλωστε ο καθένας μπορεί να επιλέξει όποιον τρόπο του αρέσει να εξαπατηθεί...

Όχι δεν καταλαβαίνεις

Φίλε αυτά μας τα είπαν κι άλλοι.... Εσείς λοιπόν που καταλαβαινετε καλύτερα από εμένα πηγαίνετε να ρίξετε χρήμα σε εταιρίες που μπαινοβγαίνουν στον SP 500 κάθε μήνα....

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bill999r είπε

Για πες μας σε ποιο μέρος του κόσμου είναι οι οικονομικα "μορφωμένοι";

Αυτοί που έχουν κερδίσει από χρηματιστηριακα προϊόντα.

Το ότι σε κάποιες χώρες

επιβάλλονται τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα επειδή δεν παρέχονται από το κράτος δεν κάνει τον κόσμο πιο έξυπνο...πιο θύμα τον κάνει....και μόνο οικονομική ελευθερία δεν έχει.

Το 2000 στην Ελλάδα...

Στην Αμερική που μας πήρε η μπάλα όλους μαζί ποτέ έγινε;;;

Και όλα άρχισαν από κάτι εταιρίες που έχουν βγάλει κάτι δείκτες σαν τον SP500 που θα μας κάνει πλούσιους....

Δεν αποτρέπω ούτε προτρέπω κάποιον να δοκιμάσει την τύχη του στο χρηματιστήριο. Άλλωστε ο καθένας μπορεί να επιλέξει όποιον τρόπο του αρέσει να εξαπατηθεί...

Φίλε αυτά μας τα είπαν κι άλλοι.... Εσείς λοιπόν που καταλαβαινετε καλύτερα από εμένα πηγαίνετε να ρίξετε χρήμα σε εταιρίες που μπαινοβγαίνουν στον SP 500 κάθε μήνα....

Σε χώρες που "επιβάλλονται" (δεν επιβάλλονται αλλά είναι opt-out αλλά ας πούμε πως ναι για χάριν της κουβέντας) υπάρχει και κανονική σύνταξη από το κράτος. Παραδείγματα: Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμα δεν μας έχεις πει σε ποια προϊόντα εξ Αμερικής αναφέρεσαι.

Ακόμα νομίζω πως δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύουν τα ETF. Το ότι μπαινοβγαίνουν εταιρίες στον sp500 τι ακριβώς σχέση έχει;

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Ακόμα δεν μας έχεις πει σε ποια προϊόντα εξ Αμερικής αναφέρεσαι.

Φίλε μου επειδή η κουβέντα δεν θα βγάλει πουθενά θα πω μόνο ότι σχεδόν το σύνολο των εταιριών που είχαν τεράστιο μερίδιο ευθύνης στη κρίση του 2008 περιλαμβάνονταν στον δείκτη sp500.

Η Lehman Brothers βγήκε από τον κατάλογο το 2008

AIG και κάτι άλλες κατρακύλησαν σε μια νύχτα. Με λίγα λόγια άπειρος κόσμος έκλεψε τα λεφταδακια του....

Μην λέμε ότι θέλουμε κ παρουσιάζουμε τον sp500 σαν τέρας αξιοπιστίας. Άλλωστε έχουν ακουστεί διάφορα για τα κριτήρια εισαγωγής εταιριών στον δείκτη, που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να αναιρεσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε μου επειδή η κουβέντα δεν θα βγάλει πουθενά θα πω μόνο ότι σχεδόν το σύνολο των εταιριών που είχαν τεράστιο μερίδιο ευθύνης στη κρίση του 2008 περιλαμβάνονταν στον δείκτη sp500.

Η Lehman Brothers βγήκε από τον κατάλογο το 2008

AIG και κάτι άλλες κατρακύλησαν σε μια νύχτα. Με λίγα λόγια άπειρος κόσμος έκλεψε τα λεφταδακια του....

Μην λέμε ότι θέλουμε κ παρουσιάζουμε τον sp500 σαν τέρας αξιοπιστίας. Άλλωστε έχουν ακουστεί διάφορα για τα κριτήρια εισαγωγής εταιριών στον δείκτη, που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να αναιρεσω.

Ποιος κόσμος έκλεψε τα λεφτουδακια του? Μέχρι το 2013 ο sp500 γυρισε στην αξία του πριν την πτώση του 2008. Η επένδυση είναι μακροπρόθεσμη. Άμα με την πρώτη πτωση πουλάς άστο καλύτερα να στα τρωει ο πληθωρισμός.

Ο sp500 αναφέρεται συχνά γιατί θεωρείται το benchmark για αποδόσεις.

Ακριβώς επειδή μπαινοβγαίνουν συνέχεια εταιρίες επιλέγονται αυτά τα προϊόντα. Δεν έχω τις γνώσεις να διαλέξω 500 μετοχές μόνος μου και να κάνω διαχείριση. Αυτό κάνει για εμένα ο δείκτης. 

Στην τελική δεν έχω κανένα κέρδος αν εσύ ή ο οποιοσδήποτε εδω επενδύσει κάπου. Δεν πουλάω κάποιο προϊόν. Ο καθένας ανάλογα το ρίσκο του και την διαθέσιμη πληροφορία κάνει ότι θέλει.

Επεξ/σία από kaliakman
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, kaliakman είπε

επένδυση είναι μακροπρόθεσμη

Σωστός.

Δεν ξέρω αν εσύ ο ίδιος έχεις κάποια προϊόντα αλλά έχεις διαπιστώσει κάποιο έστω κ ελάχιστο κέρδος σε βάθος χρόνου; Και δεν αναφέρομαι σε κέρδος 0.2% γτ μεγαλύτερο παίρνω από προθεσμιακη σε ελληνική τράπεζα.

Ή σε κάποιον γνωστό σου;

Διότι η παραπάνω φράση "μακροπρόθεσμη" μου θυμίζει κάτι τύπους που έχουν ξεμείνει με  κρυπτος και περιμένουν να πάρουν τα λεφτά τούς πίσω...

11 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Στην τελική δεν έχω κανένα κέρδος αν εσύ ή ο οποιοσδήποτε εδω επενδύσει κάπου

Και αυτό σωστό, κουβέντα κάνουμε για το αν τελικά αξίζει το ρίσκο. Γτ τουλάχιστον από την δική μου εμπειρία ο μόνος κερδισμένος είναι ο διαχειριστής του κεφαλαίου που παίρνει τις προμήθειες του και έχει υψηλή ρευστότητα.

Επεξ/σία από bill999r
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...