Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ,

Πρόσφατα έκανα μια πολύ καλή πώληση από το μαγαζί μου η οποία μου απέφερε, μετά από λειτουργικά/μισθοδοσίες/αποθήκες το αμύθητο ποσό των 4.000€. Δεν θα τα φάω γιατί είμαι ήδη μισθωτός και, οικογενειακώς, τα βγάζουμε πέρα μια χαρά. Αυτά τα λεφτά θεωρητικά είναι για φάγωμα. Από το να τα παίξω κουμάρια (δεν μαρέσουν), να τα φάω βενζίνες ή οτιδήποτε άλλο αποφάσισα να τα βάλω σε κάποιο snp500 και να τα ξεχάσω εντελώς.

Δεν εμπιστεύομαι online πλατφόρμες. Θα ήθελα να το κάνω στην κίτρινη τράπεζα στην οποία διατηρώ επαγγελματικούς λογαριασμούς. έχει κάποιος εμπειρία; Θα ασχοληθούν μαζί μου για τόσο μικρό ποσό ή κακώς ασχολούμαι;

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και βέβαια θ' ασχοληθούν. Να προτιμήσεις ETF που ακολουθούν τον S&P 500, όχι αμοιβαία κεφάλαια. Θα σου συνιστούσα κάποια διαδικτυακή χρηματιστηριακή αλλά φαίνεται να έχεις πάρει την απόφασή σου.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Metal Heart είπε

Και βέβαια θ' ασχοληθούν. Να προτιμήσεις ETF που ακολουθούν τον S&P 500, όχι αμοιβαία κεφάλαια. Θα σου συνιστούσα κάποια διαδικτυακή χρηματιστηριακή αλλά φαίνεται να έχεις πάρει την απόφασή σου.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Στο μυαλό μου έχω ενα εργαλείο σαν το winbank που απλά να διαχειρίζεσαι (μέσα από την τράπεζα) την "επένδυσή" σου ώστε να τραβήξω κάποιο μέρος εαν θεός φυλάξοι χρειαστεί κάποια στιγμή επείγουσα ρευστοποίηση.

κατά τα άλλα θέλω να τα αφήσω εκεί να κάθονται

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, eranoulis2023 είπε

Χαιρετώ,

Πρόσφατα έκανα μια πολύ καλή πώληση από το μαγαζί μου η οποία μου απέφερε, μετά από λειτουργικά/μισθοδοσίες/αποθήκες το αμύθητο ποσό των 4.000€. Δεν θα τα φάω γιατί είμαι ήδη μισθωτός και, οικογενειακώς, τα βγάζουμε πέρα μια χαρά. Αυτά τα λεφτά θεωρητικά είναι για φάγωμα. Από το να τα παίξω κουμάρια (δεν μαρέσουν), να τα φάω βενζίνες ή οτιδήποτε άλλο αποφάσισα να τα βάλω σε κάποιο snp500 και να τα ξεχάσω εντελώς.

Δεν εμπιστεύομαι online πλατφόρμες. Θα ήθελα να το κάνω στην κίτρινη τράπεζα στην οποία διατηρώ επαγγελματικούς λογαριασμούς. έχει κάποιος εμπειρία; Θα ασχοληθούν μαζί μου για τόσο μικρό ποσό ή κακώς ασχολούμαι;

Ευχαριστώ.

από ερανούληδες;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, eranoulis2023 είπε

Χαιρετώ,

Ευχαριστώ.

Και ποιο είναι το αναμενόμενο κέρδος στο περίπου;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bill999r είπε

Και ποιο είναι το αναμενόμενο κέρδος στο περίπου;

δεν έχω ιδέα, αλλά φαντάζομαι υψηλότερο από το να τα έχω να κάθονται σε τρεχούμενο/ταμιευτηρίου

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, eranoulis2023 είπε

δεν έχω ιδέα, αλλά φαντάζομαι υψηλότερο από το να τα έχω να κάθονται σε τρεχούμενο/ταμιευτηρίου

oπως μπορεί να πάει προς τα πάνω έτσι μπορεί να πάει προς τα κάτω,δεν υπάρχει εγγυημένη απόδοση-κεφάλαιο σε ρίσκο κλπ.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

oπως μπορεί να πάει προς τα πάνω έτσι μπορεί να πάει προς τα κάτω,δεν υπάρχει εγγυημένη απόδοση-κεφάλαιο σε ρίσκο κλπ.

το γνωρίζω απόλυτα και δεν με απασχολεί.

γνωρίζεις επί του θέματος κάτι;

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, eranoulis2023 είπε

Χαιρετώ,

Ευχαριστώ.

Την τελευταιο φορα που ειδα τα ετησια fees τους εκλαψα.
Οι ελληνικες τραπεζες ειναι ληστρικες σε επενδυσεις. 
Βαλε τα degiro η καποια αλλη σοβαρη. Αλλιως καψε τα σε κανα ταξιδι απο τα να δωσεις σε τραπεζα.

• Thanks 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, leoy είπε

Την τελευταιο φορα που ειδα τα ετησια fees τους εκλαψα.
Οι ελληνικες τραπεζες ειναι ληστρικες σε επενδυσεις. 
Βαλε τα degiro η καποια αλλη σοβαρη. Αλλιως καψε τα σε κανα ταξιδι απο τα να δωσεις σε τραπεζα.

Για τι ποσά μιλάμε αν επιτρέπεται;

Δημοσ.

Ειναι ποσοστικα και ζητανε 3-5%, αν ο S&P500 εχει μεσοσταθμικα 10% σου παιρνουν νταβατζιλικι τα μισα κερδη, ε οχι.
Αν εισουν αμερικη τοτε ναι συμφερει να πας σε τραπεζα, εκει εχουν νορμαλ νουμερα.

Degiro εχει και δωρεαν etfs , και ειναι liquid αρκετα να τα γυρισεις σε ευρω και στην τραπεζα σου οποτε θες, ειδικα για τετοια μικρο ποσα.
Αν παλι μιλας για 6φηφια και πανω τοτε ειναι αλλη κουβεντα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, leoy είπε

Ειναι ποσοστικα και ζητανε 3-5%, αν ο S&P500 εχει μεσοσταθμικα 10% σου παιρνουν νταβατζιλικι τα μισα κερδη, ε οχι.
Αν εισουν αμερικη τοτε ναι συμφερει να πας σε τραπεζα, εκει εχουν νορμαλ νουμερα.

Degiro εχει και δωρεαν etfs , και ειναι liquid αρκετα να τα γυρισεις σε ευρω και στην τραπεζα σου οποτε θες, ειδικα για τετοια μικρο ποσα.
Αν παλι μιλας για 6φηφια και πανω τοτε ειναι αλλη κουβεντα.

πω όντως πολύ είναι

δεν εμπιστεύομαι online πλατφόρμες σε τίποτα πάντως.

από το να καίνε την τσέπη μου πάντως θα τα έβαζα

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, leoy είπε

Ψαξου και θα δεις, ο S&P 500 παντως ειναι σωστη σκεψη για μακροχρονια επενδυση (10χρονια+)

το γνωρίζω φίλτατε μάλλον θα τα χώσω και ας με λιώσουν στα ποσοστά γιατί απλούστατα δεν μπορώ να έχω 4κ να υπάρχουν υπό το τωρινό πλαίσιο οργάνωσής των οικονομικών μου.

ίσως μου δώσουν καλύτερα ποσοστά γιατί έχω λογαριασμούς στην Πειραιώς με αρκετά λεφτά μέσα (δηλ. δουν ότι είμαι καλό πελατάκι). Πραγματικά θέλω να τα ξεφορτωθώ όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί δεν μπορώ να καταλήξω να τα φάω σε διακοπές/μισθώματα κλπ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...