Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, leoy είπε

Αδερφε δεν εχεις ιδεα απο ETFS μακροχρονιες επενδυσεις. Καλυτερα να μην σχολιαζεις αν δεν ξερεις.
Οποιο ETF και να επαιρνες πριν 20-30 χρονια εχεις βγαλει πολλα λεφτα. Ειναι απλα μαθηματικα.
Αγορασα κατι στα 10 το πουλαω μετα απο 20 χρονια στο 100-> Profit. 
Δεν υπαρχει μεγαλο etf που να μην ειναι πανω μετα απο 20 χρονια.

Φίλε εσυ προσωπικά είσαι κερδισμένος; 

Οκ εγώ δεν ξέρω από etf... Εσείς που ξέρετε από επενδύσεις σε σχέση με το αρχικό κεφάλαιο και το μηνιαίο ποσό που δίνεται, έχετε κέρδος;

Δηλαδή αν πουλήσεις τώρα θα πάρεις παραπάνω από το συνολικό κεφάλαιο που έχεις δώσει; Απλη ερώτηση...

35 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε

Είσαι τελείως άσχετος

Εγώ αυτό το απλό πράγμα σας ρωτάω και εσείς μου απαντάτε ότι δεν ξέρω από etf και δείκτες....

35 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε

απαντήσεις σε αυτό το θέμα

Έχεις θέμα.

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bill999r είπε

Φίλε εσυ προσωπικά είσαι κερδισμένος; 

Οκ εγώ δεν ξέρω από etf... Εσείς που ξέρετε από επενδύσεις σε σχέση με το αρχικό κεφάλαιο και το μηνιαίο ποσό που δίνεται, έχετε κέρδος;

Δηλαδή αν πουλήσεις τώρα θα πάρεις παραπάνω από το συνολικό κεφάλαιο που έχεις δώσει; Απλη ερώτηση...

Εγώ αυτό το απλό πράγμα σας ρωτάω και εσείς μου απαντάτε ότι δεν ξέρω από etf και δείκτες....

Έχεις θέμα.

Η ερωτηση σου ειναι παιδιου δημοτικου.
Ποτε αγορασες? σε ποια τιμη? Ποσα χρονια, ποσα εβαζες καθε μηνα?

Αν αγορασες στο peak της τιμης το 2000, θα εκανες 14 χρονια να δεις κερδος , αλλα τωρα θα εισαι +165%.
Και αυτο ειναι το απολυτο χειροτερο σεναριο. 
Αν εβαζες λεφτα καθε μηνα, θα μειωνες το μεσοσταθμικο σου κοστος συνεχεια και θα εβλεπες profit πολυ πιο πριν.
Και σημερα δεν θα εισουν στο +165% 
grVA22BX

Το χειροτερο σεναριο για SPY απο 2000 μεχρι σημερα εχει μεσοσταθμικη αυξησξ 165% / 23 η 7.17% ετησια εφοσον εμενες μεσα αυτα τα 23 χρονια.

Αν λοιπον βαλουμε το 7.17% σε ενα απλο υπολογιστη  και ξεκινοντας με 1000 και βαζοντας 100 καθε αρχες του μηνα θα ειχες το αποτελεσμα της εικονας. 

Επενδυση $27,600.00

Καθαρο κερδος 42,670.11

Συνολο 71,270

Ειναι απλα μαθηματικα βασισμενα σε ιστορικα στοιχεια και αφορουν το χειροτερο σεναριο που μπορεις να διαλεξεις καθως μπηκαμε το 2000 στο dot com crash.

Screenshot 2023-02-11 at 15.19.24.png

• Like 3
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, leoy είπε

Αδερφε δεν εχεις ιδεα απο ETFS μακροχρονιες επενδυσεις. Καλυτερα να μην σχολιαζεις αν δεν ξερεις.
Οποιο ETF και να επαιρνες πριν 20-30 χρονια εχεις βγαλει πολλα λεφτα. Ειναι απλα μαθηματικα.
Αγορασα κατι στα 10 το πουλαω μετα απο 20 χρονια στο 100-> Profit. 
Δεν υπαρχει μεγαλο etf που να μην ειναι πανω μετα απο 20 χρονια.

χαχα δεν το βλεπω καλα τον μπιλ #μπιλ_σβηνε
οκ ναι ανεβηκε οντως παρα πολυ αλλα μεχρι ποσο θα ανεβαινει; δεν θα ερθει καποια στιγμη που θα μεινει στασιμο; ποσες εταιριες εχουμε δει που μπηκανε στο χρηματηστηριο και μετα απο καιρο η μετοχη του ειναι σχεδον σταθερη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο μεταξυ, το κατα πασα πιθανοτητα troll account που δημιουργηθηκε μονο για να ανοιξει αυτο το topic και να σας πει οτι δεν μπορει να εχει 4000 ευρω στους λογαριασμους του βαση της οργανωσης των οικονομικων της οικογενειας του που ηδη ζει πλουσιοπαροχα, δεν εχει ξαναlogαρει καν και κατα πασα πιθανοτητα ειναι αραχτο με το tablet του σε ενα καναπε και σας βλεπει εδω να λετε τις πανεπιστημες, οικιακες οικονομιες και οικονομολογιες σας, μετα τις φυτιλιες που σας εβαλε και σας αφησε :D

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Titos301 είπε

χαχα δεν το βλεπω καλα τον μπιλ #μπιλ_σβηνε
οκ ναι ανεβηκε οντως παρα πολυ αλλα μεχρι ποσο θα ανεβαινει; δεν θα ερθει καποια στιγμη που θα μεινει στασιμο; ποσες εταιριες εχουμε δει που μπηκανε στο χρηματηστηριο και μετα απο καιρο η μετοχη του ειναι σχεδον σταθερη;

Μεγαλη κουβεντα, κανεις δεν ειναι μαγος. 
Προσεξε ομως δεν μιλαμε για μετοχες μιλαμε για ενα δεικτη των 500καλυτερων εταιριων. Αυτος εισαι ενας δυναμικος δεικτης δεν αγοραζεις μετοχες απο καθε μια εταιρια.
Αλλα η ιστορια εχει δειξει οτι το ετσι θα παει ο το αμερικανικο χρηματιστηριο (ιστορικα στοιχεια απο το 1920).

Αν λοιπον πονταρεις οτι η Αμερικη θα σβησει τοτε και το SP500 θα σβησει και θα χασεις λεφτα.
Μεχρι τοτε το ξανασυζηταμε.

Επεξ/σία από leoy
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, leoy είπε

Επενδυση $27,600.00

Καθαρο κερδος 42,670.11

Συνολο 71,270

Φίλε μου ευχαριστώ πολύ για το παράδειγμα και τα γραφήματα και πραγματικά δεν ήθελα να σε βάλω σε τέτοιο κόπο.

Συμφωνώ σε όλα όσα λες και δεν χρειάζεται να μου αποδείξεις τίποτα.

Αν είναι εύκολο όμως απάντησε στην ερώτηση που έθεσα. 

Εσύ συγκεκριμένα και οι φίλοι εδώ μέσα αν πουλήσετε σήμερα, άσχετα με την ημερομηνία έναρξης της επένδυσης σας, θα πάρετε περισσότερα λεφτά από το αρχικό σας κεφάλαιο;

Σε μια ελληνική τράπεζα σήμερα αν βάλεις 10.000 σε 1 χρόνο θα πάρεις πίσω +1.5 % περίπου.

Εσύ θα δεις μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος;

Όχι εγκυκλοπαιδικά και θεωρητικά.... Σου λέω ότι πουλάς σήμερα....

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε μου ευχαριστώ πολύ για το παράδειγμα και τα γραφήματα και πραγματικά δεν ήθελα να σε βάλω σε τέτοιο κόπο.

Εσύ συγκεκριμένα και οι φίλοι εδώ μέσα αν πουλήσετε σήμερα, άσχετα με την ημερομηνία έναρξης της επένδυσης σας, θα πάρετε περισσότερα λεφτά από το αρχικό σας κεφάλαιο;

Σε μια ελληνική τράπεζα σήμερα αν βάλεις 10.000 σε 1 χρόνο θα πάρεις πίσω +1.5 % περίπου.

Χωρις παρεξηγη μην ασχοληθεις ξανα με οικονομικα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leoy είπε

Χωρις παρεξηγη μην ασχοληθεις ξανα με οικονομικα.

Άρα δεν έχεις κέρδος....οκ φίλε, ευχαριστώ και για τη συμβουλή....

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, bill999r είπε

Άρα δεν έχεις κέρδος....οκ φίλε, ευχαριστώ και για τη συμβουλή....

Θα απαντήσω γιατί έχει πλάκα. Η δεν έχεις βγάλει Δημοτικό η είσαι τρολλ.

Φυσικά πιστεύω το δεύτερο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ifollowrivers είπε

Εγώ degiro έχω και είμαι ευχαριστημένος. Δε ξέρω τα τελευταία χρόνια αν έχει δημιουργηθεί κάτι καλύτερο γιατί μια επένδυση ETF τη κάνεις και ή τη ξεχνάς ή βάζεις περισσότερα λεφτά με το καιρό. 

Θα υπάρξει κάποιο θέμα άμα μαζευτεί ένα κεφάλαιο γύρω στα 80.000€; Εννοώ υπάρχει κάτι που συμφέρει περισσότερο σε πιο μεγάλα κεφάλαια;

Επίσης κάτι τελευταίο φορολουγουμαστε μόνο όταν πουλήσουμε σωστά;

Δημοσ.
Στις 9/2/2023 στις 10:18 ΠΜ, Errik είπε

Για 4Κ λίγο πολύ οι γνωστές Degiro και Freedom24 είναι ασφαλείς. (σε καλύπτουν μεχρι 20Κ)

Για πιο πάνω αρχίζει να θέλει αρκετό ψάξιμο.

Προσωπικά εμπιστεύομαι πιο πολύ την Degiro, είναι μεγάλη και γνωστή εταιρεία.

Η πιο αξιοπιστη για μένα είναι η Interactive Brokers αλλά έχει αρκετά fees και είναι λίγο πιο δυσχρηστη. 

Η Degiro είναι αξιόπιστη αλλά έχει διάφορα επιπλέον έξοδα που δεν φαίνονται με μια πρώτη ματιά. Πχ κάθε χρόνο πληρώνεις 2,5 ευρώ για κάθε χρηματιστήριο που έχει κάποιο asset. 

Επίσης έχει το δικαίωμα να δανείζει τα assets σου σε τρίτους (αυτό με απέτρεψε προσωοικα). Ενώ αν θέλεις να μεταφέρεις τα assets σε άλλον broker δεν μπορείς . 

Εγώ κατέληξα στην Interactive Brokers καθώς υπάρχει δεκαετίες και έχει περάσει ένα σωρό crash test όλα αυτά τα χρόνια. Τα assets μπορούν να μεταφερθούν σε άλλον broker , δεν τα δανειζει σε τρίτους και μπορεις να ορισεις κληρονόμο για την περίπτωση θανάτου.

Το πρόβλημα είναι ότι η πλατφόρμα της δεν είναι καθόλου (μα καθόλου ομως) φιλική σε αρχάριους χρήστες. Οι άλλες πλατφόρμες είναι σαν δημοτικό και μπαίνεις στην ΙΒ και νιώθεις ότι μπήκες στο πανεπιστήμιο. 

Στις 10/2/2023 στις 3:42 ΜΜ, kaliakman είπε

Γιατί δεν υπάρχει στην Ελλάδα σαν υπηρεσία αφού το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μικρό (φαντάζομαι). 
https://global.vanguard.com/ 

Απευθείας δεν μπορείς, αλλά μέσω broker μια χαρά μπορείς. Υποθέτω εσύ εννοείς για αγορά απευθείας.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill999r είπε

10/10 εξαιρετικό τρολ, μια προσπάθεια 14 χρόνων καρποφορεί. 

Αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτός ο συνδυασμός αριθμητικού αναλφαβητισμού και αυτοπεποίθησης δεν είναι τρολ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...