AtiX Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, michael92 είπε Μη με βάζεις να googlάρω τώρα, θυμάμαι τα posts σου όμως. καλά αν για κάποιο μυστήριο λόγο θυμάσαι εσύ και όχι εγώ που τα έγραψα πάω πάσο… 🙂 βέβαια κάτι ουσιαστικό για το θέμα, πάλι δεν αναφέρεις… Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από AtiX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, AtiX είπε καλά αν για κάποιο μυστήριο λόγο θυμάσαι εσύ και όχι εγώ που τα έγραψα πάω πάσο… 🙂 βέβαια κάτι ουσιαστικό για το θέμα, πάλι δεν αναφέρεις… Αν η nintendo είχε επιλέξει εξαρχής τα 16nm, το switch θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον +50% επιδόσεις ακόμα και με τον Tegra X1 και ακόμα μεγαλύτερες σε docked mode. Τα 20nm δεν ήταν μόνο αρχαία, αλλά και προβληματικά (ήταν η τελευταία planar λιθογραφία πριν τα FinFet), για αυτό και οι περισσότερες εταιρείες τα προσπέρασαν. Αργότερα θα μπορούσε να κάνει die shrink στα 7 ή έστω στα 10nm για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, michael92 είπε Αν η nintendo είχε επιλέξει εξαρχής τα 16nm, το switch θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον +50% επιδόσεις ακόμα και με τον Tegra X1 και ακόμα μεγαλύτερες σε docked mode. Τα 20nm δεν ήταν μόνο αρχαία, αλλά και προβληματικά (ήταν η τελευταία planar λιθογραφία πριν τα FinFet), για αυτό και οι περισσότερες εταιρείες τα προσπέρασαν. Αργότερα θα μπορούσε να κάνει die shrink στα 7 ή έστω στα 10nm για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Έχω την εντύπωση ότι κάπου μπερδεύεσαι, τα 20nm δεν είχαν πρόβλημα, πρόβλημα είχαν οι επεξεργαστές sd810 που ήταν φτιαγμένοι στα 20nm, το λέω γιατί ο sd808 στα ίδια nm μια χαρά επεξεργαστής ήταν και μάλιστα φορέθηκε και πάρα πολύ… Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από AtiX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, AtiX είπε Έχω την εντύπωση ότι κάπου μπερδεύεσαι, τα 20nm δεν είχαν πρόβλημα, πρόβλημα είχαν οι επεξεργαστές sd810 που ήταν φτιαγμένοι στα 20nm, το λέω γιατί ο sd808 στα ίδια nm μια χαρά επεξεργαστής ήταν και μάλιστα φορέθηκε και πάρα πολύ… Εδώ είσαι: https://www.extremetech.com/computing/123529-nvidia-deeply-unhappy-with-tsmc-claims-22nm-essentially-worthless Και φυσικά αυτός ήταν και ο λόγος που δεν είδαμε ποτέ 20nm GPUs στο desktop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 14 ώρες πριν, michael92 είπε Εδώ είσαι: https://www.extremetech.com/computing/123529-nvidia-deeply-unhappy-with-tsmc-claims-22nm-essentially-worthless Και φυσικά αυτός ήταν και ο λόγος που δεν είδαμε ποτέ 20nm GPUs στο desktop. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς υποστηρίζεις… εκ των υστέρων προφήτης ο κάθε ένας μας μπορεί να γίνει μιας και τα 14nm ήταν κάτι τελείως καινούριο, με αρκετά προβλήματα παραγωγής και για εκείνη την εποχή δεν υπήρχε δυνατότερο και πιο αξιόπιστο soc από το X1… αλήθεια εσύ πιο soc θα επέλεγες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikaruga24 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 9 ώρες πριν, AtiX είπε Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς υποστηρίζεις… εκ των υστέρων προφήτης ο κάθε ένας μας μπορεί να γίνει μιας και τα 14nm ήταν κάτι τελείως καινούριο, με αρκετά προβλήματα παραγωγής και για εκείνη την εποχή δεν υπήρχε δυνατότερο και πιο αξιόπιστο soc από το X1… αλήθεια εσύ πιο soc θα επέλεγες? Είπε, το X2 που είναι μαγικό SOC και δεν τον έβαλαν πουθενά σε παρτίδες άλλων συσκευών άρα άκυρο το επιχείρημα. Μπορεί να βγει και να πει ας έβαζαν τον SD 820 ο οποίος είχε και υποδεέστερη απόδοση αλλά και καίγονταν οι συσκευές που τον φορούσαν εύκολα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα